Ketvirtadienis, 18.04.2024, 17:00
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

[ Nauji pranešimai · Dalyviai · Forumo taisyklės · Paieška · RSS ]
Forumas » Test category » Šviesos keliu » mokomės žolininkystės (mūsų miela wilary norėtų žinoti gydymo meno paslaptis,)
mokomės žolininkystės
monntosData: Trečiadienis, 22.08.2012, 22:30 | Pranešimas # 121
Генерал-майор
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 257
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
Tik nezinau ar man to reikia biggrin Na bet yra daliku kurios,kaip beatidinesi,visitek jie ateis biggrin Atsimenu buvau dar mazas ir skaiciau laikrasti straipsni ,,ale kabutese protingu zmoniu biggrin rase,kad kates ar sunis,nieko neprotauja,Tik inkstintai,nesapnuoja ir nieturi jausmu biggrin Iskart pagalvojau kokiam as pasauli,kad tokias nesamones raso biggrin
 
DoremiData: Pirmadienis, 27.08.2012, 22:13 | Pranešimas # 122
Генерал-лейтенант
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 625
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
tai buvo kvailystė parašyta

Добавлено (27.08.2012, 22:13)
---------------------------------------------
RECEPTAS širdžiai gydyti ir imuninei sistemai stiprinti
TINKTŪRA

šviežių putinų uogų pusė butelio(trintos), užpilame skysto medaus, šimtas penkiasdešimt gr pusės litro buteliui, ir pripildome iki viršaus degtinės arba brendžio
tinktūrą gerti du kartus po vieną valgomąjį šaukštą, kartu su karšta gudobelių arbata, jeigu širdžiai, jei imuninei sistemai- galima bet kokias peršalimui vartojamas žoles

 
Ponas_BebrasData: Penktadienis, 07.09.2012, 15:38 | Pranešimas # 123
Сержант
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 39
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
Doremi, nu čia ne visai žolininkystė, bet gal žinot ką galima su kiaušiniu gydyt? Tiek žaliu, tiek virtu pvz.? Kažką girdėjau kad virtas kiaušinis mėlynes (sumušimus) padeda nuimt. Toliau kiaušinių lukštai tinka kaip kalcio šaltinis, vartojant iždžiovinus ir sumalus į miltukus.
Dar kakžkur esu girdėjęs, skaitęs ar matęs, jau dabar neatsimenu, tik įstrigo pats faktas: su virtu neluptu kiaušiniu patrinama kažkuri kūno vieta, lyg tai galvos skausmą nuima, o tada kai nulupi tą kiaušinį tai pamatai kad anas pajuodęs būna, arba su juodais taškeliais. Tik nepamenu nei kur trint, nei nuo ko tas gydo biggrin Ale šiaip va, visokių žolelių ne visi namie turi, ir pirkti jų ne visur ir ne visokių būna, o buityje kiaušinių tai turi dauguma, tai čia va dėl to toks klausimas kilo biggrin
 
DoremiData: Ketvirtadienis, 13.09.2012, 09:04 | Pranešimas # 124
Генерал-лейтенант
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 625
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
kiaušiniai naudojami tik žodinėje magijoje, apie virtus nežinau, tačiau gyvas kaimiškas laimingos vištos kiaušinis naudojamas eeeeeee, visokiems dalykams, kurių jums nerašysiu , taigi
lukštas
išdžiovintas, sumaltas, patirpintas citrinos sultyse, tinka tik laimingos vištos kiaušinių lukštai, tai natūralus kalcis

Добавлено (13.09.2012, 08:05)
---------------------------------------------
RUGSĖJO darbas
AJERAS
Liaudies medicinoje ajerų preparatai vartojami sergant gastritu, kai sumažėjęs rūgštingumas, esant skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligei, inkstų akmenligei, šlapimo pūslės, kepenų, tulžies pūslės uždegimams. Nuoviru skalaujama burnos ertmė sergant angina, esant gerklės uždegimui, parodontozei; esant blogam kvapui, plaunami plaukai ar įtrinama galvos oda, kad išnyktų pleiskanos ir sustiprėtų plaukų šaknys. Užpilu galima praplauti pūlingas žaizdas, opas, pragulas. Šakniastiebių nuoviras vartojamas kaip antiseptinė, atsikosėjimą lengvinanti priemonė, sergant plaučių uždegimu. Ruošiamos gydomosios vonios.
anužiai
Vartojama sutrikus virškinimui, vidurių pūtimui šalinti bei kosuliui gydyti. Užpilu rekomenduojama skalauti burnos ertmę esant gingivitui, parodontozei, blogam burnos kvapui. Anyžių kvapas gerina smegenų kraujotaką, pakelia nuotaiką. Liaudies medicinoje anyžiaus vaisiai vartojami maitinančių motinų pieno liaukų sekrecijai didinti.
apyniai
Preparatai iš apynių spurgų vartojami esant miego sutrikimams, nerimui, taip pat virškinimui gerinti. Liaudies medicinoje vartojama nuo kosulio, karščiavimo, viduriavimo, nemigos, reumato, nervų uždegimų. Išoriškai vartojamas kaip priešuždegiminė priemonė sergant dermatitu, plaukų šaknims gydyti.
debesylas
Liaudies medicina debesylo šaknimi gydo kvėpavimo takų, inkstų ir šlapimo takų, virškinamojo trakto negalavimus, radikulitą, cukrinį diabetą, varo iš organizmo kirmėles (askarides). Išoriškai gydo odos ligas (egzemą, neurodermitus), nors patys debesylo preparatai gali sukelti šiuos negalavimus. Naudingas kaip raumenų ir protinės veiklos aktyvatorius esant nuovargiui, persitempimui.

Добавлено (13.09.2012, 08:11)
---------------------------------------------
dilgele
6iuo metu rinksime s4klas- tai vitaminu papildas
ersketis
Erškėčių vaisių preparatai - polivitamininė žaliava, pasižyminti priešuždegiminiu, antiskleroziniu, kraujavimą stabdančiu, tulžį ir šlapimą varančiu, žaizdas gydančiu poveikiu.
ginkmedis
Ginkmedžio preparatai pasižymi antiišeminiu (kraujagysles plečiančiu, mikrocirkuliaciją gerinančiu), neuroprotekciniu (atmintį gerinančiu, dėmesio koncentraciją didinančiu), reologiniu (trombocitų agregaciją slopinančiu ir kraujo klampumą mažinančiu) poveikiu.
gudobel4s vaisiai
Gudobelių preparatai pasižymi kardiotoniniu poveikiu, tai yra stiprina širdies raumenį ir sumažina jo susitraukimų skaičių (pulsą). Taip pat veikia raminančiai, šiek tiek mažinančiai kraujo spaudimą.
islandine kerpena
Veikia antiseptiškai, atsikosėjimą lengvinančiai, apetitą žadinančiai, antiemetiškai (vėmimą slopinančiai).

Добавлено (13.09.2012, 08:16)
---------------------------------------------
kadadio uoga
Kadagio vaisiai pasižymi antiseptiniu, priešuždegiminiu, skausmą mažinančiu, atsikosėjimą lengvinančiu, tulžies sekreciją ir šlapimo išsiskyrimą skatinančiu poveikiu
piene, saknys
Veikia apetitą didinančiai, šlapimo išsiskyrimą skatinančiai, virškinimą gerinančiai (padidina virškinimo liaukų sekreciją, pagreitina tulžies išsiskyrimą), vidurius liuosuojančiai.
linu semenys
Linų preparatai pasižymi lengvu vidurius liuosuojančiu, priešuždegiminiu ir skausmą mažinančiu poveikiu.
sidabrazoles saknis
Miškinė sidabražolė pasižymi sutraukiančiomis, kraujavimą stabdančiomis ir antimikrobinėmis savybėmis
tauke, kaulazole
Taukės preparatai pasižymi priešuždegiminiu, antimikrobiniu, gleivinančiu, ląstelių regeneraciją skatinančiu poveikiu, gydo kaulų lūžius, greitina jų suaugimą.
valerijonas
Pasižymi nervų sistemą raminančiu, spazmolitiniu veikimu. Veikia greitai, bet trumpai - apie 2 val.
varnalesa
sižymi šlapimą varančiu, priešuždegiminiu, vidurius liuosuojančiu, prakaitavimą ir tulžies išsiskyrimą skatinančiu poveikiu.

Добавлено (13.09.2012, 08:34)
---------------------------------------------
sermuksniai
Šermukšnių vaisių preparatai turi daug vitaminų C ir E, rutino, karotino, raižuginių medžiagų. Todėl vartojama kaip vitamininga medžiaga. Vartojami gydant vidurių pūtimą, taip pat skatina šlapimo išsiskyrimą, laisvina vidurius, stabdo kraujavimą, gydomi inkstų, šlapimtakių, kepenų, tulžies pūslės uždegimai.
nakvišų sėklos
naudojamos menopauzės metu
krienai
vitaminų papildas,
beržo grybas
tai natūralus kalis- magnis, turi priešvėžinių savybių, gydo skrandžio žaizdas
morka
puiki priemonė organizmui valyti: skatina
kepenų veiklą, šlapimo skyrimąsi ir nereikalingų medžiagų šalinimąsi iš inkstų.
putino uogos-
vitamino papildas, laisvinamieji
varputys
Šakniastiebių nuoviras slopina uždegimus, tirpdo inkstų akmenis,
stiprina organizmą, juo gydomi įvairūs kepenų ir inkstų sutrikimai, infekciniai
šlapimo pūslės ir šlapimtakių uždegimai, palaikoma vyrų potencija

Добавлено (13.09.2012, 09:04)
---------------------------------------------
oi, dar aukso šaknis
auksinė šaknis pasižymi stimuliuojančiu poveikiu, sustiprina organizmo atsparumą nepalankioms meteorologinėms sąlygoms, gelbsti nuo stresų, padeda sutvirtėti po sunkių ligų.

Pastaraisiais metais nustatyta, kad šis augalas saugo nuo tuberkuliozės ir vėžio. Specialistus domina ir jo antioksidinis bei antihipoksinis poveikis.
Nustatyta, kad auksinės šaknies preparatai normalizuoja centrinės nervų sistemos veiklą sergant neuroze, neurastenija, hipotonija, vegetaciniais kraujagyslių funkcijos sutrikimais, pervargus.
Auksine šaknimi ir jos preparatais negalima gydytis sergant hipertenzija, karščiuojant, padidėjus jaudrumui.

ko gero vis darašysiu ką nors kaip visada, negaliu prisiminti , neturiu susistemintų užrašų

 
BaltaAustejaData: Ketvirtadienis, 18.10.2012, 15:01 | Pranešimas # 125
Рядовой
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 17
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
Sveiki,
Doremi, ar priimsit dar vieną mokinę? smile Kurį laiką domiuosi žoliavimu ir kitais su tuo susijusiais dalykais. Labai vertinu tai, kad dalijatės savo žiniomis ir patirtimi. Ačiū.
 
DoremiData: Ketvirtadienis, 18.10.2012, 17:24 | Pranešimas # 126
Генерал-лейтенант
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 625
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
taip, žinoma, tuo pagerbiat mane kaip žinovę, kas domitės ir skaitote,
šiuo metu rinkimas baigtas, šiaip viskas surašyta, kas kada ir kaip, dabar galėsiu šį vakarą rašyti receptą, ilgą kaip kojinė, savo stebuklingos tintūros, tačiau toji žaliava renkama nuo kovo iki spalio
 
BaltaAustejaData: Ketvirtadienis, 18.10.2012, 19:58 | Pranešimas # 127
Рядовой
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 17
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
Ar tiesa, kad tinktūras geriausia užpilti per delčią? Kažkur skaičiau. Taip ir esu užpylusi kaštono žiedus. Mano mamos labai tirštas kraujas, tai tikiu, kad mano tinktūros jai padės.

Dar paskaičiau Jūsų rašytą receptą pikio tepalo. Galvoju, kaži padėtų toks psoriazės išbertai vaiko odai?

Ir dar... gal žinote (tikriausiai žinote biggrin ) Jei recepte rašo 200 g (pvz čiobrelių), tai aš suprantu, kad kalba eina apie šviežius, nes jei džiovintų, tai kiekis gaunasi didelis wacko .
 
DoremiData: Ketvirtadienis, 18.10.2012, 21:22 | Pranešimas # 128
Генерал-лейтенант
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 625
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
tinktūras pilame ketvirtą jaunaties dieną
kraują skystina geltonojo barkūno arbata
kaštonų, būtinai džiovintų žiedų tinktūra valo ir teikia elastingumą širdies kraujagyslėms
p.s.čia vardiju tik stipriąsias svarbias vaisto savybes, menkas ar silpnai veikiančias neminiu
psoriazei gydyti pats laikas tau bėgti į balas ir rauti ajero šaknis, nuvalius, nuplovus, .....eee, pala, visos alergijos, karpos, psoriazės gydomos tik delčioje, taigi, paruošus šaknis, susirandi didelį metalo gabalą, tinka švarus traktoriaus plūgas biggrin čia aš taip dariau, ir dedi ajero įaknį, dedi kiaulės taukų ir daušai metalo plaktuku plačiu kol pavirs į košę,
tai ir bus vaistas psoriazei
pikio tepalas gydo odos uždegimus, sukeltus alergijų, jei jau žaizdelės- odą atnaujina, naikina sukėlėjus
kur aš ten rašau du šimtus gr čiobrelių?pripainiojau, nuimk nulį
čiobreliai naudojami pertusinui gaminti švieži, o į kitas tinktūras- džiovinti

Добавлено (18.10.2012, 21:22)
---------------------------------------------
nebaigiau apie kaštonus
šviežių žiedų, labai šviežių, šiukštu neapvytę nė kiek, pridedame į stiklainį ir užpilame etilu, tokie vaistai labai tiks nervo gydymui, neartritiniamas, o mažesniems sąnarių skausmams išgydyti, sausgyslių patempimui, tinimui dėl traumos tiks kompresai,
kaštonų vaisiai gydo trombozę
vonios išvirtų vaisių

 
BaltaAustejaData: Penktadienis, 19.10.2012, 08:46 | Pranešimas # 129
Рядовой
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 17
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
Ačiū, Doremi.
Jei gerai skaičiuoju, tai tinktūrą užpilti šiandien? smile
Pas mane prie namų baltojo barkūno į valias, o geltono nemačiau. Reiks kitais metais paieškoti kur toliau.

Kur rasti ajerų žinau, ale su kiaulės taukais bus sunkiau smile Nebent iš parduotuvės. Savaitgalį važiuosim į kaimą, teks plūgo ieškoti biggrin .

Dėl tų čiobrelių ne Jūs pripainiojot.
Turiu čiobrelių sirupo receptą nuo kosulio. Vasarą jau dariau iš šviežių, buvo viskas gerai. O dabar susimėčiau dėl svorio, nes recepte yra : 225 g čiobrelių žolės (neparašyta šviežių ar džiovintų), 900 ml vandens, 1 kg cukraus/medaus... Tai man 225 g sausų čiobrelių kaip ir daug atrodo. Nors ir sirupo kiekis su visu cukrumi gaunasi ne mažas.
Ar iš sausų iš viso negalima daryti sirupo surprised ?
 
DoremiData: Penktadienis, 19.10.2012, 11:00 | Pranešimas # 130
Генерал-лейтенант
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 625
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
pirma
cukraus NEGALIMA į žoles ir vaistažolių arbatą
čiobrelių trauktinė-pertusinas nuo kosulio
trečdalis butelio žolės, nesvarbu, gali būt sausi
trečdalis medaus
trečdalis šnapso, brendžio
toks receptas
geltonas barkūnas auga tik smėlynėse
tinktūrą galima daryti dar ir šiandien iki dvyliktos valandos
vakar buvo galima nuo dvyliktos
 
BaltaAustejaData: Trečiadienis, 14.11.2012, 12:41 | Pranešimas # 131
Рядовой
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 17
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
Sveiki.
Ką pasiūlytumėte "nuveikti" su paleistuvės lapeliais. Jau kelios dienos jie pas mane šaldytuve guli. Reik kažkaip panaudoti, išmesti gaila, o ir griekas biggrin Galvoju ar tiktų su šnapsu užpilti?
 
DoremiData: Trečiadienis, 14.11.2012, 13:19 | Pranešimas # 132
Генерал-лейтенант
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 625
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
švieži naudojami, sultys žaizdoms gydyti, slogai gydyti
 
laumeData: Pirmadienis, 26.11.2012, 10:57 | Pranešimas # 133
Майор
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 97
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
Labas rytas,DOREMI.
mANO SKYPE neleidžia išsiųsti žinučių, tiksliau sakant, dingo mygtukas, atsidarė antras SKYPE.dABAR ABU TURBŪT VAIZDŲ DUOs!!!!!!!Tad galetume- jei nebus užblokuota pabendrauti el. žinutėmis laimalaure@gmail.com
 
DoremiData: Pirmadienis, 26.11.2012, 15:22 | Pranešimas # 134
Генерал-лейтенант
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 625
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
mieloji, ar kartais nebuvai įžeista, įskaudinta nepelnytai?tokiais atvejais aš taip pat piktinuosi, tačiau nelabai leidžiu sau trankytis ir šaukti, tuo metu pasiunta kažkokia energija ir mėto iš saito vartotojus, kurie būna pasijungę tam pačiam su manimi, krenta karnizai, varstosi durys, aš keliauju į mailą ieškoti taves
 
laumeData: Pirmadienis, 26.11.2012, 16:50 | Pranešimas # 135
Майор
Grupė: Пользователи
Pranešimų: 97
Reputacija: 0
Statusas: Off Lain
nEŽINAU, su SKYPE ir Internetu prasidėjo bajeriukai tik , kai prisijungiau prie bendro.Nemylima čia esu matyt.
 
Forumas » Test category » Šviesos keliu » mokomės žolininkystės (mūsų miela wilary norėtų žinoti gydymo meno paslaptis,)
Поиск: