Antradienis, 23.04.2024, 15:45
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2011 » Liepa » 3 » 7 TIESOS APIE APSAUGINIUS KREMUS NUO SAULĖS, KURIŲ JŪS NETURĖTUMĖT ŽINOTI
17:10
7 TIESOS APIE APSAUGINIUS KREMUS NUO SAULĖS, KURIŲ JŪS NETURĖTUMĖT ŽINOTI

Žemiau pateikiame 7 svarbiausius dalykus, kuriuos jums reikėtų žinoti apie apsaugą, saulės spindulius ir vitaminą D.

 

  1. Federalinė Vaistų Tarnyba (FDA), atsisako leisti naudoti apsauginiuose kremuose nuo saulės, natūralias medžiagas.

 

Tai tiesa: jei jūs sukursite tikrai natūralų apsauginį kremą, naudodami egzotinius augalus, turinčius labai geras apsaugines savybes, jums niekada nepavyks gauti leidimo juo prekiauti. Ir tai todėl, kad Federalinė Vaistų Tarnyba sprendžia ką galima naudoti kremuose ir ko ne, nežiūrint į tai ar tai veikia ar ne.

Yra tik tai du ingridientai, kuriuos FDA leidžia naudoti kremuose: tai Cinko Oksidas ir Titano Dioksidas. Bet kokie kiti ingridientai, jei būtų parduodami kaip apsauginis kremas, būtų apskelbti kaip neatitinkantys FDA reikalavimų ir konfiskuoti nors ir kaip fantastiškai jie saugotu nuo saulės.

Nieko nuostabaus, kad visas šis monopolis dėl chemikalų yra sukurtas apsaugoti chemiją gaminančių firmų pelnui, specialiai žlugdant natūralių medžiagų tiekėjus, nors jie gali pasiekti daug geresnius rezultatus. Yra net kelios, sveikos produkcijos kompanijos, kurios yra sukūrusios ir galėtų gaminti nuostabų apsauginį kremą iš augalų, bet FDA neleidžia jiems to daryti.

 

  1. Beveik visuose apsauginiuose kremuose nuo saulės yra vėžį sukeliančiu komponentų. Perskaitykite bet kurio kremo parduodamo parduotuvėse sudėtį. Jums net nepavyks ištarti daugumos chemikalų, naudojamų jų sudėtyje, pavadinimų.

 

Todėl, kad dauguma apsauginių produktų turi vėžį sukeliančiu aromatinių medžiagų, toksinių chemikalų mišinių, naftos produktų ir aliejų. Paprasčiausias apsauginis kremas yra tik chemijos mišinys, kurį jūs tepate ant savo odos. Neveltui tyrimai rodo, kad kremo naudojimas, sukelia vėžį daug dažniau nei nuo jo apsaugo.

 

  1. Tautoje kur virš 70 procentų žmonių turi vitamino D nepakankamumą, apsauginis kremas nuo saulės užblokuoja vitamino D įsisavinimą.

 

Vitamino D trūkumas tikriausiai yra labiausiai paplitęs tarp gyventojų. Remiantis tyrimu, 70 procentų baltųjų turi vitamino D trūkumą o juodaodžių tarpe net 97 procentai. Chroniškas vitamino d trūkumas sukelia vėžį, gripą, peršalimus, infekcijas, depresiją, osteoporozę ir chroninį disbalansą. Kai kurių šaltinių teigimu, vien vitaminas D gali padėti išvengti vėžio nuo 50 iki 80 procentų atvejų.

Blokuodami vitamino D įsisavinimą per odą, apsauginiai kremai išvysto vėžinius susirgimus.

Žinoma tai nereiškia, kad jums niekada nereikia naudoti kremo nuo saulės. Jei jūsų oda šviesi ir jūs žadate praleisti daug laiko pliaže, žinoma bus geriau jei oda bus apsaugota, bet tam reikėtų naudoti natūralias priemones.

Kiekvienas sveikai gyvenantis individas turėtų leisti savo odai sveikai įdegti. Taip, būtent sveikai, nes įdegimas yra sveikas ir padeda odai gaminti vitaminą D, ypač kai tai suderinta su teisinga mityba.

 

  1. Jūs galite padidinti savo odos atsparumą saulei per teisingą mitybą.

 

Valgydami maistą, kuriame daug antioksidantų, galite pasikelti savo odos atsparumą įdegiui. Riebaluose tirpūs karatenoidai persiduoda į odos ląsteles ir apsaugo jas nuo UV poveikio. Žmonės įsitikinę, kad jų įdegio stiprumas priklauso nuo genetikos. Bet jie klysta. Teisingai maitinantis nereikia bijoti odos vėžio ir buvimas saulėje odos nesendina, kaip tai teigia kai kurie šaltiniai.

 

  1. Buvimas saulėje nesukelia odos vėžio.

 

Tai visiškas mitas, kad buvimas saulėje gali sukelti odos vėžį. Ši mintis sufabrikuota ir tai įnirtingai daro pelno siekiančios organizacijos prekiaujančios apsauginiu kremu.

Tiesa yra labiau komplikuota. Vėžį gali sukelti buvimas saulėje jei žmogus neteisingai maitinasi ir jo organizmas negauna jam reikalingų medžiagų. Medicinos industrija šiais laikais visai nenori, kad žmonės būtų sveiki. Jūsų oda susideda visiškai iš to ką jūs valgote ir nei šiuolaikinė medicina nei koks daktaras, nei dermatologas nepripažins, kad nuo to kaip jūs maitinsitės priklausys kaip jūsų oda reaguos į UV poveikį.

 

  1. Ne visi „natūralūs" apsauginiai produktai iš tiesų yra natūralūs.

 

Būkite atsargūs kai ieškote natūralių apsauginių priemonių. Nes tie „natūralūs" taip pat dažniausiai būna prifarširuoti chemijos. Keli tikrai natūralūs kremai kuriuos galėtume rekomenduoti yra: Loving Naturals Sunscreen ir Badger All Natural Sunscreen.

Perskaitykite sudėties lapelius, kad įsitikintumėt. Nenaudokite apsauginių kremų, kurių sudėtyje yra chemikalų tokių kaip:

Methyl...

Propyl...

Butyl...

Ethyl...

Treith...

Dieth...

Visada pirkite kremą be kvapo, nebent norėtumėt padengti savo kūną kvepiančiais chemikalais.

Į tipiškų apsauginių kremų sudėtį įeina keliolika vėžį sukeliančių kvepiančių chemikalų ir visą tai per odą sugeriama į jūsų organizmą. Dauguma kremų naudojamų pagal rekomendacijas yra tikrų tikriausia chemijos vonia, kuri labai kenkia jūsų kepenims ir gali sukelti vėžį.

 

  1. Kai kurie kremai „be chemijos" yra sudaryti vien iš chemijos.

 

Pasiieškokite internete „natūralių apsauginių kremų be chemijos" ir jums būtinai bus pasiūlyta „Jason Natural Cosmetics – Earth‘s Best Sun Block Chemical Free" kremas.

Paskaitykite jo sudėtį į kurią įeina: Akyl Benzoate, Caprylic Triglyceride, Sorbitan Isostearate, Sorbitan Sesquioleate, Ethyl Hexyl Palmitate, Ethyl Macadamiate, Clcium Starh, Ostenyl Succinate, Stearalkonium Hectorite.

Tai nejaugi visą tai ne chemija ? Kodėl šitie žmonės apgaudinėja ? Nepasitikėkite tuo kas jum sakoma. Tikrinkite patys ir nenuodykite daugiau savo organizmo su apsauginiais kremais.       

Peržiūrų: 6545 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 4.5/8
Viso komentarų: 4
0  
1 Tara feja   (03.07.2011 21:37) [medžiaga]
vienoje Vokietijos laidoje dare testa su labai daug nuo saules kremais.....ir patys blogiausi buvo - pirkti vaistinese ir patys brangiausi. Visu nuostabai geriausi (zinoma ne naturalus,bet..)buvo pigieji, kuriu dazniausiai kratomasi del mazos kainos :)....

0  
2 Smaida   (05.07.2011 10:50) [medžiaga]
Aš keletą metų vietoj cheminių kremų nuo saulės naudoju paprasčiausią kokosų aliejų arba taukmedžio (sviestmedžio) aliejų. Ir oda gražiai blizga :) , ir apsauga yra.

0  
3 RmXas   (11.07.2011 11:57) [medžiaga]
Tai sitas geras turbut ? http://www.idegusi.lt/kremu-sudetis3/kremu-sudetis.html

0  
4 Ji   (06.05.2013 21:35) [medžiaga]
Kokosų ir visi kiti aliejai turi mažą, iki 7% apsaugos filtrą. Ilgiau pabuvus saulėj nusvilama kaip reikiant.

Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Liepa 2011  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0