Ketvirtadienis, 25.04.2024, 18:30
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2014 » Sausis » 2 » Akašu kronikos Apie 2014 m. sausio mėnesio energijas
18:46
Akašu kronikos Apie 2014 m. sausio mėnesio energijas

Šiam mėnesiui bus būdingas judėjimas dviem priešingomis kryptimis vienu metu. Jūs galite atsidurti priešais pasirinkimą tarp formalumo ir atsitraukimo nuo formos. Jums gali kilti pojūtis, kad struktūra vaidina ypatingai svarbų vaidmenį, tačiau visgi neverta žiūrėti į ją pernelyg rimtai. Šio mėnesio apibūdinimui gerai tiktų tokia metafora, kaip nepriekaištingas angliškas parkas. Jeigu įsivaizduotumėte gerai prižiūrėtą, gerai išplanuotą parką, kuriame, atrodo, kiekviena detalė turi jai specialiai skirtą vietą, tai sausis šitoks ir bus.  Jūs galėsite kurti aiškius planus, griežtai laikytis jų realizacijos ir tikėtis, kad įvykiai vystysis būtent taip, kaip jūs suplanavote.

Tuo pačiu metu svarbu prisiminti, kad parką sudaro gyvi organizmai, o gyviems organizmams nebūdingas linijiškumas. Todėl, net pasiūlydami savas struktūras, kad suteiktumėte augmenijai tam tikrą išvaizdą ir griežtai nustatytumėte augalams tam tikrą jų vietą, jūs turite suvokti, jog gyviems organizmams būdingas chaotiškumas. Taip ir su jūsų gyvenimo aplinkybėmis. Būtina planuoti tolimesnius veiksmus ir tų planų laikytis. Tačiau nereikia užmiršti, kad realizuodami šiuos planus jūs bendraujate su kitais žmonėmis. O žmonių neįmanoma pritempti prie tam tikrų struktūrų. Jiems būdingos emocijos ir nenuspėjamas elgesys. Šį mėnesį jūs ir jus supantys žmonės darysite klaidas, ir jums teks atitinkamai koreguoti savo planus.

Štai dar viena metafora, kuri padės jums atrasti teisingo elgesio taktiką šį mėnesį. Jūs žiūrite į kareivį, kuris stovi poste ir neturi teisės šypsotis pagal tarnybos taisykles, o jūs šypsotės arba pamerkiate jam, nes prisimenate, jog priešais jus žmogus, kuris nors ir neturi galimybės jums atsakyti, bet visgi sugeba jus matyti. Taip ir gyvenime, svarbu išsaugoti žmonėms pagarbos jausmą, net kai jūsų linksmumas liejasi per kraštus. Žiūrėkite su pagarba ne tik į savo, bet ir į kitų žmonių planus. Nešvaistykite veltui nei savo, nei kitų žmonių laiko. Pasistenkite sukurti tvarką savo gyvenime ir jos laikytis. Ir tuo pat metu nebūkite per daug priekabūs dėl išsipildymo tų planų, kurie realizavimas susijęs su kitų žmonių gerove. Pirmiausia įsitikinkite, ar esate naudingi kitiems ir ar jūsų planai sudaryti taip, kad neštų naudą ir aplinkiniams žmonėms. Šitaip elgdamiesi, jūs šį mėnesį galėsite geriausiu būdu pasinaudoti jo energija.

Šiam mėnesiui būdinga tvarkos energija. Ir svarbu laikytis šios tvarkos naudingai. Su jos pagalba jūs galėsite padaryti savo gyvenimą geresniu, tačiau neverta būti per daug griežtu ir pedantišku. Jūsų nustatyta tvarka neturi būti kitų žmonių liūdesio priežastimi.

Ar yra kokie nors veiksmai, kurių pagalba galėtumėte geriausiu būdu panaudoti šio mėnesio energiją?

Šį mėnesį svarbu parodyti jautrumą ir užuojautą. Būkite jautrūs ir rūpestingi, realizuodami šio mėnesio planus. Daugeliui jūsų tai socialinio aktyvumo mėnuo. Atlikdami kasdienimius darbus, įsitikinkite, kad veikiate iš tyros širdies ir su meile jus supantiems žmonėms. Būkite širdingi ir kantrūs. Net jeigu kažkam teks atsakyti, sakykite „iki pasimatymo" arba, nors ir nuvilsite atsakydami, darykite tą su supratimu ir užuojauta. Niekada neužmirškite, kad kiekvieno žmogaus viduje plaka širdis, ir kiekvienas turi savų sunkumų. Prisiminkite apie tai ir parodykite supratimą, net kai stengiatės išlaikyti savo gyvenime nustatytą tvarką.

Ar yra kokių nors prognozuojamų visuomeninių įvykių šį mėnesį, apie kuriuos mes galėtume iš anksto sužinoti?

Kolektyvinė veikla vienaip ar kitaip bus susijusi su bendrais reikalais ir derybomis. Tikėtina, jog pamatysite, kad jūsų sprendžiami dalykai daro įtaką visai visuomenei. Tai bus panašu į valstybių realizuojamas taikias derybas ir sąjungas. Tikėtina, jog pamatysite, kad piniginių lėšų apyvarta vyksta būdu, darančiu stiprų poveikį kolektyvui. Pavyzdžiui, tai gali būti pirkimo-pardavimo sandoriai arba labdaringa parama tarptautiniame lygyje. Būkite dėmesingi pinigų perdavimui, žodiniams susitarimams ir globaliniams sandoriams. Šiam mėnesiui būdingas pasaulinio masto interaktyvumas.

Be aktyvios veiklos tarp valstybių, jūs pamatysite, kad atskirų asmenų veiksmai daro ženklų poveikį visuomenei. Geras pavyzdys būtų 2013 m. įvykiai su Edvardu Snoudenu.(Jaunas amerikietis Edvardas Snoudenas pasauliui tapo žinomu per naktį, kai visuomenei pateikė dokumentais pagrįstą informaciją apie tai, kad JAV specialiosios tarnybos kontroliuoja pasaulio elektroninės komunikacijos priemones ir vykdo visuotinį visų piliečių sekimą savo valstybėje ir užsienyje – vert. past.). Galbūt, tapsite panašių įvykių, kur atskiras asmuo gali padaryti globalaus masto įtaką, liudininku. Nebūtinai bus taip, kaip atveju su Edvardu Snoudenu. Tačiau tai yra geras pavyzdys, koks reikšmingas visuomenei būna vieno žmogaus elgesys. Tikėtina, kad tokie įvykiai, paliečiantys visą pasaulį, ims plėtotis jau sausyje.

Tai reiškia, jog jūs dar turite pakankamai laiko, kad užsiimtumėte taikdariška veikla. Kiekvienam iš jūsų svarbu maksimaliai išreikšti sugebėjimą išsaugoti viltį ir „girdėti" širdimi. Juk šį mėnesį taikdariška veikla turi tokį pat potencialą, kaip ir karinio konflikto sukūrimas. Pasistenkite padaryti viską, kas įmanoma, taikingų santykių sukūrimui jūsų gyvenime. Juk toks elgesio būdas veda link taikingų santykių visuomenėje, kliudo karinių konfliktų atsiradimui.

Ką dar mums reikėtų žinoti apie 2014 m. sausio mėnesį?

Šis mėnuo gali  būti labai produktyvus. Ir šis produktyvumas ateina kartu su džiaugsmu bei linksmybėmis. Šį mėnesį jus lydės gera nuotaika ir noras pradėti kažką naujo, nežiūrint net į žiemišką atšiaurumą. Jus aplankys pojūtis, kad galite padaryti viską. Jeigu galima taip išsireikšti, sausis – tai tinkamas laikas dirbti, linksmai pašvilpaujant. Ieškokite džiaugsmingų momentų smulkmenose, kasdieniniuose reikaluose ir santykiuose. Mėgaukitės darbu, kurį atliekate diena iš dienos: tvarkotės, organizuojate ar panašiai. Šį mėnesį veiklos procesas gali tapti labai malonus ir  patrauklus, jeigu dirbsite su pasimėgavimu ir nesipriešinsite džiaugsmui bei atsipalaidavimui.

Kitaip tariant, šis mėnuo pradės metus, kurie daugeliui jūsų bus darbingi, jeigu jau esate linkę nepasiduoti aplinkinių žmonių įtakai ir norite patys save kontroliuoti, motyvuoti ir mobilizuoti. Taigi verta šį mėnesį suteikti tvarkingą formą savo namams, emocijoms, santykiams ir savo fizinei išvaizdai, o taip pat pasiruošti rimtesniems darbams, laukiantiems jūsų 2014 metais.

Išvertė Eugenija

 

Peržiūrų: 2422 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 3.7/3
Viso komentarų: 4
0  
1 Gėlė   (02.01.2014 21:10) [medžiaga]
...Jūs žiūrite į kareivį, kuris stovi poste ir neturi teisės šypsotis pagal tarnybos taisykles... priminė vaikystės tv, kaip būdavo nesuvokiama kaip garbės sargybos kariai stovėdavo kaip statulos ir ilgai, keisdavosi tik retais laiko tarpais...
...jūs dar turite pakankamai laiko, kad užsiimtumėte taikdariška veikla. Kiekvienam iš jūsų svarbu maksimaliai išreikšti sugebėjimą išsaugoti viltį ir „girdėti" širdimi. Juk šį mėnesį taikdariška veikla turi tokį pat potencialą, kaip ir karinio konflikto sukūrimas... mjo daug užuominų, šį kart nelabai smagių, bet viskas žmonių rankose-viduje

http://www.technologijos.lt/n/mokslas/zmogus_ir_medicina/S-37845/straipsnis/Suomiu-tyrimas-atskleidzia-kaip-emocijos-veikia-musu-kuna?l=2&p=1

http://www.technologijos.lt/n/mokslas/zmogus_ir_medicina/S-37814/straipsnis/Melyna-sviesa-veikia-geriau-uz-kava-atskleide-tyrimas?l=2&p=1

0  
2 Gėlė   (02.01.2014 21:32) [medžiaga]
"desertui" :) : http://www.namai.lt/straipsniai/naktiniai-miestai-vaizdas-is-kosmoso-429?utm_source=skaityk&utm_medium=url&utm_content=namai&utm_campaign=savireklama

0  
3 Gėlė   (03.01.2014 22:40) [medžiaga]
John O'Donohue "Palaiminimų knyga"
Šiais laikais gal pernelyg neįprastai mums tai skamba, bet
palaiminimas gali tapti dovana, gali atverti duris, gali
padėti pastiprinti vienas kitą, gali padėti išsaugoti dvasios ramybę
arba ją susikurti.

METAMS BAIGIANTIS

Nenumaldomas vandenyno siekis
Numalšinti pakrantės ilgesį
Elegantiškų bangų
Trumpu apsilankymu
Panašus į laiko siekį
Atskleisti dienų pavidalus.

Kai metai eina į pabaigą,
Mes dėkojam už gautas dovanas,
Už tas, kurias saugom širdy,
Ten net laiko pirštai jų nepalies.

Už dienas, kai šydas pakyla,
Ir siela prisipildo malonės;
Kai virpulys per kūną eina
Iš džiaugsmo, kad gyveni.

Už sušvitusias staigmenas
Užmirštoje širdies kertelėje -
Jų sulaukti nebuvo vilties.

Už tą ilgą niūrų metą,
Kai viskas nesisekė,
O mintys barstė druską
Ant kiekvienos žaizdos.

Už juodas dienas, kai nebetikėjom,
Kad vėl išvysime aušrą.

Už dienas, kai mylimųjų veidai pragiedrėjo,
Nutvieksti nežinomos jiems šviesos,
Ir iš slaptos jų širdgėlos granito
Upeliais pasipylė ašaros.

Pašlovinkim šiuos metus už tai,
Ko išmokom, ką mylėjom, praradom,
Ir už tai, kad jie ramiai mus vedė
Artyn prie nematomo tikslo.

0  
4 Ožkela   (04.01.2014 23:44) [medžiaga]
http://www.sarmatas.lt/12/sveikuolis-gal-greiciau-proto-ligonis/

Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Sausis 2014  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0