Šeštadienis, 20.04.2024, 13:17
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2012 » Vasaris » 3 » Dialogas su Aukščiausiuoju Aš
17:47
Dialogas su Aukščiausiuoju Aš

Ryšio nustatymo su Aukščiausiuoju Aš tema lieka gana aktuali, ir dabar, gaudama vis daugiau tiesioginio bendravimo su žmonėmis patirties, su tais, kurie ateina į mūsų seminarus, važiuoja su mumis į ritritus, pagaliau, tiesiog rašo laiškus ir komentarus, aš galiu truputį apibendrinti tą patirtį, kurią šiuo metu turiu, adaptuodama ją toms problemoms, su kuriomis susiduria pradedantysis.

Iš tiesų, daugeliui žmonių taip norisi išgirsti savyje Dievo Balsą, pradėti užduoti jam savo gyvenimo klausimus, galbūt, išsiaiškinti pagaliau, kodėl tas gyvenimas toks nelygus, kodėl trūksta to, kito, trečio? Imkime ir įsivaizduokime, kad jūs išgirdote savo Aukščiausiojo Aš balsą. Apie ką jo paklaustumėte? Einu lažybų, kad dauguma iš karto jį užverstų einamomis šeimyninėmis, namų ar darbo problemomis, laukdami pagaliau gauti ilgai lauktą receptą kaip akimirksniu (pageidautina) jas išspręsti. Tai, galbūt, būtent todėl jūs iki šiol negavote atsakymo į savo klausimą? Galbūt, jūs užduodate ne tuos klausimus? Galbūt, ne taip klausiate?

Žmonija sukaupė didelę bendravimo su aukščiausiomis jėgomis (dievais, angelais, mokytojais) patirtį. Iš šios patirties seka, kad pirmas dalykas, kurio reikia išmokti, tai teisingai užduoti klausimus.

Išsiaiškinkime, kas yra tas Aukščiausiasis Aš, į kurį jūs kreipiatės. Tai jūsų pačių dalis. Daugelis iš jūsų apie tai žino, skaitė, girdėjo. Kokia gi tai dalis? Kas yra Aukščiausiojo Aš kompetencijoje? Ar jis turi už jus spręsti iškilusius jums klausimus? Žinoma, neturi. Ar jis turi padėti jums jūsų klausimų sprendime? Žinoma, turi, tačiau jo vaidmuo – būti padėjėju, o ne vadovu. Jis turi jums asistuoti, o ne užsiimti strategijų kūrimu.  Aukščiausiajam Aš ir angelams galima atiduoti detalių sprendimą, jie gali atvesti jums reikalingus žmones, suformuoti reikalingas aplinkybes, duoti jums papildomų jėgų, energijos, sveikatos, jei tai būtina konkrečios užduoties sprendimui. Bet jūs patys turite panorėti pakeisti tai, kas gyvenime netenkina jūsų. Jūs turite pasakyti sau:  taip, aš pasiruošęs veikti ir keisti savo gyvenimą. Juk Aukščiausiasis Aš tai ne visagalis dievulis, kuriam žmonės mėgsta suversti atsakomybę už savo reikalus. Tai tik jūsų padėjėjas, kuris, tarp kitko, suvokia jūsų valią kartu su jūsų Dvasios valia kaip veikimo kryptį. Todėl klausti jo apie savo sunkumų priežastis beprasmiška. Bet kuriuo atveju jo atsakymas bus nukreiptas į tai, kad duotų jums suprasti, jog sunkumų priežastimi esate jūs pats, ir niekas kitas. Juk Aukščiausiasis Aš tai tarpininkas tarp jūsų ir jūsų Dvasios, jis ten, kur jūsų interesai susilieja su jūsų Dvasios interesais.

Tuo tarpu protas – tarpininkas tarp jūsų ir jūsų ego, ši pora turi savo interesus, lygiai taip pat nukreiptus jūsų gerovei pasiekti, bet šią gerovę jie supranta savaip, gana ribotai. Viduramžiais tikėjo, kad žmoguje gyvena angelas ir demonas. Naujosios Eros judėjimas nupiešė šiuos personažus kitaip ir užglaistė jų priešpriešą. Bet žmogus, kaip ir anksčiau, turi ir viena, ir kita.

Tie, kurie susipažinę su aukštųjų hierarchų perdavimais, gali užduoti gudrų klausimą: „Brangusis Aukščiausiasis Aš, pasakyk, ką man dabar reikia žinoti?" Toks klausimo formulavimas suteikia galimybę perduoti jums informaciją, kuri jums reikalinga santykinai artimoje ateityje. Be to, ši informacija gali ateiti ne tik žodiniu pavidalu, bet ir energetiniu, pavyzdžiui, jeigu jūsų Aukščiausiasis Aš  mano, kad jums dabar būtina pajusti paramą, tai jūs būtinai pajusite jums ateinančią meilę ir ramybę. O galbūt, jūs gausite kokį nors įdomų pasufleravimą kokios nors sudėtingos užduoties sprendimui. Svarbiausia čia, kad klausimas būtų iš tiesų jums svarbus, kad jūs nuoširdžiai norėtumėte gauti atsakymą. Tokiu atveju, prašydami: duok man tą, nežinau ką, bet kas man būtina, - jūs duodate savajam Aukščiausiajam Aš galimybę pačiam išrinkti jums tą, kas jums reikalinga. Ir neabejokite, tai, kas bus perduota, bus iš tiesų labai pravartu.

Dabar pakalbėkime apie būdus, kuriais Aukščiausiasis Aš gali naudotis perduodamas informaciją, jeigu tiesioginis ryšys žodžiais ar mintimis dėl kokių nors priežasčių neveikia.

Pirma, atsakymas jums gali ateiti per sapnus. Tai labai paplitęs ir mėgstamas būdas bendrauti su žmogumi, kurio protas ir koncentracija į supančią jį dieną iliuziją nesuteikia galimybės prisibelsti iki jo sąmonės. Tada panaudojama naktis, kai protas miega, o koncentracija nusilpsta. Uždavę klausimą Aukščiausiajam Aš, atkreipkite dėmesį į savo sapnus, pagal galimybę juos užsirašykite. Jeigu neprisimenate siužeto, stenkitės užfiksuoti pojūčius, kilusius sapno metu. Tai gali pasirodyti naudinga ne tik dėl to, kad jūs dėka pojūčių galite prisiminti užmirštą siužetą, bet ir, atsiradę tokioje arba panašioje situacijoje realiame gyvenime, galėsite atgaminti Aukščiausiojo Aš pasufleravimus. Jie tokiu atveju dažnai duodami būtent per pojūčius.

Antra, jūs galite surasti atsakymą į užduotą klausimą, tarsi „atsitiktinai" perskaitę pastraipą knygoje, laikraštyje, žurnale, arba išgirdę jį per radiją ar televizijos laidoje, o taip pat pokalbyje su kokiu nors kitu žmogumi. Visiškai nebūtina laukiant atsakymo peržiūrinėti visus laikraščius ar televizijos laidas. Būkite tikri, kad jūsų Aukščiausiasis Aš suras galimybę jums atsakyti, net jei jūs visiškai neskaitote laikraščių arba jūsų namuose nėra televizoriaus. O kai kurie iš jūsų turi „specialias" knygas, kurias jūs atverčiate atsitiktinėje vietoje, kai norite gauti patarimą iš aukščiau. Kodėl gi tai ne variantas jūsų Aukščiausiajam Aš?

Na žinoma, idealus variantas būtų minčių-žodžių dialogas su Aukščiausiuoju Aš. Tai būtent tas, į ką visi galų gale veržiasi, ir tai iš tiesų pats paprasčiausias ir greičiausias būdas bendrauti tiek jums, tiek ir jam. Tai kaipgi išmokti girdėti Aukščiausiojo Aš balsą?

Egzistuoja keletas dažnai sutinkamų priežasčių, trukdančių tokiam dvipusiam bendravimui. Ir pirmoji iš jų – tai nepasitikėjimas savo jėgomis. Daugelis žmonių tiek nepasitiki pačiais savimi, kad pasiruošę atmesti bet kokią, net pačią mažiausią galimybę to, kad jiems ateina atsakymas iš aukščiau. Be to, šis nepasitikėjimas yra pasąmonės lygyje, sąmoningame lygyje šie žmonės aistringai trokšta gauti atsakymą. Tokiems žmonėms yra labai naudingas darbas su simboliais sapnuose, informacijos perdavimas per knygas, masinės informacijos priemones ir kitus žmones. Kai jie pajus, jog šios praktikos jiems pavyksta, jie ims su didesniu pasitikėjimu žiūrėti į signalus, ateinančius į galvą. Kai kurie, tiesa, gali pakankamai ilgą laiką „užstrigti" knyginiame – simboliniame etape, bet anksčiau ar vėliau sugebės atsiplėšti ir pakilti. Jeigu tas prieinama bent vienam žmogui planetoje, tai tas prieinama visiems.

Dar yra kai kurie žmonės, kuriems dialoge su Aukščiausiuoju Aš trukdo baimė gauti atsakymą. Būna, kad atsakymas žmogui ateina, bet žmogaus netenkina. Ir išeina taip, kaip žinomame filme apie Šuriką, kur studentas, atėjęs laikyti egzaminą, nepatenkintas ištrauktu bilietu ir prašo duoti jam kitą. Tokiais atvejais reikia nuspręsti, ar pasitiki jis savo Dvasia ir Aukščiausiuoju Aš. Juk tai pasitikėjimo pačiu savimi klausimas, savo sąmonės aukščiausiais aspektais, o ne kokiu nors svetimu dėde Vasia. Žinoma, jūs žinote truputį mažiau,  negu žino jūsų Aukščiausiasis Aš, kartais jam tenka sukurti jums ne pačias maloniausias situacijas, nuvesti jus prie nelengvų išbandymų, bet juk, juos praėję, jūs suprantate, kodėl jie jums buvo duoti, tampate stipresni ir geresni. Jūsų Dvasios uždavinys yra padėti jums jūsų evoliucijoje, ir todėl ji niekada neduoda mums to, ko mes nesugebame pakelti. Ar verta tokiu atveju siekti sąmoningo kontakto su Aukščiausiuoju Aš, ar toliau manyti, kad jūs nesuprantate jo signalų, spręsti jums patiems. Tačiau iš savo patirties galiu jus užtikrinti, kad kuo daugiau bendrauju su Aukščiausiuoju Aš, tuo labiau įsitikinu tuo, kad Dievas niekada neįdeda į rankas žmogui akmens, kai šis prašo duonos.

Antra iš priežasčių yra nesugebėjimas atskirti Aukščiausiojo Aš balso nuo proto ir ego balso. Ir tai iš tiesų yra viena iš pakankamai rimtų problemų, su kuriomis susiduria dabartinis miesto gyventojas, gyvenantis didmiesčio ritmu. Bėda tame, kad mūsų dabartinė civilizacija sukurta ant dviejų polių – proto ir ego – ir mes tiek pripratome jais pasitikėti ir jais remtis, kad labai vargiai priimame kokią nors kitokią logiką ir kieno nors kitokias vibracijas. O protas ir ego vibruoja pakankamai žemame lygyje, ir vos išmokę atskirti aukštas ir žemas vibracijas, jūs imate intuityviai jausti, kada gaunate atsakymą iš proto ir ego, o kada – iš Aukščiausiojo Aš. Gera mokykla aukštų ir žemų vibracijų atskyrimui, tarp kitko, yra įvairių čenelingų, perdavimų skaitymas. Praeikite šią mokyklą. Tikrai ne viskas iš transliuojamo per mediumus yra aukštų vibracijų informacija, todėl mokykitės atskirti širdimi ir neleiskite nei vienam perdavimui ilgam užimti vietą jūsų mintyse.

Be to, tikros informacijos gavimui jums dažniau trukdo... elementarus užsispaudimas. Be to, tai gali būti tiek psichologinis užsispaudimas (tas pats nepasitikėjimas savimi, baimės, noras gauti atsakymą kaip galima greičiau), tiek ir fizinis. Tie, kurie atlikinėjo pačias elementariausias atsipalaidavimo praktikas, žino, kiek daug mūsų kūne užspaudimų, įtampos, kurių mes netgi nepastebime kasdieniniame gyvenime. Ar daugelis iš jūsų atkreipė dėmesį į savo veido mimiką, kai barėsi parduotuvėje su pardavėju, atsiskaitinėjo prieš viršininką, auklėjo sūnų už eilinį dvejetą mokykloje? O juk visa ši įtampa pasilieka jūsų veide ir, anksčiau ar vėliau, pasireiškia ankstyvomis raukšlėmis. O jeigu jau tiek įtampos jūsų veide, tai įsivaizduokite, kiek įtampos jūsų smegenyse! Atsipalaiduokite! Išmokite atsipalaiduoti, sugaiškite tam kasdien penkias-dešimt minučių prieš eidami miegoti, stenkitės nuosekliai ir visiškai atpalaiduoti kiekvieną kūno dalį. Įsisavinkite kokias nors patikusias atsipalaidavimo praktikas. Kol jūsų galva ir kūnas užspausti, jūs nesugebėsite priimti einančių jums signalų iš Aukščiausiojo Aš, užtat proto ir ego balsus suvokiate aiškiai, nes jie visada šalia, jūsų smegenys įpratusios priimti jų dažnį. Gana svarbus momentas yra ir tai, kad dienos eigoje jūs nuolatos būnate tarp žmonių, įprastai gyvenančių proto ir ego dažniais, ir jų bendros vibracijos jus veikia. Todėl, tarp kitko, būna naudinga „užmegzti ryšį" nakties metu arba anksti ryte, kai dauguma „magų" miega. 

O dabar pereikime prie technikos.

Pasirinkite jaukią tylią vietelę, kur jūsų niekas nesutrukdys dvidešimt-trisdešimt minučių. Atsisėskite jums patogia poza, atpalaiduokite kūną, atpalaiduokite smegenis, paleiskite protą ir kasdieninius rūpesčius, pasiruoškite priimti tiesą tokią, kokia ji yra. Neskubėkite. Formuluokite savo klausimą arba tiesiog išsikelkite tikslą pajusti ryšį su Aukščiausiuoju Aš be kokių nors konkrečių užduočių. Dar labiau atsipalaiduokite (tarp kitko, niekas nedraudžia to daryti gulint) ir pasiųskite signalą savo adresatui. O tada ramiai stebėkite savo vidinę erdvę. Būkite dėmesingi bet kokiems signalams, ar tai būtų vaizdiniai, paveikslai, šviesa, pojūčiai, žodžiai ar mintys, ateinančios jums į galvą. Galų gale, Aukščiausiojo Aš atsakymas taip pat ne daugiau negu mintis, neaišku kokiu būdu atsiradusi galvoje. Stebėkite, kas vyks jūsų galvoje. Kažkas iš viso to pasirodys jums reikšmingesniu, negu visa kita. Tai tebus vien tik pojūtis, galbūt, neryškus ir silpnas, bet būtent jis atrodys jums tikru. Pabandykite užsikabinti už jo ir vystyti toliau. Arba užduokite dar vieną klausimą patikslinimui. Pradėkite savąjį eksperimentą. Treniruokitės. Nepasiduokite, jei iš pradžių ne viskas pavyks. Vanduo akmenį pragraužia. Ramiai tęskite, lėtai judėkite į tikslą, ir būsite apdovanoti. Juk tai jūsų asmeninis darbas su pačiu savimi, tai vieta, kur jūsų niekas nevertina, tai erdvė jūsų kūrybai, čia negali būti savanaudiškumo ir apgaulės, nes tai jūsų meilės pačiam sau išraiška.

Kartais mūsų klausia: kas gi tas Aukščiausiasis Aš? Paprastai mes atsakome taip: tai ryšio kanalas su mūsų Dvasia. Tai ta mūsų dalis, kuri atsako už visą eilę mūsų riboto buvimo žmogaus kūne procesų. Tuo pačiu užsiima ego kartu su proto, bet ego ir protas žiūri iš išgyvenimo, konkurencingumo tikslų pozicijos, išsaugodami atskirtumo iliuziją. Tuo tarpu Aukščiausiasis Aš veikia kartu su Dvasia su tikslu plėsti jūsų sąmonę, suvokiant vienovę, Dieviškosios Meilės erdvę ir konfliktų nebuvimą. Kaip matote, ir ego, ir Aukščiausiasis Aš rūpinasi jumis kiekvienas savaip, tik Aukščiausiasis Aš turi platesnį matymą ir dvasiniam augimui tas žymiai svarbiau. Jeigu gaunate atsakymus, kuriuose jaučiami kova, konkurencingumas, drama ir asmeninė nauda, tai signalas jums, kad bendraujate su ego, o ne su Aukščiausiuoju Aš. Jeigu dažnai gaunate atsakymus nuo savojo ego, pabadykite prieš seansą atlikti nedidelę meditaciją, nuraminančią protą ir visas subtilias energetines struktūras.   

Mes žymiai didesni, negu šis kūnas, ši asmenybė, tik šito nesuvokiame. Mūsų Aukščiausiasis Aš padeda mums tą suprasti. Kai kurie sako, kad bendravimas su Aukščiausiuoju Aš būna panašus į darbą su kompiuterio programa, kur, žinant tam tikrus jos funkcionavimo dėsnius ir veikimo sritį, galima atlikti įvairius reikalingus suderinimus. Gal būt, kai kam suprantamiau yra šitoks suvokimas. Tačiau yra vienas nedidelis, bet svarbus šios „programos" niuansas. Aukščiausiasis Aš – tai mylinti mus programa, jis sukurta su meile ir iš meilės, todėl bendrauti su ja niekada nenuobodu.

Laimingo jums bendravimo!

Su Meile

Uranija

www.y-kostra.ru

Vertė: Eugenija
Peržiūrų: 3550 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 5.0/5
Viso komentarų: 10
+1  
1 alfairas   (04.02.2012 17:04) [medžiaga]
Aš nesuprantu, jei mes , t.y. mūsų aukščiausiasis aš ar aukščiausioji sąmonė ar mentalinis planas, padeda mūsų kelyje mūsų sąmonei sąmoningai evoliucionuoti, kurti savo likimą. Tai kodėl be dvasios, jos keliamų uždavinių, interesų (programos) mes negalime savarankiškai vystytis, lyg be jos egzistavimo sudėjai rankas ir nežinia kaip gyventi toliau.
Norėtųsi atskirti kur mano kur nemano, mes esame kūrėjo dalis, mes energija, mes šviesą, mes begalinė meilė, gėris, mes kūrėjai, mes sąmonė, mes visi viena sąmonė (kūrėjo sąmonė), mes visi lygus kartu ir skirtingi individualiai. Tai kam reikalinga dvasia, siela, karma, jei sąmoningai mąstantis žmogus gali keisti savo likimą, visų viena sąmonė turinti bendrą ketinimą, tikslą gebanti keisti civilizacijos linkimą jei reikalinga linkme, o ne kažkam. Manau, kad dvasia, siela, karma ir kt., mums primesti to dievo bet ne mūsų kūrėjo. Aukštyn kojom kažkaip viskas. Nieko nenorių įžeisti, čia tik mano nuomonė.

0  
2 Violeta   (04.02.2012 23:34) [medžiaga]
http://manneli.com/movies/fun/GreekFest.html
aciu labai grazus laiskas..

0  
3 Violeta   (06.02.2012 18:57) [medžiaga]
http://rutube.ru/tracks/5239706.html
Naujas filmukas su Aleksandru KAROLIU
APIE 2012 METUS

0  
4 Violeta   (06.02.2012 19:36) [medžiaga]
http://www.youtube.com/watch?v=3S-8_5DIkcI&feature=related
Aleksandras Karolis kallba apie sistema-matrica,AUKS AS ir kt
Aukso vertes jo filmukai

0  
5 Violeta   (06.02.2012 20:44) [medžiaga]
http://www.youtube.com/watch?v=HW2IIGu1_7U&feature=related
ALEKSANDRAS kalba apie blokus ,zmogaus baimes...

0  
6 alfairas   (07.02.2012 13:56) [medžiaga]
Sudėtingas, susieta su fizika, bet siūlau pažiūrėti, sąmonės praplėtimui:

Athenes_Theory_of_Everything_720x400.avi

0  
7 SirijietisLinas   (07.02.2012 15:33) [medžiaga]
alfairas, nesupranti, nes nėra nei dievo, nei kūrėjo... :) pats esi kūrėjas kaip ir aš, ir bet kuris kitas.

"Labiausiai nesuvokiama pasaulyje yra tai, kad tas pasaulis yra suvokiamas " - Albertas Enšteinas.

... o tas filmukas - geras; esu jau matęs

0  
8 alfairas   (07.02.2012 17:21) [medžiaga]
to SirijietisLinas
Kuo toliau mes einame link dievo pažinimo, tuo toliau jis tolsta nuo mūsų. Trumpiausias kelias į šviesą, kelias į save.
Kuo giliau žiūrį į materija, matai energija, kuo giliau žiūrį į energiją matai tuštumą (fizinis vakuumas), kuo giliau žiūrį į tuštumą matai amžinybę -visatos nenutrūkstamą kūrimą (sąmonę, informaciją), tark žodį(susivibruok)ir gims Tavo pasaulis (materija). Su meile,sėkmės.

0  
9 PlejadieteLina   (15.02.2012 01:31) [medžiaga]
alfairai,

Klausi, - kam reikalinga zmogui Dvasia, Siela, Karma...?, jei zmogus pats kuria savo Likima? Atsakysiu taip, kaip manau as: jei zmogus neturetu Dvasios, - mirtu, nes Dvasia yra NEMIRTINGA, o Siela yra mirtinga. Likimo zmogus NEGALI pakeisti, todel yra Karma. Savaji Likima zmogus nulemia tada, kai iseina is Kurejo Isciu. Monada tada jau turi savasias mintis, kurios zmogui NULEMIA visa ilga ilga jo kelia. Na o fizikines Tavo mintys yra visiskai teisingos. Tiesa ir tai, - kad kuo toliau mes einame link Dievo pazinimo, tuo toliau Jis tolsta nuo musu. Nes mes patys esame KUREJAI, su tikslu nusidriekianciu i Amzinybe - KURTI KITUS PASAULIUS.

SirijietiLinai,

Taip, mes visi esame Kurejai, bet pakolkas dar tik TOBULEJIMO kelyje. Tad mes Visuotini Kureja TURIME MYLETI, siusti JAM savo begaline Meile is savu vidiniu Sirdziu. Kitaip gali apsirgti fizinis kunas.

0  
10 PlejadieteLina   (15.02.2012 02:09) [medžiaga]
Sie patarimai, kaip susisiekti su savo AUKSCIAUSIUOJU AS yra teisingi it pamokantys. Si Kelia as jau praejau.
Visi norim bendrauti su savo AUKSCIAUSIUOJU AS, bet tam turi laikas ateit. As nenaudojau jokiu meditaciju, jokiu praktiku. O kai atejo laikas - dialogas su AUKSCIAUSIUOJU AS ivyko.
Reikia labai labai daug skaityti, nes per info vyksta tobulejimas. Mano Kelyje, man labai padejo S. Lazarevo ''Karmos diagnostika'' 12 daliu, Sai Babos Mokymas ir ''Urantijos Knyga''. Taip auganti Siela plecia savo matyma ir klausa. Ir tada uzsimezga gyvas bendravimas su Kureju. Mintimis i zmogu prabyla AUKSCIAUSIASIS AS. Visa tai pasireiskia per energetinius - informacinius virpejimus, kurie susilygina su siunciamais Kurejo Samones energetiniais - informaciniais dvasinio virpejimo dazniais. Tada zmogus supranta, mintimis siunciamus AUKSCIAUSIOJO AS Mokymus. Pirmiausiai galima savo AUKSCIAUSIAJAM AS uzduoti klausimus, i kuriuos ateina atsakymai miego metu. Tai ilgas ir sunkus procesas. Gautas zinias reikia taikyti praktikoje. Ivairiais gerais darbais TARNAUTI VISUMAI.
Sviesos Keliu einu 25 metai. Praejau Blogio patyrimus, i virsu kilo ivairios emocijos. Juk ir grazuolis lotosas, kol prazysta praeina dumbla! Zmogus to nepraejes, niekada netaps Geru! TOKS YRA TOBULEJIMO KELIAS.

MUMS LEMTA LAIMES KLUMPANT IESKOTI ... ....

SU MEILE IR TIESA EIKITE PER GYVENIMA, MYLEKITE VISA, KAS GYVA IR NEGYVA. IR TARNAUKITE VISIEMS, mano MIELIEJI - Broliai ir seses.

Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Vasaris 2012  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0