Trečiadienis, 24.04.2024, 12:30
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2011 » Lapkritis » 22 » NĖRA - NEGALI BŪTI
19:23
NĖRA - NEGALI BŪTI

KAS YRA ŽYNIAI?

"Visada labai sunku suprasti aiškinimą, kai pats neturi žinių. Aš galiu tau kartoti vėl ir vėl iki pasaulio pabaigos tai, kas man visiškai aišku, o tu vistiek nesuprasi ir nepatikėsi, nes neturi apie tai praktinių žinių. Žodžiai... Jie nuolatos mus klaidina. Man patinka minties begalybė".
Don Chuanas K.Kastanedai

Sunku surasti patį tinkamiausią žodį apibūdinti didžiajam Žinojimui, ypatingoms žinioms, kurias lemta žinoti tik tam tikriems žmonėms, pasiruošusiems jas priimti, tūkstančius tūkstančių metų per tūkstančius gyvenimų į jas artėjusiems. Žinių žmonės ŽYNIAI gyveno senojoje Lietuvoje. Graikijoje juos vadino orakulais, kitur magais ar dar kaip nors. Žynių mokslas - ne juodoji ir ne baltoji magija, ne užbūrimai ir užkalbėjimai, ne užkeikimai, kerėjimai ir nužiūrėjimai, ne būrimas kortomis, cukraus gabaliuku, kava ar cigaretės pelenais. Ir ne akių dūmimas cirko arenoje, kai iliuzionistas iš rankovės ištraukia penkiolika balandžių. Šie magai - puikūs manipuliatoriai rankomis, fokusininkai, judesių virtuozai.

Skirtingo išsilavinimo žmonėms Žynių mokslas ar Aukštoji magija reiškia skirtingus dalykus. Primityvus žmogus magiją tegali įsivaizduoti tik kaip burtus. Ir tegul jie lieka su savo nuomone. Primityvaus žmogaus sąmonės nepakeis jokie aiškinimai. Nėra pasaulyje jėgos, kuri galėtų priversti žmogų ieškoti žinių, jeigu jis pats to nenori.

Vidutinio žmogaus akimis visa, ko nepaaiškina mokyklinės fizikos dėsniai ir nepaima jo penki jutimo organai, yra kažkas beprotiška, velniška ir klaiku, o apskritai - nesąmonė. Kai kas Žynių mokslą supranta kaip siaubingą paslaptį, kurios žmogus net nesistengia bandyti suprasti iš anksto nusprendęs, kad ji - jam nepasiekiama. Ir, tam tikra prasme, jis teisus, nes vidutiniam žmogui iš tikrųjų neužtenka energijos, kad turėti reikalų su Žyniu mokslu ir su pačiu Žyniu, nuo kurio sklinda nepakeliamas energijos srautas. Juk kiekvienas mes gimstame su ribotu energijos kiekiu ir per gyvenamą naudojamės ja automatiškai, negalvodami, beatodairiškai švaistydami, visai nesistengdami tausodami, vedžiojami impulsų.

Aplink mus yra be galo daug įvairiausių jėgos laukų, energijos sankaupų, mazgų. Tai Saulės, Žemės, Vandens ir Dangaus, o taip pat kitų matavimų erdvių ir pasaulių energijos srautai. Vieni matomi, kiti nematomi, tačiau visi jaučiami. Jeigu žmogus naudojasi tik savo įgimta energija, o taip ir elgiasi vidutinis žmogus, jis nepajėgus suprasti, juo labiau pasiekti kitų pasaulių, kuriuose vis dėlto lankosi ypatingai daug energijos turintys žmonės. Jie išmoksta panaudoti tokius energijos šaltinius, kurių mes - eiliniai žmonės niekada nenaudojame, net nepaliečiame jų, nepažįstame, nieko ne tik nežinome apie juos, bet ir žinoti nenorime. Deja. O gal ir nebūtina kiekvienam brautis į nežinomybę?

Taigi tikrasis Žynių mokslas ir Žynio-žmogaus pasiruošimas visada prasideda nuo to, kaip išmokti išsaugoti savo energiją, kuria naudojamės ir kaip išlaisvinti tą energiją, kuri priversta miegoti. Tai padarę galėtume nepalyginamai lengviau gyventi šiame pasaulyje, kurį truputėlį pažįstame, labai trokštantys galėtų susipažinti su kitais energijos laukais, silpnam nepasiekiamais. Vadinasi, vienas iš daugelio Žynių mokslo apibrėžimų gali būti toks - mokėjimas naudoti energija, kurios mes kasdieniniame gyvenime nepažįstame. Žynių mokslas - tai suvokimas to, kas nesuvokiama mums visiems įprastais būdais ir turimais jutimo organais - akimis, ausimis, nosimi, rankomis ir mums žinomais prietaisais. Žmogus gali MATYTI ne akimis, ŽINOTI be žodžių. Žynių mokslas yra Žinojimas, Žynys yra Energijos žmogus.

Žynys savo žinojimą naudoja LAISVEI pasiekti. Tačiau ir Žyniai nebūna be nuodėmių. Ir juos kartais užvaldo blogis, garbėtroška, godumas, valdžios troškulys. Tada jie Žinias naudoja kitų žmonių valdymui arba turto kaupimui. Tokie vieną dieną sutinka bausmės jėgą, pasireiškiančią įvairiais būdais. Tačiau tai yra ne mūsų pokalbio tema.

 Kartą paklausiau aš Kelio:
- Tavimi visi važiuoja, eina, bėga, skuba. O Tu pats ar nenorėtum kur nors nuvažiuoti?
- Žinoma, norėčiau. Tai sena mano svajonė. Deja, nėra tokio vežimo, kuriame sutilpčiau. Esu be galo ilgas.

Po kiek laiko vėl Jį pakalbinau:
- O koks Tu pats sau labiausiai patinki – žvyrkelis, asfaltuotas, akmenimis grįstas, žole apaugęs ar dar koks nors?
- Smėlėtas ir žvyruotas aš dulkėmis apkloju pakeleivį ir žolę. Asfaltas mane sukausto, trukdo svajoti, be to, jis dažniausiai aplaistomas krauju. Tai - skubos kelias. Akmenų kelias ypatingas - jėgos kelias. Man jis labai patinka, bet jums – ne. Per daug triukšmingas, nešiuolaikinis, juo nepaskubėsi.

Kiek patylėjęs Kelias pridūrė:
- Man malonus - oro kelias, jis arti Saulės. Dar mielesnis – jūros, jis gilus ir paslaptingas. Manau, kad pats svarbiausias yra Širdies kelias. Juo einantys nesukelia dulkių nei triukšmo, neskuba ir kalbasi labai švariais žodžiais...
- O kaip surasti tą nuostabų Kelią?
- Jį nesunkiai randa TIE, ryto rasoje nuprausę savo Širdis....

Ir dar aš pasmalsavau:
- O į kur Tau maloniausia vesti žmones?
- Vedu žmones gyvenimo ratu – į krikštynas, vestuves, laidotuves. Smalsiems padedu pakliūti į svetimas šalis. Lakinu visus į šventes, parduotuves, mokyklas, restoranus, netgi į Mėnulį. Deja, neturiu galios sutrukdyti einančiajam į nuodėmę. Liūdniausia, kai ant manęs guli girtuoklis. Maloniausia, kai manimi žmogus eina į Laisvę...
- Kaip Tu supranti, kad jis eina į Laisvę?
- Tik Širdies keliu einantys ieško Laisvės.
- O kas yra ta Laisvė?
- Och..., - atsiduso Kelias. – Verčiau neklausk. Šį klausimą teks išsiaiškinti kiekvienam savarankiškai...

Ir Kelias nuvingiavo tolyn.

SEPTYNI

yra pasaulinis ir absoliutus, laiko ritmų skaičius. Jis magiškos galybės, žinių ir paslapčių simbolis. Septyni savyje laiko 4 ir 3, 5 ir 2. Jis yra dvasios skaičius, viešpataujantis virš materijos, panašiai kaip 5.

Jeigu skaičius 7 atsispindėtų tiktai septyniose spalvose Vaivos juostose, gal ir neskirtume jam tiek daug dėmesio. Tačiau jis visur, kur yra paslaptis. Savaitėje septynios dienos.

Mėnulio fazės trunka septynias dienas. Kiniečių kalendoriuje, kuriame puikiai susiderina Saulės ir Mėnulio ritmai, mėnulio pradžia visad sutampa su jaunu mėnuliu, o mėnesio vidurys - su pilnatimi.

Muzikoje, gamoje, danguje - septyni mus jaudina. Pavyzdžiui, septynios didžiosios planetos, septynios žvaigždės Didžiuosiuose ir Mažuosiuose Grįžulo ratuose, septynias dienas reikia laukti, kol sužinosi prigis-neprigis persodintas žmogui organas... Bosiuetas pasakė - septyni yra pilnatvės sinonimas, septynių metų ritmai žmogaus gyvenime. Septyni sakramentai, septynios čakros, septyni laisvieji menai viduramžiais, septyni periodai cheminių elementų lentelėje... O dabar, kantrusis Skaitytojau, mažas egzaminėlis. Padėkite knygą į šalį ir išvardinkite septynias Didžiąsias Nuodėmes... Pavyko? Ar nelabai... Pasitikrinkite ir bent vieną išmeskite iš savo gyvenimo.

O nuodėmės tokios:

1.   Begalinis išdidumas.

2.   Gašlumas.

3.   Pyktis.

4.   Tingėjimas.

5.   Godumas.

6.   Pavydas.

7.   Persisotinimas

DVYLIKA KARTŲ PO SEPTYNIS - KIEK?

Bus 84. KAS? Mintimis persikelkime į tuos laikus, kai žmogus buvo labai artimas su gamta. Jis stebėjo ją, bijojo ir gerbė, jokiu būdu neturėjo šiuolaikinių garbėtroškos užmojų ją valdyti ir pavergti. Matydamas nuolatos pasikartojančius gamtos ciklus, medžių, paukščių, žvėrių ir gyvulių elgesio ritmiką, žmogus skaičiavo, kiek gyvena ąžuolas, gandras, arklys, šuo. O kiek gyvena ir kiek gali aktyviai gyventi žmogus? Štai koks įdomus klausimas. Iš praktikos jis žinojo, kad žmogaus amžius nėra labai ilgas. Jie numirdavo per daug anksti. Užklupdavo infekcinės ligos, išmirdavo kūdikiai. Žinoma, būdavo senelių, sulaukusių labai įspūdingo amžiaus. Viską susumavę skaičiuotojai priėjo išvadą, kad vidutinis mūsų klimato žmogaus amžius yra 84 metai.

Šį skaičių galima gauti ir astrologiškai, t.y. 7 padauginus iš 12. Kodėl šie skaičiai? 7 – septynios didžiosios planetos, o 12 – tiek yra Zodiako žvaigždynų. Dievas taip pat neatsitiktinai pasirinko septynias dienas pasauliui sutverti. Dar ne viskas. 84 metai yra laikas, per kurį Urano planeta vieną kartą apsisuka aplink Saulę. Viename Zodiako ženkle Uranas išbūna septynerius metus. Žvaigždžių tyrinėtojai teigia, kad Urano jėga yra skirta būtent žmogui, vienam žmogaus gyvenimui. Uranas vadinamas Žmogaus arba žmonių kartos planeta. Dievas Uranas buvo Saturno tėvas, Jupiterio senelis, Merkurijaus ir Marso prosenelis. Pats jis – Žemės sūnus. Deivė Urania – astrologijos ir astronomijos mūza.

Įsivaizduokime, kad mums kiekvienam priklauso 84 aktyvaus gyvenimo metai. Per šiuos metus mes tarytum pereiname visą Zodiaką, kiekviename ženkle pabuvodami po septynerius metus.

Interviu su autore:

- Dabar daug kalbama apie pasaulio pabaigą...
- O kada apie ją nekalbėjo? Vien mūsų kartai buvo skelbtos bent kelerios.

- Bet artėja 2000-ieji metai, toks skaičius...
- Na kažkokie Galaktikos persitvarkymai turėtų įvykti 2012 metais. Pagal Šventąjį Majų kalendorių "krinta" būtent ši data. Netoli jos "šaudo" ir kiti pranašai - Nostradamusas. Manoma, kad didelė dalis žmonijos istorijos formuojasi veikiama Galaktikos spindulio, per kurį pereina Saulė ir Žemė. Perėjimas trunka 5125 metus. 2012 metais Saulės sistema perkirs šio spindulio ribą. Žmonija patirs grandiozinius pokyčius. Tačiau tai nereiškia pražūties. Bus tik milžiniška atranka. Šiuolaikinė astrofizika aprašo šį Galaktikos spindulį kaip didelio tankumo bangą. Per Galaktiką riedėdama ji uždegė Saulę ir pagimdė Saulės sistemą. Pagal Majų kalendorių "Didysis ciklas" užrašytas taip - 13.0.0.0.0. Perskaičiavus pagal dabartinį kalendorių ciklas tęsiasi nuo 6 ar 13 rugpjūčio 3113 metų prieš mūsų erą iki 2012 metų mūsų eros. Tiksliau vieni sako iki 2011 gruodžio 24, kiti - iki 2012 gruogžio 21 dienos. Žemė neišnyks. Žmonija gaus didelę pamoką. Išliks pasiruošę.

- Nepykite. Reikia išsiaiškinti. Dabar tiek daug pseudodalykų... Kaip žmonėms atsirinkti, kas tikra? Tiek daug pranašų. Kuo tikėti?
- Kaip nepykti? Žmonės visai nenori galvoti patys. Jie susipainioja, nes yra labai kompleksuoti ir atprato naudoti SAVO galvas. Laukia išsižioję – ką pasakys KAŽKAS? Laikas subręsti. Manau, kiekvienas sveikas pilietis yra pajėgus atskirti, kas tikra, kas ne. Jau tapome visiški mėmės – ką pasakys Prezidentas, Seimas, Maskva, Europa, Amerika … Tikėti ar ne - nusprendi pats. Širdies testu. Niekas jokioje reklamoje tiesos nepasakys. Priešingai, netikri dalykai labiausiai reklamuojami.

- O jūs ar skaitote horoskopus?
- Nebeskaitau. Ir neberašau. Dabar tiek daug rašančių. Skaitydama "Lietuvos ryte” astrologinę mišrainę tik susierzindavau. Horoskopai patikimi tik asmeniniai, ne kompiuteriniai ir ne iš "Interneto” ištraukti, nors šalia yra pseudoautoriaus iš Lietuvos nuotrauka. Pastebėjau, kad dėmesio verti yra tikI tie vadinamieji Rytų horoskopai, kuriuos ELTA gauna iš Maskvos, o Maskva – iš savo žurnalisto, gyvenančio kažkur Rytuose, o šis – iš vietos astrologo.

- Vis tiek žmonės nori kuo nors tikėti…
- Galų gale tiki ar netiki - Žemė vis tiek sukasi. Pasaulis kas akimirka kinta. Tai, kas teisinga dabar, po penkių minučių gali tapti melu. Kas teisinga čia, melas - ten. Kai pas mus Saulė teka, kažkur tuo metu ji leidžiasi. Kaip įvertinti - teka, leidžiasi ar sakyti, kad Žemė jau pasisuko nuo Saulės. Visi teisūs. Svarbu, kur yra atskaitos taškas.

- Astronomai pyksta, kad jų mokslas - tik nomos, t.y. "žvaigždžių tvarka", o astrologija - logos... Žvaigždžių mokslas? Vadinate žvaigždžių mokslu, o kalbate apie planetas. Kodėl?
- Tarp tų planetų centrinė figūra - žvaigždė. Karšta šviesi puiki žvaigždė - Saulė. Gyvybės žarija. Nebūtų tos Žvaigždės - nebūtų mūsų. Dar daugiau, mįslingos ir labai intelektualios Majų tautos tyrinėtojai, "įkirtę" jų palikimą, suprato, kad Saulės funkcija tuo neapsiriboja. Visata turi sąmonę, protą. Saulė - taip pat. Saulė yra informacijos perdavimo tarpininkas. Iš Visatos centro per Saulę informacija eina į žvaigždžių sistemas. Pasikeitimas informacija vyksta Saulės dėmių judėjimo metu. Majų Šventasis kalendorius yra instrumentas, padedantis suprasti tą informaciją. Manoma, kad Žemė ir žmonės ją gauna iš Plejados ir Arktūro žvaigždžių sistemų. Taigi gyvename Saulės planetų sistemoje ir jos planetoje. Drauge su visa Saulės sistema judame ir esame jos priklausomybėje. Todėl žodis astrologija idealiai tinka. Tai mokslas, tyrinėjantis žmogaus ego struktūrą ir jo gyvenimo ritmiką, atskaitos tašku naudojant Saulės ir jos planetų išsidėstymą Visatoje gimimo momentu. Nei čia mistika, nei juolab pranašystės, nei čia intuicija, kaip aiškina psichologai. Iš astrologijos išsivystė astronomija. Ko čia pykti? Juk policininkai ir gydytojai nepyksta, kad kelių eismo taisyklės ir medicina nevadinamos mokslu. Apskritai niekada nereikia pykti. Ir nereikia niekuo tikėti. Išskyrus vieną dalyką.

- Kas tas dalykas?
- Kad pasaulis yra begalinė paslaptis. Ir kad žmogus, būdamas pasaulio dalimi, taip pat - begalinė paslaptis. Tai vienintelis dalykas, vertas tikėjimo. O ta mūsų Saulės sistema – tik lašelis Visatos galybėje. Žmogus – lašelis Saulės sistemoje. Lašelis ir drauge begalinė jėga, paslaptis. Ir šia paslaptimi reikia tikėti. Ir ją reikia paknibinėti.

- Iš kur žinote? Pati sugalvojote?
- Ne. Tai iš senojo Žynių mokslo.

- Kas yra Žyniai?
- Žyniai yra išminties ir žinių žmonės.

- O ką jie žino?
- Kelią į Laisvę. Jie moka saugoti energiją ir ją kaupti, kad galėtų valdyti likimą ir surastų kelią į tikrąją laisvę, kad norėdami išeiti iš šio pasaulio nenumirtų banalia mirtimi, o sudegtų iš vidaus. Kosminio laivo pakilimo principu. Kas yra laisvė - neklauskite. Nesugebėčiau paaiškinti.

- Koks klausimas jums buvo labai netikėtas?
- Kas padeda man, kai būna blogai. Dažniausiai to klausia vyrai. Jie sako - pas jus ateina pilietis ir jūs valandą ar dvi kalbate apie jį, vien apie jį. O pas ką nueinate jūs, kai pasidaro liūdna ir sunku?

- Ką atsakote?
- Tiesą.

- Kokia ji? Kad niekas nepadeda?
- Pati. Liūdesį išliūdžiu. Jo nebijau. Džiaugsmą dauginu. Kai nuotaika gera, rengiu vakarėlį su šokiais. Norėčiau pas kažką nueiti ir pasiklausyti apie save dvi valandas. Tik nežinau, kur eiti.

- Jus kvietė į dvi LNK laidas "Prieštarauk", bet jūs nėjote. Kodėl?

- Nemėgstu nekorektiškų, nevaldomų renginių. Be to, neestetiškame fone, kuris primena galvijų fermas. Jeigu jau žmonėms reikia tokių aptvarų, gardų?... Palyginau elgesį žmonių ir dramblių, kuriuos mačiau dokumentiniame filme – visus teigiamus taškus surenka natūralūs ir korektiški gyvūnai. Jie tokie tikri. Mes – jau ne.

- Bet šias laidas pasižiūrite?
- "Prieštarauk" arba Seimo posėdžius žiūriu ir klausau retai. Kai pasiilgstu tragiškai juokingo cirko. Nors... gal labiau primena gaidžių peštynes, specialiai organizuojamas, finansuojamas. O laidoje apie astrologiją net nebuvo suformuluotas klausimas. Neįmanoma atsakyti į klausimą, kai nėra... klausimo. Astrologiją pateikė kaip pranašystes, burtus. Pliurpalų kokteilis. Juk astrologija - ezoterinis mokslas. Jis neskirtas masiniams renginiams, nespecialistų diskusijoms. Juk nei jūs, nei aš neiname į diskusiją apie Dirichlet eilučių konvergavimą, apie ką gali kalbėti, tarkime, akademikas J.Kubilius, profesorius A. Laurinčikas ir dar vienas kitas specialistas. O apie mediciną ar astrologiją turi įžūlumo diskutuoti kiekvienas neišmanėlis.

- O ką žiūrite per televiziją?

- Tangomaniją. Kai kuriuos filmus. Pradėjau žiūrėti "Bobų vasarą".

- Kaip vertinate?

- Reikalinga laida, ji yra artima kiekvienam žmogui. Liūdnai šilta. Bijau, kad nenuplauktų paviršiumi kaip "Prieštarauk". Be to, dizainas neatitinka bobų vasaros santūrios elegancijos.
Trūksta viržių kvapo...

Peržiūrų: 2544 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 3.0/2
Viso komentarų: 2
0  
1 lak   (23.11.2011 14:14) [medžiaga]
"Pagal Majų kalendorių "Didysis ciklas" užrašytas taip - 13.0.0.0.0. Perskaičiavus pagal dabartinį kalendorių ciklas tęsiasi nuo 6 ar 13 rugpjūčio 3113 metų prieš mūsų erą iki 2012 metų mūsų eros. Tiksliau vieni sako iki 2011 gruodžio 24, kiti - iki 2012 gruogžio 21 dienos. Žemė neišnyks. Žmonija gaus didelę pamoką. Išliks pasiruošę.
"Nereikia sakyti ka kiti sako ,- žinoma taikau Zalatorienei reik tureti ir savo nuomone...O apie televizija tai visai tyliu,nes ka ir komentuoti...

0  
2 Kuxne   (28.11.2011 15:36) [medžiaga]
Nuo 2000 metų klasikinė astrologija nebeveikia, numerologija taip pat sad . Zodiako ženklų 13 vėl turėtų būti. Gyvatnešys sugryžo.

Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Lapkritis 2011  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 2
Svečių: 2
Vartotojų: 0