Penktadienis, 29.03.2024, 04:13
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2012 » Gruodis » 8 » Šventa širdis
16:25
Šventa širdis

 Mokslinio materializmo pasaulyje širdis yra tik raumuo – nors ir labai svarbus raumuo, tačiau raumuo ir tiek. Bet pavyzdžiui kinų medicinoje širdis laikoma išminties centru, o senojoje vedų tradicijoje širdis yra tarpininkas tarp Dangaus ir Žemės, laidininkas.

Senoji hinduizmo filosofija tvirtina, kad žmogaus kūnas turi septynias čakras – gyvybinės energijos centrus. Galingoji širdies čakra yra pačiame centre, tarp trijų aukščiau ir trijų žemiau išsidėsčiusių čakrų. Aukščiau esančios gerklės, trečiosios akies ir karūnos čakros - yra sąmoningumo ir komunikacijos energetiniai centrai, o žemesnės saulės rezginio, kryžkaulio ir pagrindo čakros atsako už emocijas bei materialumą. Jei žmogaus kūne apskritai būtų visatą ir Žemę jungiantys vartai – šis vaidmuo neabejotinai tektų širdies čakrai.

1992 metais modernusis mokslas dar kartą patvirtino senovinę išmintį apie širdį, kai žmogaus raidos tyrinėtojas Dokas Čaildras (Doc Childre) įkūrė HeartMath institutą šiaurės Kalifornijoje ("Institute of HeartMath". http://www.heartmath.com/) – mokslinių tyrimų centrą, kurio pagrindinis tikslas buvo ištirti širdies ir proto sąsajas.

 Vieno iš eksperimentų esmė buvo tokia. Paimta keletą DNR , po to jas izoliavo ir paprašė žmonių, kurie prieš tai buvo specialiai apmokyti, kad pradėtų jausti, išgyventi suprantamas, labai aiškias emocijas – tai yra meilės, pagarbos, užuojautos ir t.t., o po to atvirkščiai - pykčio, neapykantos, teisimo, streso būsena ir t.t.. Tai jie tyrėjo atlikti tada, kai to paprašoma. Žmonėms jaučiant skirtingas emocijas, buvo atliekami įvairūs matavimai, kaip į tai reaguoja DNR ląstelė. Tokiu būdu buvo nustatyta, kad žmogui esant meilės, pagarbos, atleidimo, užuojautos būsenoje, DNR ląstelė tapdavo neįtikėtinai atsipalaidavusi, skleidžia teigiamus impulsus.

Ir visiškai atvirkščias variantas, kai buvo skleidžiamos neigiamos, sunkios emocijos. DNR susitraukė, kodai išjungti. Viskas vėl atsistatė, kai  buvo skleidžiama meilė ir teigiamos emocijos. (http://appreciativeinquiry.case.edu/practice/organizationDetail.cfm?coid=852&sector=32)

Čaildro ir kitų instituto tyrėjų naujausiomis technologijomis gauti duomenys atskleidė, kad kalbėdami apie širdies įtaką senovės išminčiai tikrai buvo teisūs. Čaildras rašo: „Širdis yra nuovoki... jos sąmonę pajuntame tada, kai tarp mūsų proto ir kūno įsivyrauja harmonija."

Širdis iš tiesų yra, labai sudėtingas, savarankiškai organizuotas, informacijos apdorojimo centras su savo funkcinėmis "smegenimis", kuris per nervų sistemą, hormonų sistemą ir kitu būdu bendrauja ir įtakoja kaukolės smegenis.  Šiais veiksniais smarkiai paveikia smegenų funkciją, organizmo pagrindinius organus ir galiausiai nustato gyvenimo kokybę.

Vieni iš pirmųjų šiuolaikinio psichofiziologinio mokslo specialistų, siekę ištirti, ryšį tarp širdies ir smegenų, buvo Džonas ir Beatričė Lacey.  Per 20 mokslinių tyrimų metų, jie pastebėjo, kad širdis bendrauja su smegenimis būdais, turinčiais didelės įtakos tam, kaip mes suvokiame pasaulį ir reaguojame.

 Vienas iš ankstyvųjų neurokardiologijos pionierių, dr. J. Andrew Šarvai, po išsamių tyrimų, pristatė funkcionalią „širdies smegenų" koncepciją.  Jos darbas parodė, kad širdis turi sudėtingą vidinę nervų sistemą, kuri yra pakankamai moderni, kad gauti savo kaip "mažųjų smegenų" teises.  Širdies smegenys yra kelių tipų neuronų, neurotransmiterių, baltymų ir ląstelių, sudėtingas tinklas.  Ta schema, leidžia veikti nepriklausomai nuo kaukolės smegenų - mokytis, prisiminti ir net jausti  jausmą.  Neseniai išleistoje knygoje "Neurocardiology Dr Šarvai ir Dr Jeffrey Ardell", pateikiama išsamią apžvalga.

Širdies nervų sistemoje yra apie 40.000 neuronų, vadinami jutimo neuritais, kurie aptinka cirkuliuojančių hormonų, jausmų, širdies ritmo ir slėgio informaciją.  Iš širdies į smegenis siunčiami širdies nervų sistemos impulsai, per neurologinius kelius. Taip pat per šiuos nervinius kelius yra siunčiami į smegenis, skausmo signalai ir kiti jausmų pojūčiai.  Šie jutimo nervų keliai patenka į smegenis, srityje vadinama šerdimi, įsikurdinusi smegenų kamiene.  Signalai atlieka reguliuojantį vaidmenį per daugelį vegetacinių nervų sistemų signalus. Jie gali turėti įtakos suvokimui, sprendimų priėmimui ir kitam pažinimo procesui.

Remiantis naujausiais šių mokslininkų atradimais, dabar mes žinome, kas širdis yra mūsų kūno valdymo pultu ir tampriai mus apjungia su mūsų gyvenimo patirtimi.

Širdies elektromagnetinis aktyvumas yra 5000 kartų stipresnis už tokį patį smegenų rodiklį. Šiuolaikiniai prietaisai sugeba nuskaityti širdies energijos lauką net už dešimties pėdų nuo žmogaus kūno. Širdis skleidžia mūsų patiriamas emocijas į pasaulį ir pati yra veikiama kitų žmonių širdžių skleidžiamų emocijų. Kai žmogus užmezga ryšį su kitu žmogumi, jų smegenų ir širdžių laukai persipina ir ima veikti išvien. Tai reiškia, kad kuo daugiau žmonių skleis meilę, dėkingumą ir atjautą, tuo didesnę teigiamą įtaką jie padarys pasauliui. Ir atvirkščiai – neigiamas emocijas skleidžiantys žmonės pasaulio pusiausvyrą dar labiau sutrikdys.

Jei spinduliuojate meilę iš savo esybės centro, ketvirtosios čakros, širdies čakros, liejate gailestingumą, išmintį, priėmimą, supratimą, ramybę. Žmonės, būdami su jumis, jaučiasi saugūs. Širdis - tai stipriausia vieta. Netgi stipresnė už aukštesnes čakras, mat ten viskas susijungia, susilieja visų energijos. Širdis - tai Šventasis Gralis, kur supilate visas meilės energijas iš visų pusių ir tada išspinduliuojate jas pasauliui kvėpuodami širdies kvapu. Kai energija būna širdyje, bet negalite jos išspinduliuoti, žmonės jaučia, kad sulaikote meilę ir jūsų širdis uždaryta, pradedate  kritikuoti. Tada jie šalia jūsų jaučiasi pažeidžiami ir nesaugūs.

Meilė tai ne žodžiai jūsų galvoje, tai Visatos tėkmė, per kurią jūs patys tampate meile. Tuomet jūs jaučiate ją ne tik tarpusavio santykiuose, bet ir žvelgdami aplink – kai žiūrite į medį, paukštį, gėlę… Ir jūs suprantate, kad jūs esate meilės šaltinis, ir jums gera tiesiog dalintis.

Kai mūsų širdys atsivers, ir per Meilę, atleidimą ir tarnystę mūsų visų gyvenimas suklestės – tuomet mums nereikės savęs įtikinėti, kad mes progresuojame, nes… kiekvieną akimirką mes tai matysime ir jausime.

Turėkite kantrybės sau patiems, turėkite kantrybės savo širdžiai, jeigu norite, kad jinai norėtų su jumis kalbėti, kad jinai taptų jūsų Vidiniu Patarėju, turėkite savo patarėjui kantrybės, pagarbos, įkvėpkite besąlyginės meilės šviesą į savo širdį ir užpildykite šia šviesa. Iškvėpdami įsivaizduokite, kad iškvepiate nuoskaudas (jos gali būti labai senos, šimtų metų senumo, daugybės gyvenimų senumo) ir pakvėpuokite taip. Po kiek laiko jūs pajusite: kaip sakoma, „ant širdies palengvėjo". Jeigu forsuosite, galite pajusti skausmą širdyje - tai reikš, kad skubate, prievartaujate savo širdį, kad reikėtų daryti atsargiau. Jeigu jūs darysite kantriai, pajausite širdį visai nauju būdu - kaip sakralią erdvę. Iš savo širdies šviesos erdvės jūs pradėsite jausti atliepimą ir tada turėsite ne tik sąžinės balsą, bet tiesiog po truputėlį įgysite širdies atsiliepimą - kaip nuolatinį, vidinį balsą, kuris jums šneka ne tiktai išbandymų metu, bet tiesiog nuolat su jumis bendrauja. Nuolatinio dialogo reikia būti vertam

Aš paprašiau Kūrėjo paimti mano puikybę,

Ir jis atsakė man: "Ne”.

Jis pasakė, kad puikybės negalima pasiimti,

Puikybės galima tik atsisakyti.

Aš prašiau Kūrėjo dovanoti man kantrybę,

Ir Kūrėjas atsakė man: "Ne”.

Jis pasakė, kad kantrybė yra išbandymų rezultatas,

Jos nedovanoja, ji užsitarnaujama.

Aš paprašiau Kūrėjo padovanoti man laimę,

Ir Kūrėjas atsakė man: "Ne”.

Jis pasakė, kad gali palaiminti mane,

Bet ar būsiu aš laimingas – priklauso nuo manęs.

Aš paprašiau apsaugoti mane nuo skausmo,

Ir Kūrėjas atsakė man: "Ne”.

Jis pasakė, kad kančia atskiria žmogų nuo pasaulio šurmulio,

Ir priartina prie Jo.

Aš paprašiau Kūrėjo dvasinio augimo,

Ir Kūrėjas man pasakė: "Ne”.

Jis pasakė, kad dvasia turi pati augti,

O Jis tegali apgenėti ją, kad subrandintų vaisius.

Aš paprašiau Kūrėjo padėti man mylėti kitus taip pat,

Kaip Jis myli mane.

Ir Kūrėjas pasakė: "Pagaliau tu supratai, ko reikia prašyti…”


Su pagarba ir meile

Peržiūrų: 5497 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 4.2/5
Viso komentarų: 161 2 »
0  
1 aha   (08.12.2012 21:21) [medžiaga]
Naujo straipsnio dar neskaičiau, vėliau pasižiūrėsiu. Tikiuosi, kad jis patvirtins mano vakar priimtą sprendimą.
Taigi, indėnas... Norėdamas būti išmintingu, jis privalo išsaugoti ramybę ir vieno, ir kito vilko atžvilgiu. Žinau du būdus, kaip išlikti ramiam. Vienas iš jų - būti abejingu. Toks man pasirodė esantis Toltekų Dievas. Man labiau patinka Kristaus ramybė, nes joje matau daug meilės žmonėms.
Taigi, manau, kad mylėdami žmones tikrai nesirinksite Atlio. Manau, kad pasirinkdami jį, einate į susinaikinimą, kaip susinaikino ir Toltekai. Kaip suprantu, magiją praktikavo daugelis praeities tautų. Nežinau, kiek laimės šios praktikos atnešė patiems magams, bet daugumos žmonijos padėties jos nepakeitė, dauguma liko pririšta prie mago, turėjo jam lankstytis. Kažkuria prasme magas užėmė Dievo vietą. Kristaus mokymas man dar ir dėl to patinka, kad atveria kelią į Dievą VISIEMS, o ne saujelei išrinktųjų.
Nemanau, kad magija yra Šviesos kelias, ir jeigu jūsų pasirinkimas toks, negaliu ištarti, kad jį gerbiu, galiu tik pasakyti: Dievas davė mums laisvą valią rinktis.
Ačiū už paskutiniuosius buvusio straipsnio komentarus.

+3  
2 virgis   (08.12.2012 22:42) [medžiaga]
Teisingas suvokimas ateina tuomet, kai jūs galite pastatyti save į kito žmogaus vietą. Kai matote situaciją iš jo požiūrio taško. Suvokimą reikia plėsti, tuomet išmoksime matyti situaciją platesniame kontekste
Nesuvaldytas protas neturi išminties ir susikaupimo. Be išminties ir susikaupimo nėra ramybės. O argi gali būti laimė neramiam žmogui? Jei išvalysite savo protą, savo dvasią, tai viskas nuostabiai pasikeis. Tačiau turime valyti savo vidų, o ne keisti išorines sąlygas. Deja, dažnai darome atvirkščiai: pavyzdžiui, jūs matote veidrodyje savo išteptą veidą. Jei pulsite valyti veidrodį, tai veidas dėl to nepasidarys švarus. O jei nusiprausite, tai ir atvaizdas veidrodyje bus švarus,. Taip ir mes – susidūrę su problema, pažvelkime pirmiausiai į save, o ne pulkime keisti išorines sąlygas, kaip ir šiuo atveju. Bandome surasti tai, ko iš tikro nėra, negirdime kito, o tik stengiamės įrodyti savo teisybę, net nesusimastydami apie jos teisingumą. Bet juk mes visi skirtingi ir neturime būti tokie, kokius norite matyti jūs. Visi turime savo tikslus ir kelius. Surasti tą toleranciją, tarp pagalbos ir kišimosi į kitų pamokas nelengva, tai jau Meistriškumas, mūsų tikslas.
Mokykimės būti ramiais ir išmintingais. Kai jūs ramūs ir išmintingi, jūsų veiksmai atitinka situaciją, ir jos neapjuodina neigiamos emocijos. Mes nepakankamai įvertiname pykčio jėgą. Apimtas pykčio protas negali adekvačiai suprasti ir vertinti realybę.
Nesileisiu daugiau į diskusijas, matau tai beprasmiška, kai žmogus vertina tik taip, kaip jam patogu, matyti viską tik per savo paradigmų prizmę.
Atsiprašau, kad gal blogai ir nesuprantamai save išreiškiau , nes taip ir nepasisekė pramušti tuos barjerus. Jei žodžiai sukūrė ramybę, jūs panaudojote juos teisingai. Jei žodžiai pastūmėja vystytis, jūs panaudojote juos teisingai, pamąstykite apie tai, prieš darant išvadas, neturint informacijos. Jei nori išgirsti, turi skirti laiko. Bet užtrunka ne tik klausymasis – reikia laiko ir tam, kad žodžiai prasiskverbtų į širdį. Vien pasiklausęs išminties, akimirksniu nepasikeisi.
Su pagarba ir meile

0  
3 aha   (08.12.2012 23:01) [medžiaga]
Ačiū už straipsnį.
Vėl randu daug prieštaravimų. Čia rašoma, kad virš širdies esančiose čakrose yra sąmoningumo ir komunikacijos energetiniai centrai. Tuo tarpu Toltekų dievai- su nupjautomis galvomis. Ar tai nereiškia, kad jie yra nesąmoningi ir įzoliuoti?
Karūninė čakta, kur kaip suprantu, yra energetinis kanalas, mus jungiantis su kosmosu. Ir štai citata iš straipsnio "Toltekų išmintis"
" Taigi, tas prakeiktas "čypas” – šėtoniškoji programa – "įtaisyta” visų žmonių viršugalvio energetiniuose centruose ir "…ji siūbuoja, judėdama pirmyn ir atgal. Šis reginys „matantiems" kelia baisų pasibjaurėjimą – ji visiškai svetima žmogaus prigimčiai”.
Tai kas gi yra tie "Matantieji", gerbiamas Virgi?
Nepriimkite asmeniškai...

0  
4 aha   (08.12.2012 23:23) [medžiaga]
P.s. "Aš paprašiau Kūrėjo padėti man mylėti kitus taip pat,

Kaip Jis myli mane."

+3  
5 virgis   (08.12.2012 23:47) [medžiaga]
Aš jums jau atrodo viską paaiškinau. Man to nereikia, patinka knaisiotis, knaisiokitės, įrodinėkite, neikite, paneikite,darykite ką tik norite, čia jūsų problema ne mano. Jūsų teisė priimti ar atmesti, čia ne varžybos ir nėra nei laimėjusių nei pralaimėjusių, nei atsiliekančių, nei pirmaujančių, noriu pasakyti kad visi mes tobulėjam, tik kiekvienas savaip.
Kūrinijos įvairovėje energijos išraiška yra individuali ir begalinė: psichinė energija ta pati, veikia pagal tą patį Dėsnį, ir tuo pačiu nėra dviejų gyvų būtybių, vienodai išreiškiančių šią energiją...

0  
6 virgis   (09.12.2012 09:29) [medžiaga]
Mes matome tai, ko bijome. Mes matome tai, ko laukiame. Mes matome tai, kuo tikime – nesvarbu, kaip yra iš tikrųjų.

Žmogus – amžina dvasia, kuri suvokia materialų pasaulį per ilgą asmenybės struktūros kanalą.

Šiame “ego-vamzdyje” nustatyti įvairūs filtrai, kurie iš tikrųjų yra įvairios įgytos ir įskiepytos programinės nuostatos ir tikėjimai, susieti su sveikata, amžiumi, visuomene, politika, religija ir t.t.., o taip pat su mumis pačiais ir mūsų santykiu su supančiu pasauliu.
Gyvenimo tikslas – ištyrinėti atvaizdus ant mūsų filtrų, kurie iškreipia ir tai, ką mes išgyvename, ir tai, ką mes išreiškiame, nes tie iškraipymai sukuria nemažai painiavos tiek mums patiems, tiek ir aplinkiniams.
Tik pašalinę juos visus, mes galime aiškiai suvokti ir atspindėti Gyvenimo Tiesą – tokią, kokia ji yra iš tikrųjų. Žinoma, ne visada tai išeina, mokausi kaip ir visi, bet stengiuosi daryti tai pats, kiek įmanoma, to nuoširdžiai linkiu ir kitiems
Su pagarba ir meile

0  
7 Aivanhova   (09.12.2012 13:28) [medžiaga]
Aš kai kur pasikartosiu cituodama. Sakykime, kiekvienas vadovaujasi kažkuo pagrindiniu ir šalia plaukiančia informacija.. Tai šįkart pastebiu neatitikimą, todėl dėl tų čakrų pasilieku tokį 'saulės rezginio versus širdies čakra ir kitos čakros" supratimą..:
"Kita vertus, dažnai kalbama apie širsies protą, kad tik širdis supranta. Netgi Evangelijoje yra užuomina apie širdį, kaip apie supratimo organą. Bet apie kokią širdį kalbama? Manoma, kad tai fizinė širdis, varinėjanti kraują. Ne, tikroji širdis, ezoterinė širdis - tai saulės rezginys: tai jis jaučia supranta, sugauna didžiąsias kosmines tiesas. Smegenys moka tik kažkiek pasiginčyti, rašyti, kalbėti ir pukuotis, net neturėdamos aiškaus supratimo apie dalykus. Pažiūrėkite, kaip tai vyksta nūdienos pasaulyje, penktos rasės pasaulyje: visi aiškina, kalba, rašo, bet iš tikrųjų nieko nesupranta, kadangi smegenys neturi tobulo supratimo. Kad dalykus suprastume, reikia jais gyventi, jais gyventi reikia visa būtybe."
"Saulės rezginys vadovauja visoms fizinio kūno funkcijoms; tai nuo jo priklauso kvėpavimas, apnašų šalinimas, kraujo apytaka, virškinimas, augimas. Saulės rezginio dėka žmogus taipogi gali teisingai bendrauti su visata, nes saulės rezginys turi ryšį su visu kosmosu, ko nepasakysi apie smegenis. beje, toks bendravimas galėtų būti, tačiau smegenys dar nėra tam pakankamai išsivysčiusios, nes jos susiformavo ne taip seniai.."
"SAULĖS REZGINYS yra gyvybinių jėgų rezervuaras, visų energijų akumuliatorius; jeigu jūs mokėsite kasdien jį pripildyti,turėsite tokį šaltinį, iš kurio kiekvieną akimirką galėsite semtis būtiniausių jėgų"
žinoma, toliau O.M.Aivanhovas tęsia:
'Saulės sistema yra gyvas organizmas, funkcionuojantis dėka saulės, kuri be perstojo plaka ir maitina. Štai kodėl širdis yra beasmeniškumo, nesuinteresuotumo, meilės simbolis, nes žmoguje užima saulės vietą. Būtent troškimas duoti daro saulę tokia šviesia ir šilta. (..). Štai kodėl aš neiieškau atsakymų kitose knygose, nes man tikroji knyga yra saulė."
(citatos iš o.M.Aivanhov knygos 'Saulės civilizacijos link")
happy

-3  
8 aha   (09.12.2012 17:39) [medžiaga]
Labai liiūdna,kad nesugebėjau jums padėti. Aš tik žmogus, ne Dievas. Pagrindinė mano pareiga - pasirūpinti savo gyvenimu. Nepavydžiu Kūrėjui - jis turi rūpintis mumis visais.
Sudiev...

0  
10 virgis   (09.12.2012 18:45) [medžiaga]
O kas jūsų prašė??? Padėkite pirmiausia sau, ką galite kažkam padėti, kai pas pačius dar košė galvoj.
Padėti galima tik tada, kai kas nors prašo ir tai, dar reikia žinoti kaip padėti, kad nepridaryti to ko nereikia.
Taupiai ir apdairiai dera ne tik kalbėti, bet ir klausytis biggrin

0  
12 spurgelis   (09.12.2012 21:42) [medžiaga]
Nereikėjo ieškot visur kur papuola prieštaravimų ir stengtis įkišti tiesą,kuri teisinga tik tau. Liūdna yra ne tau per širdį,bet tau per ego. Per širdį būtų ramybė,nes stengtumeis gerbt kitokią nuomonę ir priimti ją neutraliai nesuasmeninant. O dabar matai,kas gavos,tau gavos,ne kitiems. ir Kūrėjas mumis rūpintis jau nebeturi,mes nebe kūdikiai,jau senai išlipom iš vystyklų,laikas prisiimt atsakomybę už savo mintis,žodžius ir veiksmus ir neverk tada,kai prisivirus košės tenka pačiam ją kabinti,o Kūrėjas juk nesikiša. tad susivokit pagaliau. Mylėkit save ir pasistenkit nesukelti audrų kito širdy,nes galiausiai tai virs į tornadą ir nušluos patį... smile

0  
9 laume   (09.12.2012 18:04) [medžiaga]
Keistokas 8 komentaras.

0  
11 Doremi   (09.12.2012 19:15) [medžiaga]
sveiki
kokios šaunios diskusijos
gilios, išmintingos
smile
aš tik pasisv
eikinu

1-10 11-13
Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Gruodis 2012  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0