Sekmadienis, 28.04.2024, 16:58
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2024 » Vasaris » 9 » Tuckerio Carlsono 2 valndų interviu su Vladimiru Putinu esminės ištraukos
11:50
Tuckerio Carlsono 2 valndų interviu su Vladimiru Putinu esminės ištraukos

V. Putinas interviu su Tuckeriu Carlsonu pradžioje juokavo, ar jų pokalbis turėtų būti laikomas pokalbių šou, ar jie veda rimtą pokalbį: „Rimtas pokalbis“, – sakė Carlsonas ir pridūrė, kad tai puiki citata.

Putinas, paklaustas amerikiečių žurnalisto Tuckerio Carlsono apie tai, kas susprogdino „Nord Stream“: „Žinoma, kad jūs!”

“Rusija dar nepasiekė SVO tikslų, nes vienas iš jų yra denacifikacija, reiškianti visų neonacių judėjimų uždraudimą. Ukraina pradėjo karą, Rusijos tikslas yra jį sustabdyti. Rusija ir Ukraina per derybas Stambule 2022 metais susitarė, kad neonacizmas Ukrainoje bus teisiškai uždraustas.”

“Ukraina Vašingtono nurodymu nusprendė atsisakyti derybų su Rusija, dabar šią klaidą turi ištaisyti JAV. Derybos su Ukraina 2022 metais buvo beveik baigtos, tačiau nuo Kijevo išvedus kariuomenę Ukrainos pusė atmetė visus susitarimus.”

“Ukraina gavo teritorijas. Pirmaisiais sovietų valdžios metais, kurios istoriškai niekada neturėjo nieko bendro su tuo, įskaitant Juodosios jūros regioną”, interviu Tuckeriui Carlsonui sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Kurdami Sovietų Sąjungą, tai yra 1922 m., bolševikai pradėjo kurti TSRS ir sukūrė Sovietų Ukrainą, kurios iki tol iš viso nebuvo“, – pažymėjo Putias. Anot jo, Vladimiras Leninas „dėl nežinomų priežasčių apdovanojo besikuriančią Sovietų Ukrainą žemėmis, šiose teritorijose gyvenančiais žmonėmis, net jai jie niekada anksčiau nebuvo vadinami Ukraina“. „Kažkodėl  formavimosi metu visa tai buvo sujungta į Ukrainos TSR, įskaitant visą Juodosios jūros regioną, kuris buvo prijungtas Jekaterinos II laikais ir, tiesą sakant, niekada neturėjo jokio istorinio ryšio su Ukraina“, – pabrėžė Putinas.

Putinas priminė Carlsonui, kad būtent Zelenskis išleido dekretą, draudžiantį derybas su Rusija.

„Vakarai labiau bijo stiprios Kinijos nei stiprios Rusijos, nes Rusijoje gyvena 150 milijonų žmonių, o Kinijoje – pusantro milijardo. O Kinijos ekonomika vystosi šuoliais - daugiau nei penkiais procentais per metus, ir dar daugiau. Kinijai to užtenka“, – sakė Putinas, nesutikdamas su Carlsono vertinimu, kad po TSRS žlugimo vėl sustiprėjusi Rusija yra daugiau gąsdinanti JAV, nei stipri Kinija. Rusijos vadovas citavo vokiečių politiką Otto von Bismarką, kuris sakė, kad „svarbiausia yra potencialas“.

"Kinijos potencialas yra milžiniškas, ji pirmoji pasaulyje pagal ekonomika šiandien, pagal perkamosios galios paritetą, pagal ekonomines apimtis. Ji jau aplenkė Jungtines Valstijas – ir jau gana ilgą laiką, ir tempai auga", – pareiškė Putinas.  Kartu jis ragino nesakyti, kas kieno bijo. „Nekalbėkime apie tokias kategorijas“, - sakė jis.

"Kinijos politika yra neagresyvi. Jie visada ieško būdo susitarti. Šiuo atžvilgiu esame panašūs. Kinijos ekonomika auga. Jungtinės Valstijos padarė klaidą nutraukdamos santykius su Kinija. Savo ruožtu mes pasiekėme abipusės prekybos su Kinija apyvarta siekia 200 milijardų dolerių per metus.”

Rusija neturi pasaulinių teritorinių pretenzijų, tuo labiau neketina siųsti savo karių į Lenkiją ar Latviją, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

"Jie apie tai kalba, ir bando įbauginti savo gyventojus įsivaizduojama Rusijos grėsme. Tai akivaizdus faktas. O mąstantys žmonės - ne paprasti žmonės, o mąstantys žmonės, analitikai, dalyvaujantys realioje politikoje, tiesiog protingi žmonės - supraskite puikiai, kad tai netikra. Rusijos grėsmė išpučiama“, – interviu Tuckeriui Carlsonui sakė Putinas.

Paklaustas, ar gali įsivaizduoti scenarijų, pagal kurį Rusija siųstų savo karius, pavyzdžiui, į Lenkiją, V. Putinas atsakė: „Tik vienu atveju: jeigu Rusija puolama iš Lenkijos. Kodėl? Nes mes neturime jokių ten interesų. " Lenkijoje, ar Latvijoje - niekur. Kam mums to reikia? Mes tiesiog neturime interesų. Tik grasinimai."

Paprašytas patvirtinti, kad jis neturi teritorinių pretenzijų visame žemyne, Rusijos prezidentas patikino: „Tai visiškai atmetama. Nereikia būti jokiu analitiku: įsitraukti į kažkokį pasaulinį karą prieštarauja sveikam protui. Nes pasaulinis karas pastatys viską ant žmonijos sunaikinimo slenksčio. Tai akivaizdu."

“Zelenskis atėjo į valdžią, tikėdamasis nuvesti Ukrainą į taiką, bet suprato, kad su neonaciais ir nacionalistais geriau nesiginčyti” – Putinas

"Vokietija neatnaujina išlikusio „Nord Stream 2“ dujotiekio eksploatavimo, nors Rusija yra pasirengusi juo tiekti dujas. 

Kalbama ne tik apie susprogdintą Nord Stream 1. Nord Stream 2 buvo apgadintas, bet vienas vamzdis gyvas ir sveikas, gali tiekti dujas į Europą, bet Vokietija jo neatidaro. Esame pasiruošę, prašau..." sakė Putinas. - Yra dar vienas maršrutas per Lenkiją, Jamalas - vadinasi Europa, didelis srautas taip pat gali būti vykdomas. Lenkija jį uždarė, bet Lenkija paima masalą iš vokiečių, gauna pinigų iš visos Europos fondų ir yra pagrindinis aukotojas šiems visos Europos fondams "Vokietija. Vokietija tam tikru mastu maitina Lenkiją. Ir jie uždarė kelią į Vokietiją. Kodėl? Aš nesuprantu."

V. Putinas pavadino Vokietijos vadovybę nekompetentinga dėl situacijos su Rusijos dujų tiekimu.

Putinas dėl Minsko susitarimų įgyvendinimo: “nežinojau, kaip tai padarysime, bet buvau pasirengęs to laikytis”

Ukrainiečiai iki šiol vis dar jaučiasi rusais; tai, kas vyksta, yra pilietinio karo elementas, sakė Putinas. Vakarai manė, kad kovos Ukrainoje amžiams atskyrė vieną Rusijos žmonių dalį nuo kitos, tačiau susijungimas įvyks, pažymėjo prezidentas. Rusija ir Ukraina anksčiau ar vėliau susitars ir santykiai tarp tautų bus atkurti, net jei tai užtruks ilgai, sakė Vladimiras Putinas

Putinas sakė pasiūlęs Bushui sukurti bendrą Rusijos, JAV ir Europos priešraketinės gynybos sistemą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Vakarų įsitikinimą, kad Rusiją galima nugalėti mūšio lauke, pavadino iliuzija.

"Buvo bendras požiūris. Kažkodėl visi turėjo iliuziją, kad Rusija gali būti nugalėta mūšio lauke - iš arogancijos, bet ne iš puikaus proto", - interviu žurnalistui Tuckeriui Carlsonui sakė Putinas. .

„Faktas, kad jie (Ukrainos valdžia) pakluso buvusio Didžiosios Britanijos ministro pirmininko pono Johnsono reikalavimui ar įtikinėjimui, man atrodo, kad tai juokinga ir labai, kaip sakant, liūdna. Nes, kaip teigia  frakcijos „Liaudies tarnas“ lyderis Ukrainos parlamente sakė Davidas Arakhamia) „prieš pusantrų metų galėjome sustabdyti šiuos karo veiksmus, sustabdyti šį karą, bet britai mus įtikino, o mes atsisakėme“. Dabar ponas Johnsonas? Ir karas tęsiasi“, – pridūrė jis.

„Kas po velnių žino“ – Vladimiras Putinas atsakydamas į Tuckerio Carlsono klausimą, kodėl Borisas Johnsonas įtikino Ukrainą atsisakyti pasirašyti taikos sutartį su Rusija 2022 m.

Jei JAV nori nutraukti kariavimą Ukrainoje, tai turi nustoti ten tiekti ginklus – Putinas.  “Techniškai jie [JAV] padarė viską teisingai, ta prasme, kad pasiekė tai, ko norėjo – pakeitė vyriausybę. Tačiau politiniu požiūriu tai yra didžiulė klaida. Ir čia, žinoma, politinė vadovybė neveikė tinkamai, politinė vadovybė turėjo pamatyti, prie ko tai prives.”

Putinas: “Mano nuomone, tai yra didžiausia JAV klaida – naudoti dolerį kaip kovos ir spaudimo instrumentą. Tai yra pagrindinis ginklas siekiant išlaikyti JAV galią pasaulyje. Kai politinė vadovybė nusprendė panaudoti dolerį politinei kovai, jie sudavė rimtą smūgį savo valdžiai.”

Iš pradžių žodis „ukrainietis“ reiškė, kad žmogus gyvena valstybės pakraštyje, „paribyje“ arba dirba pasienio tarnyboje. Tai nereiškė jokios konkrečios etninės grupės. Rusija niekada neatsisakė derybų su Ukraina, tegul Ukraina atšaukia savo dekretą ir pradeda derybas – Putinas.

"Kažką tarptautinėje teisėje reikia keisti, nes pasikeitė jėgų pusiausvyra. Ukraina tam tikra prasme yra dirbtinė valstybė, sukurta Stalino valia.

Visas kairysis Dniepro krantas, įskaitant Kijevą, istoriškai yra Rusijos žemė. Lenkijoje kilusią idėją, kad ten neva gyvena ypatinga etninė grupė – ukrainiečiai, dar prieš Pirmąjį pasaulinį karą pradėjo propaguoti Austrijos generalinis štabas.

Jie turi teisę laikyti save atskira tauta, bet ne nacizmo ir nacistinės ideologijos pagrindu“, – pridūrė Rusijos prezidentas.

Ar bet kuriai valstybei leidžiama propaguoti nacių propagandą? Ne, tikrai? Tai viskas. Ukraina šiandien, žinoma, yra JAV palydovas. Mes, Rusijoje, manome, kad viskas, kas įvyko po 2014 m., pagrindinis jėgos šaltinis yra perversmas, ir šia prasme net ir šiandieninė valdžia yra ydinga. Rusija šiandien saugo savo žmones, save, savo tėvynę ir bendrą ateitį. – Putinas.

Putinas – apie Kiniją: [Ar BRICS nerizikuoja pakliūti į visišką kinų įtaką? Kinijos ekonomika? Taigi, kokį neigiamą poveikį tai turės dalyvių suverenitetui? Ar tai jus trikdo?] Šios siaubo istorijos mums buvo pasakojamos anksčiau. Tai siaubo istorijos. Esame kaimynai su Kinija. Tačiau jie nesirenka kaimynų. Taip pat artimi giminaičiai. Turime su jais tūkstančių kilometrų sieną. Tai pirma. Antra, šimtmečius gyvename vienas šalia kito. Esame pripratę. Kinijos užsienio politikos filosofija nėra agresyvi. Ji pagrįstas nuolatiniu kompromisų ieškojimu. Ir mes tai matome.

Būtent Jungtinės Valstijos „išleido džiną iš butelio“, Putinas apie Belgrado bombardavimą ir „pasaulio tvarkos sutrikdymą“.

V. Putinas interviu Carlson papasakojo, kaip kartą nurodė vienam iš Amerikos prezidentų, kad JAV remia teroristus Šiaurės Kaukaze. Amerikos lyderis, jo žodžiais, pažadėjo  pasidomėti: „Atsiprašau, bet taip buvo, pacituosiu, jis pasakė: na, aš jiems įspardysiu užpakalį. Laukėme, laukėme atsakymo, bet atsakymo taip ir nebuvo.

Vėliau FSB nusiuntė atitinkamą prašymą CŽV ir jie atsakė: „Dirbome su opozicija Rusijoje; Manome, kad tai teisinga, ir toliau dirbsime su opozicija“.

Pasaulinis karas prieštarauja sveikam protui; jis pastatys žmoniją ant sunaikinimo slenksčio, sakė Putinas.

Ukrainiečiai vis dar jaučiasi rusais, o tai, kas dabar vyksta, tam tikru mastu yra pilietinio karo elementas, sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Mūšio lauke vyksta susirėmimas, konkretus pavyzdys: Ukrainos kariai yra apsupti – tai konkretus pavyzdys iš gyvenimo, karinių operacijų – mūsų kariai jiems šaukia: „Nėra šansų, pasiduok! Išeik, būsi gyvas, pasiduok!" Ir staiga iš ten šaukia rusiškai, geroji rusiškai: „Rusai nepasiduoda!" - ir visi mirė. Vis dar jaučiasi rusai. Šia prasme tai, kas vyksta, yra gerai žinomas jausminis pilietinio karo elementas“, – sakė jis interviu Tuckeriui Carlsonui.

Putinas: atsižvelgiant į Vašingtono tiekimą ginklų Kijevui, su Bidenu nėra apie ką kalbėti. Matyt tuoj pasikalbėsime su Trumpu. Nesuprantu, kodėl amerikiečių kariai turėtų kariauti Ukrainoje. Jei kas nors norės siųsti reguliariąsias kariuomenes, tai tikrai  pastatys žmoniją ant labai rimto pasaulinio konflikto slenksčio. Tai akivaizdu“, – pabrėžė Putinas.

Rusija 2014 metais buvo priversta paimti Krymą saugoti, nes pusiasaliui iškilo grėsmė – JAV apgavo Rusiją, kai Janukovyčiui pirmininkaujant dėl padėties Ukrainoje „politinio sureguliavimo“. Putinas atkreipė į tai dėmesį interviu Tuckeriui Carlsonui. Prezidentas pažymėjo, kad V. Janukovyčius, kaip prašė amerikiečiai, nenaudojo nei ginkluotųjų pajėgų, nei policijos. O ginkluota opozicija Kijeve galiausiai įvykdė perversmą.

Putinas: Hitlerio reikalas tęsiasi Vakaruose: „Jūs sakote: Hitlerio nebėra tiek metų, 80 metų. Tačiau jo darbas gyvas. Žmonės, kurie naikino žydus, rusus ir lenkus, yra gyvi. O prezidentas, dabartinis šiandieninės Ukrainos prezidentas, ploja jam Kanados parlamente! Kaip galime sakyti, kad visiškai išrovėme šią ideologiją, jei tai, ką matome, vyksta šiandien? Mūsų supratimu, tai yra denacifikacija.“ 

Putinas papasakojo Carlsonui, ką jis turėjo omenyje sakydamas terminą „denacifikacija“: „Turime atsikratyti šių žmonių, kurie palaiko šią ideologiją ir praktiką gyvenime, bando ją išsaugoti“.

“Ukraina pradėjo karą Donbase 2014 m., panaudodama aviaciją prieš civilius, imdamasi vienos didelės karinės operacijos, paskui dar kitos, tada ruošėsi dar daugiau – ir visa tai atsivėrus NATO durims. Kaip galime nesijaudinti dėl to, kas vyksta? Tiesiog JAV politinė vadovybė pastūmėjo mus prie ribos, už kurios Rusija būtų žlugusi.

Šiuo metu nevyksta rimtų derybų dėl karo Ukrainoje užbaigimo. Vakarams tai neįdomu. Rusija yra pasirengusi tokiam scenarijui, kaip ir deryboms dėl Ukrainos, jei pasikeis situacija dėl diplomatinio susitarimo.”

Putinas interviu Tuckeriui Carlsonui apie pokalbį su Zelenskiu: „Aš pasakiau: „Volodia, ką tu darai? Kodėl šiandien palaikote neonacius Ukrainoje, kai jūsų tėvas kovojo prieš fašizmą? Jis buvo  karys“. Rusijos prezidentas nepasakė, ką jam atsakė Zelenskis: „Tai atskira tema, ir aš manau, kad tai nekorektiška “.

Putinas interviu Tuckeriui Carlsonui kalba apie „supermeno“ sukūrimo riziką: turime įtikinti Eloną Muską, kad žmonių tobulinimo lustų pagalba procesas turi būti kanonizuotas ir jam turi būti taikomos tam tikros taisyklės.

JAV siekia „silpnos lyderystės“ Rusijoje atsiradimo, tarsi nesuprasdamos, ką tai gali reikšti visam pasauliui. Tokią nuomonę po interviu Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui išsakė amerikiečių televizijos žurnalistas Tuckeris Carlsonas.

„Jie nori silpnos lyderystės Rusijoje“, – sakė televizijos laidų vedėjas, turėdamas omenyje JAV lyderius. "Kyla klausimas, kodėl jūs to norite. Kaip tai gali būti naudinga Jungtinėms Valstijoms? Aš ginu ne Rusiją, o savo šalį. Silpna centrinė valdžia šalyje, turinčioje didžiausią branduolinį arsenalą, yra beprotybė. “, - pabrėžė Carlsonas vaizdo įraše, kuris buvo nufilmuotas iškart po interviu su Putinu.

„Ir mus valdo bejėgiai – prezidentas [JAV Joe Bidenas] ir ši nuodinga idiotė Toria Nuland: „Mes nuversime Putiną!“ – sakė žurnalistas. „O kas tada bus?! Kas atsitiko Libijoje, kai nuvertėme Kadafi ir leidome jį nužudyti? Kas atsitiko Irake, kai „Patraukėme Sadamą į teismą“?“ – paklausė Carlsonas.

Reikia būti bepročiu, kad galvotum, jog Rusija perleis Krymą, mano Carlsonas. Savo vaizdo įraše po pokalbio su Rusijos prezidentu žurnalistas teigė, kad jam susidarė įspūdis, kad Vakarų atmetimas Rusijos „giliai sužeidžia“ Putiną.

Prezidentą jis pavadino protingu pašnekovu – „dėl to nėra jokių abejonių“.

Peržiūrų: 307 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 3.8/8
Viso komentarų: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Vasaris 2024  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0