Antradienis, 19.03.2024, 07:31
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2011 » Sausis » 25 » Pats sau stomatologas !
12:31
Pats sau stomatologas !
 Tikriausiai sunku įvardyti skausmą, kuris kamuotų įkyriau nei skaudamas dantis. Kai pradeda skaudėti dantį atrodo, tarsi skausmas būtų nepakeliamas ir truktų visą amžinybę. Jūs negalite kalbėti, valgyti ir netgi ramiai kvėpuoti. Beje, skausmo priežastis ne visada glūdi dantyje. Panašų efektą gali sukelti ir kitos ligos. Tačiau jei jau skauda – priežastis pasitraukia į antrą planą, prieš akis lieka vienintelis tikslas – kuo greičiau atsikratyti nemalonaus skausmo.
Dantis galima gydyti moliu. Apie molio gydomąsias savybes kosmetikoje ir auglių gydymui jau girdėjote, bet mažai kas girdėjo apie molio panaudojimą stomatologijoje. Molis yra natūrali galinga absorbuojanti ir antiseptinė medžiaga. Yra daug molio rūšių ir visas jis gydomas. Pats skaniausias baltasis molis, na čia kaip sakoma kiekvienam pagal skonį. Galite nusipirkti vaistinėje arba Eurocos parduotuvėje kosmetinį baltą molį be aromatizatorių. Molį galima valgyti profilaktikai, nes tai natūralus mineralų, o labiausiai kalcio šaltinis. Po arbatinį šaukštelį pusvalandis prieš pusryčius ir užmiršite dantų problemas.
Jei jaučiate dantų skausmą - moliu apdėti skaudantį dantį ar patinusias dantenes. Po nakties skausmo nebus. Po savaites nuims bet kokias sunkias komplikacijas. Siūloma molį prieš naudojant pasūdyti, dėl dantų floros ir faunos palaikymo. Taip pat gerai nuima skausmą negyvas, tai yra destiliuotas vanduo.
S.V. Civickis siūlo dantis plombuosit namie be jokio gręžimo. Jis per dvidešimt savo veiklos metų sukūrė medžiagą Santedents - medžiagos gana sudėtingos sudėties, remiasi keramikos ir natūralių medžiagų pagrindu.
Milteliai užmaišomi su švariu vandeniu, kol įgauna molio pavidalo būseną. Išsivalius dantis korozijos pažeista vieta aplipdoma ta medžiaga ir iškart padengiama tankiu vazelino sluoksniu ar aliejumi, viršui vata šone irgi, atsigulti taip kad seilės netekėtų ant plombos, taip apsaugoti ją nuo seilių poveikio. Po to pusvalandį pagulėti su atidaryta burna. Geriausia suprantama tai daryti prieš naktį. Ryte po 6-7 valandų plomba būtina nuimti, kol ji nesukietėjo. Atsikračius tos laikinos, kuri absorbavo visus nešvarumus,nuramina skausmą, tokiu pat būdu galima įdėti pastovią plomba iš paprastų stomatologo naudojamų medžiagų. Galima ir iš Santadento padaryti pakartotiną plombą ir jei su tuo plombuotu dantimi nekramtyti 1,5 paros ji taps pastovia, sutvirtės. Toks metodas leidžia atstatyti netgi stipriai iširusius dantis, kurios stomatologai siūlo pašalinti. Nėra jokio gręžimo, kuris gadina dantį. Žinoma geriau kad tai atliktų tos srities profesonalas. Na o Santadentą galite įsigyti vaistinėse. http://www.civinst.ru/op_prept1/z-santd1.htm
Žinoma tokia gydymo metodika nereikalinga žydiškai medicinai, kurios pagrindinis tikslas yra ne išgydyti o nuplėšti paskutinį pinigą. Liaudiškos medicinos gydymas Šalavijų nuoviru praskalavus burną, nuimamas dantų skausmas. Valgomasis šaukštas augalo masės užpilamas stikline virinto vandens, po to 10 minučių virinti ir duoti ataušti, prisitraukti. Stengtis kaip įmanoma arčiau skaudančios vietos skalauti. Nuoviras turi būti šiltas, atšalus jį pakeisti kitu. Skalauti 3-5 kartus per pusvalandį. Trauklapio šaknis. Norint nuimti danties skausmą, trauklapio šaknelę įdėti į ta ausį, kuri yra skaudančio danties pusėje. Norimas efektas bus pasiektas per pusvalandį. Gerai dantų skausmą nuima ir bičių pikis. Imame jo gabaliuką ir dedame prie skaudančio danties. Taip pat skausmo nuėmimui galima naudoti mišinį kuris sudarytas: svogūnas, česnakas, druska. Visų ingredijentų dedama po lygiai. Svogūnas ir česnakas sutrinami ir gauta masė sumaišoma su druska. Ši masė dedama ant danties ir pridengiama vatos tamponu.
Esant ilgam dantų skausmui, patartina naudoti valerijono šaknų lašus; gerti po 20 lašų 2-3 kartus per dieną.
 Yra būdas kai skausmas nuimamas tik česnaku. Reikia paimti gabaliuką česnako ir įtrinti juo rankos vietą ten kur dažniausiai matuojamas pulsas.Trinti kairę jei skauda dantis dešinėje, jei kairėje atvirkščiai. Po to česnako gabaliuką apsukti toje vietoje su bintu.
Imti nedidelį gabalėlį šviežių arba sūdytų kiaulės lašinių. Jei lašiniai sūdyti, tai būtina nubraukti druską. Lašinių gabalėlį uždėti ant skaudamos vietos tarp dantenių ir žando. Lašinius laikyti burnoje 15-20 min., kol skausmas aprims.
Nuo danties skausmo padės ir vaistažolės. Dauguma jų turi antiseptinį, prieš uždegiminių, skausmą malšinantį poveikį teikiančių veikliųjų medžiagų. 
Užplikykite šalavijo žolelių (1 šaukštas 250 ml vandens), palaikykite 1 valandą ir praskalaukite nuoviru burną. Jį galima ir gerti – po 1 šaukštą 3 kartus per dieną.
Galite pakramtyti valerijono lapų. Tai ne tik numalšins skausmą, bet ir jus nuramins. 
Liaudies medicinos žinovai taip pat danties skausmą malšina spiritiniais antpilais. Labiausiai tinka propolio, ajero, dilgėlės šaknų antpilai. Propolį galima vartoti ir savarankiškai, nedidelį jo gabalėlį prispausti prie skaudamo danties.
Įdomus vaistas nuo danties skausmo – drebulės žievė. Tinkamiausia šiam tikslui – jaunų šakelių žievė. Paimkite 2 šaukštus žievės, užpilkite 200 ml verdančio vandens, palaikykite 2 valandas, perkoškite ir skalaukite burną.
Į pagalbą sunkią minutę gali atskubėti ir įprastos daržovės. Pavyzdžiui, svogūną galima panaudoti ne tik gaminant aukščiau aprašytą košelę, bet ir savarankiškai. Svogūnas smulkiai supjaustomas, nedidelis jo kiekis įsukamas į marlę ir įkišamas į ausį, esančią priešingoje pusėje nei skaudamas dantis.
Gerai nuima skausmą burokėlio grežinėlis – tiesiog pridėkite jį prie skaudamo danties.
Jei tiksliai žinote skausmo priežastį, galite apčiuopti skausmingą ėduonies išgraužtą ertmę dantyje, iki vizito pas stomatologą galite pagelbėti sau moliūgo koteliu. Nupjaukite jį, sudeginkite, o likusiais pelenais užberkite ėduonies pažeistą vietą. 
ropės galima pasigaminti nuovirą burnos skalavimui. Smulkiai supjaustykite šakniavaisį, 2 šaukštus ropės masės užpilkite 250 ml karšto vandens, užvirinkite, pavirkite 5 minutes. Kai nuoviras atauš iki kūno temperatūros, galima skalauti. 
Jums padės ir aromatiniai aliejai. Arbatmedžio aliejus laikomas vienu veiksmingiausių natūralių vaistų nuo danties skausmo. Panašiomis savybėmis pasižymi ir kėnių aliejus. Skalavimui tereikia įlašinti 1 lašą aliejaus į stiklinę šilto virinto vandens. Taip pat padės ir aliejaus kompresas – suvilgykite aromatiniu aliejumi gabalėlį marlės ir pridėkite prie dantenių.
Dar viena laiko patikrinta liaudiška priemonė nuo dantų skausmo – ledas. Gabalėlį ledo pridėkite prie skaudamo danties iš skruosto pusės ir kurį laiką palaikykite. Skausmas turėtų apmalšinti.
Danties skausmą malšina ir rankos masažas ledo kubeliu. Suraskite viršutiniame plaštakos paviršiuje vietą, kur susijungia nykščio ir smiliaus kaulai. Masažuokite šią duobelę ledo kubeliu tvirtai spaudžiant 7 minutes. 
Masažas nebūtinai turi būti su ledu. Galite masažuoti ir smilkinių sritį, stipriai spaudžiant juos pirštų galais. Spauskite stipriai, kad pajustumėte maudimą apie 40 sekundžių. Pakartokite 3 kartus.
8 arbatinius šaukštelius sausos susmulkintos melisos žolės užplikyti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Laikyti 4 valandas. Perkošti, skalauti burną esant dantų skausmui ar dantenių uždegimui. Melisa pasižymi raminamuoju, skausmą malšinančiu, silpnu anti bakteriniu, kraujagysles plečiančiu ir kraujospūdį mažinančiu poveikiu. Taip pat gerina apetitą, virškinamojo trakto veiklą, atpalaiduoja žarnyno spazmus, skatina tulžies išsiskyrimą, slopina pykinimą ir vėmimą. Melisų preparatai gali būti vartojami nuo nemigos, padidintam dirglumui gydyti, slopinant stiprų galvos skausmą. Jais taip pat gerinama širdies veikla ir gydomi jos sutrikimai. Užpilais ir nuovirais skalaujama burnos ertmė esant dantenių uždegimams ar skaudant dantis. Kompresai dedami malšinant neuralginius ir reumato skausmus, gydomos sunkiai gyjančios žaizdos.
Prie skaudamos vietos pridėti suvilgytą vatą beržų pumpurų užpile. 25 gr. beržų pumpurų užpilti 100 mililitru spiritu, laikyti 8 paras. Po to perkošus galima naudoti.
Esant danties skausmui, stomatitui, esant fliusui (pieš-kaulio uždegimui) reikia 5-6 kart per dieną burną skalauti geriamos sodos tirpalu. 1-2 arbatiniai šaukšteliai sodos užpilami 1 stikline šiltu vandeniu.
Kraujuojant dantenėms. Skalauti du kat per dieną, dviejų savaičių bėgyje tirpalu. Sudėtis: arbatinis šaukštelis sausos arbatos ir dviejų sutrintų česnakų košytė sumaišoma, užpilama stikline virinto vandens. Palaikyti įsukus į audinį 20 minučių.Prakoški.
Svogūnų lukštų užpilas nuima dantų skausmą po trečio skalavimo burnoje po 20 minučių. Svogūnų lukštus užpilti verdančiu vandeniu ir palaukti kol skystis pasidarys maloniai šiltas.
Rauginti kopūstai gydo paradantozę. Pirmiausia juos sveika ilgai kramtyti. Antra neką mažiau svarbu skalauti burną raugintų kopūstų sultimis. Trečia jais gerai masažuoti dantenas. Po savaitės tokio gydymo pamatysite kad paradantozė atsitraukė.
Jei norite kad dantys būtų balti ir gražesni. Reikalingas agurotis, kuris sudeginamas ir jo pelenai bus puikūs vaistai dantims ir dantenėms. Valykite šiais pelenais dantis ne rečiau kaip du kartus per dieną ir ne trumpiau kaip 5 minutes ne šepetuku o pirštu. Dantų apnašos dings ir gana greitai. Paraleliai pagerės ir jūsų dantenių kraujotaka, jei jos kraujavo tai tas irgi praeis.
Senovės dantų pasta. Kuri mūsų protėvių dantis išlaikydavo sveikais iki gilios senatvės. Imame sodos, druskos ir medžio anglies (šiais laikai gali būti aktyvuota anglis) vienodus proporcijos kiekius, sumaišome. Su šia gauta medžiaga valome dantis 3-4 kart per savaitę. Tai leidžia išlaikyti sveikus ne tik dantis bet ir dantenes.(Virgio trigrašis: aš asmeniškai po to dar kas rytą ir po valgio pakramtau Imbiero šaknies gabaliuką, kuris kovoja su kariasu, gerina dantenių kraujotaką, gaivina burnos ertmę, nuima nemalonų kvapą iš burnos, šviežina kvėpavimą).
Visos šiuolaikinės dantų pastos, nesvarbu kiek bekainuotų ir kieno gamybos nebūtų, savo sudėtyje turi Floro, kuris dantims ir dantenėms nedaro jokio teigiamo poveikio, o netgi atvirkščiai, tai kenksminga cheminė medžiaga kaip ir chloras. Taip pat floras žalingai veikia DNR, slopina mums gyvybiškai būtinos šuo metu konkorežinės liaukutės (esančios tarp dviejų smegenų pusrutulių veiklą), gali paskatinti vėžinio auglio atsiradimas http://www.fluoridealert.org./
 Gerai gydo dantis ir burnos uždegimus krienai. Daromas krienų užpilas: pusę litro sutarkuotų krienų užpilama iki viršaus vandeniu (geriausia šaltinio) uždaroma dangteliu ir paliekama 3 dienoms laikas nuo laiko pakratant turinį. Po to gautas skystis prakošiamas ir supilamas į tamsius butelius, pastatomas vėsioje vietoje. Suskaudus dančiui ar dantenėms užpilama ant skaudančios vietos valgomasis šaukštas krienų nuostovų ir laikoma 5-10 minučių, po to išspjauti.
 
Esant skausmingom dantenom, pūliniams po dantimi. Į indą įpilti apie 1,5 cm sluoksnio skysto liepų medaus. Įmti seną, būtinai surūdijusią, vinį. Įkaitinus iki raudonumo, ikišti į medų. Aplink vinį susidarys juodas sluoksnis, panašus į degutą. Šiuo juodu sluoksniu sutepti dantenas, geriausiai prieš miegą. Ligonio savijauta greitai pagerėja. Šiuo atveju rūdys, esančios ant vinies, turi gydomųjų savybių. Todėl kaitinant vinį, negalima į ją pūsti ar liestis prie jos, kad išlaikyti rūdis.
Susmulkinti gabalėlį svogūno, suvynioti jį į marlę. Įkišti jį į ausį, priešingą skaudamam dančiui.

Esant skausmingom dantenėm. Mažu teptuku neliečiant dantų suvilgyti dantenes citrinų sultimis.


Peržiūrų: 22554 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 3.4/11
Viso komentarų: 7
0  
1 kalavijuos88   (07.03.2011 21:20) [medžiaga]
nuosirdziai aciu! ryt eisiu darytis dantu pastos su soda druska ir anglim :)

0  
2 Rolandas   (27.04.2011 08:52) [medžiaga]
Dėkoju, labiausiai dantims patinka gyvas maistas. 3% peroksido ir sodos mišiniukas seilėse, skalavimui ir gydimui, siūlau.

0  
3 LYNXX   (05.05.2011 21:27) [medžiaga]
galima sudeginti beržų ir tais pelenais valytis dantukus. arba galima pasinaudoti ''ТЕХНОЛОГИЯ ВОССТАНОВЛЕНИЯ ЗУБОВ ПО УЧЕНИЮ ДРЕВО ЖИЗНИ''. ieškokite e-bibliotekose arba kam reikia atsiųsiu. pati nebandžiau. biggrin

0  
4 albinas   (22.02.2012 09:34) [medžiaga]
kur galima isigyti Santedents ? vaistinese klausinejau neturi ir juokiasi is idejos kad galima paciam uzsiplombuot

0  
5 Wand   (01.07.2012 21:05) [medžiaga]
o kaip atsikratyti greito akmenukų susidarymo ant dantukų? ačiū

0  
6 Jurate Skliutiene   (21.03.2018 18:04) [medžiaga]
Sveiki, o kaip galima numti priekiniu dantu apnasas?Ir ar galima jas uzblombuot kokiu pamusalu?Aciu!

0  
7 Jurate Skliutiene   (21.03.2018 18:14) [medžiaga]
Dar norejau paklaust,kodel po burnos higienos,kuri taip stipriai reklamuojama,pradeda skaudet kazkuri danti?kuo tai susije?jie pradeda gest savaime.Aciu

Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Sausis 2011  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0