Šeštadienis, 20.04.2024, 09:15
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2013 » Kovas » 4 » Bendravimas
18:47
Bendravimas

Neišlavintas protas galvoja, kad maistas, drabužiai, darbas, namai, medicininė pagalba ir išsilavinimas yra viskas, ko reikia žmogui labiausiai.

Yra pasisakymas: „Kas perspėtas – tas apsiginklavęs". Ir iš tikrųjų, žmogus, apsiginklavęs žiniomis, ne tik nepažeidžiamas, bet ir nenugalimas!

O jeigu tai žinios apie patį save – jis nepavaldus mėginimams panaudoti save savanaudiškais tikslais! Žmogus nepavaldus įvairioms struktūroms, čigonėms, šarlatanams iš gatvės, pseudohipnotizuotojams ir t. t. Jis yra savo likimo ir gyvenimo šeimininkas.

Kad tapti tokiu Šeimininku, reikia išmokti kontroliuoti kaip savo sąmoningus, taip ir nesąmoningus procesus, o taip pat adekvačiai reaguoti į visus galimus Gyvybiškų Srautų poveikio į mus variantus (valdyti Priežasčių Pasaulį).

Žmogaus gyvenimas – tarsi persipynusi priežasčių-pasekmių virtinė. Kiekvienas mūsų žodis, mintis ir veiksmas turi pasekmes. Tai, kas praėjo – pasilieka (pasekmė), o tai kas bus, yra jau dabar (priežastis). Ypač svarbu tai suprasti bendraujant su žmonėmis.

Nepriklausomai nuo to – pozityviai ar negatyviai elgsimės su žmonėmis, savo veiksmų pasekmes anksčiau ar vėliau išgyvensime pilnai ir asmeniškai. Todėl kartais verta atidžiau pažvelgti į savo bendravimą ir pagalvoti: ar siekiame harmonijos? O gal tiesiog laukiame, kad kiti elgsis būtent taip, kaip mes norime?..

Dažniausia bendravimo klaida yra tai, jog norime idealaus elgesio savo atžvilgiu, o kitų atžvilgiu turime daugybę egoistiškų reikalavimų, norime juos kontroliuoti, o kartais ir savanaudiškai manipuliuoti. Iš čia atsiranda nesutarimai, neįvykdomi lūkesčiai, intrigos.

Krenta dažnai į akis ir išorinės kaukės su dirbtinėmis šypsenomis, parodomuoju mandagumu, gausiai žarstomais tuščiais pagarbą išreiškiančiais kreipiniais ir formalia padėka. O daugumai taip trūksta paprasčiausio bendravimo nuoširdumo ir geranoriškumo!

Ar galima išvengti visų tų nesutarimų ir formalumo bendravime, kaip sukurti gerus ir nuoširdžius santykius? Viskas yra įmanoma, jei laikysimės paprastų harmoningo bendravimo principų.

Pirmiausia, mes turime sau atsakyti – ko tikimės iš bendravimo: gal tikimės įgyvendinti savo egoistinius siekius (kad viskas būtų taip, kaip aš noriu), o gal turime kitokių paslėptų savanaudiškų motyvų? Ar iš tikro norime kartu kurti nuoširdžius santykius, kur yra supratimas, palaikymas ir susitarimas?

Bendraudami mes gauname būtent tai, ką atiduodame. Nesitikėkime, kad elgdamiesi negatyviai (žemindami, išnaudodami, pavydėdami..), sulauksime pozityvaus atpildo (meilės, dėmesio…). Čia irgi veikia dėsnis: "ką pasėsi, tą ir pjausi”. Kaip iš agurko sėklos neišaugs obelis, taip ir bendravime – elgdamiesi blogai, negalime tikėtis gerų santykių.

Kaltinti dėl bendravimo problemų kitus – tai tiesus kelias į konfliktus, verčiau būtų pasitikrinti – ar  mes patys šiuo momentu elgiamės pozityviai. Nepamirškime, kad aplinkinius žeidžia pikti žodžiai, todėl jie juos prisimena ilgiau. Paradoksalas, bet kartais apkalbos sudaro draugiškos atmosferos iliuziją, nors iš tikrųjų jos tik didina įtarumą ir nepasitikėjimą.

Dažnas iš mūsų vėliau pagalvos: jei šis žmogus taip kalba apie kitus, tai už nugaros jis gali ir mane apkalbėti. Todėl, jei negalime pasakyti nieko gero apie žmogų – geriau yra iš vis patylėti. Kalbėkime apie žmonės visada taip, lyg jie jus girdėtų – tai atpratina nuo įpročio apkalbinėti.

Nedarykime spaudimo kitam, nekovokime dėl vietos kito žmogaus gyvenime.  Kaip sakoma, per jėgą nebūsi mielas – dažnai šią paprastą tiesą pamirštame.

Kišame savo patarimus, net neklausdami, ar tam žmogui iš tikro jų reikia, galvojam jog mes žinome jo problemas geriau, nei jis pats, kaltiname, jog mūsų pasiūlymai nepriimami.

Ne visi žmonės jaučia jūsų, kad ir gerus siekius padėti. Įkyrus brovimasis į žmogaus gyvenimą visada duoda priešingus, nei laukta, rezultatus –priešiškumą, norą atsiriboti, atstūmimą.

Jeigu norime kad mus suprastų – patys stenkimės suprasti kitus, norime nuoširdumo – būkime patys nuoširdūs,norite atleidimo – atleiskime patys ir t.t.. Viskas sugrįžta – tai paprastas, gyvenimo patvirtintas principas.

Labai  svarbus draugystės ir meilės pagrindas – besąlygiškumas: kai nelaukiame jokio atsako, nesitikime atlygio, nemanipuliuojame. Anksčiau ar vėliau santykiai tampa konfliktiški, jei mes bendraujame kažko tikėdamiesi. Todėl, dažniau reikėtų kalbėti tik apie savo lūkesčius.

Santykiai dažniausiai išyra būtent dėl to, kad žmonės nepateisina vienas kito lūkesčių. Žmogus kartais net nežino, ko iš jo yra tikimąsi. Reikia išmokti pasikalbėti apie tai, ko laukiame iš žmogaus, o kartais kažko ir paprašyti – juk ne visi žmonės skaito mūsų mintis.

Mokėkime atleisti kitiems, nes dažniausia nuoskaudų priežastis – kai žmogus elgiasi ne pagal mūsų lūkesčius. Todėl mokykimės atskirti – kada "suveikia” mūsų pačių egoizmas, o kada iš tiesų yra dėl ko supykti. Bet kokiu atveju – nuoskaudos visada nuodija santykius. Jei norime harmoningai bendrauti – atleiskime ir nelaikykime užslėptų nuoskaudų.

Konstruktyvus susitarimas turėtų pakeisti ginčus. Ginčai yra ne tik beprasmiški, bet ir pavojingi bendravime. Ginčuose užgimsta daugybė negatyvumo, o įsikarščiavę pasakome tai, dėl ko vėliau gailimės. Kartais ir gerus santykius gali sugadinti vienas neatsargus žodis. Nepasiduokime ambicijoms ir pykčiui, mokykimės laiku užbaigti beprasidedantį ginčą, atidėti pokalbį ir ieškoti susitarimo.

Mes negalime pakeisti kitų žmonių. Galime keistis tik patys, galime daryti įtaką, bet pakeisti kitus žmonės – ne. Turime priimti žmones tokius, kokie jie yra iš tikro, su visais savo trūkumais ir privalumais. Tai jų pasirinkimas, kuris turi būti gerbtinas.

Bet kokios negatyvios kalbos apie žmones, nieko neišsprendžia, o tik didina negatyvumą. Ypač turėtume būti atidūs, kai kalbame apie savo artimus žmones emocijų paveikti: emocijos nurims, o ištartus žodžius kiti žmonės gali prisiminti ilgai.

Jei matome, kad artimas elgiasi blogai – atvirai, bet be jokių priekaištų ir geranoriškai jam apie tai pasakykime. Gali būti, kad tai bus būtent tas objektyvus žvilgsnis iš šalies, kuris padės jam pamatyti savo ydą.

Ir būtinai tesėkime savo pažadus, laikykimės duoto žodžio! Žadėkime tik tai, ką tikrai galime įvykdyti – tai stiprina pasitikėjimą ir atsakingumą. Na, o žodžio nesilaikymas, ypač dažnai pasikartojantis – ardo ne tik pasitikėjimą, bet ir pačius santykius.

Ar mes mokame išklausyti kitus? Sutikite, kad bendraudami daugiausiai kalbame apie save, savo problemas, pertraukinėjame, ką kalba kitas žmogus – klausomės neatidžiai. Bet juk taip pat, kaip ir mes, jis tikisi išklausymo ir supratimo.

Būkime ne tik atidūs pašnekovai, bet ir išgirskime tai, ką apie mus sako artimi žmonės. Kas, jei ne draugas pastebės "šaukštą deguto” – iš šalies juk jis  gali matyti geriau.. O ir savo trūkumus mes "slepiame” pirmiausiai nuo savęs..

Kaip gi su pagalba? Tikrasis draugiškumas išreiškiamas būtent pagalba bėdoje. Apie tai yra posakis: draugai kviečiami į šventę, o nelaimėje jie turi ateiti patys. Būtent sunkią akimirką parodomos tikros žmonių savybės.

Santykius kuriame, palaikome ir puoselėjame. Jokie santykiai nesusikuria savaime – juos reikia abiems pusėms aktyviai palaikyti. Norite draugauti – būkite draugu. Dėmesys, nuoširdumas ir pagarba – tai kertiniai dalykai, be kurių santykiai anksčiau ar vėliau žlunga.

Bendravimo ratas gali keistis – tai normalu. Su vienais žmonėmis bendraujame visą gyvenimą, su kitais – tik tam tikrą laiką. Nieko baisaus nėra tame, kad interesai ar požiūriai pradeda nesutapti ir bendravimas pasibaigia. Keičiamės mes, keičiasi ir žmonės. Jei jaučiame diskomfortą bendraudami, o tuo labiau – patyriame žeminimą, konkurenciją, išdavystę – abiems pusėms naudingiau tokius santykius nutraukti.  Jau geriau tik retkarčiais susitikti, nei iš bendravimo laukti to, ko jau nebeliko ar kabintis į destruktyvius santykius. Būkime nuoširdūs ir su dėkingumu paleiskime tai, kas siejo, tačiau dabar nutrūko. 

Branginkime žmones, kurie yra šalia. Nepamirškime pasakyti artimiems žmonėms, kokie jie mums brangūs. Skirkime jiems dėmesį, rūpinkimės jais – jie turi jausti, kad yra mums svarbūs, tuomet natūraliai užgimsta šiltas dvasinis ryšys, kuris mus tvirtai sujungia.

Visi gyvenime sutikti žmonės yra svarbūs, iš kiekvieno galime kažko pasimokyti. Iš kiekvieno susitikimo galime kažko pasimokyti: kažkas mus išbando, kažkas išnaudoja ar apgauna. O kažkas padeda išmokti naujų įgūdžių, palaiko sunkią akimirką, įkvepia ir padaro gerą įtaką. Ir visa tai labai vertinga.

Kiekvienas iš mūsų yra mokinys ir mokytojas viename asmenyje, priklausomai nuo situacijos. O bendravimas -  viena iš pagrindinių mokymosi ir mokymo priemonių. Suvokime tai ir padėkokime kitiems, už mums suteiktas pamokas ir patirtis, reikalingas mūsų sielos evoliucijos kelyje.

Įsivaizduokime, kad visą dieną būname su viskuo nepatenkintu žmogumi, kuris nuo ryto ligi vakaro nuolat dejuoja ir dar stebi mūsų veiksmus, idant menkiausiai progai pasitaikius mus sukritikuotų. Toks žmogus garantuotai darytų neigiamą poveikį mūsų dvasios būsenai.

O dabar įsivaizduokime, jog dieną praleidžiame su dažnai besišypsančiu žmogumi. Toks žmogus, nepaisydamas mūsų trūkumų, elgiasi su mumis maloniai ir moka patarti negadindamas nuotaikos. Jis irgi darytų mums įtaką, bet šiuo atveju ji būtų teigiama.

Taigi tikiu, jog šios žinios padės jums išvengti nereikalingų emocijų.  Linkiu jums prasmingo ir harmoningo tarpusavio bendravimo...

Su pagarba ir meile

Peržiūrų: 4179 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 3.7/3
Viso komentarų: 681 2 3 4 5 »
0  
1 Klaudijus   (04.03.2013 19:52) [medžiaga]
smile :) smile

+1  
2 spurgelis   (04.03.2013 20:00) [medžiaga]
"Sutikite, kad bendraudami daugiausiai kalbame apie save, savo problemas, pertraukinėjame, ką kalba kitas žmogus – klausomės neatidžiai."-kaip minėjau šiuo metu skaitau Peter Scazzero knygą "Emociškai brandus dvasingumas" ir norėčiau pasidalinti, papildyti šio straipsnio ištrauką knygoje rastomis mintimis: "...Staiga supratau, kad ištisas dešimt minučių nuo tada, kai pamačiau savo pažįstamą, iki pat šios akimirkos buvau susirūpinęs tik savimi. Dvi ar tris minutes prieš mums susitinkant galvojau tik ką protingo galėčiau pasakyti, kad padaryčiau jam įspūdį. Penkias kartu praleistas minutes klausiausi , ką jis kalba, tik todėl, kad galėčiau protingai jam atsakyti. Žvelgiau į jį tik todėl, kad galėčiau pamatyti, kokį įspūdį jam daro mano pastabos. O mums išsiskyrus dvi ar tris minutes tegalvojau apie tai, ką galėjau pasakyti, kad būčiau padaręs dar didesnį įspūdį. Jis pats man visiškai nerūpėjo." ...

0  
25 Aldas   (05.03.2013 16:54) [medžiaga]
Teko man cia kazkada apmastyt senoves isminti - duok kvailiui kelia (beje panasiai yra pasakyta naujajam testamente). Tai manau kad dabartiniu metu mes jau nebesuprantam sitos isminties tikros prasmes tai pradejom ja interpretuot pazodziui. Gavosi taip kad tie "kvailiai" turedami laisva kelia nuejo iki pats valdzios virsuniu ir dabar "uzsilipe" mums ant galvu aiskina kas ir kaip turi but.
Bet pradziai aisku butu gerai kad kuo daugiau zmoniu suprastu kad didziaja dalim komentarai tai yra tavo paties vidinio suvokimo (pasaulio) atskleidimas. Tik kaikurie vis niekaip to negali perprast. Aisku tikras zmogaus veidas (zmogiskumo lygis) atsiskleidzia ektremaliose situacijose - neveltui sakoma tikra drauga nelaimeje pazinsi,

0  
3 PlejadieteLina   (04.03.2013 20:23) [medžiaga]
Visi straipsnai geri - ACIU.       Kazkiek atsakysiu i Jusu komentarus.

GYTE,     Gyvuneliu uzmigdyti NEGALIMA. Jeigu Tu is tikruju Myli savo Gyvuneli, - tai noresi, kad jis numirtu ant Tavo ranku..., o ne uzmigdutas (t. y. nuzudytas). 

SPURGELI,   sakai, - jog tik mes - Zmonija - turime Dieviskasias Kibirkstis Sielas - , o, koks Tavo didelis EGO! Tai kaip tada su Pusiausvyra Kosmose? Taigi, kad butu Pusiausvyra Kosmose, puse Planetiniu Butybiu turi Sielas (tiksliau DVASIAS. Nes Tu turbut maisai Dvasia su Siela. Tai ne tas pats!) ir puse Planetiniu Butybiu neturi Dvasios. (Turi tik Sielas, kurios yra mirtingos, kaip ir pas Gyvunelius).

NOJAU,       Kosminiai garsai. Juos gali girdeti tik tie, kuriems jau tam atejo laikas. Kosminiai garsai - tai nuostabios melodijos, tai nuostabus Kosminiai garsai... Tokiu Zemeje nera.

KLAUDIJAU,      Taip, Vanga buvo FENOMENAS. Tikras fenomenas! Ir jokia Ji ne apsisaukele! Ji daug, be galo daug zmonems padejo, ypac, kas liecia ligas. Pasakydavo zmonems, kur kreiptis, ir jie pagydavo. (Ira knygu apie Vanga).

LAUME,      Apie drasa. LAUME, jei nepatirsi nedrasos, niekada nebusi drasi! Cia taip, kaip ir visur: neisgyvenes tos emocijos, jos nenugalesi!
DOREMI yra Virginija Bukauskiene. As gi tai senai zinau. Lyg Tu to nezinojai?...

0  
13 Almiasas   (05.03.2013 12:01) [medžiaga]
Trupučiuką dėl Vangos. Berods prieš porą savaičių per LNK rodė dokumentinį filmą apie Vangą. Bene labiausiai įstrigo filmuota medžiaga, kurioje ji Grigorijų Grabovojų išvadino visišku nemokša ir liepė jam eiti studijuoti medicinos į institutą smile
Taip išeitų, kad Vanga nemokšomis išvadino dar ir Anatolijų Kašpirovskį bei Džuną Davitašvili smile
Keistai čia gaunasi su tais aiškiaregiais smile

0  
37 Ozkela   (05.03.2013 21:38) [medžiaga]
Gal teko girdėti, užfiksuoti kažkurioje medžiagoje, kad Vanga turi sūnų ir koks jo likimas? žinau tik iš neoficialių šaltinių, patikrinti negaliu. 
Džuna-tikrai neeilinė asmenybė, tik kaip suprantu ji yra bioenergetikė, ne aiškiaregė. Tokios žmoniškos savybės kaip puikybė ir nusivylimas jai nėra svetimos, bent jau jų neslepia,kas kelia pasitikėjimą.

-2  
4 PlejadieteLina   (04.03.2013 20:46) [medžiaga]
SPURGELI,     Sakai, - as matau tik tai, kur pati esu - , NESPRESK PAGAL SAVE! Juk suprantu, kad Tu dar nesi tapusi daugiadimensine ir nesinaudoji Merkaba, kurios pagalba zmogus keliauja po kitas Dimensijas, po praeiti, dabarti ir ateiti. O as tai jau darau. Tiesa, dar neseniai, vos keliatas menesiu, bet... jau keliauju. Tai... BE GALO IDOMU. As net tam zodziu isreiksti nerandu, - kaip tai stebina ir yra idomu!!! Kiek info. Kuria paskiau reikia apmastyti ir priimti i save.
Taigi, vel pakalbekime apie ta Lemti, apie zmogaus laisva valia:      Laisva valia yra ILIUZIJA. Laisva valia tiki tas zmogus, kurio yra DIDZIULIS EGO! Ar taip sunku suprasti, kas VISISKAS PASITIKEJIMAS DIEVO VALIA yra auksciau visko, nes tik Dievas zino, kas mums yra GERIAUSIA! 

Kai tampate VIENIU su Saltinio Samone ir zinote, kas viskas imanoma, Jusu Merkaba yra visiskai baigta ir Joje (Jos pagalba) galite keliauti erdveje per visas ''laiko juostas'' ir per visas Dimensijas - visa savo pilnatve, kaip tai darau as (ka ir pastebejo DOREMI). Merkaba turi savo Samone, kuria valdome mes. (Galime valdyti, kai pasieksime si lygi). Tada laikas jau buna nebe linijinis o VIENLAIKISKAS: praeitis, dabartis ir ateitis EGZISTUOJA VIENU METU, Kodel vienu metu? Todel, kad viskas yra VIENIS.

0  
6 spurgelis   (04.03.2013 21:04) [medžiaga]
" Juk suprantu, kad Tu dar nesi "-sveikinu,kad supranti viską,kas esi pati,kas yra kiti,ką pasiekę,ko nepasiekę,kad tave užpildęs visą apimantis dieviškasis žinojimas ir to žinojimo tikrai nemaišai su savo EGO...

0  
7 virgis   (04.03.2013 21:22) [medžiaga]
"Kiekvienas iš jūsų gimsta su atitinkamu asmenybės štampu, kurį daugelis vadina sutartimi.Ji turi tokią jėgą, kad netgi Šviesos darbuotojai nei akimirksniu neabejoja tuo, kad turi sekti kiekviena tos sutarties raidele. Jie tiesiog ant kelių prašo padėti jiems susitvarkyti, su ta užduotimi, netgi nesuvokiant, kad tikrasis jų tikslas būtent ir yra tame, kad pakeisti tą sutartį.
Jeigu jau taip norite, tai mes viso labo čia turime reikalą tik su pradiniu kontraktu..." (Krajonas)

-1  
5 PlejadieteLina   (04.03.2013 20:59) [medžiaga]
Ka dar suzinojau? Daug. Is to, kas svarbu, galiu pasakyti apie musu ivairius norus: kad issipildytu musu mintys ir zodziai, Svajones ir lukesciai, - REIKIA VISA TAI GALVOTI...  S U    M E I L E.  (Na, tiems norams jausti savo Sirdyje MEILE).

Baltas mintis ir Svajones; baltus, Tyrus zodzius ir darbus darykime. Visi dirbkime VISUOMENEI - ZMONIJAI , o ne vienetai!

Draugas drauda turi Sirdimi suprasti.           Mylekite VISA, ka Sutvere Kurejas.

BALTAI AUKSINES SVIESOS ENERGIJOS PUOKSTE, JUMS VISIEMS DOVANOJU.

+1  
8 laume   (04.03.2013 21:23) [medžiaga]
LABAS vakaras,
    masciau -rasyt ar , bet nusprendziau rasyt. juolab. kad Virgis pripazino, kad ateiviai yra
    - tad po gruodzio men. Zemes zmonems buvo mestas grubus manipuliavimo jais tinklas.
     Kadangi is sistemos pinkliu man tenka isokti nebe pirma karta, tad manimi pilnai manipuliavo apie 80 proc. 20 proc. as sekiau situacija. Tas buvo pastebima  komentaruose [ nors jie man garbes nepridejo]
   As nebeabejoju. kad siame linke komentarus raso ir  kitu portalu civilizacijos '[ ateiviai]
      Tad kolegos pripazinkit . kad ne tik Lina . manim manipuliuojama, bet lygiai taip pat manipuliuoja ir kitais.
   Ryskiausia matesi- samanes virimo    natu bei DO  komentaruose.
    Todel pulti Linos nederetu. Pagarbiai

0  
19 Aldas   (05.03.2013 14:09) [medžiaga]
Virgio straipnis kaip visada dinamitinis, tikrai auksto lygio ir dziugu del laumes. Skaiciau visus tavo komentarus ir bandziau sekt situacija kiek buvo imanoma. Dziugu kad tau jau geriau, zaviuosi tokiais zmonemis nebijanciais pripazint realybes. kazkaip buvo noras ikist savo trigrasi bet kazkas viduj lyg sulaike, ir tikrai dziugu kad pati sugebejai "ishsikapstyt". Stiprybes visiems sprendziant asmenines "problemas".

+1  
9 ieskotojas13   (04.03.2013 21:27) [medžiaga]
labai geras straipsnis mano bendravimui pades labai ,radau daug geru pamokymu aciu ir telydi mus sviesa....

0  
10 Doremi   (04.03.2013 22:01) [medžiaga]
tu plajedute, už duomenų viešinimą yra administracinė atsakomybė, todėl pustykis ir pasiimk piniginę- baudukę pamokėsi

0  
17 Aldas   (05.03.2013 13:41) [medžiaga]
Administracine bauda Linai grestu tik tuo atveju jeigu ji butu biurokrate, valstybinio sektoriaus darbuotoja nesvarbu kokias pareigas beuzimtu. Tiesos sakymas baudziamas tik bananu valstybese kur sedi susireiksmine egoistai isivaizduojantys pasaulio bambom.

0  
21 Doremi   (05.03.2013 14:30) [medžiaga]
anave, kas atsirado wacko tai slankioji patvoriais ir užeiti nesiryžti pusmetį
je, je, dabar psichopatams palaikymo reiktų- tai ir atsiradai
teisininkas?
psichoterapeutas?
straipsnis kaip straipsnis, nesiskiria nuo kitų, komentarai tau parūpo
seniai, mat skaito, domisi vyrukas
da vot, apie bendravimą straipsnis, 
.....ar daug reikėjo?
tik bendrauti, ale ne visiem išeina
kadangi tokia tema, iš karto pasakau
-kad kilčiau ar plaukčiau- išmėtau balastą
plajedutei inkaras po kaklu, aik in šoną
laumei -tas pats
ne švelniai subendravau šį kartą, bet ir bereikšmės patyčios iš jų man pabodo
toks bendravimas yr, 
per toli plajedutė inlindo- gaus per snapą
ir vyniokitės su savo kosminiais laivais aplink, nepramušit mano šarvo, kažkur skaičiau, kad užsiiminėjat burtais ar magija
ožkos iš akių

0  
22 spurgelis   (05.03.2013 15:48) [medžiaga]
"ožkos iš akių"-kai prisimenu,ką Jūs taip pastoviai vadinat,tada suprantu dabar ,ką turit omeny...

0  
11 Doremi   (04.03.2013 22:05) [medžiaga]
nesiparyk laume, ras vietos ir tau tongue

0  
12 laume   (04.03.2013 22:14) [medžiaga]
LABS. O cia jau tikroji DO

0  
14 jugnele   (05.03.2013 12:30) [medžiaga]
Viso to turėtų ir mokykloj mokyti, lavinti, nesvarbu kad atrodo dalykai paprasti, bet jie labai svarbūs gyvenime ir kasdienai, ir kasminutei. Tai yra atsigręžimas į save patį ir aplink save. Gal vėl pataptume žmonėmis....  
hmmm, nesupratau...čia vakar rašiau, bet neišsiunčiau, o šiandien radusi turėjau pabaigti mintį smile

1-10 11-20 21-30 31-40 41-47
Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Kovas 2013  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0