Ketvirtadienis, 28.03.2024, 12:22
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2012 » Vasaris » 15 » Harmoningi žmonės – ateities žmonės!
17:02
Harmoningi žmonės – ateities žmonės!

Mokslas nustatė, kad bet kuri liga sukelia ląstelių genetinio aparato gedimą. Šios problemos tyrimu užsiima rusų mokslininkas, medicinos habilituotas daktaras Piotras Gariajevas. Savo tyrimų bazėje jis sukūrė mokslą „Banginė genetika".

Mokslininkas nusprendė išsiaiškinti, kur randasi ląstelių genetinio aparato atkūrimo problemos sprendimo raktas. Raktas atsirado DNR (dezoksiribonukleino rūgšties) molekulėje – informacijos nešėjoje. Buvo nustatyta, kad nepažeistos, sveikos chromosomos (kuriose yra DNR molekulė)  – žmogaus sveikatos rodiklis. Jeigu jų struktūra pažeidžiama, DNR molekulėje iškrenta genai, žmogus pradeda sirgti. Ir kuo daugiau iškritusių genų  kiekvienos ląstelės chromosomoje, tuo blogesnė žmogaus sveikatos būklė.


DNR molekulė turi dvi spirales: pavyzdinę ir darbinę. Jeigu genai iškrenta tik darbinėje, tam tikrų korekcijos metodų pagalba pats žmogus juos lengvai gali įstatyti atgaI. Sunkiau , kai genai pradeda kristi iš pavyzdinės spiralės, čia  paprastais korekcijos metodais neapsieisi, reikalingos ypatingos priemonės. Šioje DNR molekulių griūties stadijoje pastebimi rimti sveikatos nukrypimai, nepagydomos ligos. Vyksta lavininis  organizmo griūties ir žūties procesas.

Rusijos Mokslo Akademijos Kvantinės genetikos Institute, kuriam dar neseniai vadovavo P. Gariajevas, keletą metų buvo tiriamos DNR savybės. Buvo nustatyta, kad DNR jautriai reaguoja į kalbą. Taip, keiksmažodžių poveikis yra lygiavertis radiaciniam apšvitinimui nuo 10 tūkst. iki 40 tūkst. rentgenų per valandą – susiskaldo chromosomos, DNR molekulė suplėšoma į skutus. Tokį efektą sukelia visos žmogaus negatyvios emocijos: įtūžis, susierzinimas, prakeiksmas, agresija ir, be abejo, mūsų „klasikinis‘ rusiškas matas!

Negatyvi mintis tampa organizmui sviediniu, galinčiu pramušti bet kokią dangą, apsaugą iš bet kurio atstumo. Jam nėra jokių kliūčių. Šis emocinis sviedinys tiesiog sprogdina organizmą iš vidaus. 

Visą tai patvirtina įvairių šalių mokslininkų tyrimai.

Vandens kristalai – raktas geresniam bangų ir dalelių sąveikos supratimui   

Paskutinių šimto metų laikotarpyje mokslas ignoravo materijos banginį aspektą, dėl  dogmatinės ir vienpusiškos  nuostatos. Ir tik dabar kai kurie mokslininkai prisiminė apie jį, ir tai padeda jiems pasiekti vis didesnių rezultatų  tyrimuose. Vienas tokių pionierių yra japonų tyrinėtojas Emoto Masaru, kuriam pirmajam pavyko padaryti mikroskopines vandens kristalų fotonuotraukas. Detalūs Emoto ir jo grupės tyrimai ryškiai demonstruoja aplinkos, muzikos, iki pačių subtiliausių svyravimų ir vibracijų, pavyzdžiui, minties (banginis aspektas), poveikį materijai, užšaldyto vandens pavyzdžiu. Sveikas ir švarus šaltinio vanduo sukuria estetiškai puikius, spindinčius, simetriškus kristalus, o tuo tarpu miesto užteršto vandens, arba kokio nors kito, fiziškai ar chemiškai apnuodyto, kristalai turi blankią išvaizdą, labai primityvią formą arba iš vis neturi struktūros. Tokiu būdu, vandens  sugebėjimo įsiminti dėka,  galima daryti išvadas  apie aplinkos kokybės poveikį geriamajam vandeniui. Gilūs moksliniai tyrimai liudija taip pat apie tai, kad priklausomai nuo muzikos pobūdžio, pavyzdžiui, klasikinės arba „Heavy Metal", kuri yra visiška priešybė klasikiniam žanrui, atsiranda kraštutinai skirtingos  kristalų formos. Tokie metodai padeda objektyviai apmastyti meno poveikį aplinkiniam pasauliui.              

Tokiu būdu, grožis mene, sukeliantis dvasinį džiaugsmą, yra ne tik subjektyvus atskiro žmogaus jausmas formuojant materiją, kuri nuostabiu būdu visada siekia estetiškai puikių bei harmoningų formų. Tai, turbūt, vienas svarbiausių gyvenimo būdingų požymių, taip pat matomo augalų ir gyvūnų pasaulio formų grožyje. Čia pasireiškia gyvenimo kosminių dėsnių vektorių poveikis, kuriems žmogus, būdamas gamtos dalis, taip pat paklūsta  ir kuriais, žinoma, turi  vadovautis savo veikloje.  

Tas faktas, kad vanduo turi savotišką atmintį ir labai stipriai reaguoja į subtiliausias vibracijas, pavyzdžiui, klasikinės muzikos, patvirtinta daugelio tyrinėtojų. Ir kiekvienais metais jų kiekis didėja. Kaip pavyzdį čia galima paminėti profesoriaus Berndo Kreplino mokslinių tyrimų rezultatus Štutgarto universitete. Atlikdamas detalius mikroskopinius skysčių tyrimus, jis padarė nuostabią mokslinę išvadą apie informacinius srautus gamtoje, kurie iki šiol nėra mokslininkų akiratyje. Materija sugeba formuotis ir keistis net kai  ją veikia pačios silpniausios, matavimo prietaisais neregistruojamos vibracijos, jų tarpe  mintis ir  žmogaus elektromagnetiniai spinduliavimai. Šie eksperimentiniai duomenys, iki šiol atmetami į metafizikos sritį, randa  vis platesnį pripažinimą ir pasitvirtina faktais (žr. nuotraukas).

      

 žodis Hitleris              žodis ačiu        Bacho muzik

Mūsų Asmenybės ir Sveikatos Harmonizavimo Sistemoje jūs rasite konkrečių kelių, leidžiančių valdyti organizmą ląstelių lygmenyje, DNR molekulių lygmenyje. Iš karto reikia pažymėti, kad pasaulyje panašių technologijų, kurios dirbtų ląstelių lygmenyje, neegzistuoja dėl vienos priežasties – žmogus neišmoko valdyti savo psichinės energijos, savo minties. Nepanorėjo išmokti suprasti ir jausti savo organizmą. Nenori „laužyti" savęs, savo stereotipų. 

Mūsų Sąmonė nukreipta į neatidėliotinų buities problemų sprendimą. Šis pasaulietiškas šurmulys taip pakeri, kad mes atiduodame jam visą savo energiją, rūpesčius ir dėmesį nieko nepalikdami. mūsų ląstelių sveikata, su jų gyvybinės veiklos procesais – viskas iškrito iš Sąmonės akiračio ir atsakomybės zonos. Šitie procesai atliekami automatiškai, instinktyviame lygmenyje, somatinės nervų sistemos [periferinės nervų sistemos dalis. Ją sudaro visi nervai, inervuojantys judamąjį aparatą (griaučius ir raumenis), išorinius jutimų organus ir odoje esančius receptorius, kurie priima aplinkos dirginimus. Receptoriuose sukuriamas nervinis impulsas. Raumenų skaidulos ir liaukos yra efektoriai, kurie reaguoja į dirgiklį. Somatinės nervų sistemos veiklą žmogus gali sąmoningai reguliuoti – pvz., judinti kojų raumenis vaikštant.] dėka (bet ne nepriekaištingai!), faktiškai žmogaus palikti savieigai.

Informaciniai srautai, cirkuliuojantys kūne, turi dvi kryptis: nuo galvos smegenų link ląstelių ir nuo ląstelių link galvos smegenų. Šių srautų vientisame ir nepriekaištingame funkcionavime paslėptas visų žmogaus problemų sprendimo raktas. Mūsų organizme yra tik du lygiai („subjektai", turintys atmintį), pajungti prie Visatos Energoinformacinio Lauko ir privalantys dirbti glaudžiame kontakte, tarpusavio supratime ir pasitikėjime vienas kitu. Šie „subjektai" – galvos smegenys ir ląstelė.

Žmogaus organizmo hierarchiją galima įsivaizduoti kaip piramidę. Viršūnė – tai galvos smegenys.  Piramidės kūnas ir pagrindas – ląstelės. Piramidė tampa amžina, jeigu ją palaikys visas kūnas – milijardai jo ląstelės. Galų gale visus galvos smegenų planus ir žygdarbius realizuoja ne abstraktus, spekuliatyvus organizmas arba atskiras organas – viską vykdo Jos Didenybė Ląstelė! Neišardomame ryšyje ir šių dviejų organizmo „subjektų" sąveikoje randasi Žmogaus Paslaptis.

Bet čia gi  ir yra pažaidos akmuo:  Sąmonė visiškai išleido iš akių šį procesą, išmetė jį iš savo suvokimo diapazono ir atsakomybės zonos. Sutramdyti šį betvarkį ląstelės valdymo procesą, padarius jį valdomu – štai kelias tikros sveikatos link! Žmogus sugeba išmokti klausyti ir jausti savo organizmą, savo ląsteles, įsisąmoninti jas. Tik tada mintis taps joms programa – instrukcija veikimui, o organizmo ląstelės dirbs sutinkamai su mūsų minties užduota programa. Mūsų mintys turi nešti ląstelėms kuriamuosius impulsus ir būti pilnutinai kontroliuojamos Sąmonės.

Minties jėgos panaudojimas – sveikatos laidas 

Gera mintis daro stebuklus. Ji sugeba neutralizuoti negatyvių emocijų padarinius,  veikia kaip vaistai, išgydo ir duoda naujas jėgas, atstatinėja ląstelės struktūrą, atkurdama jos DNR. Mokslininkai veikė kviečių bei miežių sėklas  2.000 – 10.000 R spinduliavimu. Po to žodžio pagalba pasisekė atstatyti sėklų genetinį aparatą: suplėšytos chromosomos susijungė, sėklos išdygo ir vėliau vystėsi normaliai. Apšvitintos sėklos išgijo!

Amerikiečių botanikas Luther Burbank praktikoje įrodė minties jėgą. Paveikdamas augalus tik minties įtaiga, nuostatomis, jis dar XIX amžiuje sugebėjo be kryžminimo ir skiepijimų išvesti naujas bulvių, slyvų, įvairių gėlių, vaisinių augalų veisles. Be to naujos augalų savybės persiduoda paveldėjimo keliu. Daugelis iš tų veislių žinomos iki šiol.

Be to buvo įrodyta, kad mintis gali užduoti naują programą DNR molekulei. Šis efektas veiksmingas visoms biologinėms ląstelėms, tame tarpe ir žmogaus. Taip pat žmogus gali paveikti ne tik savo organizmo DNR! Minties pagalba jis gali pakeisti kito žmogaus ląstelių genotipo būklę (gali, bet neturi teisės!). Tokį sugebėjimą mums įdėjo Gamta.

Psichologai seniai sudarė efektyvias autotreningo formas, padedančias įveikti savo problemas. Savitaigos metu žmogus paveikia savo genus mintimis. Kai mes, pavyzdžiui, kalbome su kepenimis, kiekviena jų ląstelė, tai yra – kiekvienos ląstelės DNR, pradeda dirbti pagal naują programą. Pagal kokią –  priklauso nuo mūsų minties. Optimisto , tikinčio savo jėgomis, gydymo sėkme, mintis - gydo.  Pesimisto, kuris niekuo netiki, mintis – pribaigia. Lutherio Burbanko ir Piotro Gariajevo bandymai leidžia mokslininkams daryti išvadą, kad, veikdami mūsų genus savo mintimis ir emocijomis, mes galime pakeisti savo paveldėjimo kodą. Suprantama, tai padaroma ne iškart ir ne staiga. Kaip ir kiekviename rimtame reikale, reikalingas laikas ir nuolatinės pastangos.

Viskas yra labai paprasta. Kelias sveikatos link eina per šio proceso supratimą ir įsisąmoninimą, per sugebėjimą valdyti savo mintį, gaunant neabejotiną milžinišką naudą. Čia reikia pažymėti, kad jūsų organizmas gali išgirsti ir suprasti tik jūsų mintį. Informaciniai srautai, kurie eina iš galvos smegenų jūsų ląstelių link, turi prioritetinę reikšmę. Minties jėga gali blokuoti kitus, nepageidaujamus svetimus poveikio srautus.

2004 metų pabaigoje žiniasklaidoje pasirodė pranešimas apie tai, kad pas visus tikinčiuosius aptiktas bendras genas. Iš to buvo padaryta išvada, kad tokiu būdu Dievas pažymi išrinktuosius. Iš tikrųjų buvo identifikuotas taip vadinamas fanatizmo genas, kurį turi ir visi musulmonų teroristai. Kaip jums tokia giminystė, netrikdo?   

Daugelis žmonių bijo nužiūrėjimo, gadinimo, prakeikimo, zombavimo. Pasąmonės sritis (kadangi jinai žmogaus nekontroliuojama) yra pati silpniausia, neapsaugota vieta – jos Achilo kuInas. Čia kiekvienas iš mūsų yra visiškai bejėgis ir atviras įsikišimui iš išorės. Ir visi kas netingi kišasi į mūsų pasąmonės procesus. Pavyzdžiui,  blogai galvodami apie mus, bardami, keikdami ir taip toliau. Bet šie įsikišimai į jūsų organizmą bus negalimi, jeigu jūs išmoksite sąmoningai valdyti savo mintį, tapdamas nepažeidžiamu jų poveikiui.

Kova su stresais – išlikimo laidas 

Tiktai čia yra vienas subtilumas: mintis tapdavo gydanti, jeigu mokslininkai įeidavo į tam tikrą iškilesnę minčių ir jausmų būseną, panašią į maldą. Ši būsena buvo pavadinta „ketvirtąja Sąmonės būsena". Ją aptiko mokslininkai iš Peterburgo, Bechterevo Psichoneurologinio instituto bendradarbiai, profesorius V. B. Slezinas ir medicinos daktarė I. J. Rybina. Jie užrašinėjo žmogaus elektroencefalogramą maldos metu, prietaisas rodė visišką galvos smegenų žievės atjungimą, esant aiškiai žmogaus Sąmonei! Iki šio atradimo mokslas žinojo tris žmogaus Sąmonės būsenas: budėjimas, lėtas ir greitas miegas. Šios būsenos galvos smegenų žievėje skiriasi viena nuo kitos elektros impulsų charakteristikomis.  

Mokslininkai padarė išvada, kad maldos būsena taip pat yra būdinga ir reikalinga žmogui, kaip ir trys anksčiau žinomos: būtent įėjimas į šią būseną leidžia mums valdyti savo vidinius procesus, kurie randasi už Sąmonės valdymo sferos ribų. Turima omenyje, kad veikia ne būsena pati savaime, o darbo su savimi technologija būnant maldos būsenoje. Jogai  tokią būseną vadina „nirvana", Chosė Silva, amerikiečių mokslininkas, turintis pasaulinį vardą, kuris minėtą technologiją iškėlė į mokslinį rangą – NLP (neurolingvistinis programavimas), davė šiai Sąmonės būsenai apibrėžimą „alfa lygmuo".

Tam, kad išmokti pasiekti šį lygį ir gydyti save, paprastam žmogui reikalinga nedidelė treniruotė ir kai kurie įgūdžiai, kurių išmokyti  gali tik nusimanantis ir kompetentingas žmogus. Būtent alfa lygmenyje galima suvaldyti savo psichinę energiją, nunešti sveikatos idėją iki kiekvienos savo organizmo ląstelės, užmezgus su ja grįžtamąjį ryšį.

Nesąmoningo valdymas – vienas iš punktų sveikatos kelyje

Žmogaus įsigilinimas į materialųjį pasaulį atvedė jį prie bedugnės krašto. Toliau – kiekvieno žmogaus ir visos Žmonijos žūtis. Laikas prisiminti gerai pamirštą seną ir nukreipti žvilgsnį į dvasinio, psichinio tobulėjimo pusę! Šiuo metu daugelis mokslininkų suvokia tokio Sąmonės persitvarkymo būtinumą. Sėkmingos Evoliucijos laidas – tai Sąmonės ir Pasąmonės suvienijimas (sujungimas), tai yra žmogus savo išgelbėjimui turi išmokti sąmoningai valdyti visus nesąmoningus organizmo procesus. O šiems procesams priklauso apie 95 procentų žmogaus būties.

Medicinos habilituotas daktaras Henry Walmer pasakė: „Žmogaus organizmas sukurtas ir funkcionuoja pagal fizikos ir chemijos dėsnius. Jie niekada nesikeičia. Šitie dėsniai užrašyti kiekviename nerve, kiekviename raumenyje, kiekvienoje mūsų kūno dalelėje. Šitie dėsniai valdo kūno ląsteles, audinius ir organus, pavesdami jiems tam tikras funkcijas. Dėsnių veikimas vykdomas per centrinę nervų sistemą, kuri  mūsų Sąmonės nekontroliuojama". Štai ir gaunasi, kad žmogus – mąstanti būtybė, Kūrinio Karūna – yra valdomas dėsnių, kurių 95 % nekontroliuojami jo Sąmonės! Sąmonė valdo tik darbo veiklą ir gyvenimą materialiajame pasaulyje, duoda galimybę suprasti save šiame pasaulyje – ir ne daugiau!

Tai reiškia, kad žmogaus gyvenimas ir veikla valdomi ir kontroliuojami kairiojo pusrutulio, jo Sąmonės. Visi kiti gyvybinės veiklos procesai yra valdomi sutinkamai  informacijos, įdėtos žmogaus genuose, tai yra  jo Sąmonės ir kairiojo pusrutulio nekontroliuojami.                

Reikia pažymėti, kad šią geninę informaciją žmogus gauna gimdamas, auga ir vystosi sutinkamai jos. Jos pagrindu jis stato savo likimą, savo pasaulėžiūrą – gyvenimo credo. Tačiau gyvenimas nestovi vietoje, jis pastoviai įneša savo korektyvas. Žmogus turi žinoti apie tokius keitimus, kad sugebėtų ir suspėtų pateikti juos kiekvienai savo organizmo ląstelei.

Žmogus yra imtuvas

Piotras Gariajevas padarė išvada: „Eksperimentai parodė, kad genetinis aparatas nėra uždara savaiminga sistema. Egzistuoja išorinė genetinė informacija, kuri eina iš Aukščiausiojo Proto. Tokiu būdu, paveldėjimo informacija persiduoda ne tik per biologinės ląstelės materiją, bet ir per kažkokius subtiliuosius energetinius laukus, kurie neša vieno ar kito žmogaus informaciją". Ratas užsidarė – juk būtent apie tai nuo seno kalbėjo ezoterikai!

Prieš keletą metų 53 mokslininkai iš įvairių šalių – fizikai, chemikai, biologai (tarp jų buvo ir Nobelio premijos laureatai) viešai paskelbė apie Dievo egzistavimą. Jų nuomone, gyvenimo atsiradimą ir vystymąsi Žemėje neįmanoma paaiškinti niekuo kitu , kaip Pagrindinio Veikiančio Asmens dalyvavimu. Darvino teorija paskutinių duomenų šviesoje turi daugybę „properšų", ir mokslas neturi kuo jas uždengti!      

Kiekvienas mokslininkas Dievo pripažinimą pasiekė savarankiškai, įsitikinęs, kad neįmanoma klasifikuoti daugelį paradoksalių savo srities reiškinių. Patį patikimiausią Aukštosios Valios egzistavimo įrodymą gavo rusų tyrinėtojas Piotras Gariajevas.

Šis įsitikinusių materialistų atsigręžimas į Kūrėją, nieko nuostabaus, kaip gali pasirodyti. Ir iki jų pasaulinio lygio tyrinėtojai puikiai suderindavo Dievo Apvaizdą su Gamtos paslapčių atskleidimu. Pakanka prisiminti didįjį fiziologą Pavlovą, Einšteiną, Pitagorą, Aristotelį, Aviceną, Omarą Chajamą ir kitus mokslininkus bei mąstytojus.

Žmogaus likimas – jo rankose

Bet jeigu visą Esamybę organizavo ir kreipia Dievas (arba Aukščiausiasis Protas, kaip Jį dabar vis dažniau vadina mokslas), tai reiškia, kad viskas kas vyksta, yra nulemta iš anksto, kiekvieno likimas yra užrašytas dangaus knygose? Tą patvirtina neseniai suformuluotas informacijos išsaugojimo dėsnis: „Kiekvienam reiškiniui pirma būna informacija apie jį!" Kitaip tariant, viskas kas vyksta, jau iš anksto yra lemta, užprogramuota. Tačiau ateitis, lemta kiekvienam iš mūsų ir visai Žmonijai, nėra vienareikšmė, visada yra „atsarginis variantas"! Ir tik nuo žmogaus priklauso, kokį variantą jis pasirinks, kadangi „dabartis – tai bevariantinės praeities realizavimo procesas į variantinę ateitį"!

Tai, kad, galų gale, sveikata, likimas (o  reiškia ir pats gyvenimas) priklauso nuo pasirinkimo, kurį mes darome kas minutę, patvirtino profesorius, medicinos habilituotas daktaras Borisas Nikitiukas. Žmogus gali padaryti esminių pataisų likimo „knygose", dešimtims metų sulaikyti ligos vystymąsi, prailginti gyvenimo metus, jeigu laikysis tinkamo, sveiko gyvenimo būdo. Žmogus gali išmokti daryti teisingą pasirinkimą ir jo laikytis. Šiuolaikinis mokslas patvirtina šį faktą! 

Taip, pasakysite jūs, bet visa tai yra samprotavimai bei faktų konstatacija, nieko tuo nenustebinsi! Ypatingą vertybę, išdėstytų įvykių ir faktų šviesoje, turi atsakymas į klausimą: „Kur išeitis ir ką reikią padaryti?" Laukti, kol mokslas įsisiūbuos ir išduos kažkokias praktines rekomendacijas? Tam reikalui prireiks ne mažiau kaip 25 metų, o Žemė jau yra gravitacinio ciklono valdžioje. Dabar iš kiekvieno reikalaujama vieno: eiti kur šaukia, būti atviru informacijai gauti. Ir pagrindinis dalykas kiekvienam – apsispręsti su pasirinkimu, suprasti, kas jūs esate ir ko norite.  

Bet jūs turite aiškiai įsisavinti, kad žmogaus gyvenimas savo esme yra vieningas: tai šeima, sveikata, darbas, mokymasis, pinigai, poilsis ir t. t. Atskirti vieną sudedamąją nuo kitos neįmanoma, todėl spręsti jas reikia kompleksiškai. Šiuo metu vyksta audringa, dinamiška vienų procesų kaita kitais . Būtent šis faktorius neleidžia žmonėms užsiciklinti kokioje nors vienoje problemoje ir bandyti spręsti jas atskirai. Visa tai verčia mus mokytis harmonizuoti save su Pasauliu, su Gyvenimu. „Dauguma žmonių nesugeba atpažinti palankią galimybę dėl tos priežasties, kad ji pasirodo jiems su darbiniais drabužiais ir yra labai panaši į darbą." (Tomas A. Edisonas)

Esamos ir paslėptos galvos smegenų galimybės

1. Reptilijų smegenys

Žmogaus Evoliucijos eigoje pirmasis pradėjo vystytis smegenų kamblys, vadinamas reptilijų smegenimis. Pas žmogų tai pats silpniausias intelekto komponentas. Ši galvos smegenų sritis atsako už sensorines-motorines reakcijas (penkių jutimo organų darbas, kurių pagalba mes suvokiame materialųjį pasaulį). 

Žmogaus gyvenimas vyksta trimatėje erdvėje. Į šios erdvės diapazono suvokimą yra orientuoti mūsų jutimo organai, o tuo pačiu ir susijusi su jais Sąmonė. Kaip matote, šis diapazonas yra nedidelis, turint galvoje, kad erdvė yra daugiamatė ir toli gražu nėra tiesinė, kaip ją suvokiame mes. Pavyzdžiui, senosios graikų architektūros šedevrai, kurie išliko iki mūsų laikų, neturi savyje nei vienos tiesės, nei nors dviejų lygiagrečių linijų. Visos yra pakrypusios, perkreiptos, šleivos-kreivos, bet reptilijų smegenų akys suvokia tai, kaip absoliučią harmoniją. Reiškia, realus pasaulis, kuriame mes gyvename ir į kurį yra orientuota mūsų Sąmonė – visai ne toks, kokį mes jį pažystame ir įsivaizduojame (idealizuojame). Šį nepažįstamą Pasaulį mums tik dabar dar teks išstudijuoti, pažinti ir apgyvendinti.

Elgesio stereotipai, įdėti reptilijų smegenyse, yra susiję su išlikimo instinktu, su  giminės pratęsimo siekiu. Ši smegenų dalis vadovauja tokioms funkcijoms, kaip maisto apsirūpinimas, prieglobsčio ieškojimas, savo teritorijos gynimas. Kai mes jaučiame pavojų, šios smegenys duoda komandą: „ginkis" arba „bėk".  

Kai reptilijų smegenys išreiškia dominuojantį aktyvumą, žmogus praranda sugebėjimą mąstyti visuose likusiuose, neišmatuojamai aukštesniuose lygiuose. Smegenų ir mąstymo vystymasis galimas tik  mokinantis, kito neduota: arba jūs jį įtempiate, arba prarandate! „Praradęs" savo smegenis žmogus degraduoja.

Kad to išvengti, pradžiai užtektų sutikti su ribotumo faktu, mūsų, nepilnu Pasaulio suvokimu, mūsų, „laiko atskaitos" ir „matų sistemos" archajiškumu. Išmintis sako: „Kas bus išmatuota, tas ir bus padaryta". Gyvename atominiame amžiuje, o matuojame „ketvirčiais", iš akies. Jeigu susimąstyti, tai Pasaulio suvokimą reptilijos požiūriu (jos akimis) žmogus priima kaip Tiesą paskutinėje instancijoje, pastatęs ant šio siūbuojančio ir labai netvirto pamato savo pasaulėžiūrą, moralę, dorovę...

2. Žinduolių smegenys          

Reptilijų smegenys yra apgaubtos labai sudėtinga limbine sistema, gavusia pavadinta „žinduolių smegenys". Ši smegenų sritis ant evoliucijos laiptų stovi žymiai aukščiau už reptilijų smegenis ir yra pas visus žinduolius. Jos funkcijos emocionalios ir pažintinės. Ši smegenų dalis atsako už jutimus, pergyvenimus, atmintį ir mokymąsi; valdo bioritmus, alkio jausmą, kontroliuoja kraujo spaudimą, miegą, medžiagų apykaitą, širdies ritmą, imuninės sistemos būklę. Reptilijų smegenys vaidina svarbų vaidmenį organizmo gyvybinės veiklos palaikyme: būtent su šiomis smegenimis surištas emocijų poveikis sveikatai. Limbinė sistema priima signalus, einančius iš jutimo organų (klausa, rega, lytėjimas), ir  gautą informaciją perduoda į mąstančiąją smegenų dalį – neokorteksą.

Žmonės, pas kuriuos dominuoja limbinė smegenų dalis, yra emocionalūs ir įžeidūs. Arba nukrypsta į kitą kraštutinumą: iki kaklo pasineria darbe, moksle, reikaluose, užsikrauna sau masę svetimų rūpesčių ir pareigų, apsunkinančių ir dažnai neduodančių niekam jokios naudos.

Kadangi limbinė sistema tiesiogiai yra susijusi su neokorteksu, jos dominavimas išeikvoja neokortekso psichinę energiją limbinės sistemos problemų ir užduočių sprendimui, tiesiog sudegina ją emocijomis, vietoj to, kad panaudoti konkrečių praktinių reikalų sprendimui, su apčiuopiamais rezultatais! Nerealizuotos psichinės energijos didelės porcijos išmetimas į organizmą, kuris lydi šių problemų bei užduočių „sprendimą", paralyžiuoja nervų sistemą, pažeidžia medžiagų apykaitą ir galų gale sukelia ligas bei sutrumpina gyvenimą. 

Psichinė Energija – neokortekso veiklos produktas, o tai reiškia, ir jo nuosavybė. Tik jis moka naudotis šia energija. Tereikia Psichinei Energijai patekti į žinduolių arba reptilijųsmegenų „rankas", kai iš didžiagalės gydančios, kuriančios jėgos, virsta mirtį nešančiais nuodais bet kokiai gyvybei, ir visų pirma – žmogui. Vadinasi, kad būtumėme sveiku, reikia išmokti kontroliuoti savo emocijas, tai yra valdyti limbines smegenis, visų pirma saugoti jas, kad nepasiektų Psichinės Energijos.

3. Mąstančios smegenys (neokorteksas)

Neokorteksas išsidėstęs virš limbinės sistemos ir iš jos šonų. Jo masė sudaro 80 % visos smegenų medžiagos masės, ir jis yra būdingas tik žmogui. Tai aukščiausias protinės veiklos centras – Tikrojo Intelekto centras. Neokorteksas priima, analizuoja, rūšiuoja pranešimus, gautus iš jutimo organų. Jam yra būdingos tokios funkcijos, kaip samprotavimas, mąstymas, sprendimų priėmimas, žmogaus kūrybinių gabumų realizavimas, judėjimo reakcijų tikslingo valdymo vykdymas, kalba, Žmogaus realizavimas bendrai. Neokorteksas yra šeštasis (psichinis, intuityvus) jutimo organas. Jo vystymasis suaktyvina taip vadinamą mentalinį jutimą, kuris leidžia justi subtiliausias Kūrinijos vibracijas, DNR molekules, kitų žmonių mintis – suvokti visus nesąmoningus procesus, suprasti, o atitinkamai ir valdyti juos. 

Neokortekso veiklos ekvivalentas yra Psichinė Energija, būtent ji yra Žmogaus švenčiausia šventybė. Visos mūsų bėdos – dėl nemokėjimo raštingai valdyti ir tvarkyti jos potencialą, leidžiantį minties pagalba valdyti procesus vykstančius organizme, o taip pat aktyviai sąveikauti su Gamtos procesais, gaunant iš tokios sąveikos naudą sau.

Būtent neokortekse yra įdėtos neribotos pažinimo proceso galimybės, jų realizavimas gyvenime. Ši smegenų sritis valdo telepatinius, lingvistinius, ekstrasensorinius gebėjimus. Tik neokorteso išsivystymo dėka žmogus gali kūrybiškai save realizuoti ir prasiveržti Evoliucijon. Apie tai, kas tai yra, mokslas dar nenuvokia.

Aukščiausia minties pasireiškimo forma yra intuicija. Būtent intuicija – žmogaus gebėjimas nuskaityti informaciją iš išorinio Pasaulio (ne tik trimačio, bet ir daugiamačio) – leidžia praplėsti Jo pažinimo diapazoną. Šis pažinimas randasi už penkių jutimo organų suvokimo galimybių ribų. Neokortekso galimybių lavinimas – tai tas, ką Rytuose vadina Dao – Begalinis Kelias, Kelias Dievo link, Dvasinis augimas, Amžina palaima, Evoliucija ir taip toliau. Tik šis Kelias duoda žmogui konkretų visų jo problemų sprendimą ir žada apčiuopiamų naudų ir dividendų gavimą.

Būtent šiame Kelyje žmogus atranda savyje savybes panašias į dieviškas. Jis veda sveikatos ir tikrojo ne mirtingumo link. Darbas su savimi, su savo sveikata, žmogui bus sėkmingas tik einant įsisąmoninimo ir tobulėjimo keliu. Priešingu atveju, artėjančių įvykių šviesoje, jam niekas jau nebepadės!

Šis darbas susideda iš nuolatinio mokymosi, pažinimo vystymo, kritiško sąmoningumo ir kūrybiško žinių panaudojimo praktikoje. Mokymasis suprantamas tik kaip vienas dalykas: kiekvienas žmogus privalo žinoti ir suprasti save ir savo organizmą. Nepamirškite: „Kas bus išmatuota, tas ir bus padaryta".

Harmoningi žmonės – ateities žmonės!

Apokalipsė – tai ne Pasaulio Pabaiga, tai Gyvenimo naujo evoliucinio laikotarpio pradžia. Išlikti jame galės tik tie, kas panorės tapti Harmoninga Asmenybe, kas panorės evoliucionuoti kartu su Gyvenimu. Evoliucija suprantama, kaip savo paslėptų, nerealizuotų galimybių panaudojimas kritinėje situacijoje. Kiekvienas žmogus turi savyje šią neliečiamą atsargą 95 – 98 procentų ribose. Išlikimo paslaptis susiklosčiusioje situacijoje, priklauso nuo noro ir gebėjimo iškonservuoti savo neliečiamąją atsargą. Išmokti tai nesudėtinga.

Pasiekti tobulumo ir viso to, apie ką pasakyta aukščiau, galima tik vystant neokorteksą, atskleidžiant jo beribes potencialias galimybes. Mirtį ir ligas žmogus užsidirba realizuodamas savo aukščiausią protinę veiklą, 2 – 5 procentų apimtyje, nuo realiai esančios. Šiuo atveju neokorteksas pakankamai greitai, garantuotai degraduoja ir blokuoja, išjungia visus pagrindinius organizmo gyvybinės veiklos procesus. Evoliucija – griežta dama, Jai pacientai nereikalingi, rūpintis jais Ji neturi laiko!

Procesai, dabar vykstantys Gamtoje, reikalauja Žmogaus Evoliucijos, vystant neokorteksą!

Pagrindinis galvos smegenų veiklos pasiekimas yra mintis ir susijusi su ja psichinė energija – mūsų neįkainojamas lobis. Ją saugoja Karma. Be to, psichinės energijos kiekis yra proporcingas žmogaus gyvybinės energijos kiekiui. 

Gyvybinė energija – Fundamentali Substancija, sudaranti Būties materializavimo pagrindą, Visatos pastatymo pagrindą. Šios Substancijos judėjimo ir keitimosi dėka egzistuoja Kūrinija. Niekam neleista stabdyti arba pažeisti Gyvybinės Substancijos judėjimo dėsnių, nes priešingu atveju užpuola liga ir neišvengiama pažeidėjo mirtis. Žmogus išdrįso padaryti tokį žingsnį...     

Sąveika su Gyvybine Substancija vykdoma betarpiškai mintimis. Sutelkęs savo mintį į kokį nors organą, žmogus iššaukia Gyvybinės Substancijos antplūdį į jį. Jos sukaupimas organe susijęs su fizinės būklės pagerėjimu ir minties psichinio potencialo kiekiniu rodikliu. Kuo daugiau žmogus turi psichinės energijos, tuo daugiau psichinės energijos jis gali nukreipti į vieną ar kitą organą. Iš čia seka: kad valdytumėme savo sveikatą, reikia išmokti valdyti savo psichinę energiją, ją dauginti ir taupiai eikvoti!

Sąmonė išmoko fiksuoti konkrečius įvykius, kuriuos žmogus suvokia reptilijos akimis, reaguodamas į juos žinduolio smegenimis. Įvykius valdo Neokorteksas, panaudodamas tam 2 – 5 procentus savo, Sąmonės limituotų, galimybių, gyvendamas pagal principą: „Akis už akį, dantis už dantį". Egzistuoja gyvenimiška išmintis: „Kad jau patekai į gaują, kaukti negali – vizgink uodega". Štai neokortekas ir stengiasi, „vizgina", kadangi mes jam nepalikome kitokio pasirinkimo. Bet palaipsniui jis taip įsijaučia į vaidmenį, kad pats pradeda tapatinti save su gyvulio smegenimis. Rezultatas žinomas: visa gyvybinė ir psichinė energija eikvojama tuščiai, kovai su stresais bei baimėmis. Jie, savo ruožtu, kilę dėl nežinojimo nei savęs, nei Gamtos, kurioje gyvename. Tai rezultatas nemokėjimo kontroliuoti ir valdyti savo galvos smegenų veiklą, tai yra Psichinę Energiją!

Žmogaus užduotis savo naujoje evoliucinio vystymosi vijoje – išmokti valdyti nesąmoningus organizmo procesus, pajungti šiuos procesus ir visą galvos smegenų veiklą savo Sąmonei. Išspręsti šią užduotį galima tik išplėtus Pasaulio suvokimo diapazoną, mes turime išmokti žiūrėti į Pasaulį neokortekso akimis, o ne reptilijos akimis.

Mes gi panaudojame neokortekso galimybes tik 2 – 5 procentų ribose. Reiškia, ir Pasaulį, ir save jame suvokiame savo Sąmone tik šiais 2 – 5 procentais! Apytikriai tiek mes pažįstame save, savo galimybes, turime intelektą jo nupjautame variante. Išmokę praplėsti šias ribas Pasaulio ir savęs Jame pažinimo keliu, pažindami sveikatos procesus, mes laviname neokorteksą, pajungdami nesąmoningus procesus savo valiai. Rezultate visos mūsų baimės, bėdos stresų, ligų ir mirties pavidale atsitraukia!

Peržiūrų: 8126 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 4.6/10
Viso komentarų: 151 2 »
+1  
1 Eugenijus   (15.02.2012 23:07) [medžiaga]
sito straipsnio as ilgai laukiau.
Virgi,nuosirdziai dekingas

+1  
2 Vytautas   (15.02.2012 23:22) [medžiaga]
Tikrai puikūs keli paskutiniai straipsniai. Ačiū.

+1  
3 ImPriNu   (16.02.2012 02:44) [medžiaga]
tikrai geras straipsnis. aciu Virgi

0  
4 Violeta   (16.02.2012 10:44) [medžiaga]
Toki grazu laiska reikia skaityti ir skaityti...ne viena karta aciu..labai.
http://www.grynas.lt/gyvenimas/ar-ne-giria-labiausiai-formavo-grudino-ir-padejo-lietuviams-islikti.d?id=54059841
labai grazus straipsnis apie miska..

0  
5 qaz   (16.02.2012 10:48) [medžiaga]
o as tai matau baubus norit papasakosiu ir jum ka :) va jus perskaitet straipsny gudras straipsnis inforamtyvus jo ir mokslininkai padirbeja, tai yra atlikta bandymu, matosi turi jau patirties, speju ir bandymu dar visokiu gali prisigalvot o jai dar su jum kas atlikineja bandymus, bandydami nukreipt jusu mintis sau reikalinga linkme.
nu as tai tokiais bandytojais kaip straipsny nepasitikiu ispradziu sudrapalina tas seklas o veliau atstatineja bet jau pagal save :)

0  
6 Gytis   (16.02.2012 11:33) [medžiaga]
Geras straipsnis. Aciu.

+1  
7 Swan   (16.02.2012 17:34) [medžiaga]
Iš savo patirties supratau, kad harmoningas žmogus yra tas, kuris sugeba derinti visas programas, kurios jame yra įdėtos. Jeigu kažkada ir gavom reptilijų genus, vadinasi ne veltui. Harmoningas žmogus, yra tas, kuris sugeba žiūrėti į vykstančius procesus nesipriešindamas savo prigimčiai. Harmoningas žmogus yra tas, kuris nenuneigia savo instinktų ir minimalaus ego, nes jo pagalba turime maitintis, mylėtis, tęsti giminę, auginti vaikus, daryti atradimus, realizuoti save, bei džiaugtis Žemės duodamais vaisiais ir dovanomis. Harmoningas žmogus džiaugiasi gyvenimu ir tvirtai stovi ant žemės, o ne skraido debesimis. Harmoningas žmogus valdo savo mintis, ir klauso tik savo minčių,kurios neša gėrį, meilę, pagalbą, taiką grožį ir harmoniją kitiems. Ir tam nereikia kristi į gilią meditaciją ar jogą, nes Harmoningas žmogus visada yra sąmojingas ir visada puikia suvokia kas su juo vyksta.

0  
8 PlejadieteLina   (16.02.2012 20:21) [medžiaga]
Taip, harmonongi zmones yra ateities zmones. SWAN, Tu tai teisingai supranti.

Neokorteksas - tai Pirmaprade, svari, tyra, balta Energija. Si Energija - tai ta pati, kuri yra vadinama Kosmine Energija, ar psihine energija. Si Energija musu materialius kunus perkeis tada, kai Zeme su VISA, kas gyva ir negyva iskries i Juodaja skyle. Materija bus jau praeitis amzinai.
Taip, pas zmogu nebelieka emociju, kada jis pasiekia Dao, - tada belieka tik ramybe, palaima. Bet tai yra labai ilgas procesas, reikia labai daug skaityti, zinias pritaikyti savame Gyvenime. Meditacijos, jogos, kad pasiekti Dao nepades.
Si visa procesa idomiai apraso Lee Carroll knygoja ''Kelione namo''. Jis kontaktuoja su Angelu Krajonu. Sioje knygoje yra patarimu ir kai kalbetis su serganciomis savo lastelemis. Reikia siusti joms Meile, dekoti kad perspejo, jog kazka keisti reikia, sakyti joms, - jog jus esate sveikos, TOBULAI SVEIKOS.

LINKIU JUMS VISIEMS MEILES, GERIO, ZINOJIMO, HARMONIJOS.

LINKIU NUSVITIMO SIELAI PAKILIMO KUNUI.

0  
9 RmXas   (16.02.2012 23:56) [medžiaga]
Taip, pas zmogu nebelieka emociju, kada jis pasiekia Dao,-- Va o nbejausme butybe as tikrai nenoriu buti

0  
10 Violeta   (17.02.2012 14:27) [medžiaga]
http://www.youtube.com/watch?v=GKsnDQOq3-E&feature=share
zvaigzdziu draugai nupiese danguje olimpini zenkla KRYME,SOCYJE

1-10 11-12
Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Vasaris 2012  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0