Penktadienis, 19.04.2024, 23:38
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2012 » Lapkritis » 20 » Įsakymai sau ir kitiems.Atleidimas. L.N. Glovackaja
21:15
Įsakymai sau ir kitiems.Atleidimas. L.N. Glovackaja
Ar pastebėjai, kad po įsakymų sau ir savo kūnui, tokių pavyzdžiui: „nuo rytojaus dienos pradedu griežtą dietą", kitą dieną valgyti norisi daugiau ir dažniau.  Arba kitas įsakymas: „aš turiu būti organizuotesnė, pastabesnė, mandagi, rami ir t.t.", kita diena būtinai tampa skandalu su kuo nors. Kitiems mes irgi išstatome savo įsakymus: „turi atlikti pamokas laiku, turi man padėti ir t.t.", o gaunasi visada atvirkščiai.

Tai kodėl taip? Todėl, kad tai įsakinėja Savasis Ego, ką reikia daryti, savo ar kitai sielai. Čia nėra meilės ir pagarbos nei pačiam sau nei kitiems. Todėl, mūsų ir kitų sielos viską daro atvirkščiai, tuo pačiu mus moko pagarbiai elgtis su savimi ir kitais.

Į savo kūną galima kreiptis su meile, padaryti jį savo draugu ir pasakyti jam, „aš tave myliu, aš pastoviai maitinu tave sveiku maistu, fizinius pratimus darysiu su džiaugsmu, tai laisvas vienas kito atžvilgiu procesas." Tada kūnas ir siela padarys tą procesą lengvu ir džiaugsmingu, apsivalgymo noras dings.

Papildykite tai patys, kaip jūs kreiptumėtės į vaikus dėl pamokų, o į mylimuosius be „tu turi". Apsispręskite ir nuimkite savo įsakymus visuose savo gyvenimo aspektuose, peržiūrėkite ką jūs įsakėte kitiems. Treniruokite save bendraujant su savimi ir kitais per meilę ir pagarbą.

Ką duosite, tą ir gausite. Mokėk suvokti savo vidinį pokalbį su savimi ir kitais.

Dažnai mes bijome įeiti į savo vidų, iškelti į viršų giliai užslėptą mūsų skausmingą praeitį ir įvykius ten (skyrybas, artimųjų mirtį, draugų išdavystę, sutuoktinių neištikimybę, vaikystės problemas, vienatvę, skurdą ir t.t.).

Kiekvieno iš jūsų viduje yra praeities kalėjimas. Kiekviename iš mūsų viduje yra neišsipildžiusių norų, svajonių, idėjų kapinynas. Kiekviename iš mūsų ten sėdi nekviesti priešai, kurie jus išdavė, melavo, skriaudė ir nemylėjo, neduodavo ir nepadėdavo. Kiekviename iš mūsų sėdi daug sielos sergančios energijos, išnaudotos mūsų viskam tam, kas išvardyta aukščiau. Todėl ten skauda ir tai pereina į emocines-mentalines ir fizines ligas. Mes neatleidžiame kitiems – mūsų kūnas, protas neatleidžia mums.

Dabartyje mes dažnai bijome vėl tai išbandyti, bet nesuprastos ir neatleistos praeities baimė daro savo reikalą, ji dirba ir pritraukia naujas problemas ir naujus priešus. Tie praeities įsižeidimų-virusai, duodantys savo vaisius dabartyje, daro mūsų gyvenimą sunkiu ir skausmingu. O mes gyvenimui po to užduodame klausimą: „Už ką, ką aš blogo kam nors padariau, iš kur visa tai griūva ant manęs?"

Visi atsakimai tavo viduje ir praeityje. Visada ieškok ten. Tą procesą galima sustabdyti tik mūsų tikėjimu ir galimybe priimti viską, ką turime, pakelti į viršų, pradėti suvokti, atleisti sau ir priešams, praeities įvykius ir priešus matant sielos akimis. Ką jūs gausite, jei sėdėsite praeities skausme? Ką jūs prarasite, jeigu atleisite?

Įsivaizduokite kaip jausitės, jai suprasite praeitį ir atleisite sau ir kitiems? Mokomės nuo visko ir nuo praeities taip pat. Priimkite ją kaip pamoką, o ne kaip bausmę ir skausmą. Be praeities atleidimo ir išlaisvinimo – nėra laimingos ateities. Taip mes atpalaiduojame daug sielos energijos, kuri būtų skirta kūrybai, meilei. Tai leis nebūti auka, o savo gyvenimo kūrėju.

Atleidimas – tavo sielos dvasinė operacija, jos žaizdų išgydymui.

Kai tu matai negatyvą išreikštą tavo atžvilgiu, išeik tuo momentu iš smegenų, padaryk pirmą žingsnį savo širdyje, atverk ją ir akimirksniu pasiusk į jo širdį Meilės Energijos Rožinį Spindulį. Lūpose išreikšk šypseną, ji tave apgins nuo priešininko pykčio. Net jeigu tu tylėsi ir tik siūsi spindulį, tai kaip minimum po trisdešimties sekundžių, pyktis aprims, meilė daro stebuklus.

Laimėk su meile, o ne įsižeidimu, ašaromis, kerštu ir grasinimu. Pašalink iš savo galvos mintis, kad skriaudėjas tavo priešas. Jis savo poelgiu atėjo tavęs mokinti suprasti ir teisingai reaguoti į žmonių elgesį. Tai buvo jo laisvas pasirinkimas padaryti tau skaudžiai, o tu Pats, savo laisvu pasirinkimu, leidai padaryti iš savęs auką.

Į gyvenimą ir žmones žiūrėk neutraliai.Mokykis tik stebėti. Čia nėra nei gero nei blogo. Čia tu nepervedi savo sielos energiją į pyktį, įsižeidimą, netampi auka.

Mokėk momentaliai valdyti savo pasirinkimą. Treniruokis ir pastoviai mentališkai save girk.

Į pykčio scenas žiūrėk kaip į vieno aktoriaus vaidinimą gyvenimo scenoje. Mentališkai jį gali pagirti už gerą vaidinimą. Pervesk viską į jumorą.

Kai vienas išeina iš emocinės kontrolės ribų, kitas, būdamas ramybėje, su meilės spinduliu tampa daktaru. O juk daktaras niekada nepyksta ant ligonio.

Stenkis jam nesakyti nė vieno žodžio, kitaip su juo susijungsi karmiškai. Suprask, kad dabar pyksta ne jis, o jo Ego. Tai ne jo žodžiai ir emocijos – jo Ego pasirinko juos.

Atsimink. Dabar jo sielai reikalinga pagalba iš tavo sielos. Mes atėjome į šį pasaulį ne tam, kad būti blogio aukomis, o būti pikto žmogaus sielos gydytojais.

Piktą žmogų mokėk atleisti, nes jis nemoka savęs mylėti ir jo siela atėjo pagalbos pas tavo sielą.

Atiduok jam jo laisvą pasirinkimą taip elgtis su kitais, tegul jis jį ir moko to, mokėti mylėti save ir kitus.

Atsimink, kaip jis dabar tave neskriaustų, jis myli tave taip pat. Taip tu, su tuo žmogumi, nesusiriši karmiškai.

Kai tik tu pradėsi reaguoti savo negatyviomis mintimis ir emocijomis, atsakysi jam, įeisi į karminę pamoką su tuo žmogumi. Jus abu įeinate į karminį ratą ir tu pastovai pritrauksi vis daugiau žmonių, kurie tau darys skaudžiai.

Išvada: Lengviau išmokti į viską reaguoti neutraliai ir padėti žmonėms per meilę.

Atleidimas – savęs ir skriaudėjo išgydymas. Dažnai šios svarbios atleidimo pusės nėra. Paprasti atleidimo žodžiai, nepraleisti pro širdį ir suvokimą, taip ir lieka tik žodžiais.

Mūsų žodžiai nėra mintys. Mintys pritraukia jausmus, jie sukuria tikėjimą į atleidimo procesą. Kai mes keičiame mintis, keičiasi jausmai, prisijungia naujas tikėjimas į rezultatą ir įvyksta sąmoningas išsivadavimas iš šios karminės pamokos. Tada mūsų protas suvokia pamoką ir visą procesą, o siela išlaisvina jau išgydytą ir išvalytą energiją. Todėl ir sakoma: „netikėkite žodžiais".

Žodžiais dažniausiai kalba mūsų Ego, bet tai ne mes, tai tik mūsų Ego. Todėl mes atleidžiame vienas kitam, nes dažnai ką kalbame ir darome tai ne mes, tai Ego moko mus matyti mūsų tikrą momentą ir kas mes jame esame.

Jeigu tu atleidi žmogui melą, padovanok jam sąžiningumą – tuo tu išgydysi jo sielą.

Jeigu tu atleidi žmogui išdavystę, padovanok jo sielai stabilumą ir patikimumą – tuo tu išgydysi jo sielą.

Jeigu tu atleidi žmogui kritiką, padovanok jam tikėjimą matyti žmonėse ir gyvenime daugiau pozityvumo – tuo tu išgydysi jo sielą.

Jeigu tu atleidi skolininkui, kuris pasinaudojo tavo gerumu, padovanok jam tuos pinigus ir tuo pačiu savo atjautą - tuo tu išgydysi jo sielą.

Jeigu tu atleisi artimo išdavystę, padovanok jam aukštą savęs ir kitų gerbimą - tuo tu išgydysi jo sielą.

Jeigu tu atleidi sau savo pažeminimą, padovanok sau norą būti pačiu savimi visur ir visada - tuo tu išgydysi savo sielą.

Tuo tu išvalysi savo ir kitų sielas, o taip pat planetos Žemė sielą, pripildysi meilės energija Visatą. Taip tu dabar užsodinai gėrio sėklas į savo gyvenimą, duok joms laiko sudygti ir reikiamu laiko jos pas tave sugrįš per daugkartines dovanas.  Nelauk dovanų, tik daryk gėrį.

Kai tau skaudu ir bloga, visada rask ką reikia atleisti, pagirti ir padėkoti. Išeik iš įsižeidimo į padėką ir atjautą – tai pirmas vaistas tavo gyvenimo išgydymui. Pradžioje mokėk duoti išgijimą, padėką – tuo tu išspręsi bet kokias problemas. Sėkmės tau duoti per atjautą procese.

 

Peržiūrų: 4198 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 4.9/8
Viso komentarų: 111 2 »
0  
1 spurgelis   (20.11.2012 21:54) [medžiaga]
Labai labai lėtai ir įdėmiai skaičiau. Taip paprasta,aišku.... Glovackajos pamąstymai labai artimi man. daugelį dalykų stengiuosi praktikuoti kasdien ir man tai labai padeda visame susivokime.
Ačiū,Virgi,kad dalinatės ne pirmu šios autorės straipsniu. smile

0  
2 Doremi   (20.11.2012 22:29) [medžiaga]
aga, tikiuosi viso ciklo

0  
3 Lėja   (20.11.2012 22:44) [medžiaga]
Visi atsakymai tavo viduje ir praeityje. Visada ieškok ten... Tikra tiesa ir ne kitaip. L.N. Glovackajos žodžiais kalba išmintis. Daugiau tokių straipsnių smile

0  
4 virgis   (20.11.2012 22:50) [medžiaga]
Dabar tik pastebėjot? O tai jau šeštas straipsnis iš eilės...

0  
5 presscot   (21.11.2012 09:47) [medžiaga]
Nuostabu! Skaitau sita foruma apie metus laiko, bet niekad nepalikdavau komentaru, taciau sitas straipsnis taip sugriebe uz sirdies. Asaros riedejo, atrodo tikrai kazkas butu griebes uz sirdies:heart: labai giliai paliete straipsnis.
Dekui Virgi.
Myliu jus smile v

0  
6 Violeta   (21.11.2012 14:13) [medžiaga]
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U1Z549VpfUE#
labai idomus filmukas ,sukurtas pagal Gyvosios Etikos knygas
Perejimas į Subtilius Pasaulius

0  
7 Doremi   (21.11.2012 21:57) [medžiaga]
nu va, presscot, anksčiau ar vėliau, bet priverčia palikti komentarą, su tuo ir sveikinu smile

0  
8 Akmenukas   (22.11.2012 00:46) [medžiaga]
Viskas labai aisku, suprantama, tvarkingai isdestyta, puikus straipsnis. happy Kazkokiu budu sitos tiesos jau buvo ateje anksciau i mano galvele... Verta gyventi priziurint savo ego, tai padeda su juo susitvarkyti, o dabar galimes priziureti dar atidziau. deal

0  
9 Gėlė   (22.11.2012 13:19) [medžiaga]
Labučiai,
Mane kartais panašus jausmas aplanko kaip rmx frazė forume, nežinau kodėl, nors 2012 žiemos nei laukiau nei nelaukiau, ji ateis :)
Virgi tu pats asmeniškai jautiesi labiau įsižeminęs ar labiau pakilęs virš kasdienybės, šiuo metu viduje?
Straipsnių mintys geros, bet kažkodėl nebekabina kaip ankstesni - sąlyginai sudėtingesni straipsniai.
Norėčiau padovanoti ką nors jums, čia ir dabar - lai būna bučkis iš širdies - lengvas, spalvotas, kaip drugelio prisilietimas ant skruosto.
Geros dienos, ačiū, smagu kad šitas puslapis praėjęs nemažai audrų neužgeso, o šviečia toliau.

0  
10 virgis   (22.11.2012 19:09) [medžiaga]
Stengiuosi paįvairint, visokių reikia ir visi skirtingai priimam, tai normalu, bet praktiški patarimai reikalingi visiems galvoju. Rašau tai, kas "kabina" mane ir gali būti naudinga kitiems. Šiuo metu "viduje" keičiuosi, kaip ir daugelis čia, bent taip galvoju.

1-10 11-11
Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Lapkritis 2012  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 5
Svečių: 5
Vartotojų: 0