Penktadienis, 19.04.2024, 07:31
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2011 » Vasaris » 2 » JOGURTAI „ACTIVIA“ IR „ACTIMEL“
13:37
JOGURTAI „ACTIVIA“ IR „ACTIMEL“

Skandalas jogurto indelyje", kurį 2009 m. rugsėjo mėnesio prestižiniame mokslo žurnale „Nature" pradėjo prancūzų mokslininkas Didier Raoult, galiausiai sulaukė rezultatų.
Marselio virusologijos laboratorijos „Timone" vadovas teigia, kad probiotikų privaryti jogurtai ir kiti pieno gėrimai, kuriuos mes skatinami ryti beveik 20 metų, labiausiai prisidėjo prie nutukimo epidemijos, nuo kurios kenčia mūsų vaikai.
Probiotikai, kurių „Danone" kiek tik telpa prideda į įvairius jogurtus, tariamai stiprina imuninę sistemą – tai per televiziją skelbia pats gamintojas.
Kiekviename „Activia" ar „Actimel" indelyje probiotikų yra daugiau kaip 1 milijardas. Bėda ta, kad šios gerosios „aktyvios ir gyvos" bakterijos, kaip teigia „Danone", yra tos pačios bakterijos, kurios jau seniai naudojamos gyvulių auginimo pramonėje kaip skatinančios augimą – taip siekiama greičiau nupenėti kiaules ir vištas.
Probiotikais šeriama kiaulė svorio priauga virš 10 proc. daugiau nei įprastai.
Taigi „Danone" mus verčia auginti savo vaikus kaip kiaules ar viščiukus...
Metų pradžioje mokslininkams kilo mintis palyginti nutukusių ir nenutukusių žmonių žarnyno florą. Ir štai netikėtumas – pirmųjų žarnyne buvo gausu probiotikų, kaip tik tų pačių, kurių randame „sveikatą gerinančiuose" jogurtuose.
Didier Raoult komentuoja: „Buvo leista maisto pramonėje naudoti augimą skatinančias medžiagas, naudojamas gyvulininkystėje, neišsiaiškinus, koks bus jų poveikis vaikams."
Taigi D. Raoult pareikalavo tyrimų, kuriais būtų išsiaiškintas VISŲ pieno gaminių tikslus vaidmuo vaikų nutukimo epidemijoje. Be to, nuo šios apgaulės kenčia ne tik vaikai. D. Raoult sakė: „Aš sutikau daug putlių, nors ir nepakankamai besimaitinančių moterų, kurios beviltiškai stengėsi suliesėti, apsiribodamos keliais jogurto indeliais per dieną bei keliais menkais užkandžiais. Joms teko beviltiškai nusiminti, nes storėjo toliau, jautėsi vis labiau pavargusios ir silpnos, ypač žiemą, kai būtina pasipildyti jan energijos, o juk jogurtai turi ypač daug jin. Taigi laikraščiui „Pratique de Santé" perdaviau leidėjo „Aigle moqueur" straipsnį pavadinimu „Tapkite XXL valgydami jogurtus".
Galų gale nepriklausomiems pavojaus skelbėjams pavyko išjudinti oficialiąsias tarnybas, skandalui dar per daug neiškilus viešumon. Pradėta spausti „Danone" grupę, priverčiant, anot garsių laikraščių subtiliai parinktų žodžių, „pasvarstyti dėl savo kopijos" (su tokiu monstru kaip „Danone" elgiamasi atsargiai). Reikia suvokti, kad tai galėtų būti stiprus smūgis lobistams, nes „Actimel Europa" ir „Activia Europa" grupės apyvartos kartu sudaro daugiau nei 1,5 mlrd. eurų iš visos „Danone" 15 mlrd. apyvartos, tai yra 10 proc.
O mums nėra ko nerimauti dėl šios sukčių įmonės, dėl jos diskretiškų ir apsukrių reklamos atšaukimo manevrų ir daugelio vartotojų priklausomybės; iš tikrųjų nėra ko jaudintis, kol mums neišras naujų „Madingų salotų".
Persiųskit...
E 621 – Prieskonių Karalius!

Mononatrio glutamatas, arba E 621, yra turbūt daugiausia diskusijų keliantis maisto priedas.
Pakliuvęs į organizmą ir su krauju prasiskverbęs į smegenis, jis sustiprina alkio ir skonio pojūčius. Dėl to  valgant net itin prastos kokybes maistą, pasidaro nepaprastai skanu.

Tyrimais nustatyta:

* Pavartojus E621 gali būti jaučiami galvos skausmai, širdies ritmo padažnėjimas, silpnumas raumenyse, mieguistumas, temperatūros pakilimas. Jis gali sukelti alergiją.

* Šis maisto priedas ypač pavojingas vaikų sveikatai. Jo vartojimas sukelia vaikui nebeatitaisomus regėjimo ir smegenų pažeidimus.

* Vartojant E621 skonio receptoriai praranda jautrumą, todėl dažnai jį vartojančiam žmogui maistas be papildo ima atrodyti beskonis.

* Praeito šimtmečio septyniasdešimtajame dešimtmetyje amerikiečių neurofiziologas John Olney  bandymais su žiurkėmis įrodė, kad E621 negrįžtamai pakenkia kai kurioms smegenų funkcijoms.

* Japonų mokslininkas Yuichiro Ogura 2000-iais įrodė, kad E621 gali pakenkti akies rainelei.

* 2008 metų paskutiniame  JAV Mokslų Akademijos žurnalo "Proceedings of the National Academy of Sciences” numeryje paskelbtas straipsnis, kad E621 yra pasisotinimo jausmą nutolinantis maisto priedas ir todėl yra nutukimo, gastrito ir skrandžio opos atsiradimo priežastis.

* E 621 nauodojamas daugelio produktų (dešrų, prieskonių mišinių, sūrelių, paštetų it t.t.) gamyboje, todėl per dieną vartojant daugiau nei keletą produktų gali būti viršijama "oficialiai” nepavojinga dienos norma.

* Žymus JAV neurochirurgas Dr. Russell Blaylock,  tiriantis vėžinius susirgimus, teigia, kad didesnės mononatrio glutamato koncentracijos organizme gali sukelti smegenų vėžį.

Jau nebe pirmą dešimtmetį mononatrio glutamatas yra pagrindinis priešas daugybei organizacijų, kovojančių už sveiką mitybą (ypač produktus vaikams).  Iš kitos pusės prieš E 621 uždraudimą kovoja chemijos pramonė, gaminanti ir parduodanti milijonus tonų šio chemikalo, bei maisto pramonė, nebeįsivaizduojanti savo antrarūšės produkcijos realizavimo be šio "Prieskonių Karaliaus”.

Šis papildas buvo susintetintas 1909 metais Japonų kompanijoje Ajinomoto, kuri savo padalinį JAV įkūrė 1956 metais.  Šio metu Ajinomoto priklauso 33% pasaulinės mononatrio glutamato rinkos ir ji veikia 23 pasaulio šalyse. Oficiali Ajinomoto apyvarta, pateikta kompanijos 2008 metų finansinėje atsakaitoje, buvo 9.9 milijardų eurų.

Gero apetito!

Bet čia tik maža dalelė viso gėrio. 99% žmonių net neįsivaizduoja, kad yra stipriai priklausomi nuo termiškai apdoroto maisto, kuris niekuomet nėra sveikas. Tiek pat žmonių sargdina savo kūną vietoje natūralaus vandens gerdami kavas, arbatas, sultytes, sriubytes ir pan. Žmonės turėtų atsipeikėti ir suvokti, kad arbatos, kavos – tai skysčius iš organizmo valantys gėrimai, turintys papildomų cheminių medžiagų, dažnai sukeliančių nepageidaujamų reiškinių, prie kurių taip pat priprantama.
JAV uždrausti žodžiai tėtis ir mama.
Nuo 2011 metų vasario mėnesio JAV valstybės departamentas išima iš oficialios apyvartos žodžius «mama» ir «tėtis».
Paduodant pareiškimus pildyti oficialius dokumentus anketose nuo šiol bus žymima «gimdytojas-1» ir «gimdytojas-2».
JAV Valstybės departamentas išaiškino, kad pirmykštė lyties (gender) identifikacija «tėtis» ir «mama» prieštarauja
šiuolaikinėms JAV realijoms. Amerikoje «sodomitų» šeimos veržliai plečia savo įtakos zonas. Ištisa amerikiečių karta
neturi jausti savęs nuskriaustais vien todėl, kad pas juos «du tėčiai».
Priminsime, kad sodomija JAV buvo laikoma kriminaliniu nusikaltimu, o iki 1970 metų ir psichine liga, kuri buvo
priverstinai gydoma. (1975 metais PSO išbraukė šią ligą iš psichinių ligų sąrašo)
Europos Taryba ketina iš oficialių dokumentų išgyvendinti tokius žodžius kaip "motina" ir tėvas". Europos Tarybos narių nuomone, šie žodžiai yra "seksistiniai ir žeminantys moterį", rašo vokiečių laikraštis "Die Welt". Europos Tarybos Parlamentinės asamblėjos rezoliucijoje skelbiama, kad tradicinis elgesio modelis, kuriuo moteris pristatoma kaip namų šeimininkė, trukdo visiškam lyčių lygybės įsiteisinimui.
Iniciatyvą panaikinti žodžius "motina" ir "tėvas" pirmiausia parodė socialistinės Šveicarijos partijos atstovė Doris Štump. Anot Vokietijos laikraščio "Bild", ji savo pareiškime Europos Tarybos nariams pareiškė, kad moterų nevaizduotų kaip "pasyvių ir antrarūšių būtybių, motinų ir seksualinių objektų".
Šiuo atveju Šveicarija laikosi  "neutralumo ir politinio korektiškumo" dalykiniuose santykiuose. Tačiau vietiniai pareigūnai pakeičia žodžius "motina" ir "tėvas" į "vienas iš tėvų" arba "gimdytojas".
Paminėsime, kad nauja ataka prieš šeimą ir šeimynines vertybes, organizuojama demokratinio fundamentalizmo apologetų, vyksta totalitarinės Sodomos prievartos fone, visose demokratinių vakarų gyvenimo sferose.
Sodomitai gauna teisę įsūnyti vaikus paversdami juos panašiais į save. Abiejų lyčių sodomitai tampa ne tik ministrais ir šalių vadovais, bet ir atvirai apie tai kalba, demonstruoja savo iškrypėliškumą ir įstatymų kelių visur įteisina sodomiją kaip tolerantiškumo apraiškas ir pagarbą žmogaus teisėms.
Tokiu būdu teisė į normalią žmogišką šeimą ir žmogiškuosius santykius tampa "praėjusių laik
ų palikimu".

Peržiūrų: 4604 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 5.0/3
Viso komentarų: 1
0  
1 albinas   (26.04.2011 00:18) [medžiaga]
Nieko čia nuostabaus, kaip rašo "savaitėje" Danone įkūrėjas žydelis kuris mirė tik 2009 m. Šiuo metu greičiausiai vadovauija jo palikuonis.

Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Vasaris 2011  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0