Šeštadienis, 27.04.2024, 00:28
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2011 » Spalis » 30 » Kai kurios žinios apie Majų kalendorių ir Kristalines kaukoles
21:51
Kai kurios žinios apie Majų kalendorių ir Kristalines kaukoles

Didžiojo perėjimo data – nėra kažkoks taškas užfiksuotas laike, po kurio prasidės naujas pasaulis. Ta data, tik vieno periodo pabaiga ir kito pradžia, naujo Žemės ir žmonijos  vystymosi pradžia. Daugelis įvykių ir reiškinių vyksta dabar, periode prieš 2012 12 21. Tuos, kurie nors paviršutiniškai susipažinę su Majų civilizacija, stebina prieštaravimas tarp aukštų mokslinių žinių, reikalingų sudarant kalendorių daugeliui tūkstančių metų į priekį, su dideliu tikslumu, nusakančiu ateitį ir nepaprastais statybiniais sugebėjimais statant unikalias piramides, palyginus su pirmykščiais žmonių aukojimo papročiais ir mirties nuosprendžiais per sportines varžybas.


Metatronas skelbia: „ Nuostabus kalendorius, kurį jūs žmonės šiandien vadinate majų kalendoriumi, nebuvo sudarytas ir aprašytas majų visuomenės, kuriai jūs jį priskiriate. Iš tikro jis buvo sudarytas 18 000 metų dar prieš Majus. Jis buvo sudarytas Poseidoje (Atlantidos sostinė ir sala, turėjo tą patį pavadinimą aut. pastaba) Atlantų šviesuolių su Sirijiečių-Plejadiečių Aljanso pagalba ir išsaugotas kristalinėje technologijoje, pavadintoje Kristalinėmis Kaukolėmis.

Netgi jūsų antropologai teigia, kad pati ankščiausia majų bendruomenė susidarė panašiai tik 2000 metų prieš mūsų erą. Mes jus užtikriname, kad kalendorius, žymei platesniame formate, veikė dar gerokai anksčiau nei atsirado majų bendruomenė. Tai, ką jūs dabar vadinate Majų kalendoriumi – viso tik nedidelis likutis to kalendoriaus, kuris egzistavo iki Majų."
Tokiu būdu, unikalus kalendorius buvo sukurtas Atlantidoje mokslininkų-žinių, vadinamais Alta-Ra.
Bet ne tik kalendorius, su jų pagalba statėsi ir unikalios piramidės. Reikia atsiminti kad Atlantida turėjo kolonijas pietų Amerikoje, Egipto teritorijoje.

Apie Alta-Ra sako Metatronas: „Mokslininkai žyniai gerai žinojo fizinės dematerializacijos ir remanifestacijos meną. Ne tik, iš kelionių biolokacijos pagalba pusės, bet ir iš fizinės materijos taško pusės...Kokiu būdu realybėje buvo pastatytos didingiausios piramidės, jums ir šiandien išlieka paslaptis. Alta-Ra ir jų palikuonis turėjo sugebėjimą mentališkai panaudoti trimatę fiziką, perkeliant materiją iš trečio išmatavimo į sritį, kurią galima pavadinti antigravitacine, kad dematerializuoti, pertvarkyti ir remanifestuoti kaip substanciją be tankio. Prie atitinkamų aplinkybių jie galėjo keisti savo realybę ir savo išmatavimą.

Tie mokslininkai-žyniai panaudodavo ypatingai sukoncentruotą savo mintį, kad reformuoti materiją į atskirus spektrus. Jie suprato kad materija egzistuoja bangų spektre, palyginamai su šviesa ir gali būti pertvarkyta viduje ir ne skirtinguose banginiuose virpesiuose. Atitinkamai, materija atomų lygyje, galėjo būti transformuojama į nesvarumo dažnių būseną ir ne tik turėti svorį be tankio, bet ir atitinkamai įtakoti kaip materijos tankį, taip ir jos antimaterialų spektrą."
Taigi grįžkime prie Majų. Metatronas sako: "Didžiosios dalys Alta-Ra kalendoriaus, kuris tapo žinomas kaip Majų, buvo pamestos raštinėje išraiškoje, ne tik dingime laike, bet
ir dėl interpretacijų nuo tos, kuri buvo pradžioje atnešta į Jukatano žemę. Pilna informacija buvo išsaugota kristaluose. Be to, pilna informacija vis dar saugoma Kristalinės Kaukolės, kuri pavadinta Maksu, tryliktos paradigmos ribose".
„Taip kaip jūs dabar saugote informaciją kompiuteryje, skaitmeninių laikmenų pagalba ir daugiau neužrašinėjate ilgų tekstų ant popieriaus, Atlantidos istorikai informaciją saugojo, panaudojant kristalines technologijas. Tai logiška.

Maksas – iš tikro viena iš pilnų Kristalinių Paradigmų, jūsų terminais. Jis turi Plejadiečių ir Arktūrijiečių konstrukciją. Maksas – išplėsta sąmonė, panašiai superkompiuterio, su reikšminga duomenų biblioteka."

„Makso viduje – pilnos kronikos, ne tik Majų kalendoriaus, bet ir pilna Žemės ir žmonijos istorija..."
Šiuo metu tikruoju kaukolės savininku yra Džoan Park.


Park žodžiais, ji ir jos vyras 1973 metais buvo supažindinti su Tibeto gydytoju vardu Norbu Čin. Tada jie bandė išgydyti savo beviltišką dvylikametę dukrą. Dukters išgelbėti nepavyko, bet su Tibetietiška medicina betarpiškai susirišo Parkai. Dirbo viename gydomajame fonde su Činu. Iš jo ir sužinojo apie Kaukolę. Čino žodžiais ją rado 1924 metais Gvatemaloje, Majų kapavietėje. 1977 metais Činas mirė, bet prieš mirtį perdavė Kaukolę Parkams su žodžiais, „Paimkite ją ir kada nors jūs suprasite kam ji reikalinga." Viena karta Džoana dėjo Kaukolę į spintą su žodžiais, „na tu ir kaukolė" ir čia tarsi savo galvoje išgirdo žodžius, balsas atsakė: „Aš ne kaukolė, aš Maksas". Maksas tapo įžymus. Apie jį buvo rašoma, filmuojami filmai. Tyrinėjimams jį patalpino į Britanijos muziejų.

Pagal Metatroną, žemėje egzistuoja nemažas tokių kaukolių kiekis, bet tik tikrose iš jų saugoma informacija, iš viso tokių trylika. Maksas kaip tik yra tryliktas.

Metatronas sako: „Kiekviena iš dvylikos, atstovauja vieną iš dvylikos šio plano išmatavimo aspektų ir kiekviena iš dvylikos lygių, dvylikos išmatavimų, kiekvieno DNR sluoksnio, kiekvieną komponentą 144 (kristalinė gardelė), kuris labai svarbus Žemės patirčiai, Žemės planui. Bet vėl mes norime paaiškinti, tryliktas yra vienu sveiku ir dvylika dalių vieno sveiko. Ji yra žmogiškos paradigmos nešėja, šis paternas įkvepia Dieviškumo protą visos žmonijos, nes siela paliko to pėdsaką, įeidama į tą patirtį." „Kaukolė Maksas – iš tikro viena iš tikrų Kristalinių paradigmų, jūsų terminais. Jis turi Plejadietišką ir Arktūrietišką konstrukciją, kilmę.

Maksas – išplėsta sąmonė, kaip superkompiuteris, su reikšminga duomenų biblioteka jame. Jis yra labiausiai galingas, labiausiai sąmoningas iš visų likusių Senovės Kristalinių Kaukolių. Jis vienas iš dviejų kaukolių, kurios iš tikro yra nežemiškos pagal kilmę. Kita pavadinta „Sha Na Ra". Abi jos kilusios iš didžiulės planetos (panašiai dvidešimt kartų didesnės už jūsų didžiausią planetą Jupiterį), besisukančios aplink oranžinę žvaigždę Arktūrą, mėnulio (palydovo)."



Toliau Metatronas sako: „Geriau būtu sakyti kad abi jos buvo sukonstruotos Arktūre. Ten buvo sukurta žmogiškos žemiškos patirties koncepcija. Mes sakome jums, kad pas visus žmones yra Arktūro  patirtis ir ji yra kreatyvumo karalystė, žaidimų aikštele, tariant jūsų kalba, viso kreatyvumo. Pavyzdžiui, tie kuriuos jūs skaitote talentingais, kur jie būna, kai įplaukia į įkvėpimą ir nėra savo kūne? Mes sakome, kad daugumas iš jų yra Arktūre. Kas pažymėtina, dauguma iš jų išreiškia kreatyvumą Arktūre. Ar tai priverčia jus susimąstyti?"

Kristalinė Kaukolė pavadinta Sha Na Ra, šamano-gydytojo atminčiai. Ji rasta 1995 metais vykdant archeologinius kasinėjimus Centrinės Meksikos Guerero provincijoje. Ją aptiko, panaudojant savo parapsichologinius sugebėjimus, Nikas Naserinas, užsiimantis archeologija. Šiuo metu Kaukuolės Sha Na Ra savininke yra jaunesnioji Niko duktė Mišel Naserino Džesika. Ji organizuoja lekcijas ir veda privačias konsultacijas su Kaukole. Sha Na Ra taip pat kaip ir kaukolė Maksas yra tyrinėjimuose Britanijos muziejuje.

Labai įdomus yra Niko Naserino tyrimas ir ataskaita, kuris visai neseniai tapo žinomas plačiai publikai. Štai ištrauka iš jos: „ Aš turbūt daugiau nei valandą sėdėjau priešais kaukolę, kai staiga jos rūkanotas paviršius pradėjo sklaidytis ir tai, kas atsirado po to, palaipsniui įgavo tikslius rėmus.Po to man pasirodė, kad pati kaukolė dingo, o aš, sėdėdamas ant debesies, stebiu įvykius apačioje, didžiuliuose pasauliuose.

...Aš mačiau žemę - ištisą kontinentą, kuris leidosi į vandenį. Trimis kryptimis jame judėjo gyvos būtybės. Viena iš grupių dingo uolose, kita – urvuose, išraustuose žemėje. Mažiausia grupė pasislėpė keistos išvaizdos skraidymo aparatuose ir tuoj pat pakilo į dangų. Pats didžiausias laivas turėjo cigaro forma. Kito tipo aparatai priminė skraidančias lėkštes, treti panašūs į gigantiškus dubenius su  daugybę bokštų viršuje. Pats nuostabiausias stebėjimas tai šios planetos gyventojai. Jų kūnų formos pastoviai keitėsi, o garsai, su kurių pagalba jie bendravo, buvo  panašūs į banginių ir delfinų."

Prisiminkime ką apie tai mums pasakoja „Mūsų kūrėjai" per Selą Reičelą: „...Gumanoidinė forma, kurioje jūs įkūnyti, pradžioje projektavosi taip, kad butu galima ištirti septynis tankius, vienu metu. Formai buvo suteiktos galimybės: sėdėti, stovėti, gulėti, bėgti, tupėti, šokinėti, skraidyti, teleportuotis iš vienos vietos į kitą. Visa tai skaitėsi reikšminga fizikos ir eterio patirtimi, nes kūnas, kurį jūs apgyvenote, buvo kvazifiziškas, ta prasme kad galima buvo būti permatomu ir srūvančiu, ar tokiu kietu, kokiu jus jaučiate jį dabar. Toks kūnas buvo skirtas specialiai darbui su gravitaciniais  ir elektromagnetiniais, besivystančios planetos, laukais ir tam kad jo tankis pagal poreikį galėtų pasistumti nuo 1-mo iki 7-to lygio..."
Tęskime toliau Niko pasakojimą: „Aš mačiau pievas, kurios virsdavo kalvomis. Dykumos virsdavo
jūromis, kalnai nusileisdavo į vandenį. Žemės masės suartėdavo, skildavo ir skęsdavo. Tai įvyko keturis kart ir kaskart okeanui atsitraukiant  būtybės išsibarstydavo po žemę. Jų kūnai vis daugiau darėsi panašesni į žmonių kūnus. Tie, kai kurie taip ir liko vandenyje, tapdami panašiais į pasakiškas undines."
Ką tuo klausymu sako „Kūrėjai": „...DNR
kombinacijų ir re kombinacijų pagalba buvo sukurta daug kūrybinių formų. Kai kurie iš jų nešiojo egzotišką prigimtį (pusiau žmogus-pusiau arklys), vienaragių ir kitų hibridinių formų. Pradžioje visa tai atrodė kaip eksperimentas, bandant sujungti skirtingų DNR spirales ir norint pažiūrėti kas gausis.Vienos gyvybės formos atsirado kaip kryžminimo pasekmė, kitos sukurtos laboratorijoje..."
Niko pasakojimas: „ Dukart būtybės neišėjo iš
požemių. Kitą kart jie išlindo po signalo, kurį jiems paduodavo žmonės iš skraidančių laivų...
... Žemė pasidalino į dalis. Didelės žmonių grupės nuėjo į rytus, pietus ir pietryčius. Tai ten tai šen įsižiebdavo
gigantiški mūšiai tarp žmonių apsirengusių ilgais drabužiais, togomis ir kažkokiais tai pusiau gyvūnais-pusiau žmonėmis. Dažnai žmonės ir gyvūnai, panašūs į liūtus ir driežus, įskrisdavo į uolas ar tiesei į vandenį. Bet labiausiai grandioziška ir labiausiai mįslinga, vaizdinga buvo, kada visas pasaulis tarsi apsivertė ir žemė sujudėjo. Džiunglės ir dykumos pasikeitė vietomis.(polių pasikeitimas, aut. pastaba) Ir aš atpažinau Afriką.
...Buvo toks įspūdis kad aš žiūrėjau į Žemę pro teleskopą. Ir tuo pat metu dalyvavau įvykiuose. Niekas man negalės atsakyti kur aš buvau iš tikro...

Meditacija, kaip aš sužinojau vėliau, vyko 33 valandas. Dar kartą aš ryžausi pažiūrėti į kaukolę po kelių dienų. Ir vėl praleidau jo gelmėse apie keturias valandas, aplankydamas puikius praeities miestus. O gal būt ateities?

Daugiau man neteko pažvelgti į nežinomą pasaulį. Kaukolė atrodo šaiposi, rodydama vien tik debesis..."
Didelį įžymumą pasaulyje įgavo Mičelo-Hedžeso Kaukolė, apie kurią parašyta daug straipsnių, nufilmuota daug kino filmų. Tai pati įžymiausia ir pati gražiausia krištolinė kaukolė, rasta 1927 metais Centrinėje Amerikoje, Gonduraso teritorijoje, Anglijos archeologo Mičelo-Hedžo.

Pradžioje ta kaukolė buvo rasta be apatinės dalies, žiaunos. Bet po trijų mėnesių 7,5 metro atstumu, nuo pirmo radinio vietos, rado trūkstamą apatinę dalį. Pasirodo, kad ta detalė nebuvo pritvirtinta prie kaukolės, o laisvai laikėsi ant šarnyrų, idealiai glotnių, kaip ir visa kaukolė.


Amerikiečių restauratorius Frenkas Donardas, ištyrinėjo radinį nuo 1964 iki 1970 metų. Jis išsiaiškino, kad kaukolės konstrukcija turi tokią lygsvarą, svorio centro atžvilgiu, kad nuo menkiausio vėjo pūstelėjimo, penkių kilogramų kaukolės apatinė žiauna pradeda judėti. Dar nuostabesnes savybes jis pastebėjo
kai kaukolę pasuko veidu į degantį židinį. Kaukolės akiduobės žiebėsi piktybine ugnimi.

Ta unikali kaukolė saugoma Mitčelo-Hedžo namuose iki šiol. Kai čenelingo metu, Metatronui buvo užduotas klausymas apie tą Kaukolę, jis atsakė: „ Kaukolė, kuria jūs domitės, nėra nežemiškos kilmės, kaip Maksas ar Sha Na Ra, ji buvo sumodeliuota ir padaryta maždaug prieš šimtą penkiasdešimt metų, esančioje laiko mato linijoje. Bet nereikia daryti išvadų kad ji nėra neapsakomai galinga; ji gana sąmoninga ir turi savyje didelę dalį Kristalinės paradigmos. Bet ji neįeina į 13-kos susijungimo skaičių.

Kada Metatronui buvo užduotas klausymas: „Kaip
dirbti su kristalinėmis kaukolėmis?" Metatronas atsakė: „Geriausias būdas dirbti su Kristalinėmis Kaukolėmis susideda iš to, kad reikia įeiti į jas. Save vizualizuojame, įeiname į kaukolę, tarsi jūs įeinate į kristalinį požemį. Padarykite save ant tiek mažu, miniatiūriniu, kad jūs tampate pilnumoje įsigilinusiu, užslėptu jos viduje. Padarykite save nereikšmingu jos vidaus neaprėpiamame ir įženkite į stebuklo pasaulį, brangenybių pasaulį. Atverkite save jam ir ištirkite kas jame randasi, kadangi jūs iš tikro, vaizdingai išsireiškus, randatės tikrame kūrimo požemyje. Kiekvieną kartą kai jūs įeinate, ji jums gali pateikti vis kitą pasaulį, kitą išmatavimą, kitą paradigmą ir kitą kristalinės minties paralelę.

Įvairiapusis apmokymas gali būti pateiktas kaskart, nuo kiekvienos krypties ir įėjimo kampo. Jūs pastebėsite, kad negalite išeiti iš to pačio kampo, į kurį įėjote ir jūs dažnai pastebėsite, kad išeinate kaip kita vibracinė būtybė, palyginus su ta, kokia buvo kaip įėjote.
Kaip sakėme anksčiau, Pakylėjimas – tai dalis Kristalinių Kaukolių sustiprėjusio supratimo. Pakylėjimas – tai Kvantinės Kristalinės Energijos Apjungto Lauko atgimimas ir tokiu būdu Kristalinės Kaukolės vėl atsiras toje energijoje. Jums liko daugiau nei metai iki prasidedančio tikslaus išlyginimo su Galaktikos centru ir tas platus vektorius didžiajai daliai Aukščiausiųjų Aš ir žymei aukštesnei sąmonei, leidžia išsiplėsti iki dangiškų dažnių."
Egzistuoja koncepcija, kad Pakylėjimui būtina apjungti vienoje vietoje  visus trylika tikrųjų Kristalinių Kaukolių. Aiškindamas šitą padėtį Metatronas pranešė, kad eteriniame lygije jos jau kartu ir sudaro vientisą ratą po Tibetu. Jis patikslina: „Leiskite mums paaiškinti, pagrindas esmės klausymo, kurį jūs mums keliate – tai, kad žmonijai būtina suvesti į vieną tuos dvylika aspektų, kad sudaryti vientisą ir iš tikro tai buvo įvesta po svarbiausio įvykio, pavadinto Harmonine Konvergencija, įgaus galutinę formą baigiantis formuotis Kristalinei gardelei 144 gruodyje 2012 metų."

Atskleisdamas Kristalinių Kaukolių paskirtį Metatronas pasakoja: „Kristalinės Kaukolės savyje turi tai, kas jūs buvote iki žmoniškojo eksperimento ir kuo jūs būsite, kada baigsite tą begalinį ciklą. Tokiu būdu kristalinės kaukolės buvo pasireiškusios formoje aukščiau ir už fizikos ribų, perneštos į fiziką skirtingu laiku. Iš tikro joms negali būti nustatomas koks nors tikras fizinis amžius, todėl kad jos atsirasdavo daugelį kartų per milijonus metų Žemėje gyvenant žmonijai. Žinios, tikrų Kristalinių Kaukolių ribose – Visatos Proto žinios. Tai visapusiškos, praturtinančios žinios. Priėjimas prie tokios informacijos stimuliuoja supratimą to, kas jūs esate. Patalpinimas jūsų sąmonės į Kristalinę Kaukolę, iš tikro yra būdas dirbti su ja, atidaro portalus ir duris į pasaulį, kuris daugiau už pačius didžiausius jūsų lūkesčius. Tačiau užėjimas į kaukolę nepanašus į žodinį dialogą, o daugiau į pasikrovimą, jūs galėtumėte pasakyti, netikėtas ir aiškus informacijos gavimas, kuri keičia jūsų paradigmą, išplečia jūsų supratimą. Kai kurie gauna informaciją kaip vizualius vaizdus, kiti kaip pakrautus informacinius paketus. Kartais, jei panorėsite ir vieną ir kitą. Informacija jau randasi pasąmonėje, žymei gilesnėje pasąmonės dalyje, kurią jūs vadinate superpasąmonė. Ji egzistuoja šviesos karalystėje, kurią jūs vadinate ultra violetine. Artėjant Pakylėjimui, egzistuoja judėjimas žmonijos viduje, su tikslu geriau save pažinti, todėl Kristalinių Kaukolių intereso priežastis pasiekia masinį dydį. Ir šiuo metu egzistuoja reikalingumas atsisakyti nuo tų paternų, kurie daugia nebetarnauja žmogiškai giminei ir susiderinti su tomis savybėmis, pagrindiniais modeliais, kurie dirba."
 
Peržiūrų: 6982 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 4.7/9
Viso komentarų: 211 2 3 »
0  
1 Vidmantaskun   (31.10.2011 12:59) [medžiaga]
Jeigu mūsų mintys būtų tyros turėtume priėjimą prie AKAŠOS KRONIKŲ ir galėtume tarsi filmą matyti Žemės-žmonijos istoriją... tad ką daryti ? BŪTI GERAM-štai ką.Nustoti pyktis,pavydėti, depresuoti ir pan.BŪTI GERAM...kiekvienas supranta kąs yra geras žmogus.

0  
2 Audrius   (31.10.2011 15:39) [medžiaga]
Turėtų būti verčiama krištolinė, o ne kristalinė(krištolas).
Dar vienas pastebėjimas, lietuvių kalboje žodis randasi nenaudojamas, tai neteisingas vertimas iš rusų kalbos. Tyrėtų būti yra.
Kristalinė Kaukolė pavadinta Sha Na Ra, atminčiai šamano-gydytojo. Reiktų ne pažodžiui versti, o žiūrėti kaip skamba visas sakinys. Šamano gydytojo atminimui kaukolė buvo pavadinta Sha Na Ra.
Nepriimkit tai kaip priekaištą. Pats penki metai užsiimu vetimais, ir pas mane būdavo tokių netikslumų. Sėkmės.

0  
3 virgis   (31.10.2011 17:02) [medžiaga]
Kaukolės tikrosios 13 yra kristalinės, o ne krištolinės. Krištolinė yra Mičelo kaukolė...

0  
4 Almiasas   (02.11.2011 14:36) [medžiaga]
Sakyčiau diskutuotina, ar kaukolės kristalinės, ar krištolinės.

Kristalas apskritai yra medžiagos būsena. Juk ko gero pats kasdieniškiausias prieskonis - druska - ir ta yra NaCl kristalai smile

Kitas labai kasdieniškas cheminis elementas - anglis C - taip pat turi net 5 būsenas: 1) Amorfinė anglis. 2) Deimantas (Tai kristalinė anglies būsena). 3) Grafitas. 4) Nanovamzdeliai. 5) Grafenas.

Video intarpe apie Makso kaukolę pradžioje aiškiai parašyta "Crystal skull". Žodyne "Alkonas" įvedus žodį "crystal" išvedamos reikšmės: 1) Kristalas. 2) Krištolas.

Tai pasakymas "Kristalinė kaukolė" visiškai nekonkretizuoja, iš kokios medžiagos ta kaukolė pagaminta smile - vadinasi, gali būti ir iš paprasčiausios druskos (bet iš konteksto aišku, kad taip nėra).

Mano nuomone, teisinga būtų sakyti "krištolinės kaukolės". Juk krištolas - tai visiems žinomas Silicio dioksidas SiO2, arba kvarcas + papildomos metalų oksidų priemaišos.

0  
5 virgis   (02.11.2011 16:20) [medžiaga]
Parašiau kristalinės, nes taip buvo nurodyta Metatrono tekste...ir kituose daugiausia rašoma kristalinės, tuo labiau kad jos, kaip sako Metatronas, nežemiškos kilmės...

0  
6 Almiasas   (02.11.2011 16:47) [medžiaga]
Na tegu jos būna nežemiškos kilmės, tegu...

Tačiau bet kuriuo atveju medžiaga turi būti sudaryta iš Mendelejevo lentelėje esančių stabilių cheminių elementų, nes priešingu atveju mūsų Žemėje arba negalės egzistuoti, arba dėl atomų skilimo skleis radioaktyviąją spinduliuotę, pamažu suirs ir kristaluose įrašyta informacija bus prarasta.
Taigi ta kaukolė bet kuriuo atveju turi būti pagaminta iš Žemėje galinčių egzistuoti stabilių medžiagų.

Ir pabaigai - truputį skeptiškųjų nuorodų:

http://www.balsas.lt/naujiena/197392/londone-ir-vasingtone-saugomos-kristolines-kaukoles-klastotes/rubrika:naujienos-mokslasirit-mokslas

Cituoju:
Tačiau mokslininkai tvirtina, kad Britų muziejuje Londone ir Smithsonian institute Vašingtone saugomos krištolinės kaukolės yra pagamintos mūsų laikais, skelbia BBC. Ekspertai nustatė, kad kaukolės buvo nušlifuotos įrankiais, kokių negalėjo naudoti senovės majai ar actekai. Mokslininkų teigimu šis tyrimas, kurio rezultatai paskelbti žurnale „Journal of Archaeological Science“, turėtų užbaigti daug metų vykusias spekuliacijas dėl šių kontroversiškų radinių. Pasak vieno iš tyrėjų, Kardifo universiteto profesoriaus Iano Freestone‘o, pasaulyje žinoma apie dvylika ar daugiau krištolinių kaukolių. Dauguma jų, išskyrus Britų muziejuje ir Paryžiuje saugomas kaukoles, išgarsėjo praėjusio amžiaus 7-ąjį dešimtmetį, populiarėjant kvarcui ir „Naujojo amžiaus“ judėjimui. Profesoriaus teigimu galima daryti prielaidą, kad būtent tuo metu žmonės pradėjo jas gaminti. Vienų kaukolių kokybė esanti visai nebloga, tačiau kitos atrodo taip, tarsi būtų pagamintos kokiame nors garaže. Tirdami Vašingtone ir Londone saugomas kaukoles mokslininkai naudojo elektroninį mikroskopą, kuris padėjo nustatyti, kad jos buvo pjaustomos variniais ar iš kitų medžiagų pagamintais į diskinį pjūklą panašiais įrankiais. Be to, meistrai naudojo abrazyvus, kad krištolą būtų lengviau apdoroti. Nustatyta, kad Britų muziejuje saugoma krištolinė kaukolė buvo šlifuojama naudojant iš korundo ar deimanto pagamintus abrazyvus. Rentgeno spinduliais ištyrus Vašingtone saugomą krištolinę kaukolę joje buvo aptikta karborundo – XX a. sukurto sintetinio abrazyvo. Nepaisant to, kad ekspertai mano, jog Londone saugoma krištolinė kaukolė buvo pagaminta XIX a., Britų muziejaus atstovas spaudai pareiškė, kad šis eksponatas ir toliau bus rodomas nuolatinėje ekspozicijoje. "

O vis tik tai kaip yra iš tikrųjų ???
Kas patikimiau - ar mistinis archangelas Metatronas, ar realus, visiškai realiai veikiantis elektroninis mikroskopas ?

0  
7 Almiasas   (02.11.2011 17:22) [medžiaga]
--- Papildymas ---

Kaukolės pagamintos tikrai iš kvarco, arba krištolo (Cituoju iš http://science.howstuffworks.com/science-vs-myth/unexplained-phenomena/crystal-skull4.htm):

"Dorland also claims to have taken the Mitchell-Hedges skull to Hewlett-Packard Laboratories to learn more about its composition. It was lowered into a vat of benzyl alcohol, where it became nearly invisible. This proved that the skull was actually quartz crystal (alcohol and quartz have the same diffraction coefficient, they both bend light waves at the same angle). Dorland states that the Hewlett-Packard researchers also determined that it was carved from a single piece of crystal and that it was carved without taking its axes into consideration."

Citata iš http://science.howstuffworks.com/science-vs-myth/unexplained-phenomena/crystal-skull5.htm

"The British Museum skull and the Paris skull were also likely carved from Brazilian crystal. Researchers at the British Museum also believe that most crystal skulls were carved in Germany, where large quantities of Brazilian crystal was imported and worked in the late 19th century."

0  
8 Almiasas   (02.11.2011 17:29) [medžiaga]
--- Papildymas2 ---

Pakankamai detalus Britų muziejuje esančios kaukolės žemiškasis tyrimas anglų kalba aprašytas čia:

http://www.britishmuseum.org/research/research_news/studying_the_crystal_skull.aspx

+1  
9 virgis   (02.11.2011 23:23) [medžiaga]
Kiekvienas pasirenka tai, kas jam šiuo metu priimtiniau... Volios laisvas pasirinkimas.
Tie straipsniai dar visiškai nieko neįrodo, nustatydami cheminę sudėtį. Paaiškinti gali kas kaip išmano, o ypač siekiant vykdyti kažkieno užsakymus, nurodymus. Kas jiems pasakė kad tas karborundas nebuvo pas Atlantus? Ar jie galvoja kad yra šioje visatoje patys išradingiausi ir protingiausi? Jei jie taip galvoja, tai tegul bent iš vietos pajudina megalitus po 500 ir daugiau tonų, gulinčius pavyzdžiui Baalbeke, su savo visa technika, kokią tik sugalvojo tie "patys protingiausi'. Ar jums tinka tas vaikiškas paaiškinimas apie Romos kareivius? Taip gi pasakė "mokslininkai, jie geriau žino". Kartais užtenka paprastos logikos, absurdiškų paaiškinimų paneigimui. Paskaičiuokit kokio skaičiaus reikėjo kareivių ir kaip jie visi galėjo traukti tą bloką, kad ir virvių pagalba. Na aš kaip ir nukrypau nuo temos, bet norėjau priminti, kokie tikslingai nukreipti, absurdiški būna "moksliniai" paaiškinimai.
Toks klaidingas požiūris yra kuriamas, "kažkieno", kam reikalinga valdyti aklai tikinčią avių bandą. Patarimas, netikėkite aklai, ypač oficialaus mokslo paaiškinimais, jie nėra "šventieji", nors dabartinis mokslas daugiau panašus į religiją. Kur draudžiama paneigti, nors ir bandymais jau paneigtas teorijas, kai kurie yra neliečiami. Tie, nelaimingi kurie bando tai padaryti, apdurninami, išjuokiami, pažeminami. Visiškai taip pat kaip ir religijoje.
Bet čia tik mano nuomonė ir niekam jos nenoriu įpiršti, vėl gi laisvas pasirinkimas ir renkatės jūs...
Su pagarba

0  
10 Almiasas   (03.11.2011 14:29) [medžiaga]
Labas, Virgi smile

Atsiprašau labai, kad tave sunervinau. Taip jau yra, kad pats dirbu prie mokslo, konkrečiai - su ultragarsu ir elektronika. Ir patikėk, aš pats tikrai labai daug dalykų nežinau, bet sužinoti tikrai noriu.

Taip jau yra, kad šiais laikais technologiškieji ir fundamentalieji mokslai tikrai labai sudėtingi. Rimti mokslininkai tą iš tikrųjų supranta, todėl visuomenei stengiasi viską pateikti kuo paprasčiau. Juk ar daug kas iš esmės supranta jau praktiškai klasika tapusią diferencialinių lygčių matematiką, tikimybių teoriją ir statistiką, termodinamiką, Maksvelo elektrodinamiką, Einšteino reliatyvumą ir panašius dalykus, ir supranta tiek, kad galėtų prie šitų dalykų prikibti, oponuoti ir pasakyti, kad "va čia ir čia neteisinga, reikia čia ir čia taip ir taip pataisyti".

Patikėk, puikiai žinau, kaip problematiška, praktiškai neįmanoma išaiškinti tiesiog elementariausių techninių dalykų netgi humanitarinį aukštąjį išsilavinimą turintiesiems, o jau kalbėti apie kitus paprastus žmogelius...

O žinoti vienaip ar kitaip daugybę dalykų nori visi. Ir nori, kad tos žinios būtų kuo suprantamesnės, kad kuo mažiau savo galvelę papildomais sunkiais dalykais reikėtų kvaršinti. Na ką gi - jeigu yra paklausa, tai atsiras ir pasiūla. Suveikia pats elementariausias laisvosios rinkos dėsnis. Ir atsiranda visokiausių kontaktuotojų, regėtojų, kerėtojų, būrėjų, stebukladarių ir panašiai. Ir visa tai tik tam, kad pačiu lengviausiu būdu išspręstų problemas ir suteiktų paaiškinimus paprastiems žmogeliams.

Moksle taip pat smarkiai pasireiškia rinkos dėsniai ir žmogiškoji konkurencija, kuri priveda prie ne pačių geriausių dalykų, nieko nepadarysi. Paminėsiu konkrečius pavyzdžius, kurie man žinomi, bet nepaviešinsiu konkrečių vardų ir pavyzdžių.

--- 1---

Berods 197X laikais KTU Ultragarso institute laborantė M. S. J. (deja, mirė šiemet vasarą) matavo paviršinių ultragarso bangų sklidimo greitį. Kartais išmatuotoji reikšmė ~ 2 kartus būdavo didesnė už tą, kuri turėtų būti teoriškai. Tuomet buvo žinomos tik paviršinės skersinės akustinės bangos (arba Reilėjaus bangos). Joms kietojo kūno elastinė diferencialinė lygtis turėjo sprendinius, kurie yra realieji skaičiai. Ta pati lygtis prie tokių pačių sąlygų turėjo sprendinius ir kompleksinių skaičių (t.y. tokių, į kuriuos įeina menamasis vienetas, arba kvadratinė šaknis iš minus vieno) aibėje. Ir buvo manoma, kad kompleksinis sprendinys neturi atitikmens realybėje. Deja, praktika parodė kitaip. TSRS tuo metu buvo rimtas teoretikas Viktorovas, kuris šių bangų egsistavimą kuo griežčiausiai neigė, o padėtis į gera pasikeitė tik jam mirus. Na o finale bangų atradėjai M. S. J. nebuvo leista net disertacijos apsiginti, profesoriai ją laikė konkurente, ir pikta jiems buvo, kad ne jie tokį pasaulinės reikšmės atradimą padarė.

--- 2 ---

Vienas KTU profesorius (kurį pažįstu asmeniškai) išmoko su virgule aptikti vandenį. Čia yra visiškai realus ir nestebuklingas dalykas. Ir jam natūraliai kilo klausimas: čia yra mokslinė problema, kaip tai vyksta, kaip tą realizuoti praktikoje. Pradėjo aiškintis, lankytis pas ekstrasensus, būrėjus ir kitokius tipo "ezoterikus". Ir paaiškėjo jam, kad visi tie "ezoterikai" yra šarlatanai ir apsišaukėliai, jie tik paprastus žmogelius mausto ir taip nesąžiningai užsidirbinėja pragyvenimui. Po kelių dešimtmečių paieškų buvo iškelta hipotezė, kad žmogaus jautrumas vandeniui yra elektromagnetinės prigimties reiškinys, sukonstruota bandomoji aparatūra. Deja, šio reiškinio tyrimas buvo tik profesoriaus laisvalaikis, tokio tyrimo į oficialų mokslą neprastumsi, kad nepasirodytum kvanktelėjęs. Kiek žinau - nepavyko sukonstruoti bandomosios aparatūros, ten reikalingi specifiniai sugebėjimai elektronikos srityje.

Ir pabaigai. Virgi, siūlyčiau įdėmiai perskaityti ir peržiūrėti svetainę The Forgotten Technology, nuoroda http://www.theforgottentechnology.com/ . Entuziastingam žmogeliui paprasčiausiomis priemonėmis pavyko atlikti gana monumentalią statybą. Tai kodėl manyti, kad to padaryti nemokėta senovėje ?

Sėkmės visiems žinių paieškoje!
P.S. Kolei kas aš įsitikinau praktiškai, kad 99,9 % visokių kontaktuotojų, ezoterikų, kalbėtojų su angelais, deja yra apgavikai... Kaip bus toliau - nežinau. Moksle apgavystės tėra 50%. Kas patikimiau - kiekvienas te sprendžia pats.

1-10 11-20 21-21
Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Spalis 2011  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0