Ketvirtadienis, 25.04.2024, 19:42
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2023 » Vasaris » 6 » “Kam man keistis ir bandyt pelnyt palankuma, kad prymtu i banda jeigu as gimiau vienas ir mirsiu vienas…”
16:14
“Kam man keistis ir bandyt pelnyt palankuma, kad prymtu i banda jeigu as gimiau vienas ir mirsiu vienas…”

Visi žmonės gimsta su visomis žmoniškumo užuomazgomis ir didžiuliu dvasiniu potencialu, ir tik nuo supančios aplinkos priklauso – ar bus išvystytos šios savybės, be kurių žmogus negali būti laimingas, ir kurios gyvybiškai reikalingos sėkmingai žmogaus ir žmonijos evoliucijai.  Tačiau kai žmogus nežino – kas jis yra, jam galima įskiepyti bet kokias, net absurdiškas idėjas. Ir tokių idėjų išskirtiniai bruožai – jos kelia sąmyšį ir priešiškumą, skaldo žmones.
Tačiau, kai suvokiame tam tikrus dėsningumus, galime lengviau suprasti esmę. Išmintis turi vieną išskirtinę ypatybę – ji yra amžina, ir jai priklauso visi amžiai. Išmintis ir drąsa yra dvasios didybės pagrindas. Kiek žmogus žino, iki tiek jis ir yra žmogus. Tamsuoliui pasaulis – visada prieblandos. Protas ir jėga – akys ir rankos, bet be drąsos išmintis bevaisė.
Ilgalaikio apgaudinėjimo pasekmė – žmonės nemato ryšio tarp savo išnaudojimo ir dalyvavimo šioje prievartoje. Jei norime pasveikti, turime pripažinti, kad sergame – tik tuomet galime pradėti gydytis ir sveikti. Kad pasveiktume, turime nedaryti to, kas mus sargdina ir žinoti – kas palaiko gerą sveikatą.
Galim tik pasidžiaugti, kad nepaisant sąmonės drumstėjų, žmonėse atgimsta pirmapradės, prigimtinės žmogiškos savybės, o teisingumo pojūtis ir poreikis augti palengva žadina kilti iš iliuzijų ir sąstingio. Būkime Žmonėmis – būkime žmoniški, sugrįžkime į savo pirmapradiškumą- esmę… Tai lengva, nes tai mūsų prigimtis, tai sugrįžimas į save - tikrąjį.
Tiesa turi mažai gerbėjų. Daugelis šlovina ją, bet tik iš šalies; kiti seka ja, kol nėra pavojaus; gudrūs apsimeta, o niekšai išduoda. Tik drąsiausieji ją išsaugo: nei minios aistros, nei tirono priespauda nepriverčia jų tiesos išduoti.
Tebūnie tavo bendravimas su draugais žinių mokykla, o pokalbis – malonus mokymasis. Išmintingųjų draugystė abipusiai naudinga: kas kalba, turtėja galėdamas pasidalinti, o tas kas klauso, turtėja žiniomis – taip vyksta abipusis augimas.
Jūs esate planas! Skleisdami tiesą, mes dalyvaujame žmonijos pabudime ir pasirenkame laisvės ir teisingumo naudai.
Taikos ir ramybės

Peržiūrų: 227 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 5.0/1
Viso komentarų: 1
0  
1 LINA   (27.02.2023 19:21) [medžiaga]
...Tegul mane tironai engia, tegul kankina, as NIEKADA NEISDUOSIU SAVOSIOS TIESOS!!! As nuo pat gimimo esu DRASI visur, visose Gyvenimo situacijose!

Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Vasaris 2023  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0