Kaip veikia
mikrobangų krosnelė?
Jos veikia gana paprastai: krosnelėje esantis elektroninis vamzdis
(magnetronas) sukelia besikeičiantį elektromagnetinį lauką. Dėl besikeičiančių
elektromagnetinių bangų maiste esančios vandens molekulės taip pat riebalų ir
baltymų molekulės yra priverstos suktis aplinkui (iki 5 milijardų kartų per
sekundę). To rezultatas – labai didelė trintis tarp vandens ir kitų maiste
esančių molekulių, ir tai sužildo maistą (panašiai kaip trinant delnus sušyla
rankos arba trinant du pagalius įžiebiama ugnis). Mikrobangų krosnelėje maistas
šyla iš vidurio (centro) į šonus, todėl pati mikrobangų krosnelė ir net indas
išlieka nesušilę. Procesas yra visiškai priešingas, negu naudojant tradicinius
maisto padorojimo būdus (virimą, kepimą), kai šiluma sklinda konvekciniu būdu
(nuo kraštų į centrą). Tam, kad būtų išvengta susikirtimo su aukšto dažnio
radijo bangomis, mikrobangų krosnelės skleidžia 2450Mhz dažnio bangas (mikro
bangos), kurių vidutinis ilgis yra apie 12 cm.
Beje, mikro bangų trinties fenomenas atsitiktinai buvo atrastas 1946 m., darant
eksperimentus su magnetiniais laukais. Vienas mokslininkas pastebėjo, kad
kišenėje buvęs šokoladas išsilydė, - šis atradimas kaip tik ir davė pagrindą
sukurti mikrobangų krosnelę, ir jau 1952 m. mikrobangų krosnelės pasirodė
rinkoje.
Oficialiai mikrobangų krosnelės vis dar saugios?
Oficialiai vis dar teigiama, kad mikrobangų krosnelės yra absoliučiai saugios
ir nekelia jokio pavojaus sveikatai. Bet ar tikrai saugios?
1991 metais vienoje Amerikos ligoninėje prieš perpilant kraują jis buvo
pašildytas mikrobangų krosnelėje – kraujas buvo šildomas labai trumpa laiką ir
tik iki kūno temperatūros (37 laipsnių). Deja, perpylus mikrobangų krosnelėje
pašildytą kraują, ligonis mirė. Tai buvo skausmingas, bet svarbus įrodymas, kad
šildymas mikrobangų krosnelėje žymiai pakeičia objekto cheminę struktūrą. Jei
tik iki 37 laipsnių pašildytas kraujas tampa pakankamai toksiškas, kad sukeltų
mirtiną autoimuninę reakciją, tai kas atsitinka su maistu, kuris būna šildomas
ilgesnį laiką ir aukštesnėje temperatūroje.
Mikrobangų krosnelėje vyksta daugiau nei šildymas.
Mikrobangų krosnelėje vyksta kur kas daugiau procesų nei šildymas. Labai
didelis kiekis energijos, veikiantis šildomą maistą, suskaido baltymų molekules
ir sukelia reakcijas, kurios nevyktų, naudojant kitus maisto gaminimo būdus. To
rezultatas, - sukuriamos naujos ir organizmui nepažįstamos molekulės, kurios
yra toksiškos ir net gali būti kancerogeniškos. Tai paaiškina biomechaninius
pakitimus, kurie buvo nustatyti vieno tyrimo dalyviams.
Šveicarų eksperimentas.
Šveicarijos Federalinis Technologijos institutas (Swiss Federal Institute of
Technology) atliko eksperimentą, ir jis patvirtino, kad mikrobangų krosnelės
kenkia žmonių sveiktai . Buvo tiriamas savanorių (kurie valgė mirkobangėje
paruoštą maistą) kraujas. Rezultatai buvo šokiruojantys:
1.
Tyrimo
dalyviams sumažėjo hemoglobino kiekis kraujyje, to rezultatas, - mažiau
deguonies pernešama į ląsteles.
2.
Savanoriams
padidėjo cholesterolis ir baltųjų kraujo ląstelių (leukocitų) kiekis. Padidėjęs
leukocitų kiekis rodo, kad organizmas patiria stresą, į organizmą pateko
infekcija/toksinas (ar kitas nepažįstamas svetimkūnis), arba atsirado pažeista
ląstelė, kurią reikia sunaikinti.
3.
Limfocitų
kiekis sumažėjo, o tai - imuninės sistemos silpnumo požymis.
4.
Negana
to, savanorių kraujo serume buvo rastas padidėjęs šviesą skleidžiančių
bakterijų (light-emitting bacteria) keikis. Tai paaiškinama tuo, kad
elektromagnetinių bangų energija išlieka maiste, kas ir sukelia energijos
pokyčius kraujyje ir bakterijų dauginimąsi bei švytėjimą. Šis atradimas parodo,
kad net vanduo šildytas mikrobangų krosnelėje yra nesaugus vartoti.
Tyrimo išvadoje
teigiama, kad mikrobangų krosnelėje paruoštame maiste pakinta molekulinė ir
energetinė struktūra. Taip pakitusio maisto patekimas į organizmą yra
nepalankus sveikatai.
Šiuos faktus patvirtino palyginamoji studija, kurią atliko Raum ir Zelt
(1992m).
Kiti mokslininkų tyrimai.
Vakarų šalyse mikrobangų žala biologiniams objektams (įskaitant žmones) buvo
pastebėta per antrąjį pasaulinį karą. Tuo tarpų Sovietų Sąjungos mokslininkai
jau 1930 - siais metais nustatė, kad mikrobangos neigiamai veikia gyvūnų ir
žmonių nervinę sistemą. Deja, vakarų šalių mokslininkai šiuos atradimus ignoravo.
1980 - siais Vašingtono (JAV) valstijos mokslininkai tyrė namuose naudojamas
mikrobangų krosneles ir nustatė, kad per tirpinimo, virimo ir kepimo procesus
(visa tai atliekant mikrobangų krosnelėmis) mikrobangų spinduliavimas buvo
vidutiniškai ketvirtadaliu didesnis nei leistina norma (10m W/cm2). Tyrimas
nustatė, kad 24 iš 30 modelių neatitinka reikalavimų ir turėtų būti išimti iš
rinkos. Mikro bangų emisija šiose krosnelėse siekė iki 20m W/cm2. Deja
korumpuoti Amerikos politikai, apsvarstę šio tyrimo rezultatus, neišdrįso
mikrobangų krosnelių uždrausti, nes didžiausias mikrobangų krosnelių gamintojas
"užtikrino", kad sveikatai pavojaus nėra.
Mikrobangos kenkia akims.
Tyrimą atlikęs profesorius teigia: mikro bangų radiacija (spinduliavimas),
"atsitrenkdama" į akis sukelia ilgalaikius pokyčius. Nors mikro bangų
skleidžiami spinduliai yra neskausmingi ir nesukelia žalos iš karto, per
ilgesnį laiką tai labai kenkia akims. Pakartotinė (dažna) mikro bangų radiacija
(spinduliavimas) sukelia kaupiamąją žalą akims (pasekmės pasirodo po kurio
laiko). Tas pats pasakytina ir apie mikrobanges krosneles. Žmonės, nuolat
naudojantys mikrobangų krosneles, gali labai pakenkti akims ar net visiškai
prarasti regėjimą.
Berlyno mokslininkas Berliner Stiftung Warentest (Berlin Foundation for Product
Tests) 1990 - siais metais patvirtino faktą, kad visos rinkoje esančios
mikrobangų krosnelės skleidžia sveikatai pavojingas elektromagnetines bangas.
Mikrobangų krosnelės buvo uždraustos Sovietų sąjungoje.
Kinsko Radijo technologijų instituto mokslininkai nustatė, kad mikrobangų
krosnelių skleidžiamos bangos ir mikrobangų krosnelėje virtas maistas sukelia
rimtas sveikatos problemas, ir to rezultatas - 1976 m. visoje Sovietų Sąjungoje
mikrobangų krosnelės buvo uždraustos, ir nustatyti labai aukšti mikro bangų
standartai. Taip pat sovietai apie mikrobangų krosnelių pavojų įspėjo visą
likusį pasaulį. Deją šis draudimas vėliau buvo panaikintas (dėl verslininkų
įtakos).
Kinsko mokslininkų tyrimai taip pat parodė, kad labai sumažėja maistinė vertė
(60-90 %) - sumažėjęs vitaminų ir mineralų kiekis ir net suprastėjusi baltymų
kokybė. Taip pat buvo pastebėtas hormonų pakitimas, ypatingai disbalansas tarp
moteriškų ir vyriškų hormonų. Nuolat valgant mikrobangų krosnelėje virtą ar
šildytą maistą, gali pablogėti atmintis, sumažėti koncentracija, protinis
pajėgumas.
Augalai ir mikrobangų krosnelės.
Dar vieno eksperimento metu viena grupė gėlių buvo laistoma paprastu vandeniu,
o kita - mikrobangėje pašildytu ir atvėsintu vandeniu. Mikrobangėje šildytu
vandeniu laistomi augalai labai greitai sunyko. Išvadas darykit patys.
Mikrobagų krosnelėje šildytas motinos pienas.
Stanford University School of Medicine (California) mokslininkai atrado, kad
kaitinant motinos pieną mikrobanginėje krosnelėje (72 -98 laipsnių) daug
griečiau dauginasi bakterijos: E. Coli bakterijų kiekis padidėjo 18 kartų. Taip
pat sunyko 96% immunoglobulin-A antikūnių, kurie labai svarbūs, kovojant su į
vaiko organizmą patekusiais mikrobais. Net ir šildant 20-25 laipsnių temperatūroje,
E.coli padidėjo 5 kartus. Tyrimo išvada – mikrobangų radiacija turi
proinfekcinį poveikį, kuris yra nepastebimas naudojant vien šiluminį efektą.
Kitame Vienos (Austrija) mokslininkų atliktame tyrime nustatyta, kad kūdikių
maistas, šildytas mikrobangų krosnelėje, kelia pavojų vaiko sveikatai ir ypač
imuninei sistemai.
Doc. Lita Lee 1989 m. žurnale Lancet (Britų medicininis žuranalas) rašo:
Mikrobangėje pašildytame kūdikių maiste trans-amino rūgštys (baltymų molekulės)
virsta sintetiniais cis izomerais. Sintetiniai izomerai – cis-amino rūgštys ar
trans-riebalinės rūgštys - yra biologiškai neaktyvios. Dar daugiau, viena amino
rūgštis – L-proline – pavirsta į d-izomerą, kuris yra žinomas kaip
neuro-toksinas (nuodija nervų sistemą) ir nephra-toksinas (kenkia inkstams).
"Mikrobanginis" maistas sukelia vėžį.
Straipsnyje „Health Effects of Microwave Radiation – Microwave Ovens" Doc. Lita
Lee rašo, kad kiekviena mikrobangų krosnelė skleidžia sveikatai pavojingą
elektromagnetinę radiaciją, ir verdant/šildant maistą mikrobangų krosnelėje
susidaro organiniai toksinai ir kancerogenai. Taip pat „mikrobaginis" maistas
skatina vėžį, kenkia smegenims ir širdžiai. Mokslininkė tvirtina, kad
mikrobangų krosnelės yra daug pavojingesnės nei daugelis galvoja. Išvadoje
pažymima:
- Mikrobangėje
ruošiant mėsą, susidaro d-Nitrosodienthanolamines – gerai žinomas
kancerogenas.
- Mikrobangėje
verdant/šildant pieną ir grūdinius produktus (pvz.: košes), kai kurios
amino rūgštys pavirsta kancerogenais.
- Mikrobagėje
atšildant šaldytus vaisius, juose esanti gliukozė (cukrus) tampa
kancerogeniška.
- Kancerogeniniai
laisvieji radikalai susidaro mikrobangėje verdant/šildant augalinį maistą,
ir ypač šaknines daržoves (morkas, burokėlius).
- Labai sumažėja
maistinė vertė (prarandami vitaminai ir mineralai).
Mikrobangų krosnelių liga.
Aprašydami mikrobangų krosnelių skleidžiamą radiaciją, Rusijos mokslininkai net
išskyrė "mikrobangų krosnelių ligą". Pirmieji jos simptomai yra žemas
kraujo spaudimas ir lėtas širdies ritmas. Vėliau pasireiškia chroniškas simpatinės
nervų sistemos aktyvumas (streso požymis) ir aukštas kraujo spaudimas, taip pat
gali būti galvos skausmas, galvos svaigimas, skausmingos akys, nemiga,
irzlumas, skrandžio skausmai, nervinė įtampa, nesugebėjimas susikoncentruoti,
padidėjusi apendicito rizika, kataraktos, reprodukcinės (lytinės) sistemos
sutrikimai ir net vėžys. Šie chroniški simptomai gali sąlygoti antinksčių
išsekimą (nuolat jaučiamas nuovargis, alergijos) ir išeminę širdies ligą
(vainikinės arterijos užsikimšimas ir širdies smūgis).
Tiesa yra slopinama.
Kai Šveicarijos mokslininkai Doc. Hertel ir Blanc publikavo tyrimo rezultatus,
kurie buvo nepalankūs mikrobangų krosnelėms, elektros prietaisų asociacija
jiems pradėjo grąsinti teismais ir net susidorojimu. Nepaisant to, Doc. Hertel tvirtai
laikėsi savo nuomonės ir neseniai prisiteisė kompensaciją.
Mikrobagų krosnelių maistas – lėta savižudybė.
Vieną kartą mikrobangų krosnelėje pašildytas/virtas valgis žmogaus nenužudys,
bet per ilgesnį laiką, nuolat vartojant šitokį maistą, organizmas yra alinamas,
ir anksčiau ar vėliau jus užklups ligos. Anksčiau ar vėliau oficialiai bus
paskelbtas faktas, kad mikrobangų krosnelės sukelia vėžines ir kitas ligas bei
yra ne mažiau pavojingos nei rūkymas (prisiminkit kiek laiko praėjo, kol buvo
oficialiai paskelbtas rūkymo pavojus sveikatai). Mikrobangų krosnelėje
virto/šildyto maisto vartojimas - tai lėta savižudybė. Ruošdami maistą
mikrobangėje žmonės sutaupo laiko, bet už tai moka sveikata ir trumpina savo
gyvenimą.
Ant mikrobangės reikia dėti spyną.
Susipažinus su visais straipsnyje išvardintais pavojais, ant mikrobangų
krosnelės reikia dėti didelę spyną ir niekada jos daugiau nebenaudoti.
Kadaise buvo pradėta
diskusija apie tai, ar žiniasklaida gali padėti įveikti visuomenės sveikatos
krizę. Klausimas kažkodėl "pakibo ore". Atidžiau šia tema
besidomintys pastebi nemažą žiniasklaidos įtaką. Gerą ar blogą – priklauso nuo
to, kiek atsakingai pateikiama informacija.
Psichoterapeutas O. Lapinas teigia, jog kas antras šalies gyventojas serga
kokiomis nors lėtinėmis ligomis, kurios žymiai sunkiau pasiduoda gydomos
negu ūminės. O kalbėdamas apie gausų medikamentų vartojimą, neišvengia
sarkazmo: "Mažiausiai milijono mūsų tautiečių organizmas tapo cheminiu
mėgintuvėliu, į kurį reikia įpilti tam tikro chemikalo. Vietoj pasveikimo nuo
ūmios ligos ji paverčiama į lėtinę".
Neseniai per žiniasklaidą nuvilnijo banga duomenų ir jų interpretacijų apie
tai, kad tik penki procentai gydytojų nebendradarbiauja su farmacijos kompanijų
agentais, kurie veržiasi prie medikų, o šie, neatsispirdami
pelningiems pasiūlymams, skiria pacientams ne pačius reikalingiausius
kompensuojamus vaistus.
Prancūzų mokslininkas Lui Broner, medicinos mokslų daktaras, molekulinės
biologijos specialistas, profesionalus tarptautinis lektorius, organizacijos
LINAV, jungiančios medikus iš 66 šalių, viceprezidentas, tarptautinės
organizacijos ISDE, jungiančios medikus iš 160 šalių, narys, deleguotas atstovu
prie JUNESCO, vienoje iš savo mokslinių knygų „Farmacijos pardavimų
mafija" ne tik atskleidžia uždangą, slepiančią baisias tiesas nuo žmonijos, bet
ir ragina tai sužinoti visiems, kuriems rūpi ne tik savo, bet ir ateinančių
kartų likimai. Knyga nėra išversta į lietuvių kalbą, o prancūziškai dar retas
suprantame. Tačiau dar ne visi "užmiršome" rusų kalbą, į kurią šią
knygą išsivertė ukrainiečiai, netikintys mitais apie Černobylį.
Pasaulinė sveikatos organizacija senokai paskelbė, kad žmogaus sveikata tik 10
procentų priklauso nuo medikų pastangų. To jie ir patys šiandien neneigia.
Vadinasi, kiekvienas turime išmokti labiau rūpintis savimi.
Gyvename laikotarpyje, per kurį chemizuotas žemės ūkis, veikia milžiniški
pramonės gigantai, nesustabdomi atominiai bandymai, privalome nuolat
tramdyti neigiamas emocijas, įžiebiančias ligos kibirkštis. Tačiau nesame
mokomi, kaip pritaikyti kiekvieno mūsų organizme paslėptas galimybes - didžiulį
neveikiantį rezervą, kad įveiktume perkrovas, viršijančias visas
evoliucijos galimybes, kad suprastume, jog būtina ilginti ne senatvės, o
darbingą laiką.
Amerikiečių mokslininkė Indra Devi, skatindama rūpintis savo organizmu
bent kaip automobiliu, sukeliančiu begalę rūpesčių, jei deguonis laisvai
nepatenka į variklį, skatina suvokti milžinišką taisyklingo kvėpavimo reikšmę.
Tačiau dėl to taisyklingumo nuomonės išsiskiria, kaip ir dėl judėjimo, kaip ir
dėl mitybos, kaip ir dėl sekso bei daugybės kitų kaip ir... Nė vieno jų
nenuneigsi. Jokia paslaptis, kad vandeniui, vienam svarbiausių gyvybės
eliksyrų, neskiriame reikiamo dėmesio; šypsomės, jei kas primena pabraidžiojimo
po rasą poveikį arba gydomąsias molio galias, garsų ar šviesos terapiją...
Ir dar... Skeptikams, vienos moksleivės bandymėlis su vandeniu, pašilytu mikrobangėj ir ant plytelės. Manau komentarų daugiau nebus...
|