Šeštadienis, 20.04.2024, 15:19
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2011 » Gruodis » 22 » MIKROBANGĖJE KROSNELĖJE RUOŠIAMAS MAISTAS – LĖTA SAVIŽUDYBĖ
19:12
MIKROBANGĖJE KROSNELĖJE RUOŠIAMAS MAISTAS – LĖTA SAVIŽUDYBĖ

Kaip veikia mikrobangų krosnelė?
Jos veikia gana paprastai: krosnelėje esantis elektroninis vamzdis (magnetronas) sukelia besikeičiantį elektromagnetinį lauką. Dėl besikeičiančių elektromagnetinių bangų maiste esančios vandens molekulės taip pat riebalų ir baltymų molekulės yra priverstos suktis aplinkui (iki 5 milijardų kartų per sekundę). To rezultatas – labai didelė trintis tarp vandens ir kitų maiste esančių molekulių, ir tai sužildo maistą (panašiai kaip trinant delnus sušyla rankos arba trinant du pagalius įžiebiama ugnis). Mikrobangų krosnelėje maistas šyla iš vidurio (centro) į šonus, todėl pati mikrobangų krosnelė ir net indas išlieka nesušilę. Procesas yra visiškai priešingas, negu naudojant tradicinius maisto padorojimo būdus (virimą, kepimą), kai šiluma sklinda konvekciniu būdu (nuo kraštų į centrą). Tam, kad būtų išvengta susikirtimo su aukšto dažnio radijo bangomis, mikrobangų krosnelės skleidžia 2450Mhz dažnio bangas (mikro bangos), kurių vidutinis ilgis yra apie 12 cm.
Beje, mikro bangų trinties fenomenas atsitiktinai buvo atrastas 1946 m., darant eksperimentus su magnetiniais laukais. Vienas mokslininkas pastebėjo, kad kišenėje buvęs šokoladas išsilydė, - šis atradimas kaip tik ir davė pagrindą sukurti mikrobangų krosnelę, ir jau 1952 m. mikrobangų krosnelės pasirodė rinkoje.

Oficialiai mikrobangų krosnelės vis dar saugios?
Oficialiai vis dar teigiama, kad mikrobangų krosnelės yra absoliučiai saugios ir nekelia jokio pavojaus sveikatai. Bet ar tikrai saugios?
1991 metais vienoje Amerikos ligoninėje prieš perpilant kraują jis buvo pašildytas mikrobangų krosnelėje – kraujas buvo šildomas labai trumpa laiką ir tik iki kūno temperatūros (37 laipsnių). Deja, perpylus mikrobangų krosnelėje pašildytą kraują, ligonis mirė. Tai buvo skausmingas, bet svarbus įrodymas, kad šildymas mikrobangų krosnelėje žymiai pakeičia objekto cheminę struktūrą. Jei tik iki 37 laipsnių pašildytas kraujas tampa pakankamai toksiškas, kad sukeltų mirtiną autoimuninę reakciją, tai kas atsitinka su maistu, kuris būna šildomas ilgesnį laiką ir aukštesnėje temperatūroje.

Mikrobangų krosnelėje vyksta daugiau nei šildymas.
Mikrobangų krosnelėje vyksta kur kas daugiau procesų nei šildymas. Labai didelis kiekis energijos, veikiantis šildomą maistą, suskaido baltymų molekules ir sukelia reakcijas, kurios nevyktų, naudojant kitus maisto gaminimo būdus. To rezultatas, - sukuriamos naujos ir organizmui nepažįstamos molekulės, kurios yra toksiškos ir net gali būti kancerogeniškos. Tai paaiškina biomechaninius pakitimus, kurie buvo nustatyti vieno tyrimo dalyviams.

Šveicarų eksperimentas.
Šveicarijos Federalinis Technologijos institutas (Swiss Federal Institute of Technology) atliko eksperimentą, ir jis patvirtino, kad mikrobangų krosnelės kenkia žmonių sveiktai . Buvo tiriamas savanorių (kurie valgė mirkobangėje paruoštą maistą) kraujas. Rezultatai buvo šokiruojantys:

1.    Tyrimo dalyviams sumažėjo hemoglobino kiekis kraujyje, to rezultatas, - mažiau deguonies pernešama į ląsteles.

2.    Savanoriams padidėjo cholesterolis ir baltųjų kraujo ląstelių (leukocitų) kiekis. Padidėjęs leukocitų kiekis rodo, kad organizmas patiria stresą, į organizmą pateko infekcija/toksinas (ar kitas nepažįstamas svetimkūnis), arba atsirado pažeista ląstelė, kurią reikia sunaikinti.

3.    Limfocitų kiekis sumažėjo, o tai - imuninės sistemos silpnumo požymis.

4.    Negana to, savanorių kraujo serume buvo rastas padidėjęs šviesą skleidžiančių bakterijų (light-emitting bacteria) keikis. Tai paaiškinama tuo, kad elektromagnetinių bangų energija išlieka maiste, kas ir sukelia energijos pokyčius kraujyje ir bakterijų dauginimąsi bei švytėjimą. Šis atradimas parodo, kad net vanduo šildytas mikrobangų krosnelėje yra nesaugus vartoti.

Tyrimo išvadoje teigiama, kad mikrobangų krosnelėje paruoštame maiste pakinta molekulinė ir energetinė struktūra. Taip pakitusio maisto patekimas į organizmą yra nepalankus sveikatai.
Šiuos faktus patvirtino palyginamoji studija, kurią atliko Raum ir Zelt (1992m).

Kiti mokslininkų tyrimai.
Vakarų šalyse mikrobangų žala biologiniams objektams (įskaitant žmones) buvo pastebėta per antrąjį pasaulinį karą. Tuo tarpų Sovietų Sąjungos mokslininkai jau 1930 - siais metais nustatė, kad mikrobangos neigiamai veikia gyvūnų ir žmonių nervinę sistemą. Deja, vakarų šalių mokslininkai šiuos atradimus ignoravo.
1980 - siais Vašingtono (JAV) valstijos mokslininkai tyrė namuose naudojamas mikrobangų krosneles ir nustatė, kad per tirpinimo, virimo ir kepimo procesus (visa tai atliekant mikrobangų krosnelėmis) mikrobangų spinduliavimas buvo vidutiniškai ketvirtadaliu didesnis nei leistina norma (10m W/cm2). Tyrimas nustatė, kad 24 iš 30 modelių neatitinka reikalavimų ir turėtų būti išimti iš rinkos. Mikro bangų emisija šiose krosnelėse siekė iki 20m W/cm2. Deja korumpuoti Amerikos politikai, apsvarstę šio tyrimo rezultatus, neišdrįso mikrobangų krosnelių uždrausti, nes didžiausias mikrobangų krosnelių gamintojas "užtikrino", kad sveikatai pavojaus nėra.

Mikrobangos kenkia akims.
Tyrimą atlikęs profesorius teigia: mikro bangų radiacija (spinduliavimas), "atsitrenkdama" į akis sukelia ilgalaikius pokyčius. Nors mikro bangų skleidžiami spinduliai yra neskausmingi ir nesukelia žalos iš karto, per ilgesnį laiką tai labai kenkia akims. Pakartotinė (dažna) mikro bangų radiacija (spinduliavimas) sukelia kaupiamąją žalą akims (pasekmės pasirodo po kurio laiko). Tas pats pasakytina ir apie mikrobanges krosneles. Žmonės, nuolat naudojantys mikrobangų krosneles, gali labai pakenkti akims ar net visiškai prarasti regėjimą.
Berlyno mokslininkas Berliner Stiftung Warentest (Berlin Foundation for Product Tests) 1990 - siais metais patvirtino faktą, kad visos rinkoje esančios mikrobangų krosnelės skleidžia sveikatai pavojingas elektromagnetines bangas.

Mikrobangų krosnelės buvo uždraustos Sovietų sąjungoje.
Kinsko Radijo technologijų instituto mokslininkai nustatė, kad mikrobangų krosnelių skleidžiamos bangos ir mikrobangų krosnelėje virtas maistas sukelia rimtas sveikatos problemas, ir to rezultatas - 1976 m. visoje Sovietų Sąjungoje mikrobangų krosnelės buvo uždraustos, ir nustatyti labai aukšti mikro bangų standartai. Taip pat sovietai apie mikrobangų krosnelių pavojų įspėjo visą likusį pasaulį. Deją šis draudimas vėliau buvo panaikintas (dėl verslininkų įtakos).
Kinsko mokslininkų tyrimai taip pat parodė, kad labai sumažėja maistinė vertė (60-90 %) - sumažėjęs vitaminų ir mineralų kiekis ir net suprastėjusi baltymų kokybė. Taip pat buvo pastebėtas hormonų pakitimas, ypatingai disbalansas tarp moteriškų ir vyriškų hormonų. Nuolat valgant mikrobangų krosnelėje virtą ar šildytą maistą, gali pablogėti atmintis, sumažėti koncentracija, protinis pajėgumas.

Augalai ir mikrobangų krosnelės.
Dar vieno eksperimento metu viena grupė gėlių buvo laistoma paprastu vandeniu, o kita - mikrobangėje pašildytu ir atvėsintu vandeniu. Mikrobangėje šildytu vandeniu laistomi augalai labai greitai sunyko. Išvadas darykit patys.

Mikrobagų krosnelėje šildytas motinos pienas.
Stanford University School of Medicine (California) mokslininkai atrado, kad kaitinant motinos pieną mikrobanginėje krosnelėje (72 -98 laipsnių) daug griečiau dauginasi bakterijos: E. Coli bakterijų kiekis padidėjo 18 kartų. Taip pat sunyko 96% immunoglobulin-A antikūnių, kurie labai svarbūs, kovojant su į vaiko organizmą patekusiais mikrobais. Net ir šildant 20-25 laipsnių temperatūroje, E.coli padidėjo 5 kartus. Tyrimo išvada – mikrobangų radiacija turi proinfekcinį poveikį, kuris yra nepastebimas naudojant vien šiluminį efektą.
Kitame Vienos (Austrija) mokslininkų atliktame tyrime nustatyta, kad kūdikių maistas, šildytas mikrobangų krosnelėje, kelia pavojų vaiko sveikatai ir ypač imuninei sistemai.
Doc. Lita Lee 1989 m. žurnale Lancet (Britų medicininis žuranalas) rašo: Mikrobangėje pašildytame kūdikių maiste trans-amino rūgštys (baltymų molekulės) virsta sintetiniais cis izomerais. Sintetiniai izomerai – cis-amino rūgštys ar trans-riebalinės rūgštys - yra biologiškai neaktyvios. Dar daugiau, viena amino rūgštis – L-proline – pavirsta į d-izomerą, kuris yra žinomas kaip neuro-toksinas (nuodija nervų sistemą) ir nephra-toksinas (kenkia inkstams).

"Mikrobanginis" maistas sukelia vėžį.
Straipsnyje „Health Effects of Microwave Radiation – Microwave Ovens" Doc. Lita Lee rašo, kad kiekviena mikrobangų krosnelė skleidžia sveikatai pavojingą elektromagnetinę radiaciją, ir verdant/šildant maistą mikrobangų krosnelėje susidaro organiniai toksinai ir kancerogenai. Taip pat „mikrobaginis" maistas skatina vėžį, kenkia smegenims ir širdžiai. Mokslininkė tvirtina, kad mikrobangų krosnelės yra daug pavojingesnės nei daugelis galvoja. Išvadoje pažymima:

  • Mikrobangėje ruošiant mėsą, susidaro d-Nitrosodienthanolamines – gerai žinomas kancerogenas.
  • Mikrobangėje verdant/šildant pieną ir grūdinius produktus (pvz.: košes), kai kurios amino rūgštys pavirsta kancerogenais.
  • Mikrobagėje atšildant šaldytus vaisius, juose esanti gliukozė (cukrus) tampa kancerogeniška.
  • Kancerogeniniai laisvieji radikalai susidaro mikrobangėje verdant/šildant augalinį maistą, ir ypač šaknines daržoves (morkas, burokėlius).
  • Labai sumažėja maistinė vertė (prarandami vitaminai ir mineralai).

Mikrobangų krosnelių liga.
Aprašydami mikrobangų krosnelių skleidžiamą radiaciją, Rusijos mokslininkai net išskyrė "mikrobangų krosnelių ligą". Pirmieji jos simptomai yra žemas kraujo spaudimas ir lėtas širdies ritmas. Vėliau pasireiškia chroniškas simpatinės nervų sistemos aktyvumas (streso požymis) ir aukštas kraujo spaudimas, taip pat gali būti galvos skausmas, galvos svaigimas, skausmingos akys, nemiga, irzlumas, skrandžio skausmai, nervinė įtampa, nesugebėjimas susikoncentruoti, padidėjusi apendicito rizika, kataraktos, reprodukcinės (lytinės) sistemos sutrikimai ir net vėžys. Šie chroniški simptomai gali sąlygoti antinksčių išsekimą (nuolat jaučiamas nuovargis, alergijos) ir išeminę širdies ligą (vainikinės arterijos užsikimšimas ir širdies smūgis).

Tiesa yra slopinama.
Kai Šveicarijos mokslininkai Doc. Hertel ir Blanc publikavo tyrimo rezultatus, kurie buvo nepalankūs mikrobangų krosnelėms, elektros prietaisų asociacija jiems pradėjo grąsinti teismais ir net susidorojimu. Nepaisant to, Doc. Hertel tvirtai laikėsi savo nuomonės ir neseniai prisiteisė kompensaciją.

Mikrobagų krosnelių maistas – lėta savižudybė.
Vieną kartą mikrobangų krosnelėje pašildytas/virtas valgis žmogaus nenužudys, bet per ilgesnį laiką, nuolat vartojant šitokį maistą, organizmas yra alinamas, ir anksčiau ar vėliau jus užklups ligos. Anksčiau ar vėliau oficialiai bus paskelbtas faktas, kad mikrobangų krosnelės sukelia vėžines ir kitas ligas bei yra ne mažiau pavojingos nei rūkymas (prisiminkit kiek laiko praėjo, kol buvo oficialiai paskelbtas rūkymo pavojus sveikatai). Mikrobangų krosnelėje virto/šildyto maisto vartojimas - tai lėta savižudybė. Ruošdami maistą mikrobangėje žmonės sutaupo laiko, bet už tai moka sveikata ir trumpina savo gyvenimą.

Ant mikrobangės reikia dėti spyną.
Susipažinus su visais straipsnyje išvardintais  pavojais, ant mikrobangų krosnelės reikia dėti didelę spyną ir niekada jos daugiau nebenaudoti.

 

Kadaise buvo pradėta diskusija apie tai, ar žiniasklaida gali padėti įveikti visuomenės sveikatos krizę. Klausimas kažkodėl "pakibo ore". Atidžiau šia tema besidomintys pastebi nemažą žiniasklaidos įtaką. Gerą ar blogą – priklauso nuo to, kiek atsakingai pateikiama informacija.
Psichoterapeutas O. Lapinas teigia, jog kas antras šalies gyventojas serga kokiomis  nors lėtinėmis ligomis, kurios žymiai sunkiau pasiduoda gydomos negu ūminės. O kalbėdamas apie gausų medikamentų vartojimą, neišvengia sarkazmo: "Mažiausiai milijono mūsų tautiečių organizmas tapo cheminiu mėgintuvėliu, į kurį reikia įpilti tam tikro chemikalo. Vietoj pasveikimo nuo ūmios ligos ji paverčiama į lėtinę".
Neseniai per žiniasklaidą nuvilnijo banga duomenų ir jų interpretacijų apie tai, kad tik penki procentai gydytojų nebendradarbiauja su farmacijos kompanijų agentais, kurie veržiasi  prie medikų, o šie,  neatsispirdami pelningiems pasiūlymams, skiria pacientams ne pačius reikalingiausius kompensuojamus vaistus.
Prancūzų mokslininkas Lui Broner, medicinos mokslų daktaras, molekulinės biologijos specialistas, profesionalus tarptautinis lektorius, organizacijos LINAV, jungiančios medikus iš 66 šalių, viceprezidentas, tarptautinės organizacijos ISDE, jungiančios medikus iš 160 šalių, narys, deleguotas atstovu prie JUNESCO,  vienoje iš savo mokslinių knygų „Farmacijos pardavimų mafija" ne tik atskleidžia uždangą, slepiančią baisias tiesas nuo žmonijos, bet ir ragina tai sužinoti visiems, kuriems rūpi ne tik savo, bet ir ateinančių kartų likimai. Knyga nėra išversta į lietuvių kalbą, o prancūziškai dar retas suprantame. Tačiau dar ne visi "užmiršome" rusų kalbą, į kurią šią knygą išsivertė ukrainiečiai, netikintys mitais apie Černobylį.
Pasaulinė sveikatos organizacija senokai paskelbė, kad žmogaus sveikata tik 10 procentų priklauso nuo medikų pastangų. To jie ir patys šiandien neneigia. Vadinasi, kiekvienas turime išmokti labiau rūpintis savimi.   Gyvename laikotarpyje, per kurį chemizuotas žemės ūkis, veikia milžiniški pramonės gigantai, nesustabdomi atominiai bandymai, privalome nuolat tramdyti  neigiamas emocijas, įžiebiančias ligos kibirkštis. Tačiau nesame mokomi, kaip pritaikyti kiekvieno mūsų organizme paslėptas galimybes - didžiulį neveikiantį rezervą, kad įveiktume  perkrovas, viršijančias visas evoliucijos galimybes, kad suprastume, jog būtina ilginti ne senatvės, o darbingą laiką.
Amerikiečių mokslininkė Indra Devi, skatindama rūpintis savo organizmu bent  kaip automobiliu, sukeliančiu begalę rūpesčių, jei deguonis laisvai nepatenka į variklį, skatina suvokti milžinišką taisyklingo kvėpavimo reikšmę. Tačiau dėl to taisyklingumo nuomonės išsiskiria, kaip ir dėl judėjimo, kaip ir dėl mitybos, kaip ir dėl sekso bei daugybės kitų kaip ir... Nė vieno jų nenuneigsi. Jokia paslaptis, kad vandeniui, vienam svarbiausių gyvybės eliksyrų, neskiriame reikiamo dėmesio; šypsomės, jei kas primena pabraidžiojimo po rasą poveikį arba gydomąsias molio galias, garsų ar šviesos terapiją...

Ir dar... Skeptikams, vienos moksleivės bandymėlis su vandeniu, pašilytu mikrobangėj ir ant plytelės. Manau komentarų daugiau nebus...


Peržiūrų: 5221 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 4.0/4
Viso komentarų: 151 2 »
0  
1 Almantas   (22.12.2011 19:34) [medžiaga]
Dekuj uz si straipsni Virgi, tikrai teikiantis daug naudos :)

0  
2 Almiasas   (22.12.2011 20:03) [medžiaga]
Na ką gi - perskaičiau šitą straipsniuką. Šiaip tai mikrobangų krosnelės neturiu - man jos tiesiog neprireikia. Yra šitame straipsnelyje kliurkų, oi yra...

Quote
Dėl besikeičiančių elektromagnetinių bangų maiste esančios vandens molekulės taip pat riebalų ir baltymų molekulės yra priverstos suktis aplinkui (iki 5 milijardų kartų per sekundę).


Nieko panašaus... Kaip parašyta žemiau, krosnelė veikia 2450 MHz dažniu - tai kur čia 5 milijardai kartų? Kažkas skaičiuoti nemoka smile O šiaip 2450 MHz yra pusė vandens molekulės rezonansinio dažnio - taigi vandens molekulė per vieną elektromagnetinio virpesio periodą pasisuka tik per pusę apskritimo, taigi 180 laipsnių kampu...

0  
3 Almiasas   (22.12.2011 20:08) [medžiaga]
Quote
Tam, kad būtų išvengta susikirtimo su aukšto dažnio radijo bangomis, mikrobangų krosnelės skleidžia 2450Mhz dažnio bangas (mikro bangos), kurių vidutinis ilgis yra apie 12 cm.


Šiaip tai Bluetooth, Wi-Fi veikia LYGIAI tokiame pačiame dažnių diapazone... Mobilieji telefonai veikia 1800 MHz dažnių ruože - taigi tik palyginti nedaug žemesniame...

Siūlau pasiskaityti ir kitą straipsnelį: http://www.elektronika.lt/straipsniai/elektronika/2203/mikrobangu-krosneles-uz-ar-pries/

Ir šiaip - jei jau būtų viskas taip pavojinga - tai seniai būtų išmirę pusė amerikonų smile

0  
4 virgis   (22.12.2011 20:30) [medžiaga]
O kaip tada su šituo http://www.createyourhealthyhome.com/microwave-ovens.htm
Siūlau pasiskaityti

+1  
5 Igo   (22.12.2011 21:32) [medžiaga]
kur Gamtoje yra toks "naturalus" procesas? Tai pats labiausiai kenksmingas maisto paruosimas

0  
6 Almiasas   (23.12.2011 12:25) [medžiaga]
Na kas dėl gamtos - saulė taip pat yra elektromagnetinių bangų šaltinis, tik kad tos bangos labai didelio dažnio ir labai mažo ilgio.

Pačio didžiausio ilgio ir mažiausio dažnio yra infraraudonieji spinduliai, kurių mūsų akys nefiksuoja, bet mokslininkų nustatyta, kad yra gyvūnų, kurie šiuos spindulius jaučia.
Toliau eina regimieji spinduliai. Jei gerai atsimenu iš patirties su kišeniniu lazeriuku (tiksliau būtų sakyti lazeriniu puslaidininkiu diodu), tai jo skleidžiamos raudonos šviesos bangos ilgis yra 600 nm (nanometrų. 1 nanometras = viena milijardinė metro dalis).
Už regimąją šviesą dar trumpesnį bangos ilgį ir didesnį dažnį turi ultravioletiniai spinduliai. Jų žmogaus akis neskiria, bet tikrai yra gyvūnų, kurie šiuos spindulius skiria savo regėjimo organais.

Jei taip paėmus, kiekvienas kūnas, kurio temperatūra didesnė už absoliutinį nulį (0 laipsnių pagal Kelvino termodinaminės temperatūros skalę arba -273 laipsniai pagal Celsijaus skalę), spinduliuoja elektromagnetines bangas dėl atomų šiluminio virpėjimo.

Taigi degant bet kokiai liepsnai spinduliuojamos elektromagnetinės bangos tiek regimajane, tiek neregimajame ruože...

Ir kad ir kaip maistą begamintume - panaudojame elektromagnetines bangas bet kuriuo atveju...
Tai va, reikia mokytis...

0  
7 Almiasas   (23.12.2011 12:42) [medžiaga]
Dar šiek tiek fizikos.

Kaip žinoma, norint suskaidyti bet kokią molekulinę medžiagą, reikia nutraukti kovalentinius ryšius - o tam reikalinga tam tikra energija.
Energijos sugėrimas/spinduliavimas atominiame ir molekuliniame lygmenyje vyksta porcijomis, kitaip vadinamais kvantais.
Vieno kvanto energija lygi Planko konstantai, padaugintai ir elektromagnetinio spinduliavimo dažnio.
Žemų dažnių elektromagnetinių bangų vieno kvanto energija labai maža, jos neužtenka atominiam/molekuliniam ryšiui nutraukti. Mikrobangų krosnelėje generuojamų elektromagnetinių bangų kvanto energija tikrai nepakankama molekuliniam ryšiui išardyti. Todėl elektromagnetinė spinduliuotė dar skirstoma į nejonizuojančią ir jonizuojančią.
Kiek atsimenu, jonizuojančiai spinduliuotei (t.y. tai, kuri gali sutraukyti atominį/molekulinį ryšį) priskiriami ultravioletiniai, rentgeno ir gama spinduliai.
Ultravioletinių saulės spindulių poveikį patiriame vasarą - įdega oda, nublunka drabužių audiniai.

Tai va...

0  
8 virgis   (23.12.2011 13:59) [medžiaga]

0  
9 Almiasas   (23.12.2011 14:24) [medžiaga]
Pasiskaičiau.
Šiame straipsnyje pagrindinis akcentas - kokia kenksminga mikrobangų spinduliuotė.
Aš taip pat sutinku, kad nuolatinis mikrobangų spinduliuotės dozių gavimas kenkia sveikatai. Naudojant netvarkingą, neįžemintą mikrobangų krosnelę galimas mikrobangų energijos nuotėkis, kas prie gero neprives.

Manau, kad pirmosios mikrobangų krosnelės dar tikrai nebuvo tobulos, ir spinduliavimo nuotėkis iš jų patekdavo į aplinką. Jeigu kareiviai būdavo virtuvėje prie tų pirmųjų krosnelių - natūralu, kad apsispinduliuodavo visi, ir nuo to gerai nesijausdavo. Beje, kodėl nepaminėti prie tų krosnelių dirbę virėjai? Kaip tik jiems manau turėdavo kliūti daugiausia spinduliavimo...

Beje, kiek mes gauname spinduliuotės iš savo mobiliojo telefono? O kiek gauname spinduliuotės iš aplinkinių žmonių mobiliųjų telefonų? O kiek gauname spinduliuotės iš mobiliojo ryšio bazinių stočių, TV ir radijo siųstuvų ir daugybės kitokių siųstuvų, ko asmeniškai negalime įtakoti ? - Manau kur kas daugiau, negi iš mikrobangų krosnelių...

0  
10 virgis   (23.12.2011 15:53) [medžiaga]
O šiame straipsnyje pagrindinis akcentas moksleivės atliktas bandymas su vandeniu virintu paprastai ir mikrobanginėje, mokslinių išvadų nereikia ir taip akyvaizdu pasižiurėjus į nuotraukas. O kas sakė kad mobilūs ne kenksmingi, sistemos gynėjai, sistemos, kuriai nesvarbu kiek nunyks su laiku vergų...
http://gamma7.m-l-m.info/vliyani....re-4046

1-10 11-15
Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Gruodis 2011  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0