Penktadienis, 29.03.2024, 15:26
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2013 » Vasaris » 2 » O kaip tada su Afrika?
18:28
O kaip tada su Afrika?

Komentaras:"As klausima Virgiui turiu jei tik teiksites pakomentuoti. Sakykit jusu nuomone o kaip tada su Afrika? Jie ten gime neturi praktiskai jokiu galimybiu. Ne visi,bet kiek ten skurstanciu!!!! Apie sveikata ir pagalba jau gimes gali pamirsti,maistas higiena- pamirsti, edukacija issilavinimas-pamirsti, ateitis-migloje!!! Tai kodel taip yra! Mane asmeniskai ziauriai ziauriai erzina ta tokia neteisybe Zemeje! Ir bijau,kad budami paprasti zmones galime noreti kiek tik mums patinka ir linketi visai tai likusiai alkstanciai zmonijos daliai laimes, bet nuo to nesikeis niekas..."

Iš tikro, atrodo kad afrikiečių situacija kaip ir neįsipaišo į Žemės bendrą prabudimą. Tai ką matome Afrikoje yra savotiška seno scenarijaus mezanscena, kuriai jau šiandiena nėra būtinybės, kaip sako Krajonas.

Afrikos kontinentas nėra dvasinio atsibudimo būsenoje. Vietoje to, sunkiai tiesdami savo gyvenimo kelią per  pasenusį dvasinį potencialą,  afrikiečiai yra savo išgyvenimo režime.

Tačiau, kaip ir viskas mūsų visatoje, juda, niekas nėra ramybėje, viskas vibruoja ir keičiasi. Tik judėjime vyksta evoliucija. Afrika, kaip mūsų Visatos dalis irgi paklūsta tiems patiems bendriems dėsniams, tik gal kiek lėčiau, mažiau pastebimiems. Tačiau tai nėra nei blogai nei gerai..


Pasaulis įvairiaspalvis. To niekas neužginčys. Bet kam tas įvairumas? Manau tam, kad galėtume vienas kitą papildyti, vienas iš kito pasimokyti, ar išmokti. Tiesiog yra tam, kad sielos Žemėje galėtų įgyti kuo įvairesnę patirtį.

Taigi, Afrika bunda ir tai akivaizdu. Žinoma, daugumai atrodo visiškai atvirkščiai, bet kiekvienas mato tą realybę, kurią jis kuria pats, kaip jau sakiau praeituose straipsniuose. Todėl pesimisto realybė visiškai skirsis nuo optimisto, ar nuo tikros Tiesos. Tiesos – jog niekas ir niekada nestovi vietoje. Mums reikia pakeisti savo vidines intencijas pasaulio atžvilgiu.

Tokių Afrikos gyventojų pokyčių pavyzdžiu galėtu būti, kad ir musulmonų tikėjimo atsisakymas. Kažkur buvau skaitęs, kad islamo palikti neįmanoma. Musulmoną, atsisakiusį islamo, reikia nužudyti. Pasirodo, kad islamą palikti galima, ir kad šiandien tai vyksta masiškai. 

Per Al Jezirą kalba buvusi musulmonė, psichiatrė moteris, kuri cituoja žodžius iš Korano ir lygina juos su sveiku protu. Sako, kad įsigilinus į pranašo Muhamedo žodžius ir veiksmus visu tuo tikėti gali tik protiškai nesveikas žmogus.

Pavyzdžiui, ji nurodo į vietas korane, kur pranašas Mohametas šaltakraujiškai užmuša krūtimi maitinančią motiną ir paaiškina, kad tai menkniekis. Mahometas skelbia, kad moters rojus – po vyro padu. Ar tai dvasingumas, klausia ji?

Ji sako, kad islamas iš tiesų yra ne religija. Islamas ragina žudyti tuos, kurie į jį netiki. Tai ne religija, o politinė doktrina, kuri save įtvirtina per jėgą. Ji sako, kad islamas užnuodijo musulmonų galvas. Nemato kitos išeities, kaip tik atverti tas galvas ir išvalyti vėžines ląsteles. 

Pasirodo, kad islamas išgyvena labai nekokius laikus visame pasaulyje. Viena nuoroda sako, kad Afrikoje 6 mln. žmonių palieka islamą kasmet. Apie tai buvo diskutuota ir per al Jezirą.

Ką mes galime padaryti, kad padėtis keistus greičiau?

Mes dažniausiai kovojame arba bandome kovoti su tuo, kas mūsų netenkina. O mūsų energija tuo atveju, atitenka tam, su kuo mes kovojame. Tai tinka ir visais kitais atvejais, kai mes kovojame prieš kažką, oponentą ir tt.

 Jeigu pavyzdžiui mes kovojame prieš skurdą ir negandas Afrikoje, tokios, skurdo ir negalių energijos vibruoja atitinkamu dažniu. Mes, kovodami prieš Afrikos skurdą ir negandas, galvojame apie tuos pačius dalykus, skurdą ir negandas, sukuriame tokias pačias energijų vibracijas , skurdo ir negandų, na o jos jau jungiasi į tą patį katilą, stiprina tuos pačius dalykus, prieš kuriuos ir kovojame.

Skurdas ir negandos tik didės, kol mes kovosime prieš tai. Taigi, kol mes nesuvoksime Visatos dėsnių, su savo tokia kova stiprinsime viską, kas mus netenkina, tame tarpe ir Afrikos atsilikimą.  Apie Visatos dėsnius plačiau sekantį kart. 

Taigi, kai mes kovojame prieš skurdą ir neviltį, tai tik dar labiau stipriname savo energijomis. Jeigu mes sieksime visa apimančios laimės ir sotumą, priteklių Afrikai, tai būtų visai kitos energijos, su kitokiais vibracijų dažniais, priešingi skurdui ir negandoms, tai galėtų atnešti daugiau harmonijos, mūsų siekiamame veiksme. Išvada: Visada yra geriau ir būtina kovoti už kažką, nei prieš kažką. Tai galite taikyti ir kitose savo gyvenimo situacijose.

Žinoma, kad reikia vizualizuoti tokio pasenusio scenarijaus, kuris yra atspindimas Afrikos kontinente dabar, pasikeitimą.  Mums yra pilnai įmanomas dalykas,pakeisti vienos Žemės vietos energijas, kadangi mes jau sugebėjome pakeisti visos Žemės laiko kontūrus. Vizualizuokime tai, kad jų šeimos yra laimingos, sočios ir sveikos, turinčios gyvybingumo ir džiaugsmo potencialą. Tokios, mūsų vizualizacija, sukurtos energijos gali pilnai nunulinti seną scenarijų. Mes galime pakeisti savo lyderių suvokimą, pagreitinti mokslo pažangos sugebėjimą, pasiekti tuos žmones ir vietas, kuriems to labiausiai reikią šiuo metu, netgi pakeisti pačią susirgimų realybę. Mūsų vizualizacijos gimdo šviesą, kuri apšviečia pačius tamsiausius žemiškos sąmonės ir vilties kampelius.

Net keletas žmonių jau gali padėti daugumai, nors po porą minučių skirdami tam dėmesio kasdien. O likusi dauguma galės padėti Žemei jau kitokiu būdu. Taip  ir plečiasi šviesa, tam nėra pabaigos. 


Pavyzdžiui Pietų Afrikoje jau dabar pakankamai išvystyta mokslo pažanga. Ji, kaip valstybė, gali būti geriausias pavyzdys, kaip turėtų būti sprendžiamos rasizmo problemos. Na o aš, tokioje plotmėje, vis primenu savo miesto Visagino pavyzdį. Kur labai draugiškai gyvena daugybe tautybių. Mes niekada nesame priešai vienas kitam, nesvarbu kokios spalvos, tautybės ar tikėjimo būtume.


Žemėje neliks karų, jeigu užbaigsime karus savo viduje. Blogis nėra nulemtas, tai visada pasirinkimas. Nuodėmingumas – taip pat pasirinkimas. Rinkitės tiesą – ji žadina gerus jausmus. Rinkitės meilę – jos dėka pajusite vienybę ir sukursite harmoniją Žemėje.

Galiausiai Afrika nusities sau kelią į naują mūsų planetos paradigmą. Tai yra neišvengiama ir būtina. Malonu kad jūs bundate ir jums pradeda rūpėti viso pasaulio globalūs klausimai. Tiesa tame, kad mes visi esame broliai ir sesės, visi esame Vienis.

Mes tobulėjame. Nepaisant visko, kas priešinasi tam procesui, mes tampame geresnėmis žmogiškomis esybėmis. Ne visi iš mūsų. Nelengvai. Bet didžioji žmonijos dalis kažkokiu būdu sugeba tobulinti save ir savo kultūras. Egzistuoja jėga, kuri kažkaip stumia mus pasirinkti sunkesnį kelią ir kurio vedami sugebame pakilti iš to liūno ir purvo, kuriame taip dažnai gimstame.

Kiek laiko reikia žmogui, kad jis taptų laimingas? – Kai tik jis pagalvoja apie laimę, jis tuoj pat pradeda švytėti.

O kiek laiko reikia, kad žmogus nusimintų? – Kai tik žmogus pagalvoja apie tai, kas jį skaudina, jis nusimena.

Viskas vyksta akimirksniu.

Kodėl tuomet vėl ir vėl galvojate apie tai, kas jus skaudina?

Su pagarba ir meile 

Peržiūrų: 8684 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 5.0/5
Viso komentarų: 1331 2 3 ... 10 11 »
0  
1 Eugenija   (02.02.2013 19:55) [medžiaga]
Ačiū tau Virgi. Ačiū už tą meilę, kurią išgirdau taip stipriai  skambančią tekste...

0  
2 Klaudijus   (02.02.2013 20:08) [medžiaga]
Nu va kaip skaldziai atsake I klausima ir dar papilde smile

0  
3 Eugenija   (02.02.2013 22:51) [medžiaga]
Kūryba gimsta iš meilės, kūrybai būtina laisvė, būtina erdvė skrydžiui,  per kūrybą skleidžiasi mūsų dieviškumas...

0  
4 Linas   (02.02.2013 23:34) [medžiaga]
Sveiki, perskaičius straipsnį užkliuvo kelios vietos dėl kurių turiu alternatyvų požiūrį, tikiuosi jis padės kamnors priartėti prie Meilės realybės.

Dėl vizualizavimo. Šioj vietoj man patinka Lazarevo pasaulio struktūravimas - mes galime turėti bet ką ko neiškeliame aukščiau už Meilę savo prioritetų skalėje. Kitavertus jei naudodami įvairias technikas siekiame kažkurių vertybių neatsižvelgdami į Meilės prioritetą, tai yra siekiame jų ne tam, kad skleistume/kauptume/patirtume/darytumėmes panašesni į/.... Meile, anksčiau ar vėliau ateis laikas kai jos iš mūsų bus atimtos. Taip yra todėl, kad jų siekdami tokių mažiau harmoningu būdu atitinkamai programuojame savo sielą/pasąmone iš kurios gimsta norai ir trukt už vadžių ir vėl iš pradžių, tik jau didesne amplitude. Jei Afrikoj žmonės gyvena, kaip gyvena, tai matyt neatsitiktinai. Galbūt jų sielos neturi pakankamo proveržio į Meilę, kad atlaikytu atitinkama, materealinės gerovės ir socialinio saugumo lygį. Jei mes bandysim jiems suteikti tai, o ypač naudodami efektyvias dvasinias technikas, ar nebūsim atsakingi už jų sielų tvirkinimą, kuris anksčiau ar vėliau prives juos prie keitimos į Meilę kančių? Vakarų valstybių sergančiu depresija pavyzdys gražiai iliustruoja teigini 'ne piniguose (ir ką jie suteikia) laimė'. Tokiu atveju, aš siūlyčiau pakankamai aukšto sąmoningumo žmonėms, kurie supranta Meilės, kaip vertybės prioriteta ir dvasinius dėsnius linkėti Afrikos žmonėms Meilės, pagal kabalos tradicija (kiek nedaug ją tesidomėjau) - noro tapti savybėm tapačiais Meilei. Va tada visos vertybės pas juos ateis harmoningu keliu ir ateis būtent tokios kokių reikės jų sielų kelionėms.

,,Kodėl tuomet vėl ir vėl galvojate apie tai, kas jus skaudina?"

Kad suprastume, kaip tai išspręsti. Aš asmeniškai apie tai galvoju ir perjaučiu Meile, permąstau Meilės logikoj (kiek ji man yra atsiskleidus), nes suprantu, kad mano sielos interpretacija verčia mane kentėti, o ne pačios situacijos, kurios yra tyra ir nekintama Meilė savo esmėje visiems kas jas patyria.

Yra toks toks logikos terminas 'nepilnoji indukcija', kai apie visus klasės (pvz. Būties) objektus daroma išvada pagal savybes tų kuriuos teko ištirti. Tai nera dėsnis tikrovės pažinimui, nes mes nepatyrę kitų klasės objektų negalime žinoti ar jų sąvybės tokios pat kaip ir ištirtųjų. Tačiau tokiu budu, po truputi kaupiama apibendrinta pasaulio patirtis. Grižtant prie temos - vis labiau pažystama Meilė iš kurios gimsta pati Būtis. O pažinia ją galime siekti panašėjimo į ją. Svarbu laikas nuo laiko permąstyti iš šio metodo išplaukusius 'dėsnius'. Būtent taip galvodamas apie mane skaudinančius dalykus turiu šansą atrasti dėsningumą kuris padės išspręsti ir daugybe kitų, panašių situacijų, nes užčiuopsiu ir suformuluosiu didelio universalumo pasaulio dėsnį.

P.S. Šiais metais likimas pastumėjo surasti sieloje paliktų lepsusų :). Nors ir galėjau gana lengvai priimti, kitų žmonių daromus poelgius, likimo padiktuotas situacijas, vis dėl to, kažkodėl likau irzlus. Pamiršta buvo pajausti Meile kaikuriems savo asmeninės istorijos poelgiams :). Nėra ko gėdytis, kad ir kaip tai nedorovinga būtu, viskas yra Meilė žvelgiant iš pačio viršaus (objektyviai), tad jei kas turi panašių problemų siūlau išlaisvinti šias patirtis, pripažinti jas kaip savęs dalį ir esant reikalui nesivaržyti jų atskleisti kitiems.

Su Meile,
Linas

0  
5 Klaudijus   (02.02.2013 23:56) [medžiaga]
Meile,meile,meile.Kas ta meile?Ji turi daug israisku,gali myleti savo augintini,savo broli ar seseri,savo motina ir teva,savo antaja puse,drauga ar kita brangu zmogu,gal net gali myleti visus net nepazystamus ar netgi koki medi ar pauksti,gali myleti muzika ar laive,buna ir tokiu kurie gali myleti arba elgiasi taip lyg myletu pavyzdziui savo automobili.Jei myli gali tikriausiai bet ka padaryti.Kaip sako meile "kalnus nuvercia".
Nu jei pasaulyje ir visu sirdyse vyrautu tikra meile sau ir kitiems,tai jis tikrai butu geresnis,o pokolkas as neperdaugiausiai matau jos is zmoniu,is daugumos gali labiau sulaukti pykcio,pavydo ir pagiezos.
Tikriausiai jei negali gauti ar nematai meiles kitame zmoguje,tai reikia tau paciam ja duoti ir skleisti,pradzioje uztenka nors nusisypsoti ir pasisveikinti,apkabinti,tai gal tas zmogus pasijus geriau ir paseks tavo pavyzdzui,gi tai nieko nekainuoja,o poveiki gali tureti nemaza...
Siek tiek sunkoka issireikti kas ta meile kai neesi patyres visu ar bent didesnes dalies jos israisku.

0  
6 Klaudijus   (03.02.2013 00:25) [medžiaga]
Tikra lame, tai myleti ir buti mylimam.
Gitara be stygu-pagalys,zmogus be meiles-gyvulys.
Jei gyvenime nera sielvarto-nera ir meiles gyvenimui.
Kas sypsosi uzuot tuzes,tas visada stipresnis.
Elgis taip lyg butum laimingas ir tai neabejitinai padarys tave laimingu.
Kitu idos iskuriu mes juokiames,mumyse juokiasi is musu.
Visa musu gyvenima galima isreiksti trimis zodziais buvo,yra ir bus.
Siela yra nuspalvinta ta pacia spalva kaip ir mintys.
Geri darbai bus uzmirsti rytoj,bet visgi darykime gerus darbus.

0  
7 Linas   (03.02.2013 01:33) [medžiaga]
Negaliu pasakyti kas yra Meilė objektyviai, nes esu subjektyvus, mano suvokimo galimybės ribotos. Suvokimui augant keičiasi ir koncepcija, tačiau pamėginsiu suformuluot tam tikras gaires, gal kam nors pagelbės ją pajaust (dar karta nepretenduoju į vienintelį atsakymą):

Meilė kaip programa: Vėlgi laikysiuosi Lazarevo terminologijos - emocija turi informacinį pagrindą (kaip ir energetini). Emocija tai programa, siekiamybė su apribojimais. Mes Meilę atpažįstame, kaip emociją, tai kaip programa ir apibūdinsiu. Objektyviai visa kas yra Meilė tik priklausomai nuo požiūrio taško skirtingai ją patyriame.

Meilė tarp dviejų: Meilė mums paprastai ateina kaip jausmas susietas su kažkuo. Laikydamasis teorijos, kad tyra Meilė neturi kitų priežasčių tik save pačią jos apibūdinimą formuluočiau taip 'Meilė yra kai nori, kad kitas būtu laimingas'. Noras padaryti kitą laimingu, jau kas kita. Tokių būdu, kai kito laimė tampa tavo interesu, jūsų interesai apsijungia.

Kas yra laimė? Laime laikyčiau pasitenkinimo išraiška sąmonei, apspręsta pasitenkinimo pakitimo. Sakykim skaitlinės vertės kinta nuo 4 iki 5 - pajauti didele laimę, net 25 proc didesnę pasitenkinimo verte. Vertė kinta nuo 100 iki 98 - pradedi jaust nedidelį nusiminimą. Manau asmeninis įvertinimas (didelė ar maža) priklauso ir nuo asmeninio jautrumo bei patirties.

Taigi norint, kad kas nors būtų nuolat laimingas, jam reikia nuolat jausti vis didesnį pasitenkinimą. Taigi Meilė ne taktinis pataikavimas kitam, o strateginis planas.

Strateginis planas tyra Meilė yra dviem aspektais:

1. Apjungia visų Būties (visuose laikuose, visose dimensijos ir pasauliuose, VISAKO) dalelių interesus.

2. Apjungia visus interesus (visą laiką).

Taigi Meilė kaip programa nurodo ir motyvuoja, kaip elgtis su paskira pasaulio dalele ir su visu pasauliu per ją.

Tyra meilė nuo netyros skiriasi tuo, kad netyrai reikalingas stimulas. Pvz. merginos ar jos atitinkamų išvaizdos savybių buvimas.

Meilė išgryninama, kai griūna situacija skatinusi tave pajausti Meilę, o tu išsaugai jausmą. Taip rinkdamas tokius amžinus grūdelius iš jų lipdai savo sielą/pasąmonę.

Taip, pat praktikai: kuo daugiau energijos išskleisi vadovaudamasis atitinkama programa tuo stipresnė emocija susiformuos.

Jei mylim Dievą, kaip Absoliutą, kuris yra VISAKAS ir pvz. pagal krikščioniškąją tradiciją yra MEILĖ, automatiškai atsižvelgiam ir į visų jo dalių interesus.

Taigi galim matyt ir ,,Dievo planą" laikui: dalelės patyria ir grynina Meilę (kitos emocijos laikinos priklausomai nuo mąsto - tyra Meilė yra amžina) ir dėl tokios entropijos (patvaresnės struktūros užima mažiau patvarių vieta) pasaulis turinyje būnantis Meilė (Dievo planas) konstruojasi į Meilę formoj (Dalelės tampa viena kitai vis Meilingesnės). Gražu, paprasta, genialu :) - viskas gimė iš Meilės, yra Meilė ir tampa Meile, o taip patenkina visų interesus ir daro juos laimingus.

Beje, kadangi emocija priklauso nuo interpretacijos/kontekstu, tai TAI kas manot, kad darė jus nelaimingus, gali būt suprasta ir taip, kad tiektu laimė. O kaip jau rašyta anksčiau - tokia interpretacija tvari.

Kodėl Meilė neturi kitų tikslų tik save Pačią? Kaip matėm Meilė kaupiasi ir verčia mus norėti vis panašiau į pagrindinę būties programą (Meilę), vadinasi mūsų vis daugiau interesų būna patenkinta.

Iš šių teiginių išplaukia dar daugybė taisyklių ir dėsningumų, man rodos, aptinkamu mūsų patyriamame pasaulyje ir išrašytų mokslininkų teorijos, bet apie jas kitą kart :).

P.S. Šiais metai atradau dar vieną seną/naują tiesą. Prisiminiau, kad gi siekiu Meilės ne vien supratimo ir skleidimo, bet ir pajautimo (tas labai svarbu nes būtent taip sandeliuojamos mūsų programos sieloje/pasąmonėje). Taigi pasiūlysiu sau ir kitiems pamėginti kiekvienoje situacijoje ją pajausti ir elgtis taip, kad pajaustumėte (nepamirškit išgryninint ;)).

Su Meile,
Linas

0  
8 Doremi   (03.02.2013 11:12) [medžiaga]
je, je, kraustykitės į forumą, po straipsniais rašome į temą

0  
132 Truputį_žalias   (18.02.2013 23:44) [medžiaga]
o kaip žodžio laisvė, dėl kurios tamsta taip kovojate kitoje vietoje ?

-1  
9 Aivanhova   (03.02.2013 18:43) [medžiaga]
"Žinoma, daugumai atrodo visiškai atvirkščiai, bet kiekvienas mato tą realybę, kurią jis kuria pats, kaip jau sakiau praeituose straipsniuose. Todėl pesimisto realybė visiškai skirsis nuo optimisto, ar nuo tikros Tiesos. Tiesos – jog niekas ir niekada nestovi vietoje. Mums reikia pakeisti savo vidines intencijas pasaulio atžvilgiu"
Va, kaip anksciau minejau, tarsi sukuriama ar persama tokiais pasakymais ideja, kad as "sviesus", mano intencijos pacios geriausios, vibruoju "aukstai", vadinasi, ir Afrikoj viskas taip pat gerai..:)))
Realybe Afrikoj ne taip smarkiai keiciasi, pakeitus savo realybe; taip "uzsiliuliavus" savoj realybej, galima pamirsti ir pagalba kitiems.. Apie tai as bandziau issireiksti ir anoje mintyje, kuria savaip pagavo ir Spurgelis su Doremi..:)) Linkejimai...:))
P.s. O.M.Aivanhov raso mazdaug taip, kad geriau jau zmones isvis nieko nezinotu apie karmos desni, jei galvotu, kad "skestanciuju" bedos yra ju uztarnautos bedos, ir nesiskubintu padet..;)

0  
10 Aivanhova   (03.02.2013 18:55) [medžiaga]
O cia ta vietele, kur atskiriama "dvasinguju" galimybes padeti fiziskai,darbus paliekant kitiems:
"Net keletas žmonių jau gali padėti daugumai, nors po porą minučių skirdami tam dėmesio kasdien. O likusi dauguma galės padėti Žemei jau kitokiu būdu. Taip ir plečiasi šviesa, tam nėra pabaigos. ", o kas trukdo pagalba organizuot ir fiziskai :))) ???
Cia tas atskyrimas dvasines veiklos nuo galimybes veikti laike ir erdveje fiziskai..;)

1-10 11-20 21-30 ... 91-100 101-108
Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Vasaris 2013  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0