Ketvirtadienis, 28.03.2024, 11:05
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2011 » Kovas » 20 » Protestai Amerikoje apėmė visas 50 valstijų
13:22
Protestai Amerikoje apėmė visas 50 valstijų
Ką jūs žinote apie rožinę revoliuciją JAV. Liaudies protestai prieš vyriausybės politiką užliejo visas 50 Amerikos valstijas ir tapo išties masiniais. Kalba eina jau apie mitingus, kuriuose dalyvauja šimtai tūkstančių žmonių, o tai Amerikos policinės valstybės sąlygomis yra tikrai ekstraordinarinis skaičius. O ką mes apie tai žinome? Nieko. CNN tyli. Reuters tyli. O paskui juos tyli ir mūsų TV3, LNK, LTV ir visi kiti laisviausios pasaulio žiniasklaidos ramsčiai. Nesusimąstėte, kodėl visi jie tyli?


Vietiniai TV kanalai Amerikoje ištisai transliuoja pranešimus apie masines demonstracijas. Šitie video, žinoma, patenka į Youtube, apie įvykius rašo amerikiečių blogeriai – smulkiai, su nuosavomis nuotraukomis. Įveskite į Google paiešką, pavyzdžiui, pro-union rally – ir patys pamatysite, kokia tai karšta tema. Bet visa tai rašoma, fotografuojama ir filmuojama lokaliai. O federalinių ir globalių žiniasklaidos priemonių puslapiuose, laidose ir žymių publicistų pokalbių šou – tyla. Visi kaip vandens į burną prisisėmę. Stambūs laikraščiai nespausdina apie įvykius nieko, arba spausdina kažką neaiškaus smulkiu šriftu 123 puslapyje.

Suprantama, kai jiems bus duotas leidimas – tipo, dabar jau galima – žiniasklaida jums viską papasakos, kaip taikiai ir be kraujo vyko visos šitos daugiatūkstantinės akcijos Amerikoje, kokia išmintinga pasirodė esanti Amerikos tauta ir kaip ji pasitiki savo mylimu generaliniu partijos sekretoriumi Baraku Obama. Bet visa tai bus vėliau. O kol kas leidimas neduotas.

Kodėl neduotas? Ko laukia globalinių informacinių srautų valdovai? Ogi todėl, kad jie kol kas nė velnio neįsitikinę, kad viskas baigsis „taikiai ir be kraujo". Ir kad Baraką kaip ir anksčiau pavyks pavaizduoti nacijos tėvu ir vienytoju. Dėl to jiems norisi išlaikyti daugiau laisvės įvykių traktavimui post factum. Nes gali gautis labai nepatogiai – tik pradėjo rašyti apie taikias „Amerikos patriotų" manifestacijas, ir štai tuos patriotus jau šaudo nacionalinė gvardija ir traiško tankais, o iš sraigtasparnių pribaigia kulkosvaidžiais FTB specgrupės. Žiūrovams, klausytojams ir skaitytojams susidarys kognityvus disonansas ir jie – o, siaube! – pradės mėginti galvoti. O tai labai pavojinga šiuolaikinei pasaulio tvarkai.

Dėl to visi tyli. Apsidairykite aplinkui, į „žymius blogerius", „politinius analitikus", žurnalistus – kas iš jų kalba apie Amerikos įvykius ir mėgina bent jau paprasčiausiai papasakoti jums, dėl ko viskas ten sušurmuliavo, ko nori tie protestuojantys, apie kuriuos kai kurie lokalūs JAV laikraščiai rašo štai tokias antraštes:

Revolutionary Marxist leads pro-union rally (Marksistiniai revoliucionieriai vadovauja profsąjungų demonstracijai);

Save the American Dream (išgelbėkite amerikietišką svajonę);

Fight for the middle class (Mūšis už vidutinę klasę)…

Ir taip toliau.

Apskritai, tai jau iš antraščių matosi, koks chaosas ten vyksta. JAV represijų aparatas paleido pilnu pajėgumu ir „Patriotinį aktą", ir kitu ypatingus įgaliojimus, kuriuos išdavė dar Bušas Jaunesnysis, skelbdamas kovą su al Kaidos teroristais, tačiau protestuotojai vis tiek siautėja.

Apsidairykite. Kas jums apie tai pasakoja ir mėgina paaiškinti, kas vyksta Amerikoje? Kur staiga prapuolė visi tie ekspertai ir autoritetai? Na, taip – ji irgi lauki leidimo. O jūs tuo tarpu darykitės išvadas – pagal kieno dūdelę jie šoka ir kokia jų „nepriklausomų analizių" vertė.

Apskritai, tai Amerikai visa tai kažkaip ne laiku nutiko – amerikiečiams dabar reikia traukyti kaštonus iš ugnies, kurią patys įkūrė Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje, o čia tokie nemalonumai namuose… Blaško, neduoda susikoncentruoti – dėl to galima laukti konvulsiškų judesių, netikslumų ir klaidų. Žodžiu, kur be pažvelgsi – visur pas Ameriką problemos.

Viskas prasidėjo nuo demonstracijų Viskoncine. Dviejų savaičių bėgyje vyko mitingai miesto centre ir prie respublikonų gubernatoriaus Vokerio namų. Jis nusikalto tuo, kad pasiūlė ženkliai sumažinti valstybės tarnautojų algas ir lengvatas, pravesti personalo mažinimą ir sumažinti profsajungų teises vedant derybas su darbdaviu dėl kolektyvinės sutarties.

Ne nuostanu kad po Viskoncino užburbuliavo ir kitose keliasdešimtyje valstijų: Alabama, Ogajo, Ajova ir t.t. Apie protestuotojų užimtus valstybinius pastatus galima buvo sužinoti tik vietiniuose vidio bloguose. Nuo Kovo 5 dienos  pilietiniai neramumai apėmė jau visus 50 valstijų.

Daugelyje stambių Amerikos miestų vyksta prieškarinės demonstracijos. Vašingtone prie Baltųjų rūmų policija sulaikė daugiau nei šimtą demonstrantų. Demonstrantai susirinkę pažymėti 8 JAV įsiveržimo į Iraką metines skandavo: " Ne karui", " Sustabdykit karą", " Atskleiskite melą".

Dalis manifestuotojų priėjo tiesiai prie Baltųjų rūmų vartų. Į įsakymus atlaisvinti kelią manifestuotojai atsakė, kad ne pasitrauks iš vietos. Po to tvarkos sargai sulaikė 113 demonstrantų, kuriems dabar reikės mokėti baudas už nepaklusnumą valdžiai. Analogiškos akcijos vyko San Franciske, Niujorke, Čikagoje praneša http://kp.by/go/http://www.ap.org/.

http://www.youtube.com/v/WYesCdCUMPc&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

Masiniai protestai Čilėje nukreipti prieš prezidento Obamos atvykimą. Kovo 21 dieną susirinkę demonstrantai reikalavo kad JAV atsiprašytų už 1973 metų karinį perversmą ir įvestą Pinočeto režimą, o taip pat apie sutarties su JAV dėl atominių pastatymo nutraukimą. Kai kurie protestantai laikė plakatus su užrašais " Aš renkuosi Kadafi". Visam pasaulyje atsiranda blaiviai mąstančių žmonių, teisingai vertinančių karinius veiksmus Libijoje.

 

Peržiūrų: 2899 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 5.0/5
Viso komentarų: 9
0  
1 Ri   (22.03.2011 16:58) [medžiaga]
na ir tegul protestuoja, sunis loja, o karavanas eina, jie taip paprastai nepasiduos, kaip Egipte

0  
2 Darius   (22.03.2011 19:24) [medžiaga]
Labai naudingas straipsnis, labai aktuali tematika. Aciu. Tai dar karta parodo, kad net ir tokia demokratine (bent jau taip buvo ilga laika manoma) valstybe kaip JAV, laiko uz virvuciu masines informacijos priemones.

Tik vienas klausimas, kas straipsnio autorius: Virgis ar http://www.versijos.com/2011/03/18/protestai-amerikoje/ . Nei vieni, nei kiti nededa citatu ar nuorodų, o tai jau plagijavimas. Tiesiog draugiska pastaba ateiciai.


0  
3 virgis   (22.03.2011 21:24) [medžiaga]
Informacija yra nemokama ir ne prekė, nėra skirtumo kas parašė ar iš kur ji paimta. O tas jūsų nuvalkiotas žydiškas žodis plagijavimas ar dar autorinės teisės neturi nieko bendro su info kuri priklauso visiems ir nemokamai be jokių išlygų ir teisių, tai neturi būti preke, kaip mums buvo peršama, o tuo pačiu ir ribojama... Antra - aš nematau reikalo rašinėti iš kur aš paėmiau vieną ar kitą teksto dalį, tuo labiau ir laiko tam neturiu... sad

0  
4 kriptonas   (22.03.2011 22:26) [medžiaga]
Turiu pripazinti,labai daug literaturos tu pridejai.... Vien del to ACIU tau galima sakyti.... As irgi uz tai,kad jokio skirtumo...

0  
5 Darius   (23.03.2011 08:48) [medžiaga]
Dar kartą pasikartosiu: puslapyje radau daug vertingos informacijos. Ir už tai esu dėkingas administratoriui.
Bet dėl plagijavimo nesutinku: Visu pirma dėl to, kad paruošti straipnį reikia įdėti darbo ir skirti tam savo laiką. Autentiškas straipsnis yra mentalinės veiklos rezultatas. Ir autorius turi neturtinę teisę bent jau į tai, kad apie jo autoryste būtų skelbiama. Priešingu atveju, nededant citatų, yra pasisavinamas kito asmens nuopelnas. Taip užsidedant sau medalį - "va kaip aš čia padirbėjau" ir apsisaugant nuo lankytojų nutekėjimo. Nereikia visko kas nepriimtina vadinti žydišku (turiu pagrinda manyti, kad tokiu busiu apšauktas ir aš). Nacizmas visiškai nedera prie žodžio atsibudimas. Ne visi žydai velniai, kaip ir ne visi lietuviai angelai. Jei stengtumės matyti panašumus, o ne skirtumus, pasaulis būtų geresnis. Pradėkim kiekvienas nuo savęs.

0  
6 virgis   (23.03.2011 10:18) [medžiaga]
Ką reiškia nacizmas? Kad neigiu sistemos nustatytas taisykles, kurios remiasi vienas kito išnaudojimu, materialiniai nauda, vedančiu į degradacija technogeniniu civilizacijos vystymusi. Na o tos parazitinės socialinės sistemos vieni iš vedlių yra Judėjai (žydais pavadinau per skubėjimą, nesureikšmindamas to žodžio, aš irgi žinau kad visokių yra žydų, bet sionizmas dvigubai blogiau už jūsų pavadintą nacizmą). Mylėti tėvynę dabar yra vadinama nacizmu, jei nepripažįsti tarptautinio sionizmo. Pasiūlyčiau tamstai pasiskaityti keletą nuorodų, gal jos kiek padės atverti akis http://www.zarubezhom.com/Rabinovich.htm
http://hedrook.vho.org/library/hitler.htm

0  
7 kriptonas   (23.03.2011 23:34) [medžiaga]
NA del plagijavimo... Jei zmogus sakytu jog tai jo sukurti dalykai. Galbut gaila... Bet jau kiekvienam is musu rinktis,kokiu keliu. Jei tai butu ataskaita ar darba ir uz tai nuopelnas,tada sutinku,kad toks zmogus neturi gauti to apdovanojimo. Bet jei imi viska is interneto ir kartais net nesinori ar nera laiko teisingai parasyti,nereikia pykti. Zmogus sako,kad tai ne jo sugalvota.o kaikas prideta. Uz tai nebus kazkokio atlygio. Jei viska mes taip turim daryti,vadinasi neturim gal net kazkokiu issireiskimu,nes kazkas juos sukure. Gal del to ir sakom,tai laisve ir laisva erdve ir mes patys laisvi... Gal sitoje vietoje galima kazkaip panasiai elgtis.... Jei draudziama kazkuo naudotis. Tai sukures zmogus tegu nesa i savo sandeliuka ir krauna.... Nes tik taip jausis,kad to is jo niekas nepavogs ir nenuplagijuos.... Vadinasi reikia parasyti kazkur. Kad tikrai imsiu ir naudosiu svetimomis mintimis. Nes taip manu esant teisnga,nes jos visiems prieinamos,tam kad naudotis... Kaip ziuriu,gera terpe,kad zmogus pasijustu kazkuo.... Kad net ir zodziai tempa jo nuosavybe.... smile Na jei to zmogui reikia,tai tebunie.

0  
8 kriptonas   (24.03.2011 01:09) [medžiaga]
Paziurekite,ka masto apie tokias demokratijas rusu pasisakymas... blyn,bet jie tikslus tuo,kad kodel plakatai anglu kalba... As kazkaip mazai maciau tokiu bajeriu,kai protestuoja.nebent nukreipta i uzsieni...
http://www.youtube.com/watch?v=keSe7Ys-iT0

0  
9 PlejadieteLina   (19.01.2012 01:51) [medžiaga]
Kodel taip yra puolamas Obama? As Jums atsakysiu. Obama yra Pirmapradia - Planuotojas, Didziojo Eksperimento Kurejas. Todel juodosios jegos Ji taip puola. Obama jau vykdo savo misija Zemeje.
Viena is Jo reinkarnaciju buvo faraonas Echnatonas, Tutanchamono tevas. Echnatonas ir Nefertiti buvo Liepsnos Dvynes. Obama ir jo zmona yraJu dabartine reinkarnacija.

Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Kovas 2011  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 2
Svečių: 2
Vartotojų: 0