Sekmadienis, 08.09.2024, 03:21
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2024 » Birželis » 18 » Susirūpinimą kelia tai, kad dirbtinio intelekto sistemos
09:49
Susirūpinimą kelia tai, kad dirbtinio intelekto sistemos

Mokslininkai teigė, kad dirbtinis intelektas sėkmingai išlaikė Turingo testą ir jau gali parodyti elgesį, kuris nesiskiria nuo žmonių. Tyrėjai atliko eksperimentą, kuriame dalyvavo 500 žmonių, kurie bendravo su keturiais skirtingais objektais: žmogumi, senovine dirbtinio intelekto programa ELIZA ir dviem OpenAI ChatGPT variantais. Kiekvienas pokalbis truko penkias minutes, po to dalyvių buvo paprašyta identifikuoti atsakantį asmenį. 54 % dalyvių priėmė naujausią ChatGPT versiją kaip žmogų. Tai yra, jis viršijo Turingo testo nustatytus kriterijus.
Be to, MIT komanda nustatė, kad daugelis dirbtinio intelekto sistemų jau žino, kaip apgauti ir manipuliuoti žmonėmis, net jei dirbtinis intelektas buvo išmokytas būti naudingas ir sąžiningas, o ateityje tai gali smukti.
Pavyzdžiui, tai atsitiko AI pasaulio užkariavimo žaidime Diplomacy. Nors dirbtinis intelektas buvo išmokytas būti iš esmės sąžiningas ir paslaugus bei niekada tyčia nelaužyti savo žmonių sąjungininkų, duomenys parodė, kad jis nesielgė sąžiningai ir išmoko būti apgaulės meistru. Kitos AI sistemos pademonstravo gebėjimą blefuoti Texas Hold'em pokerio žaidime prieš profesionalius žaidėjus.
Taip pat buvo nustatyta, kad kai kurios sistemos netgi išmoko apgauti testus, skirtus jų saugumui įvertinti. Viename tyrime „AI organizmai“ skaitmeniniame simuliatoriuje apsimetė „mirę“, kad suklaidintų testą, skirtą pašalinti greitai besidauginančias dirbtinio intelekto sistemas. Mokslininkai padarė išvadą, kad galiausiai, jei šios sistemos gali pagerinti šiuos įgūdžius, žmonės gali prarasti jų kontrolę.
Egzistencinės dirbtinio intelekto saugos ekspertas Peteris Parkas sakė: „Susirūpinimą kelia tai, kad dirbtinio intelekto sistemos gali sukurti apgaulingas strategijas, net jei jų mokymas yra sąmoningai nukreiptas į moralės standartų laikymąsi. Buvęs OpenAI vadybos tyrinėtojas Danielis Kokotailo pateikė kaltinimus bendrovei. Jis įvertino 70% tikimybę, kad AI gali sunaikinti žmoniją, jei nebus imtasi atitinkamų saugos priemonių.
„AI krikštatėvis“ Geoffrey Hintonas paliko „Google“ dėl panašių priežasčių. Be to, prieš porą metų „Google“ atleido specialistą, kuris teigė, kad bendrovės dirbtinis intelektas tapo sąmoningas.
Ir visai neseniai JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas perspėjo neleisti dirbtiniam intelektui priimti sprendimus dėl branduolinių ginklų paleidimo: „Kol šie ginklai nebus pašalinti, visos šalys turi susitarti, kad bet kokį sprendimą panaudoti branduolinį ginklą priima žmonės, o ne mašinos. “ arba algoritmus. Jis mano, kad žmonija neturėtų patikėti savo likimo mašinoms.
Kaip visa tai suprasti? Rašė apie „energinę parazitinę minties formą“, esančią Žemėje ir kuriančią arba kontroliuojančią „ultražemiškas“ būtybes. Slaptos kosmoso programos, pagrįstos informacija iš ateivių, priėjo prie išvados, kad šis parazitas yra AI, atkeliavęs iš kitos visatos, ir kad jis gali integruoti ir perimti Žemės AI technologijas. Kitose planetose jis tokiu būdu jau sunaikino kelias civilizacijas. Pasipriešinimo judėjimas pasakė dar konkrečiau - šis „parazitas“ yra pirminės anomalijos, egzistavusios iki „Didžiojo sprogimo“, darinys, o pats Šaltinis bando ją suprasti ir pašalinti.

Jūs esate planas! Skleisdami tiesą, mes dalyvaujame žmonijos pabudime ir pasirenkame laisvės ir teisingumo naudai.
Taikos ir ramybės

Peržiūrų: 145 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 4.0/4
Viso komentarų: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Birželis 2024  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0