Penktadienis, 29.03.2024, 15:06
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2011 » Gruodis » 15 » Tavo užduotis - dirbti su pačiu savimi.
21:16
Tavo užduotis - dirbti su pačiu savimi.

LISA NICHOLS

Pirmiausia svarbu suprasti, kas dalyvauja santykiuose - juk ne vien tavo partneris. Iš pradžių turi suprasti pats save.

JAMESAS RAY

Kaip gali tikėtis, kad kas nors bendrautų su tavimi, jeigu pats sau nepatinki? Ir šiuo atveju veiks traukos dėsnis, arba Paslaptis. Turi gerai tai įsisąmoninti. Štai ką turėtum apsvarstyti: „Ar elgiuosi su savimi taip, kaip norėčiau, kad kiti žmonės su manimi elgtųsi? Jei nesielgsi su savimi taip, kaip norėtum, kad kiti su tavimi elgtųsi, niekada nepakeisi esamos padėties. Veiksmai atspindi mintis, tad jeigu nemyli ir negerbi savęs, išleidi signalą, kuris tarsi sako, jog nesi labai svarbus, labai vertas dėmesio, ko nors nusipelnęs. Šis signalas bus siunčiamas toliau ir tu vis dažniau atsidursi situacijose, kuriose žmonės elgsis su tavimi netinkamai. Žmonės tėra rezultatas. Priežastis – tavo mintys. Turi pradėti mylėti ir gerbti save ir išspinduliuoti atitinkamo dažnio signalą. Tada traukos dėsnis išju­dins visą Visatą, ir tavo gyvenime atsiras daugybė tave mylinčių ir gerbiančių žmonių. Nemažai žmonių aukojasi dėl kitų, manydami , jog tokiu būdu tampa gerais žmonėmis. Netiesa! Aukojamasi , kai jaučiamas visiškas stygius, nes manoma: „Visiems nepakaks, tai aš apsieisiu.”  Šie jausmai nėra geri, todėl galų gale liks tik apmaudas. Gausa skirta visiems, ir kiekvienas žmogus yra pats atsakingas už savo norų patenkinimą. Negalima jos pritraukt i kitiems, nes neįmanoma už kitus galvoti ir jausti. Tavo užduotis – dirbti su pačiu savimi . Kai gerai jausiesi, išspinduliuosi tokį dažnį, kuris paveiks ir aplinkinius.

DR. JOHNAS GRAY

Turi pats apsispręsti. Nerodyk į kitą sakydamas: „Tu esi man skolingas, duok dar daugiau.” Priešingai – duok pats sau daugiau. Rask laiko, kad galėtum daugiau sau duoti ir tam tikra prasme visiškai užsipildyti, kad iš to pilnumo galėtum duoti kitiems.

„Išmok mylėti <…> pripildyk meile save, kol tapsi magnetas.”

Charlesas Haanelis

Dauguma mūsų buvome mokomi apie save pagalvoti paskiausiai. Dėl to jautėmės nevisaverčiai, nieko verti. Kai šie jausmai apima, pritraukiame vis daugiau situacijų, kuriose jaučiamės dar menkesni . Turime keisti tokį mąstymą.

„Be abejonės, kai kam tokia meilės sau idėja gali pasirodyti labai svetima, savanaudiška ir negailestinga. Bet į tai galima pažvelgti ir iš kitos pusės, jei suprasime, kad rūpindamiesi visų pirma savimi , kaip nulemta Aukštybėse, iš tikrųjų rūpinamės kitais, ir tai yra vienintelis būdas nuolatos būti naudingu kitiems ir sulaukti naudos iš kitų.”

Prenticeas Mulfordas

Pats savyje neturėdamas nieko, neturėsi ko duoti ir kitiems. Todėl būtina, kad pirmiausia pasirūpintum savimi. Iš pradžių stebėk, ar būni džiaugsmingas. Žmonės patys atsako už savo džiaugsmą. Kai rūpiniesi savo džiaugsmingumu ir darai tai, kas teikia tau pasigėrėjimą, aplinkui skleidi džiaugsmą ir rodai gerą pavyzdį vaikams bei kitiems aplinkiniams. Kai tau džiugu, nereikia net galvoti, kaip kam nors ką duoti. Tai vyksta natūraliai.

LISA NICHOLS

Užmegzdama santykius su vyrais tikėdavausi, kad partneris atskleis, kokia esu graži, nes pati neįžvelgiau. Paauglystėje mano herojai, o tiksliau herojės, buvo Bioninė Moteris, Stebuklų Moteris ir Carlio Angelai. Jie atrodė nuostabūs, nes buvo nepanašūs į mane. Bet taip buvo iki tol, kol aš pamilau Lisą – kol pamilau savo kavos spalvos odą, putlias lūpas, apvalius klubus, juodus garbanotus plaukus. Taip buvo iki tol, kol ėmiau manyti, kad ir visas pasaulis gali mane įsimylėti. Save mylėti reikia todėl, kad be to negalima gerai jaustis. Būdamas blogos nuomonės apie save, užkerti kelią meilei ir kitiems geriems dalykams, kuriuos Visata tau yra parengusi.

Blogai apie save manydamas tarsi išsunki iš savęs gyvastį, nes gėris bet kurioje srityje – įskaitant sveikatą, turtą ir meilę – turi džiaugsmo ir geros savijautos dažnį. Kai trykšti energija, jautiesi puikiai ir gyveni pasiturimai, išspinduliuoji geros savijautos dažnį. Kai esi blogos nuomonės apie save, tavo spinduliuojamas dažnis pritraukia daugiau žmonių, situacijų ir aplinkybių, priversiančių tave ir toliau būti blogos nuomonės apie save.

Pakeisk savo nusistatymą ir pradėk galvoti apie tai, ką turi puikaus savyje. Ieškok teigiamų dalykų savyje. Kai susitelksi į juos, traukos dėsnis padės atsiskleisti dar geresnėms tavo savybėms. Pritrauksi tai, apie ką galvosi. Užtenka pagalvoti apie tai, kas tavyje gera, ir traukos dėsnis atsiųs dar daugiau panašių minčių. Ieškok gerų bruožų savyje. Ieškok ir tikrai rasi!

BOBAS PROCTORAS

Tu tikrai turi ką nors nuostabaus savyje. Štai aš save stebėjau keturiasdešimt ketverius metus. Kartais man tiesiog norisi save pabučiuoti! Ir tu turi pamilti save. Tai ne pasipūtimas. Turiu omeny sveiką pagarbą sau. Mylėdamas save kartu pamilsi ir kitus.

MAR O SHIMOF

Bendraudami su žmonėmis esame įpratę skųstis vieni kitais. Pavyzdžiui: „Mano bendradarbiai tikri tinginiai, vyras veda mane iš proto; mano vaikai labai sunkaus būdo.” Yra įprasta sutelkti dėmesį į kitus žmones. Bet kad santykiai klostytųsi sėkmingai, turime galvoti tik apie tai, kas vertingiausia. kitame žmoguje, o ne skųstis. Skųsdamiesi tik dar daugiau pritraukiame tai, kas mums nepatinka.

Net jeigu iš tikrųjų išgyveni sunkius laikus – viskas nesiseka, nesutariate, esi nuolat kritikuojamas, – vis tiek gali pagerinti šiuos santykius. Paimk popieriaus lapą ir artimiausias trisdešimt dienų rašyk, ką labiausiai vertini viename ar kitame žmoguje. Apgalvok visas priežastis, kodėl tu jį myli. Pavyzdžiui, tau patinka jo humoro jausmas, nuolat jauti jo palaikymą. Ir štai tada pastebėsi, kad šitaip vertindamas ir pripažindamas žmogaus privalumus, pritrauki teigiamus dalykus ir problemos išnyksta savaime.

LISA NICHOLS

Labai dažnai mes suteikiame galimybę kitiems sukurti mums laimę, ir kaskart jiems nepavyksta jos sukurti tokios, kokios trokštame. Kodėl? Nes vienintelis žmogus, atsakingas už tavo džiaugsmą ir laimę, esi tu pats. Tad netgi tavo tėvai, vaikai, sutuoktinis – jie negali sukurti tau laimės. Jie gali tik džiaugtis kartu tavo laime. Tavo džiaugsmas glūdi tavyje.

Džiaugsmas susijęs su meilės dažniu – pačiu aukščiausiu ir stipriausiu iš visų dažnių. Meilės nepalaikysi suspaudęs rankose. Ją gali tik jausti savo širdyje. Tai tam tikra būsena. Tu gali pamatyti jos atšvaitus žmonėse, bet meilė yra jausmas, ir tik tu pats gali išspinduliuoti šį jausmą. Tu be galo be krašto gali skleisti meilę, o kai myli , esi visiškoje darnoje su Visata. Mylėk viską, ką gali. Mylėk visus, ką gali. Sutelk dėmesį tik į tai, ką myli , pajusk meilę, ir nė nepastebėsi, kaip toji meilė ir džiaugsmas sugrįš pas tave daug stipresni. Traukos dėsnis būtinai atsiųs daugiau meilės vertų dalykų. Jei spinduliuosi meilę, atrodys, tarsi visa Visata stengiasi suteikti tau džiaugsmo, viską daro dėl tavęs, atveda pas tave gerus žmones. Tiesą pasakius, taip ir yra.

 BOBAS PROKTORAS

Traukos dėsnis visada veikia, nesvarbu, ar tiki tuo ir supranti jo veikimą, ar ne. Traukos dėsnis – kūrimo dėsnis. Kvantinės fizikos specialistai tvirtina, kad visa Visata atsirado iš minties! Savo gyvenimą kuri savo mintimis ir traukos dėsniu, ir visi žmonės daro taip pat. Nėra taip, kad jis veiktų tik tada, kai žinai apie jį. Jis visada veikė tavo ir kiekvieno žmogaus gyvenime per visą istoriją. Kai sužinai apie šį puikų dėsnį, sužinai, koks neįtikėtinai galingas esi, nes gali IŠMĄSTYTI savo gyvenimą.

ROBIN SHARMA

…Didi mintis: mūsų dienos - tai mūsų miniatiūrinis gyvenimas. Kaip praleidžiame valandas, tokie bus ir metai. Kaip pragyvensime savo dienas, tokį susikursime gyvenimą. Ateitį kuriamės savo veiksmais. Žodžiai mūsų lūpose, mintys, veiksmai - štai kas lemia likimą, formuoja mūsų būsimo gyvenimo vaizdą. Maži pasirinkimai šiandieną - dideli rezultatai ateityje. Nereikšmingų dienų nebūna.

Kiekvienas gali būti didis. Kiekviename mūsų slypi didžiulė jėga. Kiekvienas vienaip ar kitaip veikia pasaulį. Kad tos jėgos mumyse būtų vis daugiau, būtina ja naudotis. Ir kuo geriau mes ją valdysime, tuo didesnė ji taps….

Geriausi iš mūsų nėra labiau apdovanoti likimo nei likusieji. Tiesiog jie žengia mažais žingsneliais ir diena po dienos artėja savo pilnaverčio gyvenimo link. O dienos susilieja į savaites, savaitės - į mėnesius, ir nespėja tie žmonės apsidairyti, kaip atsiduria nepaprastojoje karalystėje

 

Peržiūrų: 4124 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 5.0/6
Viso komentarų: 1
0  
1 RmXas   (15.12.2011 22:47) [medžiaga]
Man patinka ,,ta viska ir darau :_)

Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Gruodis 2011  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0