Penktadienis, 19.04.2024, 13:03
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2010 » Gruodis » 16 » Tikroji gojų ( ne žydų) - išgydanti medicina
14:57
Tikroji gojų ( ne žydų) - išgydanti medicina
 Kas gi vis dėlto yra – liga? Pradžiai pabandykim nustatyti kokius susirgimo tipus galima išskirti: 1.     genetiniai susirgimai, kuriuos žmogus paveldi iš savo tėvų;
2.     gerbūvio gauti susirgimai, kuriuos žmogus sukaupia per savo gyvenimą;
3.     ekologiniai susirgimai, kurie surišti su neigiama aplinkos įtaka;
4.     karminiai susirgimai, tai yra tos ligos, kurias atsineša būtybė (siela).
Genetinių susirgimų priežastis paprasta ir daugiau paaiškinimų nereikalauja. Turtingiausi savo įvairove yra gerbūvio gauti susirgimai. Galima išskirti kelis šių ligų vystymosi pagrindinius kokybinius etapus:
a)     infekcijos patekimas į organizmą ir vystymasis jame;
b)    organizmo apsauginė imuninė reakcija (susirgimo aktyvioji fazė);
c)    ligos sukelėjų gyvybingumo produktų (toksinų ir šlakų) išskyrimas žmogaus organizme;
d)    pažeistų žmogaus organų ir sistemų  organinių struktūrų pakitimai.
Dabar detaliau panagrinėsim susirgimo vystymosi mechanizmą žmogaus organizme. Kada į žmogaus organizmą papuola infekcija – suaktyvinama liga, pradžioje kol "sukelėjų” skaičius mažas, organizmas praktiškai į tai niekaip nereaguoja. Todėl kad organizmas reaguotų reikalingas konkretus toksinų ir nuodų kiekis, koncentracija, kurie yra ligos sukelėjų gyvybiškumo produktai. Todėl ligos vystymosi pradžioje, infekcija praktiškai vystosi be jokio žmogaus organizmo priešinimosi. Vyksta taip vadinama ligos inkubacinė fazė, pirmas ligos vystymosi etapas.
Ir tik kai visi kartu ligos sukelėjai į žmogaus kraują išskiria atitinkamą toksinų dozę, kuria smegenys jau gali aptikti, įsijungia organizmo apsauginis mechanizmas. Žmogaus imuninė sistema bando sunaikinti " agresorius”.
Pirmąja žmogaus organizmo apsaugine reakcija yra temperatūros pakėlimas.  Daugelis ligų sukelėjų neperneša aukštesnės temperatūros ir žūsta prie 39-40 laipsnių. Todėl organizmas, dar nežinodamas " priešo”, suduoda agresoriui terminį smūgį. Ir visiškai klaidingai daro medicina, bandydama numušti mažiausią temperatūros pakilimą.
Organizmo temperatūros numušimas būtinas tik jeigu:
a)     kada temperatūros sukėlimas pasiekia kritinį dydį apie 42 laipsnius, tokioje temperatūroje  pradeda kisti baltymai. Labiausi tai veikia kraujo baltymus ir gali pradėti formuotis į trombus, o tai jau pavojinga;
b)    kada žmogaus organizmas negali pernešti kūno temperatūros pakilimo.
Visais kitais atvejais aktyvi temperatūrinė reakcija pasako, apie stiprią šio organizmo apsauginę reakciją. Tą laiką, kol infekcija bando atsigauti po terminio smūgio, organizmas išnaudoja priešo analizei ir antikūnų sukūrimui, kurie bando sunaikinti " agresorių”. Apsauginę organizmo funkciją taip pat atlieka ir fagocitai – baltojo kraujo kūneliai, kurie suryja ligos sukelėjus patys žūdami, taip sudarant pūlius, kurių didelė koncentracija irgi neigiamai veikia žmogaus organizmą.
Ligos sukelėjai prisitaiko prie naujų jiems nepalankių sąlygų, kurias jiems sudaro žmogaus organizmas kovoje su jais. Infekcija pradeda keistis, mutuoti kad kaip nors toliau vystytis. Jei ji nesugeba prisitaikyti, ji miršta. Taip prasideda " varžybos” tarp infekcijos ir organizmo, kas nesugeba prisitaikyti tas miršta.
Infekcijos daugumoje atvejų turi žymei paprastesnę apsauginę organizaciją nei organizmo apsauginė imuninė sistema, kas leidžia greičiau jai keistis. Imuninė žmogaus apsauginė sistema, turinti sukaupusi potencialą, sudaro maksimalų pagal pajėgumą apsauginį blyksnį.
Visą laiką būti tokiame maksimaliame būvyje imuninė sistema negali, nes tam organizmas išnaudoja didžiulius energijos kiekius. Išsekusiai imuninei sistemai  reikalingas poilsis, ji pilnai atsijungia atsistatymui. Bet pilnam jos atsistatymui reikalingas laikas. Tuo metu organizmas ne kovoja su infekcija, kuri vėl pradeda aktyviai vystytis ir žymei greičiau nei atsistato žmogaus organizmo imuninė sistema.
Kai tik toksinų dozė, kurią išskiria į organizmą infekcijos sukelėjai, viršija leistinas ribas, smegenys vėl įjungia imuninę apsaugos sistemą ir dažniausiai tai įvyksta ankščiau nei ta apsaugos sistema sugeba pilnai atsistatyti. Tai tęsiasi tol, kol apsauginė imuninė sistema visiškai neišsenka ir jo blykstė visiškai nebeveikia infekcijos sukelėjų.
Čia baigiasi pirmoji ligos vystymosi aktyvioji fazė . Prasideda antroji – ligos chroniško vystymosi fazė.  Keičiasi ne tik organizmo imuninės reakcijos charakteris, bet įvyksta ir daugelis kitų organizmo fundamentalių pakitimų. Jeigu imuninė sistema nebepaveikia ligos sukelėjų ir organizmas iš kart ne žlunga, tai smegenys priima šią organo funkcionavimo būseną, kuri pasikeitė dėl infekcijos sukelėjų veiklos, kaip naują norma ir visos kitos organizmo sistemos persitvarko taip kad tą naują normą išlaikyti stabilioje būsenoje – svarbiausia kad nebūtų blogiau. Nuo šio momento organizmas niekaip nereaguoja į tokią jam ne visai optimalią organo būseną. Ir tik kai infekcija bando užgrobti sau naujas organizmo zonas, įsijungia imuninė sistema ir viskas prasideda iš naujo. Liga pereina į chroniškos fazę su periodišku aktyvavimusi.
Ekologinių susirgimų kilmė labai paprasta – visa mus supanti aplinka, įskaitant orą, vandenį, maisto produktus yra užteršta. Ji mūsų veiklos dėka tapo perpildyta toksinėmis medžiagomis, kurios patenka į mūsų organizmą ir iššaukia atitinkamas reakcijas.
Praktiškai visų be išimties vaistų veikimo principas yra toks, kad nuodai naikina ne tik ligų sukelėjus bet ir visus kitus žmogaus gyvus organus. Galvojama (medikų) kad tokie nuodai, greitai užmušę ligos sukelėjus, tik nežymiai pakenks organizmui..., kuris greitai sugebės grįžti į normalia padėtį. Infekcija kad išgyventų labai greitai adaptuojasi prie tų nuodų ir niekaip į juos nebereaguoja. Ką tokioje situacijoje daro "šiuolaikinė” medicina?
Paprasčiausiai pradeda didinti nuodų koncentraciją ir jėgą. Kai tik tų "gydomųjų” nuodų koncentracija žmogaus organizme viršija leistinas ribas, organizmas nebe sugeba neutralizuoti jų žalingo poveikio savo organams ar sistemoms. Prasideda vaistinis apsinuodijimas ir organizmo yrimas.
Todėl medikamentinis gydimas medicinoje logiškai turi baigti. Medicinai būtina surasti ir perimti kitus ligų gydymo būdus, tokius kurie tikrai gali padėti žmonijai.
Vienas iš tokių būdų yra – žmogaus paveikimas kito žmogaus bijo-lauku. Taisyklingai ir teisingai veikiant, žinant žmogaus organizmo vystymosi ir funkcionavimo dėsnius, galima ne tik nugalėti ligos sukelėja bet ir atstatyti normalų organo ar sistemos darbą. Tam yra daugybė pavyzdžių, tame tarpe ir įžymių žmonių, kai šiuolaikinė medicina buvo bejėgė ir žmogus pasmerktas mirčiai, nusprendžia nuvykti pas senutę ar kokį ekstrasensą (žmones valdančius ir jaučiančius bijo-laukus), kaip sakoma paskutinis šansas. Daugumoje atvejų tas šansas ir padeda, jei kreipiamasi ne per vėlai ir pas tikrą tos srities žinovą o ne šarlataną, kas dažnai irgi šiais laikais pasitaiko.
Sekantis būdas ar vaistas, kuris turi būti pas kiekvieną – raudonasis pipiras. Naudojamas prie visų šokų. Milteliai praskiedžiami vandeniu ir į burną, vietoj nitroglicerino, prie visų širdies priepuolių, nualpimų. Vėmimas su krauju – stiklinė praskiestų pipirų miltelių. Bet kokia išorinė kraujuojanti žaizda – pipirų miltelius į žaizdą. Nuo visų kraujavimų labiausiai iš žarnyno. Pipiro silpnas tirpalas naudojamas akių praplovimui. Jis sustiprina kraujotaką akyse,. Na o kraujas ir yra tas stebuklingas organizmo sanitaras. Visi gydomieji faktoriai randasi tik kraujyje. Pati medžiaga savęs išgydyti negali, nes joje nėra gydomųjų "agentų”, jie yra tik kraujyje. Jei koks nors pažeidimas organizme, ten būtinai turi patekti kraujas, kad išgytų žaizda. Todėl kai nėra kraujotakos atsiranda infarktai, insultai, žaizdos neužgyja. Pipiras ir atlieka tą uždavinį – sustiprina kraujotaką pažeistose vietose. Na o kaip tas raudonasis pipiras pateks į probleminę organizmo vietą, čia jau kiekvienas gali sugalvoti pats.

 Raudonasis pipiras turi unikalias savybes, kurių neturi nė vienas vaistas – išplečia kraujagysles kai jos susiaurėjusios ir susiaurina kai jos išsiplėtusios, daro būtent tai ko reikia organizmui duotuoju metu. Tai žmonių su kraujotakos sutrikimais nepakeičiamas vaistas.  Termiškai apdirbtas aišku jis praranda daug, bet vis tiek yra naudingas. Tai tinka krizo nuėmimui. Chroniška hipertonija gydoma pakeitus gyvenimo būdą. Taip pat išgydoma periodiškai badaujant tik ant vandens. Žiemai galima pasidaryti trauktinę su alkoholiu. Jei nepakanka galūnių kraujotakos – pipirinė vonia. Tokios vonios naudojamos jau prieš 600 000 metų. http://elementy.ru/news/430459?page_design=print

Sekantis vaistas – trauklapis (Plačialapis gyslotis). Naudojamas esant visiems nuodingiems ir ne įkandimams gydyti uodų, gyvačių, bičių, o sėklos PASIŽYMI – vidurių laisvinamuoju poveikiu. Visiems pūliniams ir pūliuojančioms žaizdoms. Pagrindinė naudojimo taisyklė – jis turi būti sumalamas, suspaudžiamas, sudaužomas plaktuku, svarbiausia kad išsiskirtų skystis ir jis įgautų tirštos masės būseną. Ji ir dedama tiesei ant žaizdų, aplink jas.Ūminiam ir lėtiniam gastritui bei skrandžio opai gydyti
Šviežius plačialapio gysločio lapus supjaustyti, sumaigyti, išspausti. Gautas sultis sumaišyti lygiomis dalimis su medumi, pavirinti 20 min. Laikyti gerai uždarytame inde. Vartoti po 2–3 šaukštus ryte ir vakare prieš valgį.
Svarbu atsiminti, kad sulčių vartoti negalima, jeigu rūgštingumas yra padidėjęs


Galima juos kramtyti ir valgyti, tai padeda kai yra skrandžio opa ar įvairūs gastritai. Problema tik ta, kad šviežias yra tik vasarą, bet vėlgi ilgam laikymui galima pasigaminti trauktinę ar prikimšti sakysim trilitrinį ir užpilti švariu vandeniu.Iš šviežių, nedžiovintų lapų gali būti spaudžiamos sultys. Preparatus iš gysločio žmonės nuo seno vartojo ir susirgę bronchitu, stipriai kosėdami, taip pat norėdami palengvinti skrandžio negalavimus – gastritus, dvylikapirštės žarnos opaligę, skrandžio uždegimą, esant sumažėjusiam rūgštingumui.
Sekantys vaistai – česnakas ir svogūnas. Tai nepakeičiami natūralūs antibiotikai nuo peršalimų. Veikia ne tik bakterijas bet ir virusus, grybelius. Juos galima vartoti valgant ar arbatų pavidale. Nuo gerklės peršalimo ir kosulio, kvėpuojant jų ekstraktu, kuris išsiskiria juos supjaustant. Dar vienas būdas: sutrinti česnako ar svogūno tiek kad pripildytų pora valgomųjų  šaukštų, sudėti tą gautą masę į švarios, sausos stiklinės dugną. Stilinę uždegti iš kietesnio popieriaus padaryta varnele taip, kad siaurasis galas būtų į viršų. Kvėpuoti periodiškai keičiant šnerves ar per burną. Peršalimai praeis paros bėgyje. Angina, tas pats būdas.
Jei akių konjuktyvitas – pjaustote svogūną ir verkiate, efektyviausias būdas arba silpnas raudono pipiro ekstraktas į akis. Kvėpuojant privalgius česnakų ar svogūnų, kambarys irgi bus dezinfekuotas, kartu su jūsų giminėmis. Galima valgyti juos kaip profilaktinę priemonę nuo peršalimo ligų. Vaistų nuo gripo vaistinėse nėra, bet užtai tokie vaistai yra daržovių parduotuvėje. Grybelis ant kojos – trinti česnaku. Bet kurios infekcijuotos odos ligos – trynimas česnaku. Užpuolė gripas – česnakas, plaučių uždegimas – česnakas ir svogūnas. Pūlinė flegnoma – apdėti žaizdą trauklapiu ir valgyti česnaką. Tiesiosios žarnos uždegimas sutraiškyti česnaką ir į ten. Nei vienas peršalimas ar plaučių, inkstų uždegimas, netgi meningitas negali atsilaikyti nuo česnako.


Svarbiausia dozavimas. Esant stipriems virusinių infekcijų susirgimams 10-čei kilogramo gyvo svorio viena galvutė per parą. Galima valgyti gyvus, bet jei tai per sunku galima virti ir gerti tą skystį, kuriame virėte. Nebijokite vartoti per dozavimo nebus, blogiausiu atveju, nubėgsite kartą į tualetą. Čia ne nuodai tablečių pavidalu, nuo kurių tikrai gali apsinuodyti.
– 100 gr. česnako nulupti, sugrūsti ir gautą masę sudėti į butelį, užpilti 150 gr. Degtinės, uždengti kamščiu ir suplakti. Butelį apsupti juodu popieriumi arba tamsiu audeklu, pastatyti vėsioje vietoje dviems savaitėms. Tada išfiltruoti ir gerti po 2-5 lašus 3 kart dienoje su šiltu pienu 15-20 min. prieš valgį, laikotarpyje nuo spalio iki balandžio mėn., darant pusantro mėn. pertrauką. Butelį su česnako antpilu laikyti tamsioje vietoje, apsupus ją rožinės spalvos medžiaga arba popieriumi. Česnako antpilas gerai gydo chronišką reumatą, podagrą, bronchinę astmą, anacilinį gastritą (su sumažėjusiu rūgštingumu). Kontraindikacijos – skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligė, gastritas su padidėjusiu rūgštingumu.
Seniau žmonės gydydavo slogą, virš virtų bulvių apsidengdavo galvą rankšluosčiu ir kvėpuodavo tais garais. Liaudies medicina supranta, kad norint išgydyti slogą, reikia ne nutraukti jos tekėjimą o  sustiprinti jų ištekėjimą, nes jų yra galutinis kiekis, jis greičiau baigiasi ir organizmas pilnutinai išsivalo iš kenksmingos substancijos.
Esant virusiniams susirgimams temperatūra yra gydomasis faktorius ir ją reikia ne numušinėti o sukelti. Aviečių arbatos ir po šilta kaldra. Mūsų protėviai gerai apie tai žinojo, todėl susirgus tokiomis virusinėmis ligomis jie sukeldavo kūno temperatūrą eidami į pirtį. Pirtis viena iš seniausių žmogaus naudojamų virusinių ligų gydymo procedūrų.
Taip pat ten galima propaguoti mūsų protėvių kūno masažo forma, lengvai mušant savo kūną vantų pagalba. Tai puikus kraujotakos reguliavimo būdas kapiliaruose. Su prakaitu išeina didžioji dalis toksinų, o ypač tie kurie netirpsta vandenyje. Prakaitavimas yra tiesiog būtinas žmogaus organizmui, kaip viena iš valymosi nuo toksinų procedūrų. Fiziniai pratimai tam irgi gerai tinka.
Sekantis gydymosi būdas yra taip vadinamas -  badavimas vandeniu. Dabar daugumas žmonių jau žino apie gydomojo badavimo terapinę esmę. Autorius irgi yra išbandęs šį gydymosi metodą asmeniškai ir savaitės bėgyje pastebėjo žymius savo organizmo pakitimus. Prieš badavimą spaudimas buvo, 120-170, trijų dienų ant vandens, dviejų ant sulčių ir dviejų ant daržovių, spaudimas 78- 117. Svarbiausia šiame metode yra ne iškęsti kaip nors badavimą vandeniu, bet teisingai išeiti iš to badavimo. Na daug aš apie tai nerašysiu viską rasite profesoriaus A.P. Stolešnikovo knygoje  http://zarubezhom.com/Stoleshnikov.htm   
Rytinis fizinių pratimų kompleksas ne veltui vadinamas rytiniu pasikrovimu. Pasikrauname žvalumo ir darbingumo visai dienai. Vibrogimnastika - tai sveikatingumo pratimas, kurį gali atlikti visi, netgi tie kuriems uždrausta bėgioti ar greitai vaikščioti.


Reikia pasistiebti ant pirštų galiukų taip kad pėda pakiltų virš grindų daugiau, kaip vienas cm. ne daugiau ir staigiai nusileisti pėda ant grindų, kad pajusti smūgį, sukrėtimą. Įvyks tas pats kas bėgant ar einant (žinoma dedant pilną pėdą). Vožtuvų pagalba kurie yra venose, kraujas gaus papildomą impulsą judėti į viršų. Nes prie tų vožtuvų susidaro tarsi užuovėja, kurioje kaupiasi toksinai, o kai mes atliekame jų sukrėtimą, vožtuvai papildomai atsidaro ir susikaupę toksinai kartu su krauju išstumiami į viršų, o toliau į valymosi organus. Taip pat, kai trenkiame į žemę butelį su vandeniu ir vanduo išmuša kamštį ir išbėga. Tokius kūno sukrėtimus reikia daryti neskubant, ne dažniau kaip kartą per sekundę. Po 30-ies sukrėtimų padaryti 10-15 sekundžių pertrauką, po to vėl padaryti tiek pat. Taip atlikinėti 2-3 kartus dienoje ar kai tik pajusite nuovargį ar sunkumas galvoje. Labiausiai rekomenduojama žmonėms dirbantiems sėdintį ar stovintį darbą. Lipant į kalną nuovargis praeina po minutės vibrogimnastikos. Organizmo sukrėtimas  - efektyvi pagalba gydant vidaus organus, tromboflebito profilaktinis išvengimas. Bėgioti ar greitai vaikščioti irgi reikia statant pilną pėda su trupučiu kūno sukrėtimu.
Norint kad nesenėtų veidas, kas rytą reikia atlikti veido raumenų įtemptą mankštą, paeiliui įtempiant ir atleidžiant visus veido raumenis. Taip pat atlikinėti terminius veido poveikiu palaikant po pusę minutės apgaubus šiltu, tokios temperatūros kuri iškenčia, po to su vėsiu rankšluosčiu. Tai suaktyvina veido kraujotaką, kuri kaip rašiau yra svarbiausias mūsų kūno faktorius, gydantis, valantis ir atnaujinantis kūną.
Bronchinė astma pasirodo išgydoma panaudojant gydytojo K. Buteikos metodą, kuris nieko nekainuoja, todėl labai ir neplatinamas " judėjiškose masinėse priemonėse" Nors šio metodo efektyvumas siekia iki 98% daugumoje pasaulio šalių.   http://www.buteykomoscow.ru/books.html
Metodas remiasi taip vadinamu hiperventiliacijos - gilaus kvėpavimo  atsisakymu, kuris nėra reikalingas norintiems išsigydyti. Reikia pakeisti kvėpavimo ritmą, siekiant išlaikyti anglies dvideginį organizme kuo ilgiau. Tai pasiekiama trumpais kvėpavimais. Anglies dvideginis vaidina ne paskutinį vaidmenį, jis tarsi nuramina nervų sistemą, kai kvėpuojame giliai, prarandame dvideginį, smegenys suaktyvinamos astmos priepuolis suaktyvėja taip pat. Naudojama kvėpavimo gimnastika. Naudojant jo sukurtus kvėpavimo pratimus, net įsisenėjusi bronchinė astma išgydoma per pusmetį.
Tikrai norintiems išsigydyti regėjimą ir nusimesti nereikalingus akinius, kurie regėjimą tik silpnina, pasiūlysiu atlikti pratimus profesoriaus V. G. Ždanovo metodiką. Žinoma tam aišku reiks kažkokio laiko ir jūsų pastangų, ko dažniausiai ir nenori šiuolaikinis žmogus. Jam patogiau užmokėti pinigus, kad jį kažkas išgydytu. Dar kartą kartoju, jei nesigydysite pats, niekas jūsų neišgydys, tai faktas. Akys kaip ir visi žmogaus kūno organai reikalauja priežiūros ir fizinių pratimų. Jei mes nieko nedarysime ir paleisime šį procesą vystytis savaime, tai tą ir gausime, o tiksliau nieko gero. Štai nuoroda ir sėkmės kuri jūsų pačių rankose. http://zdorovja.com.ua/content/view/488/72/
Rafinuotą cukrus išmoko išskirti maždaug prie 100 metų. Iki to jo nebuvo ir  žmonija jo nevartojo švariame pavidale. Vadinasi jis nereikalingas ir mums, kaip katinui pavyzdžiui ar kitiems gyvūnams. Taip kaip ir visa kita, kas išvalyta nėra naudinga organizmui, kas tai bebūtų: įvairios kruopos, aliejai rafinuoti, bulvės ir t.t. Anksčiau cukrus būdavo nevalytas toks pilkokas. Dabar tik rafinuotas gražus baltas, bet visiškai nenaudingas, išvalyta viskas kas jame buvo naudinga, paliko tik švari chemija. Cukrus - yra imunodespirantas, naudojant kurį žmogus silpnina savo imuninę sistemą. Kraujuje cirkuliuojantis cukrus yra puiki įvairių bakterijų maitinimosi priemonė. Todėl saldumynų mėgėjai greičiau suserga įvairiomis infekcijomis. Nustojus naudoti cukrų ( tame tarpe ir medų) gripas praeis per 1-3 dienas.
Rafinuotas cukrus padeda atsirasti šlapimo rūgštingumui padidėti kraujyje. Na o tai pagreitina aterosklerozės vystymąsi, hipertonijos ligas ir padagra. Cukrus labai stipriai veikia ir regėjimą. Pavyzdys: Žmogus 56 metų kurio regėjimas buvo blogas, nešiojo stiprius akinius, perskaitęs straipsnį apie cukraus žalą, visiškai išbraukė jį iš savo raciono. Dabar jis vaikšto be akinių ir regėjimas beveik pilnai atsistatė.
Žmonių tarpe paplitusi nuomonė, kad cukrus reikalingas smegenų veiklai, tai neteisinga. Taip teisingai smegenų funkcijos priklauso žymei daugiau nuo angliavandenių apykaitos, nei kitų organų. Jeigu kasdieninė jos norma sumažėja dvigubai, žmogus gali prarasti sąmonę, bet ta dienos norma yra labai maža ir pagrindiniu gliukozės šaltiniu yra ne cukrus o vėlgi daržovės, vaisiai, uogos kuriose daug krakmolo. Visada galima jį pakeisti natūraliu medumi, bet tik termiškai neapdirbtu, nes po tokio pakaitinimo jis praranda visas savo gerąsias savybes, kaip ir visi kiti rafinuoti ar termiškai apdirbti maisto produktai.
Cukrinis diabetas atsiranda tada, kai organizmas su maistu gauna per didelį kiekį energijos, pirmoje eilėje angliavandeniais, bet neišnaudoja jos. Užtenka pradėti "deginti" nereikalingus riebalus ir angliavandenius, sureguliuoti maitinimą, patikėti savo jėgomis ir kraujo cukringumas taps normalus. Na o toliau prasideda " stebuklai", užgyja opos, atsistato diabeto pažeistas regėjimas, normalizuosi svorį ir kraujo spaudimą.
Želčigino metodas, išgydantis pilnai "neišgydomą" cukrinį diabetą, remiasi paprastais fiziniais pratimais su kvėpavimo pratimų kompleksu, kuris pas žmogų sustiprina gliukozės įsisavinimą į kūno audinius. Insulino naudojimas tampa nereikalingas. Sustiprėja audinių mitochondrinis kvėpavimas, sustiprėja medžiagų apykaita, sumažėja kūno masė, atsiranda nauji kapiliariniai tinklai.  http://www.stopdiabet.org/articles/escape.htm
J. Lazovskis, pagal sovietinės nomenklatūros užsakymą, vykdė tyrinėjimus norėdamas nustatyti ilgaamžiškumo priežastis. Tam tikslui jis tyrinėjo žmones, kurie išgyveno 130 ir daugiau metų. Visi jie vedė skirtingą gyvenimo būdą, vieni rūkė gėrė vyną, kiti to nedarė ir t.t., nebuvo surasta nieko kas būtų būdinga absoliučiai visiems išskyrus tik viena. Visi jie nesilaikė mums priimtinų higienos taisyklių. Tai yra maudydavosi labai retai ir aišku be jokių muilų ar panašiai.
Pasirodo žmogaus odos sluoksnis turi tris pagrindines funkcijas: įsiurbimo, išskyrimo ir apsauginę. Per milijonus metų organizmas susireguliavo tiksliai, panašiai kaip laikrodis. Na o dabar
pabandykit įsivaizduoti, kas bus jei į laikrodžio mechanizmą lysime su muilu ir kempine. Panašiai vyksta kai mes maudomės vonioje. Pirmiausia sustabdoma išskyrimo funkcija. Tai iššaukia epiderminio reakcija į karštą drėgmę, o labiausiai į prausimosi priemonių cheminę sudėtį.
 Apsauginė organizmo funkcija susideda iš: biologinės ir energetinės apsaugos. Specialios kūno liaukos padengia žmogaus kūną labai plona apsaugine riebaline plėvele. Toks padengimas tarsi apsauginis skafandras, saugantis organizmą nuo išorinio žalingo poveikio. Mes gyvename būtent tokioje aplinkoje. Miesto ore paprastai 1cm. kūb., gyvena nuo 5-7 milijonų mikroorganizmų ir maždaug dvigubai daugiau dulkelių. Šitą apsauginį skafandrą mes nutriname kiekviena kartą maudydamiesi su kempine ir prausimosi priemonėmis. Jis atsistato pilnutinai tik po 24-48 valandų. Energetinė apsauga - kūno paviršiaus įsielektrinimas, kuris atstumia visus prie jo bandančius priartėti mikroelementus. Kai tik žmogus nusiprausė vonioje, kūno energetinė būsena pasikeičia į visiškai priešingą, bakterijos, mikroorganizmai ir dulkės pradeda tiesiog lipti 18-20 valandų bėgyje. Todėl po pirties ar vonios dažniausiai susergama ne nuo peršalimo, o dėl to kad nuplovė apsauginę plėvelę.
Odos įsiurbimo funkcija dirba gerai, netgi suaktyvėja 8-12 kartų. Ji įsiurbia visus toksinus, kuriuos išskyrė kūnas, kartu su visais plovimo priemonių išskiriamais nuodais, iš pradžių patenka į raumenų audinius o iš jų patenka atgal į kraują.
Atsisakius nuo cheminių prausimosi priemonių jūs prailginsite savo gyvenimą bent jau porai dešimtmečių. Tokio  cheminės prausimosi priemonės atsirado ne per seniausiai. Seniau žmonės prausėsi natūraliomis priemonėmis, kaip įvairūs natūralūs aliejai ir pan. Po pirtie protėviai pirmiausia apsipildavo šaltu vandeniu ar į eketę, tai pusvalandžiui uždaro odos poras, o per tą laiką protėviai išsitepdavo įvairiais apsauginiais natūraliais aliejais ar medaus pagrindo tepalais, kas apsaugodavo odą. Na o dažniausiai maudydavosi vandenyje be jokių kenksmingų prausimosi priemonių.
J. Lazovskis atliko eksperimentą. Paėmė 50 savanorių kurie nesimaudė metus laiko. Per tą laiką nė vienas iš jų nesusirgo, nors aplink sklandė įvairiausios epidemijos. Daugumas eksperimento dalyvių buvo specialiai parinkti su įvairiais negalavimais. Po šio eksperimento visi sveikatos sutrikimai išnyko. Pas dvylika dalyvių buvo širdies-kraujagyslių ligos, jos dingo. Vienas dalyvis turėjo katarakta- po eksperimento laisvai skaito be akinių. Jeigu norite numarinti šunį ar katiną, plaukite jį kasdien ir jis pats nugaiš.
http://www.nvpress.ru/?id=27020930
Na o čia kaip pasidaryti natūralias prausimosi priemones http://community.livejournal.com/ru_soap/836.html
Sovietų specialistai atnešė "civilizacijos pasiekimus" ir pas šiaurės tautas. Hantai- Mantai padavus jiems muilą, su malonumu jį valgė, ypač žemuoginį ir viskas buvo gerai, bet kai pradėjo juo praustis,  mirė kaip musės, o daktarai nesuprato dėl ko. Nemalonus kvapas dažniausiai skisdavo nuo jų kilių, kurios nešiojo žiemą, o vasarą kai būdavo be kailių nuo jų skido netgi savotiškai gaivus ir malonus kvapas.


Dar plovimo priemonių
http://forum.aromarti.ru/showthread.php?p=196681
 
N.V. Ševčenkos vėžio gydymo metodas. Paimti 30 mililitro (valgomasis šaukštas) nerafinuoto aliejaus ir 30 mililitro alkoholio 40 laipsnių, sumaišyti 5 minutes ir išgerti prieš valgį likus 15-20 minučių, tiek laiko negerti ir nevalgyti nieko kad vaistai geriau absorbuotųsi į organizmą. Tai atlikti 3-4 kart dienoje. Kaip tai veikia. Kad išgydyti tokias "neišgydomas" ligas reikia paduoti reikiamą kiekį deguonies ten kur jo trūksta ir neutralizuoti jį ten kur yra per daug. Medicinoje naudojami vaistai tą funkciją atlieka tik dalinai su labais dideliais perkreipimais į vieną ar kitą pusę. Aliejus ir alkoholis susimaišo tarpusavyje ir suformuoja nelabai stabilią emulsiją. Emuliatoriaus  vaidmenį (aliejaus tirpiklio) atlieka alkoholis. Tai padeda jį geriau įsiurbti per plonas žarnyno seneliais. Spiritas taip pat mažina streso hormonų išsiskyrimą. Tai sumažina kalcio jonų išsiskyrimą iš kaulų audinių į kraują. To pasekoje nusiramina ir visa širdies-kraujagyslių sistema. Spiritas taip pat pasunkina gliukozės išėjimą į kraują iš gliukogenų. Na o aliejus irgi reikalingas. Taip pat toks tirpalas aliejaus ir alkoholio organizmo ląstelių viduje virsta acetatu
(acto rūgšties liekana), o tai yra pagrindinė ląstelių statybinė medžiaga. Toks tirpalas todėl atlieka cholesterino valymą kepenyse, kamščių žarnyne, nuo visų nuosėdų iš išskyrų, akmenų ir smėlio inkstuose, visus organus nuo kalcio nuosėdų, visus sąnarius nuo susikaupusių juose druskų, nuo visuose organuose atsiradusių auglių: adenomų,  fibriliniomu, miomų, gilių žaizdų likusių pėdsakų, žarnų susiklijavimo. Arterinio spaudimo normalizavimas, cukringumo, rūgštingumo, hemoglobino, cholesterino, leukocitų, limfocitų sureguliavimas. Sustiprina uždegiminių reakcijų imunitetą. Greitas sugijimas žaizdų kur jos bebūtų. Bronchinės astmos, tuberkuliozės, gastrito, hepatito, alergijos sėkmingas gydymas.  http://www.nvshevchenko.ru/
 Dar vienas iš natūralaus gydymosi būdų yra granatų vaisių džiovintų odelių užpilas. Jis išgydo: 1. Dizenteriją per - 5 valandas;2.Salmaneliozę per -5 valandas (visus žinomus 400 štamų);3.Cholerą per - 5 valandas;4.Vidurių šiltinės - 5 valandos;
5. Skrandžio opa per - savaitę;6. Žarnyno opa per - savaitę (plonoji žarna);7. Kolitai (storosios žarnos augliai) per - savaitę; 8.Disbakteriozė per - savaitę; 9. Aštrus apendicitas per - 5 valandas, atkrenta būtinybė operuoti.
  
Kaip tai veikia. Granato odelėse esantys elementai, žmogaus žarnyne sunaikina kenksmingas bakterijas, tuo pačiu atlaisvina vietą naudingoms bakterijos kolonizuoti tas tuščias vietas, kurios likusios po negatyvių bakterijų sunaikinimo. Naudingų bakterijų šis tirpalas neliečia.
Paruošimo būdas: Santykis išdžiovintų granatų žievelių ir virinto karšto vandens sudaro 1:20; į stiklinę ar kitą indą įdėti 10-12 gramų sausų granato odelių ir apipilti karštu virintu vandeniu, uždengti indą, palaikyti iki 30 minučių. Odelės neišmetamos, jos toliau prisotina skystį. Paruošimas vienodas visiems gydymo būdams, skiriasi tik patys gydymo metodai. Išsigydymui per 5 valandas nuo: dizenterijos; salmaneliozės; choleros; vidurių šiltinės; aštraus apendicito. Po 30 minučių pastovėjimo, užpylus karštu vandeniu išgerti pusę stiklinės skysčio, stiklinę uždengti kad toliau vyktų prisotinimo procesas. Jeigu po 10 minučių pasijaučiate sveikas, vadinasi pas jus buvo vidurių išsiderinimas ( pavyzdžiui viduriavimas) kuris dings. Nei viduriavimo nei vidurių užsikimšimo nebebus. Jei po 10 minučių ne pasijautėte pasveikęs, vadinasi pas jus dizenterija ar salmanelės, vidurių šiltinė ar cholera. Tada reikia išgerti likusią skysčio dalį po 3 valandų ir likti namuose. Gydymo procesas su paruošimu užima 3,5 valandos, gydomasis efektas pasijus po 5 valandų. Jei reikalingas savaitinis gydymo ciklas nuo aukščiau išvardintų ligų: Po pusvalandžio išlaikymo sugerti visą skystį per 4 kartus maždaug po 20-25 mililitrus per kartą padalinus dieną į vienodus laiko tarpus. Gerti kas antrą dieną 7 dienas. To turėtų pakakti kad išsigydyti. Jei norėsite profilaktiškai pakartoti gydymo ciklą, tai reikia atlikti tik ne anksčiau kaip po savaitės.

http://www.rv.ru/content.php3?id=7060

Dar vienas gydantis augalas naudojamas nuo neatmenamų laikų

Taip tai krapai.Nuo seniausių laikų krapai minimi kaip vaistas nuo galvos skausmo. Žinoma, jų sėklos, ne žaluma. Žaliuose lapeliuose yra daug vitamino C. Užaugę kaimo laukuose, mūsų krapai šio vitamino susikaupia dvigubai daugiau nei citrinos, augančios šiltuosiuose kraštuose. Krapuose yra ir vitaminų B, PP, folinės rūgšties, daug geležies, kalio, fosforo, kalcio, eterinių aliejų.
Subrendusių krapų stiebų arbata tinka kraujospūdžiui lengvinti. Ką ši liga vargina, krapų stiebų antpilą reikėtų vartoti tiesiog vietoj vandens – net sriubas virti. Krapai gerina virškinimą, lengvina atsikosėjimą. Sėklos turi teigiamos įtakos centrinei nervų sistemai.Be kalbų - krapas mūsų virtuvėje turi užėmęs tvirtas pozicijas: džiovinti, sūdyti, žali tinka beveik visiems mūsų įprastiems valgiams pagardin
ti.
Jei žmogus serga ateroskleroze, kuri pasireiškia galvos skausmais, jam būtina gerti po pusę stiklinės 3 kart dienoj krapų nuostovų gėralą. Jei yra anemija ar širdies nepakankamumas, gerti arbatą iš krapų lapų. Turint žmogui pūliuojančius odos pažeidimus, dėti ant jų kompresus suvilgytus krapų nuostovomis. Taip pat tokie kompresai naudojami esant akių uždegimams. Dar vienas naudoji būdas yra esant gemorojui. Du valgomieji šaukštai krapų sėklų užpilami dviem stiklinėmis vandens, palaikyti pusvalandį ir gerti po pusę stiklinės 3 kart dienoje.
Krapų sviestas. Sutarkuoti šviežią, mažiau vandeningą agurką, tokį pat kiekį susmulkinti žalių krapo lapų, įdėti šviežio sviesto, gerai išsukti ir tepti ant batono ar duonos – sveiki pusryčiai.
Nuo neįsisenėjusio plaučių uždegimo. Šaukštą džiovintų ir susmulkintų nasturtų lapų ir žiedų užpilti puse litro verdančio vandens, uždengti, apsukti šiltu rankšluosčiu, laikyti pusę valandos, nukošti, gerti karštoką 3–4 kartus per dieną su trupučiu medaus ir ne mažiau kaip dvi savaites.
Laringitui lengvinti. Du šaukštus krapų sėklų užplikyti stikline verdančio vandens, po pusvalandžio nukošti, gerti po 1-2 šaukštus kas dvi valandas.
Nervingiems ir nemigos išvargintiems. 50 g krapų sėklų 10 min. ant lėtos ugnies virti pusėje litro gero raudonojo vyno. Tinka „Kagoras". Gerti po šaukštą 3-4 kartus per dieną. Norint vartoti ilgiau, kas savaitę reikia daryti savaitės pertrauką.
Inkstų akmenligei slopinti. Du šaukštus krapų sėklų užplikyti dviem stiklinėmis vandens, po pusvalandžio perkošti, gerti šiltą 5 kartus per dieną, prieš valgį – dvi savaites. Po pertraukos pakartoti. Įvairūs. Žalių krapo lapų užpilas karštu vandeniu ir 45 min. dar pakaitintas įstačius į kitą karšto vandens indą padeda varyti šlapimą, mažina prostatos išvešėjimą. Šaukštelis ar pusė krapų sėklų miltelių su trupučiu cukraus prieš valgį gerina virškinimą, mažina vidurių pūtimą.

Imbieras - dar vienas gydomasis augalas ir prieskonis.


Jis turi šias savybes:nuskausminantis, priešuždegiminis, išsiurbiantis, gydantis, tonizuojantis, anti-bakterinis.
Yra stiprus antioksidantas ir turi raminantį poveikį, stiprina imunitetą, gerai apsaugo nuo parazitų, sustabdo bakterijų augimą.
Maitina visą organizmą, turi teigiamą poveikį virškinimo sistemai. Sistemingai jį naudojant pagerėja apetitas, stimuliuoja skrandžio sulčių išsiskyrimą, efektyvus esant skrandžio opai, peršalimo susirgimams, padeda atsikosėti, gerai sušildo kūną.
Imbieras - gera priemonė nuo odos susirgimų o taip pat nuo bronchinės astmos. Efektyvus gydant įvairius kepenų skandžio sutrikimus. Naudojamas sumažinti viduriavimą, apsinuodijus maistu ar grybais. Mažina cholesterino kiekį kraujuje, sumažina skausmą kurį sukelia sąnarių susirgimai, naudojamas esant reumatizmui, pasitempimui, raumenų skausmui.
Puiki priemonė nuo protinio ir fizinio nuovargio. Naudojamas esant paralyžiui ar geltai. Pagerina smegenų kraujotaką, gydo aterosklerozę. Aktyviai kovoja su senėjimu, stimuliuoja potenciją. Gera priemonė nuo šlakų ir toksinų, atsiradusių nuo sunkiai suvirškinamo maisto produktų. Efektyvi priemonė norint sulieknėti, kadangi pagreitina medžiagų apykaitą. Profilaktikai naudojamas nuo vėžio ir kitų blogų auglių. Pakramčius imbierą po valgio jis pašalins problemas atsirandančias burnos ertmėje ir palaikys kvėpavimo šviežumą.
Imbiero arbata gali būti naudojama dviejų rūšių malto ar pačią šaknį džiovintą ar šviežią, prieš tai ją sudalinti mažesniais gabaliukais. Daugiau rasite čia http://www.perunica.ru/rastenia/1973-poleznye-svojstva-imbirya-i-recepty-imbirnogo.html
Siauralapis gaurometis – (lot. Epilobium angustifolium, angl. Fireweed, vok. Schmalblättriges Weidenröschen, rus. Иван-чай) – nakvišinių (Onagraceae) šeimos ožkarožių (Epilobium) genties augalas. Dar vienas stebūklingas gydomasis augalas.

 

 Lapus reikia išdžiovinti susmulkinti ir naudoti kaip arbatą ją užpilant karštu bet ne verdančiu vandeniu. Ši arbata mums dovanos: profilaktiką nuo visų rūšių auglių; stiprina potenciją; prostatos ir kitų šlapinimosi takų ligų gydymas; imuniteto padidinimas raspiratorinėms-virusinėms ligoms; karijaus profilaktika; kraujo sudėties gerinimas; organizmo intoksikacijos gerinimas; nuima apsinuodijimą maistu ir alkoholiu; atstato jėgas po nuovargio; naudojamas esant akmenims kepenyse ar inkstuose; stiprina plaukų šaknis; Vitamino C- 5-6 kartus daugiau nei citrinoje; nuima galvos skausmus; sureguliuoja spaudimą.
Augalas medingas ir aliejingas, lapai vartojami kaip žaliosios arbatos pakaitalas. Jauni lapai, stiebai tinka salotoms. Pasak liaudies medicinos, gauromečio arbata tinka lėtiniams uždegimams gydyti, slopina piktybinių ląstelių augimą, gerina medžiagų apykaitą. Kadangi šioje arbatoje nėra kofeino, ją galima gerti ir prieš miegą. Gauromečiai gydo uždegimą ir ramina, taigi, geriant tokią arbatą, gali pagerėti miegas. Geriama mažais kiekiais keletą kartų per dieną.
http://www.perunica.ru/rastenia/1970-kak-pravilno-sushit-listya-ivan-chaya.html
 Paprasti dobilai pasirodo išgydo vėžį ir kitas onkologines ligas, kurios žydų masinėse informacijos priemonėse yra skaitomos neišgydomomis. Na aišku tai nėra reklamuojama dėl žinomų priežasčių. Taip pat kaip ir Indiški Kari prieskonių (geltoni) milteliai, kurie išgydo vėžį per 24 valandas. Tiksliau juose esanti kurumino medžiaga, kaip nustatė Airijos mokslininkai.  Nes jų atsargas 10- čiai metų gali nusipirkti už porą dolerių. http://en.wikipedia.org/wiki/Curry_powder 

Naudojamas žiedelis, bet galima naudoti ir visą augalą. Daroma arbata ir paprasčiausiai geriama ar dedamas į kitą maistą.
http://www.herballegacy.com/
Jonažolė liaudies medicinoje

 Žinomos ir kitos jonažolės gydomosios savybės: ja gydomi bronchų,taip pat , kepenų inkstų, šlapimo takų, tulžies pūslės uždegimai, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos erozijos bei opaligė, gingivitas, stomatitas, nudegimai hemorojus. Nuotaikos sutrikimams (depresijos epizodams) gydyti. 1–2 šaukštelius susmulkintos jonažolės žolės užpilti 250 ml verdančio vandens, palaikyti 10–15 minučių, ataušinti ir perkošti. Gerti po 1 stiklinę iš ryto ir vakare.
Smulkintos jonažolės nuoviras kaip sutraukiamoji ir antiseptinė priemonė vartojamas sergant kolitu. Paruošimas: 2 valg. š. jonažolės užpilami stikline verdančio vandens. Vaistažolės uždengiamos ir kaitinamos verdančiame vandenyje 30 min. Nuoviras aušinamas 10 min., po to perkošiamas. Nuoviro tūris papildomas virintu vandeniu (iki pilnos stiklinės). Rekomenduojama gerti po trečdalį stiklinės tris kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.
Jonažolės žolė renkama žydėjimo pradžioje. Tik surinkus žaliavą reikia skubėti džiovinti pavėsyje, gerai vėdinamose patalpose ar džiovykloje, kitaip ji pajuoduos. Jonažolių tepalas, kuris labai tinka nuo skausmo, nuo raumenų patempimo. Šį žydintį augalą skina birželio mėnesį, iki Joninių. Iš karto nešasi buteliuką aliejaus: ten meta žiedus. Taip išsaugomos vertingiausios jonažolės gydomosios savybės.  
 Aliejuje jonažolės palaikomos 10-15 dienų, tada ištrauka nukošiama, supilama į tamsų indą ir laikoma tamsioje vėsioje vietoje. Įspėjama, kad gydantis jonažolių tepalu jokiu būdu negalima išteptos vietos laikyti atviroje saulėje.
Paprastoji takažolė – vienmetis augalas, augantis laukuose, taip pat įvairiose neįprastose vietose, tokiose kaip kiemai, pakelės ar takų pakraščiai. Takažolė žydi birželio–spalio mėnesiais. Renkama vaistingoji medžiaga – žolė, ji, nupjauta palei šaknis, džiovinama pavėsyje, gerai vėdinamoje patalpoje ar džiovykloje.

Šis piktžole vadinamas augalas turi tikrai nemažai gydomųjų medžiagų: flavonoidų, vitaminų C, K ir kt. Takažolės preparatai vartojami stabdant kraujavimą, malšinant skausmą, taip pat kaip šlapimo išsiskyrimą skatinanti, atsikosėjimą lengvinanti priemonė.  Esant gleivinių uždegimui, žolės nuoviru galima skalauti burnos ertmę ir gerklę.
Nuovirais labai gerai gydyti odos ligas: votis, spuogus, egzemas, dermatitus, podagrą. Takažolės nuoviru galima skalauti plaukus – skatina augimą, naikina pleiskanas.
Esant inkstų akmenligei. Sumaišyti 50 g takažolės žolės, 30 g jonažolės žolės, 20 g paprastosios rykštenės žolės, 50 g petražolės lapų su šaknimis. Šaukštą mišinio užplikyti 400 ml verdančio vandens, palaikyti šiltoje vietoje 45–60 min., perkošti. Gerti po pusę stiklinės tris kartus per dieną.
Paprastoji linažolė – labai Lietuvoje paplitęs augalas, augantis laukuose, palaukėse, dirvonuose, šlaituose, pakelėse. Žydi birželio–liepos mėnesiais, šiuo metu ir renkama jos žaliava – žolė.
Pjaunama būtinai sausą dieną, vėliau džiovinama pavėsyje plonu sluoksniu ant patiesalo, kartais atsargiai pavartant.
Žaliava laikoma audinio arba popieriniuose maišuose, sausoje, tamsioje vietoje ir yra tinkama vartoti 1 metus.

Linažolės preparatai vartojami odos ligoms, hemorojui gydyti. Jie skatina šlapimo, prakaito, tulžies išsiskyrimą, veikia nuskausminamai, slopina uždegimą, gerina skrandžio bei žarnyno veiklą. Kompresai vartojami gydant egzemas, dedervines, spuogus.
Senoliai linažolę vartojo nuo dusulio bei mažakraujystės.
Užpilas kompresams
2 šaukštai susmulkintos žolės užpilama 0,5 l vandens ar pieno ir pavirinama 10–15 min. ant silpnos ugnies. Nukošiama.
Sėjamoji aviža

Šis augalas Lietuvoje auginamas ir žinomas jau nuo senųjų amžių ir yra labai paplitęs visoje šalyje. Žydi birželio–liepos mėnesiais, o grūdus subrandina rugpjūčio mėnesį. Ruošti žaliavai tinkama tiek žolė, tiek grūdai.
Žolė pjaunama plaukėjimo fazėje ir iškart džiovinama 40–50 laipsnių temperatūroje, vėliau susmulkinama.

Paruošta žaliava sudedama į audinio ar popieriaus maišus ir laikoma sausoje tamsioje vietoje, gali būti vartojama vienerius metus.
Avižų žolės arbata vartojama kankinant nemigai, puikiai tinka nervams raminti, artritui, reumatui, podagrai gydyti, skatina prakaitavimą ir šlapimo išsiskyrimą. Šiaudai naudojami vonioms nuo sąnarių uždegimų, odos, kepenų ligų, reumato.
Avižų šiaudų vonia

1–1,5 kg šviežių šiaudų užpilama 5 l karšto vandens ir virinama 30 min. ant silpnos ugnies. Nuoviras perkošiamas ir supilamas į vonioje paruoštą vandenį, kurio temperatūra turi būti 37–38 laipsniai. Procedūra trunka apie 20–25 min.
Panacėja nuo visų ligų Iš Pietų Amerikos į Europą atkeliavęs, pas mus kaip kambarinė gėlė auginamas auksinis ūsas (kalizijų) yra apipintas legendomis apie gydomąsias savybes ir liaudies medicinos žinovų laikomas panacėja nuo visų ligų. Tvirtinama, jog auksinio ūso sultys ir užpilai gydo virškinimo trakto ligas, bronchinę astmą, padeda užsitraukti žaizdoms ir įveikia net vėžį. Mokslininkai šį augalą tirti pradėjo neseniai, tad dar neturi sukaupę pakankamai žinių, kad galėtų jį drąsiai rekomenduoti kaip žmogaus sveikatai saugų vaistinį augalą. Mokslininkai kalizijomis susidomėjo tik XX am. Jie atrado, kad šio augalo sultyse yra biologiškai aktyvių medžiagų, kurios stabdo vėžinių ląstelių augimą ir plitimą. Tačiau ilgai vartojant kalizijos preparatus gali išsivystyti alergija ir kiti negalavimai. Ypač kruopsčiai kalizijos savybės buvo tirtos Irkutsko medicinos institute. Per 20 metų rusams pavyko atskleisti daug šio augalo paslapčių, bet visos dar nežinomos. Vaistines kalizijų savybes lemia biologiškai aktyvios medžiagos — neįprastos sudėties flavanoidai ir augaliniai steroidai. Sultyse yra daug žmogaus organizmui labai svarbių medžiagų, kaip geležis, chromas ir varis. Augalo sultimis suvilgytos greičiau gyja žaizdos, sumušimai, nudegimai. Jos gydo opaliges, varo tulžį, veikia kaip diuretikas, gydo reumatą, kai kurias akių ir kitų organų infekcijas. Jos taip pat tonizuoja ir stiprina organizmą, slopina uždegimus.
Pasigaminti kalizijų aliejaus, tepalą arba užpilą nesunku.
Aliejumi gydomos įvairios odos ligos, tepami skaudantys sąnariai, jis tinka masažams.
1. Iš šviežių lapų ir stiebų išspaudžiamos sultys. Likusi žaliava sudžiovinama, susmulkinama ir užpilama alyvų aliejumi. Laikoma kambaryje apie 3 savaites. Paskui perkošiama ir laikoma stikliniame inde, tamsiai ir vėsiai.
2. Kitas receptas - augalo „ūsai"susmulkinami, užpilami aliejumi ir laikoma 40 oC orkaitėje 8 valandas. Perkošiama ir laikoma tamsiai bei vėsiai.
Tepalu gydomi sumušimai, nušalimai, nudegimai, žaizdos ir odos bei sąnarių ligos.
1. Lapai ir stiebai susmulkinami, paskui sutrinami į košę su sumaišomi su vaikišku kremu arba vazelinu (2:3). Saugoma tamsiai ir vėsiai.
2. Iš lapų ir stiebų išspaudžiamos sultys ir sumaišoma su kremu arba vazelinu (1:3). Saugoma tamsiai ir vėsiai.
Spiritiniu kalizijų užpilu valomas organizmas, gydomos pooperacinės sąaugos, miomos, viršutinių kvėpavimo takų ligos, taip pat astma ir tuberkuliozė. Šiems vaistams pasigaminti reikės viso augalo, nes užpilami tik rudai violetiniai stiebo bambliai (mazgai).
1. 30-50 bamblių susmulkinama ir užpilama 1 l degtinės. Laikoma 7-15 dienas tamsiai, kasdien suplakama. Užpilas nusidažo tamsiai alyvine spalva. Perkošiama ir laikoma vėsiai tamsiame stikliniame inde.
2. Šoniniai ūgliai ir lapai susmulkinami, užpilami degtine, kad apsemtų. Laikoma tamsiai 12-15 dienų, kasdien suplakama. Perkošiama ir laikoma vėsiai tamsiame stikliniame inde.
Vandeniniu užpilu gydomos kepenų ir virškinimo trakto ligos, valomas organizmas. Užpilamas gaminamas tik iš didelių lapų (ne trumpesnių kaip 20 cm).
1. Lapas dedamas į stiklinį ar keraminį indą, užpilama 1 l verdančio vandnes ir palaikoma parą. Perkošiama ir laikoma vėsiai tamsiame stikliniame inde.
2. Lapas susmulkinamas, gauta košė sukrečiama į termosą ir užpilama verdančiu vandeniu.. Paliekama 5-6 val., paskui perkošiama, laikoma tamsiai ir vėsiai.
Nuoviras gydo kepenų ir virškinimo trakto ligos, varo iš organizmo šlakus, jis geriamas profilaktiškai dėl peršalimo ligų. Tinka visos augalo dalys.

1. Lapai ir stiebai susmulkinami, užpilami šaltu vandeniu, užverdama, nukeliama nuo ugnies ir palaikoma dar 6-7 val. Perkošiama, laikoma vėsiai ir tamsiai.
2. 20-30 bamblių susmulkinama, užpilama verdančių vandeniu, užverdama ir nukeliama nuo ugnies. Palaikoma 10 val., perkošiama, laikoma tamsiai bei vėsiai.


 Kraujažolė - moterų vaistažolė
Liaudies medicinoje kraujažolę vadino moterų vaistažole. Pavyzdžiui, sergančioms kiaušidžių uždegimu jau po pirmųjų sėdimųjų vonių sumažėja skausmas, o vėliau išnyksta ir uždegimas. Tokios vonios taip pat padeda nevalingai besišlapinantiems vyresnio amžiaus žmonėms ar vaikams.Šiuo atveju dar kasdien reikėtų išgerti po porą puodelių kraujažolės arbatos. Norint pasiruošti vonią, reikia 100g žolės užpilti nakčiai šaltu vandeniu, o kitą dieną pakaitinti iki virimo ir supilti į vonią.

Kraujažolė dar vaidinama žaizdos žole, nes ja gydydavo žaizdas ir kraujavimus. Ši vaistažolė padeda gyti žaizdoms, kepenų ir tulžies latakams, trauktis gimdai, o kartu mažina jos kraujavimą. Šviežios kraujažolių sultys stiprina kraujagysles, ypač venas, jei jos išsiplėtusios, gerina širdies darbą, savijautą moters klimakteriniu Universalus receptas:
Užpilui pasigaminti imama 15 g smulkintos augalinės žaliavos ir užplikoma stikline vandens ir kaitinama 15 min. verdančio vandens vonelėje, o po to aušinama 45 min. ir perkošiama. Užpilą geriama po vieną valgomąjį šaukštą po valgio tris kartus per dieną. Pagamintą užpilą galima laikyti 3 -4 dienas vėsioje vietoje.
Paprastoji gyvatžolė, liaudyje dažniau vadinama žalčiažole - daugiametis, medingas augalas su neilgu, storu gyvatę primenančiu rangytu šakniastiebiu. Šis vaistinis augalas labiausiai mėgsta drėgnas pievas, pelkėtas vietas, pamiškes. Gyvatžolės šakniastiebiuose yra iki 25 proc. rauginių medžiagų, kurios pasižymi sutraukiamuoju, baktericidiniu, žaizdų gydomuoju poveikiu. Šakniastiebiuose taip pat daug galo rūgšties, katechinų, krakmolo (iki 26 proc.), kalcio oksalato, vitamino C, karotino.
Mūsų senoliai gyvatžolės šaknų nuovirą vartojo esant šlapimo pūslės negalavimams, kraujotakos sutrikimams, apsinuodijus nuodingomis medžiagomis. Moterys nuoviru skalaudavo plaukus, kad šie neslinktų, būtų tvirti ir blizgantys. Gyvatžolę kaip stiprų priešnuodį vartojo ir įkandus gyvatei. Išmanantys apie vaistažoles žmonės vaistinei žaliavai prisikasa gyvatžolių šakniastiebių augalui peržydėjus rugpjūčio mėnesį arba vėlų rudenį. Šakniastiebiai supjaustomi nedideliais gabaliukais ir išdžiovinami. Gerai išdžiovinti tampa kieti, rangyti, plokšti, bekvapiai, iš pradžių sutraukiančio, vėliau kartoko skonio. Gyvatžolių šakniastiebiai tinka vartoti kaip sutraukiamoji priemonė prasidėjus ūmiems, bet neinfekcinės kilmės viduriavimams, kraujavimui stabdyti. Jais gydomi žarnyno uždegimai. Nuoviru skalaujama gerklė sergant stomatitu, gingivitu.
Peržiūrų: 36782 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 4.3/15
Viso komentarų: 131 2 »
0  
1 Angele   (22.01.2011 20:16) [medžiaga]
Labai ačiū, nuostabus ir labai reikalingas bei išsamus straipsnis . Tačiau reikėtų pakeisti jonažolės nuotrauką . Matyt per skubėjimą įvyko klaida . Nuotraukoje pavaizduota ne jonažolė . Visos jonažolės rūšys žydi geltonai , čia rasite visas jonažolių rūšis
http://lt.wikipedia.org/wiki/Jonažolė

Kartais pasitaiko , nė vienas nesame apsaugotas nuo klaidų. Man labai patiko jūsų tinklapis . Labai daug įdomios ir naudingos informacijos . Sėkmės ateityje :)


0  
2 virgis   (24.01.2011 12:32) [medžiaga]
Dėkui už gerą žodį. Tai man suteikia daugiau džiaugsmo nei materialinis gerbūvis ir skatina daigiau rašyti. tongue

0  
3 virgis   (24.01.2011 13:12) [medžiaga]
DĖKOJU UŽ PASTABĄ JĄ IŠTAISIAU NETEISINGAS BUVO ŽOLĖS PAVADINIMAS, O TIKSLIAU VERTIMAS IŠ RUSŲ.
cool

0  
4 virgis   (25.01.2011 09:57) [medžiaga]
Universalus receptas:
Užpilui pasigaminti imama 15 g smulkintos augalinės žaliavos ir užplikoma stikline vandens ir kaitinama 15 min. verdančio vandens vonelėje, o po to aušinama 45 min. ir perkošiama. Užpilą geriama po vieną valgomąjį šaukštą po valgio tris kartus per dieną. Pagamintą užpilą galima laikyti 3 -4 dienas vėsioje vietoje.
Jei kraujuoja burnos gleivinė sergant stomatitu ar gingivitu, rekomenduojama skalauti burną kraujažolių užpilu arba praskiestomis jų sultimis. Šių vaistažolių dedama į vaistažolių mišinius, kurie vartojami apetitui gerinti, virškinamojo trakto, urologinėms ligoms gydyti bei medžiagų apykaitai reguliuoti.
Patinimai rodo, kad organizme kaupiasi pernelyg daug skysčių. Manoma, kad išoriškai pastebėti skysčių perteklių galima tuomet, kai jų susikaupia apie 5 litrus. Liaudies medicina siūlo daug paprastų ir gerų receptų susikaupusiems skysčiams pašalinti iš organizmo. Kūno ir galūnių patinimai (vandenė, vandenligė) nėra atskira liga – tai tik vidaus organų negalavimo požymis. Norėdami išgydyti patinimus, pirmiausia gydykite pagrindinę vidaus organų ligą. Pagal patinimų pobūdį galima įtarti, kurio vidaus organo veikla sutrikusi. Sergantiems širdies ligomis pirmiausia patinsta kojos, ypač pėdos, ir liemuo, padidėja kepenys.
Susirgus kepenų liga, dažnai atsiranda pilvo vandenė.
Sergantiems inkstų ligomis pirmiausia patinsta akių vokai, veidas ir rankos. Sergantiems inkstų ir šlapimo pūslės ligomis rytais patinsta visas kūnas, o pirmiausia – veidas, akių vokai. Patinimai būna minkšti ir vandeningi. Tokius tinimus sukelia ir cukrinis diabetas, pažeidęs inkstus. Sutrikus skydliaukės veiklai, patinsta plaštakos ir pėdos. Patinimai būna kieti – juos paspaudus nesusidaro duobutė. Žmogus jaučiasi tingus ir mieguistas, sulėtėja jo širdies ritmas, sumažėja kūno temperatūra, sutrinka lyties organų veikla.
Esant kraujotakos sutrikimams, patinsta viršutinė kojų dalis, padidėja kepenys. Dažna patinimų priežastis – netinkama dieta, badavimas. Kai tik ant kūno pastebėsite patinimų, sumažinkite skysčių vartojimą, mažiau vartokite arba visiškai atsisakykite druskos. Patartina pradėti vartoti šlapimo išsiskyrimą skatinančių vaistažolių ir valgyti kuo daugiau daržovių ir vaisių

+1  
5 RONALDAS   (13.02.2011 04:20) [medžiaga]
man atrodo, kad ne karis gydo stemplės vėžį, o ciberžolė.

+1  
6 virgis   (14.02.2011 09:32) [medžiaga]
"Tiksliau juose esanti kurumino medžiaga, kaip nustatė Airijos mokslininkai." Taip buvo tekste. Na jei žinai dar vieną būdą pasidalink, mes visi čia turtime dalintis, o netik imti. Info neturi šeimininkų ir jos nereikia pardavinėt, tai neteisinga.

0  
7 mecislovas   (21.02.2011 10:43) [medžiaga]
Straipsnyje nepamineta daug naudingu augalu ,padedantys kovoti su organizme besivystanciomis infekcijomis-tai kadagys,jo sakeles-spygliai-uogos. sakeliu-spygliu pundelis pavirinamas iki desimties min, leidziama pritraukti apie 20-30 min ir geriama po truputi stikline ar dvi silta. Naudojama tricomonoms varyti.Tai pirmuonys sukeliantys gleiniu ir epiteliniu audiniu ,poepiteliniu audiniu uzdegimus lyties,virskinimo ,kvepavimo sistemose.
Uogu virinti negalima,nes daro poveiki inkstu epiteliui.Jas reikia kramtyti po dvi -tris uogytes kas dvi val ir visa para... kursas apie desimt dienu,po pertraukos vel kartoti.
Kadagio nuoviru ir garais galima daryti ingaliacijas, tusciaviduriu organu apsiplovimus,kompresus,puikiai gydo zaizdas,opas,
po kurso su kadagiu,pereiname prie gydymo su takazole. Takazole nera toksiska,todel ja galima vartoti ilga laika. Takazole valoma kitu rusiu pirmuonys.
Saltalankio nuovirai yra antibakterinio poveikio augalas.Galima apsisaugoti nuo plataus spektro bakteriju.
Dabar labai smarkiai plinta grybelines ligos.Antigrybelinio plataus poveikio augalas yra rozmarinas.Geriausia jo vartoti zalio augalo mase dedant i salotas-du-trys arbatiniai sauksteliai trintos mases vienam kartui. Sergant veziu galima mases kieki padidinti keleta kartu...
Saltinis DAUGIAMATE MEDICINA-METODAS , APRASYTAS L.G..PUCKO knygose ,,biolokacija visiems" , ,,Daugiamat4 medicina" ,,

0  
8 virgis   (02.03.2011 12:39) [medžiaga]
Tu šituos tekstus lipdai visur... geriau duok nuorodą į tą literatūrą ir mes visi paskaitysime.... Ar tai slapta...

0  
9 vaistas nuo vezio   (07.03.2011 20:54) [medžiaga]
vaistas nuo vezio - kanape - dokumentinis filmas su LT titrais
http://www.youtube.com/watch?v=iJXeWEKvtJo

kaip galvojat kodel parazitai draudzia ir demonizuoja kanapes?


0  
10 Vytautas   (04.04.2011 18:32) [medžiaga]
Vakar baigiau 7 dienų badavimą vandeniu. Dabar išeidinėju iš badavimo. Geriu basių suktis, bei valgau juos. Kita savaitė valgysiu daržoves. Ir galiausiai pereisiu prie tarmiškai apdoroto maisto. Efektas yra puikus. Dingo visokie sąnarių skausmai. Jautiesi ne vaikštantis o skraidantis. Susitvarkė psichologinė būsena. Niekas nebepiktina. Tiesio jaučiuosi laimingas be jokios paaiškinamos priežasties. Esu kartą "nusirovęs" jau gerdamas sultis. Jausmas baisus. Pora parų tarsi skrandyje įdėtas sunkus akmuo ir savijauta labai bloga. Bet taip jau yra, kad žmogus mokaisi iš savų klaidų. Sumoje esu badavęs 30d. Prie viso šito reikia susitvarkyti mitybą. Paprasčiausi riboti maisto kiekį, nepersivalgyti, ir žiūrėti kas organizmui geriau. Kol kas to dar nepadariau, bet bandysiu.

0  
11 Vytautas iš Šlavėnų kaimo   (13.06.2012 10:30) [medžiaga]
Jonažolės foto natūrali. Mano kaime ji tokia. Vaistažolės gydo, bet laiku jas pradėjus naudoti. Dažniausiai reikia ir medicinos įsikišimo. Informacija toks dalykas, kuria reikia naudoti su protu...

0  
12 PLAYLIST   (20.12.2014 12:55) [medžiaga]
karpas galima isgyditi ir tekanciu is krano wandeniu,uztenka paprasyt kad nuimtu infekcija :),padekot irgi butu gerai,
isbandes tik ant saves bet zinau kad ir kitam zmogui gali taip padaryt

1-10 11-11
Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Gruodis 2010  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 2
Svečių: 2
Vartotojų: 0