Penktadienis, 19.04.2024, 23:15
Sveikinu Jus Гость | RSS

ŠVIESOS KELIU

Pagrindinis » 2012 » Vasaris » 14 » Dvasinis tobulėjimas
17:43
Dvasinis tobulėjimas

Toks populiarus dalykas yra tas dvasinis tobulėjimas šiais laikais. Tik va kas konkrečiai gali atsakyti, kas tai yra? Ypač jauni žmonės, lyg ir jaučia, kad pasaulis yra kažkas daugiau ir giliau, nei tik pavalgymas, susitikimas su draugais ir žiūrėjimas TV. Bet tiksliai nežino iš kur tas jausmas, o visuomenė turi paruošusi suformuotą šio jausmo pavadinimą. Tik nuo to pavadinimo lengviau nepasidaro. Tada atsiranda krūvos dvasinių mokytojų ir kiekvienas savaip interpretuoja tai ir turi parengęs "savo vienintelį teisingą kelią" į dvasinį tobulėjimą.

Padalintas pasaulis

 

Žmogus yra pats nuostabiausias kūrinys visoje žemėje. Žmogaus organizmas yra tobuliausias ir sudėtingiausias šio pasaulio kūrinys. Taip pat, savo intelektu žmogus išsiskiria iš visų kitų Žemės gyventojų. Intelektas, tai kai pasinaudodamas savo žiniomis, sugalvoji kažką, ko iki šiol nežinojai. Tai yra kūryba.

 

Kiekvienas žmogus yra toks nuostabus, kad kiekvienas yra atskiras pasaulis, atskira filosofija, atskiras mokslas. Ir jis tobulai pritaikytas gyventi šioje nuostabioje planetoje, kurioje viskas tobulai suregzta, vyrauja visiška Harmonija. Žmogaus sąmonei duotas kūnas, jausmai, protas, kad jis galėtų visumoje atjausti visą šį nuostabų pasaulį.

 

Bet va atsiranda "mokytojai", kurie tvirtina, kad šis pasaulis yra sapnas, apgaulė, jame laimės negali būti. Čia įmanoma tik gyventi ir kentėti, viskas nuo dievo, ir jei šiame gyvenime būsi geras, tai kai mirsi, tada tau bus atlyginta. Ir tam pritaikyta visa visuomenės santvarka, visi įstatymai, standartai, normos ir t.t. Žmogus tokioje visuomenėje gimsta, auga ir jam atrodo, kad taip yra iš tikrųjų. Žmogus gyvena, kenčia nepriteklius, kasdien dirba šimtus darbų ir atrodo va tuoj tuoj... bet tas tuoj taip ir neateina. Ir žmogus daro išvadas: "šis materialus pasaulis vien kančios". Pradeda tikėti dvasiniais mokytojais, taip papildydamas jų valdas ir galią.

 

Ir žmogus skyla į materializmą ir dvasingumą. Dvasiniai guru jam aiškina, kad laimė yra tik viduje. Reikia atsisakyti visa ko, kas yra šiame pasaulyje, daryti tai, kas paliepta ir taip dvasiškai tobulėti. O visa kas materialu, tai laikina, juk į kapus turtų nenusineši... Bet žmogui taip sunku atsiskirti nuo to vadinamo materializmo: kūno, jausmų, norų, malonių dalykų, žmogaus prigimties... Ir žmogus pyksta ant savęs, kad jis nori būti laimingas taip, kaip jis nori, ir jis jaučiasi toks nusidėjėlis, nes jam taip sunku prisitaikyti prie to, ką sako guru.

 

Ir žmogus nuolatos kovoja su savimi. Jį traukia prie materialių dalykų, o jis prievartauja save... į dvasingumą. Vyksta nuolatinė kova... visą gyvenimą.

 Kodėl? Todėl, kad kažkas pasakė, kad taip reikia. Tu to nori?

 - Ne... Bet juk taip reikia.

 Nori, kai ką pasakysiu?

 - Nu?

 Visa tai mėšlas! Išmesk lauk tas nesąmones ir gyvenk taip, kaip nori pats, kaip nori TU, kaip nori Tavo visa esybė!!! o ne kaip nori tavo guru, ar kaip kažkur užrašyta.

 - Bet juk jei pasiduosiu norams, galiu ir degraduoti???

 Gali. BET! visada vadovaukis savo sąžine. Todėl, kad Tikrasis Dievas, taip, tas Tikrasis Dievas, Kurį visi iškreiptai pateikia, Jis yra visur, VISUR VISUR! Ir Jis su Tavimi bendrauja, ir dvasiškai, ir materialiai. Dvasiškai, Dievas su Tavimi bendrauja per sąžinę, o materialiai per gyvenimo įvykius. Suprask, kad dvasingumas ir materija neatskiriami dalykai, jie sujungti Tavimi, Tavyje jie susijungia. Todėl mesk iš galvos kitų tiesas, trink lauk iš galvos standartus, kurie Tau nepriimtini, susivienyk savyje ir GYVENK Harmonijoje ir Džiaugsme!

 

O dabar skaityk, kas iš tikrųjų yra tas dvasingumas.

 

Žmogus gyvena materialiame pasaulyje, su materialiu kūnu. Juk Dievas davė kūną, norus, rankas, protą, tai gal neveltui a? Bet suprask ir tai, kad šiame pasaulyje Tu esi ne tam, kad ieškotum trumpalaikių malonumų, ne tam Dievas davė tokį tobulą organizmą. Atėjai čia tam, kad vykdytum Dievo valią! Kaip? primena bibliją? Bet čia ne biblija, čia tai, kas iš tikrųjų realu.

 

Dabar sužinok, kaip vykdyti Dievo valią.

 

Žmogus turi du kelius: I. tai yra kūrybos - laisvės kelias, IR II. trumpalaikių malonumų, vergovės kelias. O kūryba vyksta taip: Tu gauni impulsą iš vidaus, arba kitaip sakoma sąžinė, arba intuicija. Tada pasijungia protas, jis pradeda mąstyti ir sukuria to impulso materialų įgyvendinimo planą. Tada pasijungia jausmai, įsijungia energija tam tikslui pasiekti - Tu užsinori veikti. Ir tada pasijungia kūnas, Tavo rankos, kojos ir visa kita - kūrybai. Taip vyksta Dievo valios įgyvendinimo procesas. O kas būna, kai labai sieki ir įgyvendini tai, ką paliepė Dievas? Tada apima toks Džiaugsmas! Taigi, įgyvendini Dievo užduotį ir Dievas Tave apdovanoja didžiuliu Džiaugsmu. Va, kas yra Tikrasis dvasingumas – Džiaugsmas.

 

Būna, kad žmonės siekia kokių nors piktų tikslų ir pasiekia, ir jaučia ekstazę. Bet čia visai kas kita. Ten būna toks gyvuliškas pasitenkinimas, velnias žmoguje džiaugiasi, ir tas džiaugsmas visai kitoks. Aš kalbu apie tai, kas vadinama prasmingas, kilnus tikslas. Šitų dalykų nereikėtų maišyti. Taigi papasakojau koks yra kūrybos ir laisvės kelias.

 

Vergovės, malonumų kelias, yra toks, kai tikslas ateina iš aplinkos. Pirmiausia įsijungia kūnas: pamatai kažką, tada užsinori, tada mąstai kaip to pasiekti ir sieki, o sąžinė, Dievo balsas lieka kažkur užkulisiuose. Tokie žmonės sako "tikslui pasiekti visos priemonės geros". Ir žmogus siekia, jam nesiseka, jis nervuojasi, bet jo siekimas nėra kupinas laimės ir džiaugsmo. Ir tada Dievas su Juo bendrauja materialiu būdu per aplinką, per aplinkybes, per nesekmes jam bando parodyti - SUSTOK, čia ne tai ko tau reikia! Bet žmogus, negirdėdamas sąžinės balso, apimtas aistros vis tiek siekia, eina per ugnį ir vandenį, tai vadinama "kakta bando pramušti sieną".

 

Pasidomėkite, kaip didieji pasaulio žmonės, mokslininkai, kaip jie kuria, jiems nei maisto, nei miego nereikia. Ir kai žmogus klauso Dievo kalbos, tai rodos visas pasaulis padeda pasiekti tikslo.

Džiaugsmas ir laimė ir yra dvasingumas

 

Kas yra laimė? Žodis laimė, kilęs nuo žodžio laimėti. Laimėti reiškia siekti ir pasiekti užsibrėžtą tikslą. Taigi laimingas tas, kuris pasiekia savo tikslus. Galima sakyti, kad laimingas gali būti sėkmingas žmogus, nes jam sekasi pasiekti savo tikslų. O kada sekasi? Kai sieki kilnaus, prasmingo tikslo, nes tada Tau visas pasaulis padeda. O kada nesiseka? Kai esi užvaldytas aistrų ir neklausai savo vidinio, sąžinės, intuicijos balso.

 

Aha, tau kilo klausimas, kodėl vieni turi intuiciją, o kiti ne? Todėl, kad intuiciją, sąžinės balsą gali girdėti tik SĄMONINIGAS žmogus. Prisimink, kaip būna, kai persivalgai: pasidarai toks mieguistas, nebesinori dirbti, pasidarai tingus... O kaip jautiesi anksti ryte, puikiai išsimiegojęs? Žvalus, pilnas kūrybinės energijos, mintys švariai ir gražiai plaukia per sąmonę. Taigi, alkoholis, rūkalai, mėsa ir kitoks grubus maistas - visiškai naikina sąmoningumą ir žmogų daro biorobotu...

 

Autorius: Marius Metrikis

Peržiūrų: 3199 | Pridėjo: virgis | Reitingas: 5.0/4
Viso komentarų: 10
0  
1 Almiasas   (14.02.2012 18:29) [medžiaga]
Na visas straipsnis kažkoks "dun dun dun" stiliaus - papilstau kažką ir nieko konkretaus nepasakau...

Quote
Žmogus yra pats nuostabiausias kūrinys visoje žemėje. Žmogaus organizmas yra tobuliausias ir sudėtingiausias šio pasaulio kūrinys.


Na iki visiško tobulumo mūsų kūnui vis tik toli... Kad nesame visiškai tobuli, truputį galima pasiskaityti biologo nuomonę, bent jau apie akį:

http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/sveikatos_filosofija/Richard_Dawkins_zmogaus_kunas

0  
2 qaz   (14.02.2012 19:19) [medžiaga]
o man visai nieko straipsnis nu ka gali pasakyt trupmiau, tai zmogus gymsta auga beugant yra durinamas veliau bando kaikas atsitiest, jiesko kaskokiu visokiu, mokytoju, tarp kuriu galima sakyt nieko neranda, nes tik dar labiau susidurina o tada atsisuka y save kaikas :) bet perejus ta mesmalia nelabai ir randa jau dazniause kaska nu jo ryte buna dar kuribingiauses, bet padet visada gali Naujesis Testamentas ar taip ? tikejimas yra kas padeda, nes,
labai didelis melas siam pasauly labai dauk zmoniu tame tarpsta taip sakant.

0  
3 qaz   (14.02.2012 19:31) [medžiaga]
autorius matau dar gyvena, taip kaip ir gali, taipsaknt dar nera susidures su konkreciu melu ir blogiu o jis irgi turi kuna galima sakyt, tikiuosi ir nesusidurs.

0  
4 qaz   (14.02.2012 19:44) [medžiaga]
nu del to tikiuosi kad ir nesusidur nu aisku kat nesusidurs kikvienam savo :)

0  
5 RmXas   (14.02.2012 21:11) [medžiaga]
qaz rasai kas tau ant liezuvio galo smile tike tiek dbr galiu pasakyti

+2  
6 PlejadieteLina   (15.02.2012 03:18) [medžiaga]
Tikroji LAISVE ir yra tai, kai mes klausomes savo sazines, savo intuicijos, savo Auksciausiojo As. O kas yra ta sazine, intuicija, tas Auksciausiasis As? O tai yra DIEVO VALIA.

TAD SKLEISKIME SPARNUS I AUKSTI!
I LAISVES IR TIESOS SKRYDI ...
VISI ESAME BROLIAI IR SESES.
BUKITE VISI LAIMINGI. AMZINAI.

0  
7 qaz   (15.02.2012 10:44) [medžiaga]
to-RmXas nevisai taip, bet panasu

0  
8 Creativem   (07.11.2012 21:06) [medžiaga]
O man patiko straipsnis. Rašinėlio forma šiek tiek, tačiau kartu labai žemiškas, paprastas ir nuoširdus pasirodė. Dėkoju už jį.

0  
9 Marius   (31.03.2014 12:56) [medžiaga]
Labai namlonu ir negražu imti straipsnį neatsiklausius autoriaus ir talpinti į savo puslapį, maža to leisti jį komentuoti kam papuolus.

0  
10 virgis   (31.03.2014 16:07) [medžiaga]
O kuo pasireiškia tas nemalonumas? Ar jūsų ego išdidumo įžeidimu? ..."maža to, leisti komentuoti kam papuolus".... Na žmogau ir privažiavom liepto galą. Tai gal reikėjo prierašo - komentuoti tik "išrinktiesiems" (nušvitusiems, tik neaišku kurios dalies) ir tik taip, kad patiktų mano Gyvuliukui, kurio aš kartais dar nesuvaldau...
Ar bent kartą susimastei kas sukelia tavyje tas nepasitenkinimo mintis? Ir pabandyk tam, kas tai daro, užduoti klausimą kas jis toks? gal būt išgirsi įvairių dalykų
Žmogau, pažvelk į save iš šalies nešališkai..."O kada nesiseka? Kai esi užvaldytas aistrų ir neklausai savo vidinio, sąžinės, intuicijos balso"...
Taigi, kas tave valdo tuo metu, kai rašai tokius komentarus, kas tavyje inicijuoja nepasitenkinimą ir kokios savo dalies, valią tuo metu vykdai, ką stiprini? Intuicijos, savo Sielos, ar vis tik pasidavei savo Gyvuliško prado formuojamoms mintims?  Tai savo daliai, kuri visada stengsis primesti pačias žemiausias emocijas, o emocijos tai energija, gyvybinė jėga, kurią tu savo noru atiduodi mažindamas savo gyvybinę jėga ir stiprindamas globalaus Gyvuliško proto valios jėgą.
Siela ar intuicijos balsas,kaip čia įvardijai, tikrai džiaugtus, jog tai kažkam bus naudinga ir apie tai sužinos didesnis kontingentas ir jos tikrai nedomina nei prestižas, nei pelnas ar autoritetai, bei išdidumas, pasipūtimas. O ką tenkina, manau nereikia aiškinti. Todėl neužmik ir nestovėk vietoje, tobulėjimui nėra ribų. Tai aš taikau ir sau. Nuoširdžiai linkiu Sėkmės tau dirbant su savimi ir kontroliuojant savo mintis bei emocijas, energijos dar mums patiems prireiks, jei iš tikro norim pasieki tai, dėl ko mes čia esame. Štai tiek mano nepažįstamas, bet tuo pačiu ir artimas drauge...
Su pagarba ir meile

Имя *:
Email *:
Код *:
Tinklapio meniu
Įėjimo forma
Paieška
Kalendorius
«  Vasaris 2012  »
PRANTTRKETPENKTŠEŠTSEKM
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Užrašų arhyvas
Statistika

Tinkle viso: 5
Svečių: 5
Vartotojų: 0